Şimdi Ara

uzman cavusluk nasıl bir meslek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
109.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En önemli mevzuyu atladım uzman çavuşluğun bir de şöyle avantajı var
    Eşiniz 3 yıl görev yaptıktan sonra devlet memuru olarak başka bir birime geçiş yapabiliyor şu an çalıştığım işyerinde bir arkadaşımın oğlu uzman çavuş olmuş ilk görev yeri Tunceli ili Nazimiye ilçesiymiş orada 3 yıl uzman çavuşlukdan sonra istifasını vermiş hiç KPSS ye falan girmeden şu an Konya Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta memuru 2800 TL de maaş alıyormuş...
    Ama şu anda o yasanın devam edip etmediğini bilmiyorum yani devletin başka bir kurumuna memur olarak atanabilmek için belki zorunlu hizmet süresini uzatmış olabilirler.
  • kimone kullanıcısına yanıt
    şundan bahsediyorsun sanırım

quote:

657 sayılı Devlet memurları Kanunun 92 inci maddesinin son fıkrasında "657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler. Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir." hükmü yer almaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

şundan bahsediyorsun sanırım

quote:

657 sayılı Devlet memurları Kanunun 92 inci maddesinin son fıkrasında "657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler. Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir." hükmü yer almaktadır.

Zannedersem ilgili madde bu arkadaşımın oğlu 3 yılda kafayı sıyıracak duruma gelmiş psikolojik olarak yıkılmış ve nasıl becerdiyse sınavlara falan girmeden zabıta olmuş uzmanlığa göre maaşında 700 - 800 TL bir eksilme olmuş ama kurtulduğuna seviniyormuş...
    Bir de şu var Jandarma teşkilatı ile piyade sınıfında uzman çavuşluk statüsünde bir fark mı var anlayamadım ben acemiliğimi Bilecik'de yapmıştım Bölük Komutanımız yüzbaşı 9. BÖLÜK İSTİKAMET FALANCA TARAF VEYA YAT SÜRÜN gibi emirler verirdi herkes yatıp sürünürken uzmanlar esas duruşda beklerlerdi ama bazı piyade birliklerinde bir üst rütbeli hangi emiri verirse versin uzman çavuşlarda aynı emirlere uyarlarmış er ve erbaşlarla beraber sürünürlermiş Jandarma da biz uzmanlara komutanım diye hitap ederdik piyade de ise er ve erbaşlar uzman çavuşum diye hitap ediyorlarmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimone -- 23 Eylül 2013; 1:24:05 >

• uzman cavusluk = gençliğinin sömürülmesi
  • quote:

uzman cavusluk = gençliğinin sömürülmesi

yani o kadar kotu diyorsunuz ???
  • kimone kullanıcısına yanıt
    yani insanın kafası cok feci karısıyor ama hayırlısı demekten baska bişey gelmiyor suan elimizden ne olacak ne gösterecek bakalım hayat bize insallah iyi insanlarla karsılasmak nasip olur herseyden once nasibimizse olsun yoksa hic istemiyorum bu meslegi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluu2

quote:

google a uzman erbaşların sorunları diye bir arat. bir sürü yazı çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 23 Eylül 2013; 16:23:50 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bluu2

quote:

google a uzman erbaşların sorunları diye bir arat. bir sürü yazı çıkacaktır.

tesekkurler bakacagım googledan
  • 9 aylik askerim ağrı da 5 aylik askeriken jandarma ya basvurdum ve kazandim gerekli prosedürleri halletim heyet raparu flan. simdi safagımi bitirip 05.05.2015 te oradanda 28.05.2015 te izmir foca da 2 ay egitim görup asli kıtama gidecegim gunu bekliyorum.. Para icin deyill bayrak icin gidiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaş şuan ne yapıyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.