Şimdi Ara

uzman cavusluk nasıl bir meslek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
110.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • esim askerde kalıp uzman cavus olmak istiyor nasıl oluyor zormu bende onunla gidebilirmiyim gidecegi yerlere yardımcı olun lutfen
    hic bir bilgim yok bu konuda bilgisi olanlar paylasın lutfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uzman Çavuşluk: Bilgilendirici Bir Rehber

Uzman çavuşluk, özellikle jandarma teşkilatı içerisinde önemli bir meslektir. Uzman çavuşlar, kolluk kuvvetlerinde emniyet ve asayişin sağlanmasında hayati bir rol oynarlar.

Uzman Çavuşların Görevleri

Uzman çavuşların görevleri arasında şunlar bulunur:

• Suçluları yakalamak ve tutuklamak
    • Trafik düzenlemesini sağlamak
    • Halkla ilişkiler kurmak ve topluluk sorunlarını çözmek
    • Afet ve acil durumlarda müdahale etmek
    • Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak

Uzman Çavuş Olmanın Avantajları

• Yüksek maaş ve ek ödemeler
    • Geniş bir kariyer yelpazesi
    • Topluma hizmet etme fırsatı
    • Saygın ve onurlu bir meslek

Uzman Çavuş Olmanın Dezavantajları

• Uzun ve zorlu çalışma saatleri
    • Tehlikeli durumlarla karşılaşma olasılığı
    • Stresli bir çalışma ortamı

Uzman Çavuş Olmak Mantıklı mı?

Uzman çavuş olmak, yüksek maaşı, kariyer fırsatları ve topluma hizmet etme fırsatı nedeniyle mantıklı bir tercih olabilir. Ancak, uzun çalışma saatleri, tehlikeli durumlarla karşılaşma olasılığı ve stresli bir çalışma ortamı gibi dezavantajları da göz önünde bulundurmalısınız.

Uzman Çavuş Olanların Yorumları

Uzman çavuş olanların yorumları genellikle olumludur. Çoğu uzman çavuş, mesleklerinden memnun olduklarını ve topluma hizmet etmekten gurur duyduklarını ifade etmektedir. Ancak bazı uzman çavuşlar, uzun çalışma saatlerinden ve stresli çalışma ortamından şikayet etmektedir.

Jandarma Uzman Çavuş Olanların Yorumları

Jandarma uzman çavuş olanların yorumları da genel olarak olumludur. Jandarma uzman çavuşları, kırsal bölgelerde çalışmanın zorluklarını ve fırsatlarını vurgulamaktadır. Ayrıca, toplulukla yakın çalışma fırsatından da bahsetmektedirler.

Sonuç olarak, uzman çavuşluk, avantajları ve dezavantajları bulunan bir meslektir. Uzman çavuş olmak isteyip istemediğinize karar vermeden önce, mesleğin gerektirdiklerini dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Askerde uzman çavuşluk sınavlarına girmek için çok araştırma yaptım. Yakınımdan uzman çavuş olanlarda var. Bilgilendirme yapayım sizlere.

Uzman çavuşlarda askerlerde olduğu gibi piyade ve komando sınıfları var. Komando sınıfları genellikle doğu illerinde görev alıyorlar. Piyadelere göre maaşlarında yaklaşık 500 ila 1000 lira fark vardır. Ek göstergeleri yüksektir. Piyade uzman çavuş maaşı batıda 2500 doğuda 3000 liradır. komandolarda 3500'ü falan bulur doğuda.

Uzman çavuşlar yeni çıkan kanunlarla artık orduevlerinde askeriyenin imkanlarından falan faydalanabiliyorlar. İsteğe bağlı oyak yaptıradak bir nevi bireysel emeklilik yaptırıp emekli olunca oradanda 100binliraya yakın ödeme alabiliyorlar (Emekli tazminatı haricinde).

Hep iyi tarafından bahsetmeyelim. Uzman çavuşlar doğuda görev yaptıklarında konumuna göre değişir tabi. Bir takım zorluklarla karşı karşıya kalabilirler. Uzman çavuş eşleride aynı şekilde yeri gelir bir aydan fazla eşini göremeyebilir. Tabi şark görevi bitince batıda her akşam 5 de eşinizle beraber olmakda var.

Uzman çavuşlar er statüsünde askerlerdir. Yani erin bir üstü diyebiliriz. Bu nedenle astsubay ve subaylar komutanlarıdır. Çok ezildiklerini duydum ama kafasını kullanıp ezilmeyenleride duydum. Sonuça asker dışında her gördüğüne tekmil vermek zorundalar hep üstler var.

20 senede yaklaşık emekli olurlar. 5 senede bir sözleşmelerini yenilerler. 10 sene sonra memurluğa geçiş hakları vardır. Geçen sene 40bin kadar kadro açılmıştı TSK'da haberi vardı. Sınavlara girip astsubaylığa ve subaylığa yükselebilirler.

Yakınım uzman çavuş var senelerce diyarbakırda sonra şırnakda görev yaptı şimdi izmirdeler. 10 sene içinde evini aldı ve bi ev daha alabilcek kadar birikim yaptı. Emekli olunca 1 ev daha alır sanırım.

Bu zamanda her işin bir zorluğu var. Varsın asker olup görev yapalım. yolda yürürken araba çarmıyacağı ne malum. Her yerde bir tehlike var. Önemli olan sabretmek ve eşlerin birbirine destek olmasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: agentbb44

Askerde uzman çavuşluk sınavlarına girmek için çok araştırma yaptım. Yakınımdan uzman çavuş olanlarda var. Bilgilendirme yapayım sizlere.

Uzman çavuşlarda askerlerde olduğu gibi piyade ve komando sınıfları var. Komando sınıfları genellikle doğu illerinde görev alıyorlar. Piyadelere göre maaşlarında yaklaşık 500 ila 1000 lira fark vardır. Ek göstergeleri yüksektir. Piyade uzman çavuş maaşı batıda 2500 doğuda 3000 liradır. komandolarda 3500'ü falan bulur doğuda.

Uzman çavuşlar yeni çıkan kanunlarla artık orduevlerinde askeriyenin imkanlarından falan faydalanabiliyorlar. İsteğe bağlı oyak yaptıradak bir nevi bireysel emeklilik yaptırıp emekli olunca oradanda 100binliraya yakın ödeme alabiliyorlar (Emekli tazminatı haricinde).

Hep iyi tarafından bahsetmeyelim. Uzman çavuşlar doğuda görev yaptıklarında konumuna göre değişir tabi. Bir takım zorluklarla karşı karşıya kalabilirler. Uzman çavuş eşleride aynı şekilde yeri gelir bir aydan fazla eşini göremeyebilir. Tabi şark görevi bitince batıda her akşam 5 de eşinizle beraber olmakda var.

Uzman çavuşlar er statüsünde askerlerdir. Yani erin bir üstü diyebiliriz. Bu nedenle astsubay ve subaylar komutanlarıdır. Çok ezildiklerini duydum ama kafasını kullanıp ezilmeyenleride duydum. Sonuça asker dışında her gördüğüne tekmil vermek zorundalar hep üstler var.

20 senede yaklaşık emekli olurlar. 5 senede bir sözleşmelerini yenilerler. 10 sene sonra memurluğa geçiş hakları vardır. Geçen sene 40bin kadar kadro açılmıştı TSK'da haberi vardı. Sınavlara girip astsubaylığa ve subaylığa yükselebilirler.

Yakınım uzman çavuş var senelerce diyarbakırda sonra şırnakda görev yaptı şimdi izmirdeler. 10 sene içinde evini aldı ve bi ev daha alabilcek kadar birikim yaptı. Emekli olunca 1 ev daha alır sanırım.

Bu zamanda her işin bir zorluğu var. Varsın asker olup görev yapalım. yolda yürürken araba çarmıyacağı ne malum. Her yerde bir tehlike var. Önemli olan sabretmek ve eşlerin birbirine destek olmasıdır.
    ilk once verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler bilgileriniz gercekten cok anlasılır acık anlatmıssınız bende es olarak tedirginim esim boyle bişey dediginden beri aklım fikrim nedir ne degildir arastırıyorum acaba bizim birlikte olmamıza engel olurmu ben onunla heryere gidermiyim aklımı kurcalayan sorulara yanıt bulmaya calısıyorum benim esiminde bu meslegi secmesinin nedeni birazda maddi yonu biz maddi olarak iyi durumda degiliz halıyle askerde gitti giteden öncede işinde cok yıprandı en azından ezilirsemde maasım durumumuz iyi olur diye dusunuyor bende yanına gittikten sonra aklıma yatıyor yoksaobur turlu kabullenemiyorum yanında olmak tek derdim 1 ay 2 ay koymaz ama senelere katlanamam benimki piyade suanda piyade olarak gidecek olursa eger onundA AKLINDA SİZİNDE DEDİGİNİZ GİBİ SONRASINDA DEVLET KADROSUNA GECMEK AMA onun dusundugu gibimi olur bilemiyorum zorlugu olan bi meslek ama biz birlikte olduktan sonra guc olacagını sanmıyorum zorunlu sark gorevine benide goturmek istemiyor tehlikeli yer olursa ama ben ayrı kalmak istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bluu2

ilk once verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler bilgileriniz gercekten cok anlasılır acık anlatmıssınız bende es olarak tedirginim esim boyle bişey dediginden beri aklım fikrim nedir ne degildir arastırıyorum acaba bizim birlikte olmamıza engel olurmu ben onunla heryere gidermiyim aklımı kurcalayan sorulara yanıt bulmaya calısıyorum benim esiminde bu meslegi secmesinin nedeni birazda maddi yonu biz maddi olarak iyi durumda degiliz halıyle askerde gitti giteden öncede işinde cok yıprandı en azından ezilirsemde maasım durumumuz iyi olur diye dusunuyor bende yanına gittikten sonra aklıma yatıyor yoksaobur turlu kabullenemiyorum yanında olmak tek derdim 1 ay 2 ay koymaz ama senelere katlanamam benimki piyade suanda piyade olarak gidecek olursa eger onundA AKLINDA SİZİNDE DEDİGİNİZ GİBİ SONRASINDA DEVLET KADROSUNA GECMEK AMA onun dusundugu gibimi olur bilemiyorum zorlugu olan bi meslek ama biz birlikte olduktan sonra guc olacagını sanmıyorum zorunlu sark gorevine benide goturmek istemiyor tehlikeli yer olursa ama ben ayrı kalmak istemiyorum

Alıntıları Göster
    1 ay ayrı kalma mevzuu herkes için geçerli değildir. Eşiniz bir dağ karakolunda göreve gitti ise sizi yanınıza alamaz doğal olarak. Ama Şırnağa merkeze bi yere gitse sizide alabilir yanına hatta şansınıza lojmanda çıkarsa gayet güvende olursunuz. Eşi babası uzman çavuş olan veya kendisi uzman çavuş olan arkadaşlarım oldu. Hayatlarını gayet normal ve rahat bi şekilde devam ettiriyorlar.

Umarım herşeyin hayırlısı olur. Dediğim gibi eşler birbirine destek oldukdan sonra altından kalkılamayacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ki bu sorun değil bir hediyede olabilir sizin için. Eşinize başarılar, hayırlı teskereler şimdiden..

• quote:

Orijinalden alıntı: agentbb44

1 ay ayrı kalma mevzuu herkes için geçerli değildir. Eşiniz bir dağ karakolunda göreve gitti ise sizi yanınıza alamaz doğal olarak. Ama Şırnağa merkeze bi yere gitse sizide alabilir yanına hatta şansınıza lojmanda çıkarsa gayet güvende olursunuz. Eşi babası uzman çavuş olan veya kendisi uzman çavuş olan arkadaşlarım oldu. Hayatlarını gayet normal ve rahat bi şekilde devam ettiriyorlar.

Umarım herşeyin hayırlısı olur. Dediğim gibi eşler birbirine destek oldukdan sonra altından kalkılamayacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ki bu sorun değil bir hediyede olabilir sizin için. Eşinize başarılar, hayırlı teskereler şimdiden..

Alıntıları Göster
    tesekkurler dedikleriniz ve dilekleriniz cok guzel hakkımızda hayırlısı tabikide
    nasibimizde varsa olsun zaten bende yanında olduktan sonra gerisi bos o benim
    esim souna kadar yanındayım ben onsuz olmamak icin zaten bütün cabam sizede hayırlı teskereler simdiden

• quote:

tesekkurler dedikleriniz ve dilekleriniz cok guzel hakkımızda hayırlısı tabikide
    nasibimizde varsa olsun zaten bende yanında olduktan sonra gerisi bos o benim
    esim souna kadar yanındayım ben onsuz olmamak icin zaten bütün cabam sizede hayırlı teskereler simdiden

Alıntıları Göster
    Askerde gördüğümü söyleyim.Eğer sürekli uzman çavuşlukta kalırsa.40-50 yaşına geldiğinde karşındaki rütbeli 20 yaşında olsa bile dimdik yanında duruyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::ZaFeR::

Askerde gördüğümü söyleyim.Eğer sürekli uzman çavuşlukta kalırsa.40-50 yaşına geldiğinde karşındaki rütbeli 20 yaşında olsa bile dimdik yanında duruyorsun.

ozel sektorde calisip cigeri 5 para etmez adamlarin agız kokusunu cekecegine TSK de gorev al zarari yok 20 yasinda astegmenlere komutanim deyiver... Hic tereddut etmeden esiniz uzman cavusluga basvursun evet zaman zaman sıkıntılı yanlari olacaktir ama maddi yonden rahatca gecinirsiniz askerde komutanlarim bana da cok demislerdi gel form dolduralim uzman cavus olarak kal diye ama genclik iste kabul etmedik simdilerde cok pismanim simdi bir ozel sektor calisani olarak emeklilik yasim olan 52 yi bekleyecegim uzman olarak kalsaydim coktan emekli olmustum...
    Allah gonlunuze gore versin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ::ZaFeR:: kullanıcısına yanıt
    evet ama herseyin zorlugu var onu goze alarak girecek zaten hakkımızda hayırlısı olsun gorusleriniz icin tesekkurler
  • bluu2 B kullanıcısına yanıt
    evet bizim su andaki dusuncelerimizi yazmıssınız esimde oyle dusunuyo ozel sektorde kendimi yıpratacagıma askerde rütbeli okumus insandan emir alırım diyo zaten acıkcası esiminde asıl maası iyi olmasıda buyuk etken sivilde kesinlikle kazamam dıyo en azından gelecegimizi garanti alırım diye dusunuyor illaki her işin zorlugu var onları kabullenmek gerek beni tek dusunduren yanında olamama gibi ihtimal oyle olursa cok zorlar bizi uzak olmak ıstemiyorum esimden
    iyi gorusleriniz icin tesekkurler allahım sizinde gonlunuze gore versin sagolunn
  • Benim oglum su anda Hakkari Çukurca da asker rutbelilerin durumunu sordum bir cogu evli olmasina ragmen ailesini Çukurca ya getirmemis ailesini getirenler de varmis ama okulda okuyan cocuklari varsa pek tercih etmiyorlarmis...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimone

Benim oglum su anda Hakkari Çukurca da asker rutbelilerin durumunu sordum bir cogu evli olmasina ragmen ailesini Çukurca ya getirmemis ailesini getirenler de varmis ama okulda okuyan cocuklari varsa pek tercih etmiyorlarmis...

bende oyle yerlerden korkuyorum zaten yanına gidememe gibi bir durum olursa o zaman ne yapacagım
    bizim cocuk yok ama allah nasip olursa illaki istiyorum ins durumlar dahada iyilesir hakkımızda hayırlısı tesekkurler
  • quote:

quote:

Benim oglum su anda Hakkari Çukurca da asker rutbelilerin durumunu sordum bir cogu evli olmasina ragmen ailesini Çukurca ya getirmemis ailesini getirenler de varmis ama okulda okuyan cocuklari varsa pek tercih etmiyorlarmis...

bende oyle yerlerden korkuyorum zaten yanına gidememe gibi bir durum olursa o zaman ne yapacagım
    bizim cocuk yok ama allah nasip olursa illaki istiyorum ins durumlar dahada iyilesir hakkımızda hayırlısı tesekkurler

Alıntıları Göster
    Uzman Çavuşluk hayatta yapılacak en son meslek bana göre.

Sivilde artık bir şansı kalmamış, elinde mesleği olmayan, yapabilecek para kazanabilecek bir kapısı kalmamış, devlete sırt dayamak isteyenlerin mesleği bana göre.

Yeni Uzman çavuşta aynı maaşı alıyor, 6 çizik almış kıdemli uzman çavuşta aynı parayı alıyor.

Asker olacaksanız, subay olacaksınız subay.
    Subaylara verilen değer, önem hiçbir rütbeliye verilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Sivilde artık bir şansı kalmamış, elinde mesleği olmayan, yapabilecek para kazanabilecek bir kapısı kalmamış, devlete sırt dayamak isteyenlerin mesleği bana göre.

Yeni Uzman çavuşta aynı maaşı alıyor, 6 çizik almış kıdemli uzman çavuşta aynı parayı alıyor.

acıkcası meslek sorun oldugundan degil sivilde elinde iki meslek var yapmak istese ama esim durumumuz iyi olmadıgı icin fazla maasından dolayıda istiyor acıkcası suan asker vatan gorevi yapıyo ordan sınavlara girip kazanıp direk ordanmı gonderecekler egitim yerine yoksa askerlik bittikten sonramı basvurup gidecek o konudada afam cok karısık bilgisi olan varsa yardımcı olsun,
    benim esimde zaten 2 yıllık unıv. mezunu eger olursa 2 yıllık daha okuyup subay olmak istiyo bakalım hayırlısı

• quote:

quote:

acıkcası meslek sorun oldugundan degil sivilde elinde iki meslek var yapmak istese ama esim durumumuz iyi olmadıgı icin fazla maasından dolayıda istiyor acıkcası suan asker vatan gorevi yapıyo ordan sınavlara girip kazanıp direk ordanmı gonderecekler egitim yerine yoksa askerlik bittikten sonramı basvurup gidecek o konudada afam cok karısık bilgisi olan varsa yardımcı olsun,
    benim esimde zaten 2 yıllık unıv. mezunu eger olursa 2 yıllık daha okuyup subay olmak istiyo bakalım hayırlısı

Benim bildiğim öyle 2 yıl daha okuyup subay olsun diye birşey yok.
    Subaylar 20 yaşında olmuyor.

13-14 yaşlarında Kara, Deniz, Hava harp okullarına giriyor sınav ile.
    6-7 sene okuyorlar, eğitim görüyorlar.
    20-21 yaşlarına geldiklerinde Teğmen olarak okuldan çıkıyorlar.

20 yaşından sonra Subay olamaz kimse.
    Astsubay olabilir ama..

Subay olmak kolay değil.
    7 sene eğitim görüyorlar yaklaşık.

• quote:

quote:

quote:

Astsubay olabilir ama..

Subay olmak kolay değil.

ha evet dediginiz dogru ben karıstırdm astsubayklık icin dort yıllık bitirmek gerekiyormus benim esim 2 yıllık mezun dısardan okuyodu askere gitti
    simdi askerde eger kalırsa dısardan bitirip astsubaylıgı dusunuyor
    ama nasıl oluyor ordanmı kalıp sınavlara giriyor yoksa askerlik bittikten sonramı oluyor bende bilmiyorum uzmanlık icin

• quote:

ha evet dediginiz dogru ben karıstırdm astsubayklık icin dort yıllık bitirmek gerekiyormus benim esim 2 yıllık mezun dısardan okuyodu askere gitti
    ama nasıl oluyor ordanmı kalıp sınavlara giriyor yoksa askerlik bittikten sonramı oluyor bende bilmiyorum uzmanlık icin

Bizim zamanımızda uzman çavuş açığı olduğu için birliğimize her ay yazı gönderirlerdi
    Uzman Çavuş olarak kalmak isteyenlere birlik komutanı da onay verirse formalite icabı bir sınava girip hemen uzman çavuş olunabiliyordu
    Ama şimdilerde uzman çavuşluğa talep çok olduğu için eşiniz askerliğini bitirir bitirmez uzmanlık sınavlarına girecek sınavı kazanırsa mülakat ve spor imtihanı için çağıracaklar mülakat ve spordanda başarılı olursa kapsamlı bir sağlık testinden de geçmesi gerekiyor.
    Sağlık testinden de geçerse eğitimlere katılıyor zannedersem eğitimler 3 - 5 ay sürüyor o eğitimlerin zorluk derecelerine katlanabilirse uzman çavuş olarak ilk birliğine atanıyor geçen yıl Eğirdir dağ komando okulunda uzman çavuşluk eğitimlerine katılan yaklaşık 500 kişiden 200 e yakın kişi eğitimlerin zorluğuna dayanamayıp okulu terketmişler bu arada eğitim süresince aylık 2200 TL net maaş alıyorlar.
    Özellikle sağlık konusunda çok ince eleyip sık dokuyorlar 20 yaşındaki yeğenim imtihanı kazandı mülakat ve spordan geçti ama sağlık testinde o yaşına kadar bilmediği renk körlüğü hastalığı olduğu için sağlık testinden geçemedi.
    Anlayacağınız zorlu bir süreç sizi bekliyor inşallah eşiniz bütün süreçleri kolay bir şekilde atlatır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimone -- 22 Eylül 2013; 16:50:33 >

• quote:

quote:

quote:

Astsubay olabilir ama..

Subay olmak kolay değil.

Sözleşmeli Teğmenlik diye bir durum var

• quote:

quote:

Bizim zamanımızda uzman çavuş açığı olduğu için birliğimize her ay yazı gönderirlerdi
    Uzman Çavuş olarak kalmak isteyenlere birlik komutanı da onay verirse formalite icabı bir sınava girip hemen uzman çavuş olunabiliyordu
    Ama şimdilerde uzman çavuşluğa talep çok olduğu için eşiniz askerliğini bitirir bitirmez uzmanlık sınavlarına girecek sınavı kazanırsa mülakat ve spor imtihanı için çağıracaklar mülakat ve spordanda başarılı olursa kapsamlı bir sağlık testinden de geçmesi gerekiyor.
    Sağlık testinden de geçerse eğitimlere katılıyor zannedersem eğitimler 3 - 5 ay sürüyor o eğitimlerin zorluk derecelerine katlanabilirse uzman çavuş olarak ilk birliğine atanıyor geçen yıl Eğirdir dağ komando okulunda uzman çavuşluk eğitimlerine katılan yaklaşık 500 kişiden 200 e yakın kişi eğitimlerin zorluğuna dayanamayıp okulu terketmişler bu arada eğitim süresince aylık 2200 TL net maaş alıyorlar.
    Özellikle sağlık konusunda çok ince eleyip sık dokuyorlar 20 yaşındaki yeğenim imtihanı kazandı mülakat ve spordan geçti ama sağlık testinde o yaşına kadar bilmediği renk körlüğü hastalığı olduğu için sağlık testinden geçemedi.
    Anlayacağınız zorlu bir süreç sizi bekliyor inşallah eşiniz bütün süreçleri kolay bir şekilde atlatır...

tesekkurler ben acıkcası bu tarafından hic dusunmemiştim yani herseyden once tabiki hakkımızda hayırlısı olsun
    sınavı gecersede cok zor surec beklıyor yani helede dediginiz gibi saglık konturolu bu kadar titizlikle yapılıyorsa
    dahada zor yanı sadece benim yada esimin dusuncesiyle olucam diyince olamıyor yani mulakatları eksizsiz gecmek
    zorunda zaten böyle kritik bi goreve cok hassas yaklasmaları incelemeleri cok iyi zaten herseyin bir zorlugu var bizimde
    nasibimizde varsa olsun yoksa allaahım hayırlısını versinn

• quote:

Orijinalden alıntı: wakkum

quote:

quote:

quote:

Astsubay olabilir ama..

Subay olmak kolay değil.

tabikide allah hayırlısını versin
    bizimki sadece nasıl bişey oldugunu anlama cabası yoksa olurunu olmazını bilemeyiz kesinlikle
    allahım nasibizse yazsın hakkımızda hayırlısıysa

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wakkum

quote:

quote:

quote:

Astsubay olabilir ama..

Subay olmak kolay değil.

tabikide allah hayırlısını versin
    bizimki sadece nasıl bişey oldugunu anlama cabası yoksa olurunu olmazını bilemeyiz kesinlikle
    allahım nasibizse yazsın hakkımızda hayırlısıysa

Alıntıları Göster
    hiç iyi bir meslek değil. rütbe sıralaması şöyle gidiyor

subay >astsubay>uzman çavuş>erbaş/er

genelde hep vasıfsız işlerde olursun. mesela nizamiye ye verirle kapıda güvenlikten sorumlu olursun. sosyal imkanlara gelinecede bunun için gidiyorsanız kesinlşkle gitmeyin. subay ve astubaylardan sonra geldiğiniz için öncelik hakları onların. bazı yerlerde astsubaylara bile sıra gelmez iken (lojman vs.) sizin durumunuz daha zor.

ayrıca kıdem atlama yükselme gibi bişey yok. emekli olana kadar uzman olarak kalıyorsunuz. gitmeyi düşünüyorsanız bir kez mantıklı düşünün derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.