Şimdi Ara

UZMAN HAFIZA Seti İle G-E-L-İ-Ş-M-E-L-E-R-İ-M (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
11
Favori
18.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrahbay

Melankoli hocam son durum nedir ?

güncellendi kardeşim
  • Teşekkürler

anladığım kadarıyla bu set işe yarıyor.
  • merhaba.
    bir set, yani 250 kelime, ne kadar yer kaplıyor? kaç gb?
  • SETİN ADI : YDS 5. SET

toplam kelime : 250

artık bilinen kelime (total) : 210
    ezberlenemeyen kelime : 35-40

30 küsür tane kelimenin hikayesini beğenmedim. (içinde bana merak uyandırmayan kelimeler de var örneğin porsuk,sıçan,... ne yapim ben bu kelimeleri türkçede bile kullanmıyorum :) ) bence en vasat set bu set. tabi içinde çok iyi benzetmeler de yok değil ama şu ana kadarki en vasat buydu. oturmayanlar için de biraz daha çalışacağım. onları da sıfırlamadan bir sonraki sete geçmem.
    ezberledikten sonra deftere kelimenin yazılışını okunuşunu ve anlamını yazdığımda daha iyi anladığımı fark etmiştim. size de tavsiyem bu şekilde yapmak. yani kuru bir şekilde dinlediğinizde belki 1 haftalık ezber oluyor. bazıları uçabiliyor akıldan. ama bu şekil bence daha kalıcı oluyor.
    5 i biraz daha çalıştıktan sonra gelişmeleri yazacağım buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relaxadam1234 -- 4 Aralık 2014; 15:21:58 >

• Uzun bir aradan sonra setle ilgili yazıma devam ediyorum

arada vizeler başka işler geziler filan derken ara verdik

ama 5. üniteden sonra tekrar başa döndüm ve günde 2 saat ile 2-3-4 üniteleri tekrar bitirdim yaklaşık 10 günde
    tabi kelimeleri not defterime yazarak çalıştım
    farklı sitelerden kelimelerle ilgili cümlelere baktım. örneğin tatoeba ve yeminlisozluk siteleri.
    örneğin 4. ünitedeki "squander" kelimesi
    bu kelimei bu sitelerde aratıp kullanım şekillerine mecaz anlamlarını filan da gördüm. yani bir kelime gibi görünse de aslında onlarca cümle anlamına geliyor. çünkü cümlenin anlamını kavramada anahtar kelime.

bu şekilde 2-3-4 üniteleri bitirdim ve şu anda %99 oranla ezberledim diyebilirim.

2-3 gün içerisinde 5. üniteyi bitireceğim.

5. üniteyle ilk buluşmamız tatsız geçmişti, ısınamamıştık bibirimize

2-3-4 ünitelerde kullanılan erkek sesi ile 5. ünitedeki erkek sesi birbirinden farklı. sanırım psikolojik olarak o ilk sesi arıyor ve konsantre olamıyordum.

ama şimdi hazırlıklı girişicem 5. üniteye ve ezberlenmedik kelime bırakmayacağım. bazı kelimeler hariç

örneğin porsuk kelimesi gibi

hayvancılıkla uğraşırsam işime yarar ama günlük hayatta kullanıldığını ne gördüm ne duydum
    sadece bi film de duymuştum bu kelimeyi onda işe yaradı

özetle 2-3-4 üniteler benden tam not aldı.

ve yds 9 ve 10. üniteleri bir de gramer1 paketini aldım onların da inceleme yazıları yakında gelecek

• Başlamadan önce durumunuz nasıldı? Yani ezberlediğiniz kelimelerin çoğu aşina olduğunuz şeyler miydi? 250 tane hiç bilmediğiniz kelimeleri öğrenmek ne kadar sürüyor? Çalışmanın üzerinden uzun süre geçtikten sonra hatırlama durmunuz nasıldı? Çok şey sordum sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.House M.D

Başlamadan önce durumunuz nasıldı? Yani ezberlediğiniz kelimelerin çoğu aşina olduğunuz şeyler miydi? 250 tane hiç bilmediğiniz kelimeleri öğrenmek ne kadar sürüyor? Çalışmanın üzerinden uzun süre geçtikten sonra hatırlama durmunuz nasıldı? Çok şey sordum sanırım :)

Kelime Hazine'm fena değildi
    Aşina olduklarım vardı tabi ki
    Ortalama 250 kelimeden 30-40 tane bildiğim kelime vardı
    İlk ünitelerde daha fazla

Zaten kelime listesini sitesinden sohbet kısmında konuşarak pdf olarak alabilirsin.

Süre olarak ben yazarak ve cümlelerle de pekiştirdiğim için günde 3-5 saat ile 3 gün de bitiririm
    Tabi yazarak çalışmazsan 3 saatte biter

Yazarak çalıştıktan sonra daha iyi ezberlediğimi gördüm. Hatırlayamadığım kelime yok diyebilirim. 3-5 kelime belki hatırlamayıp anlamına baktıktan sonra "tüh be nasıl unuttuk bu kelimeyi" diyebilirim
    Onun dışında %98 desem iyi olabilir.

Çok soru konusunda sıkıntın olmasın
    Diğer arkadaşlar için de
    Sayfanın başına yazdığım gibi

BU KONU BU SETE PARA VERMEDEN ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN AÇILMIŞTIR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada finaller araya girdiği için ara verdim
    Finaller bitsin hızlı bir şekilde giriş yapıcam

Sorularınız varsa alayım

• Cevapladığınız için teşekkür ederim :)

Zahmet olmazsa setin linkini atabilir misiniz? Sitelerine girdim ama böyle 1-2-3-4-5-6-7-8 diye bir şey göremedim
  • Sübliminal içerikli uyku setini tavsiye etmiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu seti de tavsiye ediyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Sübliminal içerikli uyku setini tavsiye etmiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu seti de tavsiye ediyor musunuz ?

Demolarını izle sende işe yaradıysa al bence
    Subliminalden uzak dur troll onlar

• Peki sübliminal ile bu bahsettiğiniz setin firması aynı değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Peki sübliminal ile bu bahsettiğiniz setin firması aynı değil mi ?

Ikisi farklı şirketler

Zaten sübliminal olana şirket diyemezsin sahtekarlar

Ama uzman hafıza işini yapıyo sohbet bolumunden de ilgileniyorlar. Yani satışı yaptık artık işimiz bitti yapmıyorlar ilgileniyorlar

• Hocam cevap için teşekkürler

Peki doping hafıza hakkındaki görüşün ne? Örnek videolarını izledim. Edebiyat hakkında gerçekten de işe yarar olduğunu düşünüyorum. Çok kosa bir sürede yazarın eserlerini hikaye şeklinde akılda kalıcı bir şekilde anlatıyor. Fiyatı da öyle çok pahalı gelmedi 300 küsür lira değer mi sizce?

• 4007 kullanıcısına yanıt
    Eğer demolar sende işe yaradıysa iyi benzetmelerle anlatıyorlar.
    Gayet kaliteliler ben de gitmiştim seminerlerine zamanında BKM deydi

• Hocam bence işe yarar. Peki seminerleri senin için faydalı oldu mu ?
    %99 ezberlemiştim
    Ama ben seminerden sonra resimlerle kendi hikayelerimi oluşturup ezberledim yeni başka eserler ekledim ve seminerden sonra emek verip yazarak çalıştım
    Sadece ordaki 3 gün ile sınırlı kalırsan mutlak bir başarı çok zor
    Sihirli değnek değil bunlar emek vermek gerekiyor yine de işi kolaylaştırıyor Evde kendin de hikayeler yapabilirsin.

• Gerçekten de aydınlatıcı bilgiler verdin hocam. Teşekkür ederim.

İstediğin soru sorabilirsin pm den de ...@4007

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relaxadam1234 -- 1 Nisan 2016; 21:40:22 >
  • Nasıl gidiyor çalışma?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.