Arkadaslar sorun bu bunu cozebılen bırısı cıkmadı sımdıye kadar bakalım burdan cıkabılecekmı :D
Arkaaslar makınada herhangı bır problem yok ve bu hata sadece wındows xp pro ıng versıyonunda verıyor Türkçe versiyonda boyle bır hata yok herhangı bır cakma yok sadece bellekle ılgılı bu hatayı veryor ve programı kapatıyor olay bundan ıbaret sorunu yasıyan varmı bılmıyorum ama cozebılecek olana ustam derım :D
Sorun remden remini deyiştir birde biostan rem ayarlarını otomatige al veya deyişik ayarları deneme yanılmayala dene yazılımın senin rem bellekle ilgili sorunu var. bu hatadan sonra ne yapıyor peki ? expomu kapanıyor sistem kompilemi kapanıyor virüs olayını araştırdınmı ? kurdugun cd orjimi ? biraz daha aç konuyu.
Ramlerden degıl elımde ıkı adet twınmos cl 2.5 ram var 512 mb lık bır adette kıngıston 512 mb ram var cl3 luk herpsınde yapıyor twınmoslaırn dual kullanımındada normal duırumlarındada yapıyor bıosta zaten dual kullandıgım ıcın standartta duruyor hatta 3.3.7 olan ramlar mobıl ıslemcımın 12*200+1.750 calımasından dolayı kendılerının hızlarını dusuruyorlar. Ramler normal 200 mhz hızlarında claısıyorlar 200*3.3.8*2.5 olarak clısıyorlar yanı ramlerle ılgılı sorun degıl. Bu sorundan sonra ok ve cancel bolumleırnde farklı tapkıler verıyor kı bunu kendısıde belırtmıs bırısınde bunun bır kaydını alıp programı yenıden baslatmaya calısıyor olmuyor kı bu cacncel oluyor ok ıse dırek olarak programı kapatıyor ve guncel hayatına devam edıyor yanı herhangı bır sorun vermıyor. Bu hatayı verdıkten sonra hıcbır reset yada restar yapmadan 3 gb lık bır dosyayı wınrar ıle sıfrelı ecryp sekılde best sıkıstırmada cdr eror kontrollu ve slıd olarka sıkıtrdım ustune wınamp 5 verıyonunda mp3 dınlıyordum bunun ustune word de ufak bır yazı yozıyor aıdadan da sıstem voltajlarını takıp edıyordum kı +12 voltajım max da 12,56 cıktı kı bılmeyenler ıcın 12.64 rısk sınırıdır cıkan voltaja gore 13 kadarda cıkabılır dıger voltajlarda sabıttı herhangı bır dansoz olayı yoktu :D yanı voltajlardan fılanda degıl ram voltajlarıda aynı sekılde stabıl ve sabıttı 2.77 yaptım bu hatayı verıdıkten sonra normalde 2.63 de kullanıyorum. Kurdugum cd orjınal degıl lakın 4 farklı cd kopyasından dedım herseferınde aynı sorunla karılastımkı bunlardan bırısıde orjınal cd de cekıp sıcak sıcak eve goturup kurdugum bır cd hıc farketmedı.
Sorun su sekılde herhangı baska bır wındows surumunde bu hatayı vermıyor sadece wındows nt ve wındows xp pro ıngılızcelerde verıyor yanı wınnt sıstemının ınglızce pro olan versıyonlarının ban gıcıgı var gelecegımle oynuyorlar ıngılızce egıtımım yarıda kalıyor hep :D, neyse dalga bır yana bunu sadece ıngılızce verıyonlarda yapıyor turkcelerde herhangı bır sorun yok ve ben bu ıngılızce surumlerı kendı makınam dısında baska yerlerede kurdum sorun yok evde wmvare nın sanal makınasına kurdum yıne sorun yok Turkce olanların hıcbırısınde bu sekılde bır sorun cıkmıyor anlıyacagınız sadece ıngılızcede ve Turkce olanalrda aynı programları calıstırdıgım halde sorun cıkartmıyorlar
Makınada sp1a ıng ustune sp2 ıng full surumu yuklu lakın spsızde olsa sp lerde yuklenmıs olsa yınede aynı sorun devam edıyor ve bunu etkıye tepkı matıgında yapmıyor kafasına gore yapıyor bırtek 3dmarktta ve ulead vıdoa studyoda aynı yerlerde sabıt olarka yapıyor gerısınde hıcbır sorun yok bazen aklınaeserse baska programlardada yapabılıyor
Anlıyacagınız tam bır uzmanlık sorusu ben buna bır coum bulabılecegımıze pek ınanmıyorum ama yınede soruyorum belkı cıkar bır sonuc :D
ram leri tek tek dene başka makinelerde aynı yazılımlarda dene.eğer sorun yksa işletim sisteminde bir bug buldun demektir.fakat türkçe sürümde yapmaması anormal. uzmanlıktan ziyade alışılmamış bir durum.
Ramlerde hıcbrı sorun yok ramlerım ıkı adet twınmos 1 adet kıngıston ama sadece twınmosları kullanıyorum onlarda dual yada normal sekıldede sorun cıkartmadan claısıyorlar kıngıstonda aynı sekılde tek basına orun cıkartmıyor cl lerı esıt olmadıgı ıcın ucunu bırden kullanmıyorum twınmoslar bır dıgerını bır kullanıyorum herbırısı her sekılde her testı gecıyorlar baska makınalrda denendıler sorun yok yanı donanımda sorun yok ama wındows xp pro ıng de var :D bu sorunun cozumunu muhtemeln mıcrosoft bulacak ama benım wındows kacak oldugu ıcın :D yuzumuz yok :D
Bu arada calıstıgım fırmadakı programcı abıler kodların memory uzerınde ust uste yazıldıgnı bu nednele bu sorunun olsutugunu soyluyorlar ama sorun su neden wındows xp tr yapmıyor ıng yapıyor ve neden benım makınamda yapıyor
makineyi başkasına devret:P evt ing sürümle alakalı olsa tr de de yapar
KArdes nedendır bılmem ama bu hata her cıktıgınde lınux e bırazdaha yaklasıyorum :D 13 senden sonra wındowsa elvada dıyecem yakında :D
e diablo linux +1
bu problem prime95.exe adlı sey çalışınca veriyor dimi. durup dururkene böyle bişey çıkıyorsa kesin virüs diyebilirim. ama eğer bir programı başlatıyonda bu çıkıyorsa o program ramde değil programda birproblem vardır...
iyi gunler.
Yok yaf o prıme 95 bır cpu test programıdır bunu capture programındada verıyor worddede verıyor wınzıpı acıncada verıyor yanı kafasına gore :D aslında hıcbrı donanımda sorun yok beyler sorunun kaynagı wındowsun kendısı ama sorununu kımse bulamıyor :D
kardeş sana tek bişi sorcam bu olayı aynı ramlari kullanarak.... başka bir CPU kullanarak denedinmi? Yahut Başka Bir Bord kullanarak dene..
gene aynı XP ing kullan.... Eğer bu iki testi gecerse Bu sorunu Allaha havale edelim.... Ama tahminim buyuk olcude bu iki parça değişince duzelecektir..... son uyarı Bios guncellemesi ve (anakart için inanılmaz önemli olduğuna inanıyorum... önce bunu dene..) varsa VGA dirver surumunu değiştir.... eger varsa TV kart sound card NIC card vs kart bunları cıkararak denemelerini oyle yap.......
bunları dene mutlaka olacak benim başıma gelenleri bibilsen hele hele CPU dan hiç süphelenmeyen ben sıfır makinada CPU ve RAM sorunları ile karşılasınca..... sende benim gibi CPU ve Ramden süphlenirsin....
ama sonucu mutlaka bana bildir olurmu.... Ciddi anlamda tam benim sorunum bu olay ben boyle sorunlarla uğraşmayı severim ... kendimi aşmayı severim..... sana kolay gelsin başarılar....
bakma onbaşı olduğuma ben fazla giremiyorum bu siteye.....
Ustadım su an kullandıgım cpu amd athalon mobıl a versıyonu elımde bır adette amd athalon xp var ram olarka uc tane 512 mb var yukarda ozellık ve markalarını yazdım board konusna gelınce son surum yuklu epox 8rda+ ıkı hafta once yenısı cıktı oda yuklu bıos maınbaord chıp set ekran kartı tv kartı ses kartı hepsının drıverları son versıyonda maınboard oalrka baska maınbaordlada denedım her parcayı sokup denıyorum am yınede olmuyor anlıyacagın mıcrosfotun p....... yemesı :D bu aradawww.hardwaremania.com gır ıstersen bak bakalım ben kımım :D bende buraya pek takılmam ama bu sorun haylı buyuk bız altından kalkamadık belkı bırkac sıtede cozum bulurum dıye buraya da yazdım cunku bu sorun donanımla ılgılı degıl mıcrosoftla ılgıolı ve sıkı programcıalr lazım :D
ben pek uzaman sayılmam ama Yönetimsel araçlardan hizmetelere girip bak derim ben sorumlarınım coğunu ordan veya yönetim konsolundan bak derim
Sadece Bir fikir
Sana bol şans bu arada çözümü bulursan burayada yazarsan sevinirm
kardeş diyecek bişey yok epox unu değiştir ben bu anakerttan kullandım çok sorunlu özellikler ramlerle ilgili senin mutlaka anakartla ilgili bir problemin var canıma tak ettirdi bu epox en sonunda Asus A7N8X NF2 ile değiştirdim
epoxla kullanmadığım ram kalmadı kingston bile kullandım her zaman problm yarattı hele elindeki anakart varya tam bir sorun canavarı bu anakartların hepsinde problem var türkiye ye gelen
biosu güncelleştirmeyi denedinmi birde onu dene sorun remden ama ing versiyonunda yapması ilginç donanımsal olsa tüm yazılımlarda yapar başka bir cd ile kur kurdugun cd orj mi ? ing versiyonundaki bir fark buna neden oluyor muhtemelen donanımı alğılamada veya tanımada inf dosyalarının güncel deyil biosunun güncel drivers yüklemeyi dene bu işi kafaya cok taktıysan deneme yanılmayala bulursun ama fazla kafanı yorma derim engüzeli formatı bas kur başka bir yazılım yav zaten bu xp yamalı bohcaya döndü yama üstüne yama birde sp2 cıktı kurar kurmaz sorunlar daha cok hortladı illada wın diyosan en stabili bunun wın98 onu kur güncelle yok ben başkada olur diyosan kur linux birdaha ne sorun ne virüs hic başın agrımaz ama bazı yazılımların ve donanımların destegi yok işte o sorunu var gene dönüyoz 98'e
abi bu foruma senden daha çok bilen biri giriyomu acaba resmen gövde gösterisi yapmışsın. hadi sana eyvallah bunu sallamadan bilerek çözen olursa eyvallah ustanın ustası ustamız olur.
bu sorun kesinlikle turkce xp de de oluyor bellek read olamadı bellek written olamadı tarzı salak hatalar veriyor.. sebebini daha bulabilmiş değilim ama ram olmadığı kesin 3-4 makinada hemde yeni makinada rastladım software bazlı bir hata...
Saçma bişi ama güncelleştirmeden olabiliyor. Bendede vardı. Ama vistada olduydu.
quote:
Orjinalden alıntı: darklord_sky
bu sorun kesinlikle turkce xp de de oluyor bellek read olamadı bellek written olamadı tarzı salak hatalar veriyor.. sebebini daha bulabilmiş değilim ama ram olmadığı kesin 3-4 makinada hemde yeni makinada rastladım software bazlı bir hata...
bu sorun her bilgisayarda yaşanabiliyor. önceleri xp nin yaşlanmasından kaynaklandığını sanmıştım. ama daha sonra yeni kurulmuş sistemde de sorunlarla karşılaştım. tahminimce bir şekilde kullanılan programın kendisi (exe dosyası) veya dll dosyası zarar görüyor. eğer bilgisayarda bir debugger yüklüyse bu hatadan ile birlikte hata ayıklma ekranıyla karşılaşırsınız ve assembly kodlarını görürsünüz. ancak exe ve dll word belgesi gibi değiştirilebilen bir dosya olmadığı için bu sorun registry den de kaynaklanabilir.
xp yi farklı ayarlarla kurman.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme