Şimdi Ara

Uzun mesafede wireless verimi almak istiyorum soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende realtek in bir modemi var son derece memlunum ama bunu bazı modifikasyonlarla çekim gücünü artırmak istiyorum modemimin yanındaki sözde 30dbilik antenden memlun değilim modemi farklı antenlerle ve farklı modemlerle test ettim modem güzel kaliteli sanırım...

aşağıdaki parçaları alsam sizce çekim gücünü maksimuma çıkartabilirmiyim daha iyisi için önerisi olacak varmı teşekkürler...

modemim : 6000mw realtek modem
    linki :http://www.sanalpazar.com/6000mw-30dbi-Anten-Realtek-Marka-Wireles-Ag-Karti__isp3324448

almayı düşündüğüm anten : Tp-Link TL-ANT2424B 24dBi Outdoor Parabolic Anten
    linki:http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-ant2424b-24dbi-outdoor-parabolic-anten/productDetails.aspx?productId=bd190040&categoryId=2699

almayı düşündüğüm Booster Amplifier :http://www.ebay.com/itm/140712987168?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

ben mümkün olduğunca uzağı hedefliyorum bu ürünleri alsam maksimum perfonmasa ulaşabilirmiyim ? veya şunu alsan daha iyi olur diyebiliceğiniz birşey varmı teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osaday1991 -- 10 Temmuz 2012; 6:48:46 >

• slm.
    elindeki ürün fake. 6000mw lık bir ürün diil. yüksek ihtimal 500 - 1000 mw 8187l chipli bir ürün.
    ürünün yanındaki antende 30 dbi olamaz 30 dbi lik 2.4 ghz bir antenin boyutları çap olarak 2 metreyi bulur.

ayrıca booster dediğin ürünler gürültü yaratmaktan başka bir işe yaramaz.

1 adet bullet2hp ap al. yanına düşündüğün tplink 24 dbi grid anteni al. şuan kurabileceğin en iyi sistem olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

slm.
    elindeki ürün fake. 6000mw lık bir ürün diil. yüksek ihtimal 500 - 1000 mw 8187l chipli bir ürün.
    ürünün yanındaki antende 30 dbi olamaz 30 dbi lik 2.4 ghz bir antenin boyutları çap olarak 2 metreyi bulur.

ayrıca booster dediğin ürünler gürültü yaratmaktan başka bir işe yaramaz.

1 adet bullet2hp ap al. yanına düşündüğün tplink 24 dbi grid anteni al. şuan kurabileceğin en iyi sistem olur.

evet doğru 8187 chipsetine sahip realtek dediginiz bullet2hp ap'i bir araştırayim , anten iyi sanirim , boosterları baya övüyorlar sanki hiçbir işe yaramazmı diyorsunuz ? fiyatıda yüksek baya umutlanmıştım iyi kaliteli birşey gibi düşünüp , bullet2hp ap piyasanın en iyilerindendir diyorsunuz.... teşekküler

• Ürünün 6000mw ile uzaktan yakından alakası yok başta bunu belirteyim kaldı ki, yanındaki antenin gücü en fazla 5dbi dır, bu cihaza bahsettiğiniz sinyal yükselticiyi kullanamazsınız cihazı yakarsınız, cihazın çipseti realtek 8187l olduğu belirtiliyor böyle ise bu cihaza orjinal gerçek dbi gücünde olan bir anten alınıp performans arttırabilir, tabi cihazında gerçelten orjinal olup olmadığı önemli bu konuda
    Ben orjinal anten tavsiye ederim kullanım amacınıza göre omni panel, yada grid
    bu cihaz ile ilanda belirtiğiniz tplink grid antenle çok mbaşarı sağlamanız güç grid antenler 5 derecelik açıyla yayın alırlar yani bağlanacağınız noktayı, nokta atışı ile tespit etmeye giriyor bu
  • dostum eger çok uzak mesafeler ise tabiki bullet2hp +24 grid anten ama benim durum çok farklı idi benim çevremde wifi çok fakat ben kendi un,versitemdeki bolumumden almayı dusunuyorum veya unideki kapalı spor salonundan çğnkğ 5210g 1dbi ile goruyo kapalı spor salnonu :D
  • değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle;

bullet2hp dediğiniz ürün acces point sanırım sadece yani var olan interneti eternet aracılıyla çevreye dağıtıyor ? yani mevcut olan wirelesları alamam sanırım onunla değil mi araştırdım aslnda baya baktım ama sadece interneti dağıtıyor sanırım o ? ben interneti çekmek istiyorum birde ürünün sadece eternet girişi var sanırım usb olmadan wireless olarak ağları göremem değilmi? biraz bilgi verebilirmisiniz ?

ayrıca ben şu yükseltici booster a taktım bilgisi olan varmı benim cihazı nasıl yakabilir ? benim modemi birçok modemle kıyaslama imkanım oldu perfonmansından memlun kaldım açıkçası ama yükseltici kullanıyor birçok kişi problem yaratmıyor faydası olmuyormu sizce? ben

http://www.ebay.com/itm/140712987168?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

bu ürünü alsam modemimi zarar verir ve hiçbir faydası olmaz mı ? tavsiye edebiliceğiniz birşey varmı ? saygılarımla...

• bullet2hp yada herhangi bir access point ile.
    1-mevcut kablosuz bir ağa aynı usb adaptör gibi bağlanabilirsiniz. Tek fark ve avantajlı kısmı usb kablo yerine ethernet kablo kullanıldığı için kabloyu uzun tutup cihazı istediğiniz konuma koyabilirsiniz.
    2-cihaza kablo ile internet girip kablosuz yayın yapabilirsiniz.
    3-mevcut kablosuz bir yayını alıp tekrar kablosuz olarak dağıtabilirsiniz. Yani tekrarlama yapabilirsiniz.

Sonuç ap ler ile usb lerin yaptıklarından çok daha güzel işler yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

bullet2hp yada herhangi bir access point ile.
    1-mevcut kablosuz bir ağa aynı usb adaptör gibi bağlanabilirsiniz. Tek fark ve avantajlı kısmı usb kablo yerine ethernet kablo kullanıldığı için kabloyu uzun tutup cihazı istediğiniz konuma koyabilirsiniz.
    2-cihaza kablo ile internet girip kablosuz yayın yapabilirsiniz.
    3-mevcut kablosuz bir yayını alıp tekrar kablosuz olarak dağıtabilirsiniz. Yani tekrarlama yapabilirsiniz.

Sonuç ap ler ile usb lerin yaptıklarından çok daha güzel işler yapabilirsiniz.

çok teşekkürler artık sanırım kesinlikle bullet2hp almaya karar verdim :) tek soru kafamda çeşitleri varmı bunun ? önerebiliceğiniz bir modeli varmı birde uygun fiyatlı nerde bulabilirim fikriniz varmı ? bullet2hp + Tp-Link TL-ANT2424B ile iyi bir perfonmas elde ederim sanırım ? şimdi uygun fiyata teminat için bir yer tavsiye edebilirmisiniz? teşekkürler...

• Bence En Ucuz ve Önü Açıksa 3 Km Sinyal Alan Tp Link Wa5210g yi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliyuksel77

Bence En Ucuz ve Önü Açıksa 3 Km Sinyal Alan Tp Link Wa5210g yi tavsiye ederim

TP-Link TL-WA5210G da iyimiş aslında :S incelme videosunu filan izledim baya övüyorlar ancak Bullet 2HP mi tp link mi desem ne dersiniz ?
  • birde şey sorucam arkadaşlar bu Bullet 2HP backtrack ile uyumlumu teşekkürler.
  • Bullet 2HP tabiki daha iyi. şöyle birşey var uygun olsun istiyorsan 5210g
  • ddwrt üzerinden bactrack calıstırıyor felan densede ben çalışanda görmedim çalıştıranda.
    Yani bence backtrack desteği yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bullet şifre kırma amaçlı bir cihaz değildir.Uzun mesafeyi yakınlaştırır ve dış ortamda yaz kış demeden işini çok iyi yapan bir cihazdır. Şifre kırmaması eksiklik değil bence (=
  • quote:

Orijinalden alıntı: diecop

dostum eger çok uzak mesafeler ise tabiki bullet2hp +24 grid anten ama benim durum çok farklı idi benim çevremde wifi çok fakat ben kendi un,versitemdeki bolumumden almayı dusunuyorum veya unideki kapalı spor salonundan çğnkğ 5210g 1dbi ile goruyo kapalı spor salnonu :D

Acaba okul internetine bağlanabildiniz mi? Bağlandıysanız ne gibi bir cihaz kullandınız yaptığınız işlemler nedir?
  • evet baglandım normalde arkdasımın adsl den -63dbm le aldıgım veriyi nin aynsını ordan aldıgım -83db lik sinyal learkdasımınkinden daha iyi internet saglıyorum cihaz bullet 2hp+20db panel anten
  • ayrıca arkdaslar sunu unutmayın işinizi görecek cihaza yatırım yapın yani 5210g yeterken tututp bullet almanında bir mantıgı yoktur not 3 adet 5210g var kullanım amı geregi o cihaz yetiyr 1 adet bullet var hem tecrube için alındı hemde performası degerlendilip kullanıldı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: diecop

ayrıca arkdaslar sunu unutmayın işinizi görecek cihaza yatırım yapın yani 5210g yeterken tututp bullet almanında bir mantıgı yoktur not 3 adet 5210g var kullanım amı geregi o cihaz yetiyr 1 adet bullet var hem tecrube için alındı hemde performası degerlendilip kullanıldı :D

Bende 5210G aldım yanlız bağlanamadım . Sizin okulun interneti nasıl bilmiyorum ancak bizimki Eduroam altyapısı ve normal bilgisayarda girmek için Secure2W diye bir programı yükleniyor. Radius ağı gibi birşey denmişti.

Siz nasıl bağlanmayı başardınız acaba?

Bullet 2 de 5210g ye farklı farklı bir özellik mi var Eduroam'a bağlanmak için?
  • dostum o konuda bişe diyemeyecegim çünkü iki cihazda ap yani ha tek fark tplinkte kablosuz alıp kablosuz dagıtırsın tekrarlarsın ama bulletde kablosuz alır kablo ile dagıtırsın eurocom nasıl bir sitem bilgim yok inan yardımcı olmak isterim bizim okulda wifi password unu biliyorsan girersin okdar yani normal evedeki wifi dagıtımı gibi
  • dd-wrt eduroam destekliyor. ama tabi çevremde olmadığı için deneme imkanım yok malesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.