Şimdi Ara

Uzun sap mı kısa sap mı [Saz] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
76.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kartal_07

quote:

Orjinalden alıntı: colleger26

quote:

@colleger26

Ben yaklaşık 10 senedir bağlama çalıyorum ve bağlamayı kendim öğrendim, şu an şelpe bile atıyorum. Sanırım bu senin aklında bir şeyler çağrıştırır.

Uzun sapta tek tel kolay oluyordu, kısa sapa alışabilirmiyim bilmiyorum.

Sonuçta ikisi de saz. Eğer uzun sap çalabiliyorsan, bağlama da çalabilirsin. Belki 1 ay acemilik dönemin olur, alıştıktan sonra keşke hep bağlama çalsaydım diyeceksin, çünkü bağlamanın çıkardığı ses bir başka güzel. Bende bu aralar gitara merak saldım, bağlama çalabiliyorum ama gitar da çalmak isterim, bakalım...

Canin baglama cekerse, takarsin Re´ye kelepceyi vurursun teline.. Karadüzen baskadir..

quote:

@doganza üstat her ikisini çalabiliyorum demişsin ama istersen saz'ları bi ayıralım.

1) Uzun sap bağlama diye bir şey yok! -----> ya uzun sap dersin, ya da karadüzen
    2) Kısa sap bağlama diye bir şey yok! -------> ya kısa sap dersin, ya da bağlama

Hocam, arkadas öyle sormus, bende öyle yaziverdim. Ama dogrusu senin dedigin gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 10 Ağustos 2008; 2:45:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: *MelaNKoliK*

Doganza @ Senden hiçbişey anlamadım imzana bakıyorum.! Sonra yorumuna bakıyorum saz çalıyosun...! Birkaç kere sordum cevap vermedin o lokantanın resmini ne amaçla koyuyorsun...?

Melankolik, bosver sen anlama. Size göre saz calan alevi-"kizilbas", vatanini seven kemalist, iscinin-garibanin hakkini savunan komünist, tarlasi-dükkani-fabrikasi olan kapitalist- emperyalist, Allah´ini Kitab´ini bilen hele namaz da kiliyorsa yobaz-gerici...

Birakin bu isleri Allah askina, daha fazla bu konuda konusmak istemiyorum.
  • quote:

Kimleri dinliyorsun...! Kısa sap bağlama almalısın..Kulağın varsa bağlama çok kolay bi alet...Düşünün ben 3 saatte bütün parçaları çıkarabildim basit olarak...

kartal_07@ Bende şelpe çalmaya çalışıyorum..Bağlama hakkında birkaç şey sormak isterim

Tabi sorabilirsin, ama şu an çıkacağım. Özel mesaj atarsan sonra okur, cevaplarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: doganza

quote:

Doganza @ Senden hiçbişey anlamadım imzana bakıyorum.! Sonra yorumuna bakıyorum saz çalıyosun...! Birkaç kere sordum cevap vermedin o lokantanın resmini ne amaçla koyuyorsun...?

Melankolik, bosver sen anlama. Size göre saz calan alevi-"kizilbas", vatanini seven kemalist, iscinin-garibanin hakkini savunan komünist, tarlasi-dükkani-fabrikasi olan kapitalist- emperyalist, Allah´ini Kitab´ini bilen hele namaz da kiliyorsa yobaz-gerici...

Birakin bu isleri Allah askina, daha fazla bu konuda konusmak istemiyorum.

Konuşma zaten konuştukça daha da iğreniyorum senden...

• hangi telli çalgı olursa olsun uzun saplı olanı tercih ve tavsiye ederim. istediğin telden çalmak hoş
  • quote:

quote:

Kimleri dinliyorsun...! Kısa sap bağlama almalısın..Kulağın varsa bağlama çok kolay bi alet...Düşünün ben 3 saatte bütün parçaları çıkarabildim basit olarak...

kartal_07@ Bende şelpe çalmaya çalışıyorum..Bağlama hakkında birkaç şey sormak isterim

Tabi sorabilirsin, ama şu an çıkacağım. Özel mesaj atarsan sonra okur, cevaplarım.

Sağol hocam bi ara birkaç şey sorarım

• Çöğür:kısa sap diye bahsedilen
    Bağlama:uzun sap diye bahsedilen

Yaklaşık 6 yıldır bağlama çalarım.Bazı arkadaşlar önce bağlamayla başla o daha kolay sonra çöğür çalarsın demiş.Bence yanlış bilgidir bu.Bağlama kara düzen de değildir ayrıca.Yozgat-Sürmeli tezenesini çalmak her yiğidin harcı değildir.Bana fikrimi sorarsan bağlama öğren derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

hangi telli çalgı olursa olsun uzun saplı olanı tercih ve tavsiye ederim. istediğin telden çalmak hoş

Degil mi ama?
  • Şu anlık tercihim uzun sap olacak gibi.
  • 0'dan başlayan birisinin duyduğu şarkıları çalabilecek şekilde bağlama çalabilmesi ne kadar zaman alır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

0'dan başlayan birisinin duyduğu şarkıları çalabilecek şekilde bağlama çalabilmesi ne kadar zaman alır?

Müzik kulağına ve yeteneğine göre değişir. Ben zamanında sadece bir hafta ders almıştım. Şu anda kötü bile olsa az çok çıkarabildiğim şarkılar var. Yeteneğin üstüne biraz da emek eklendimi zamanla çok iyi şeyler başarılabilir...
  • önemli olan boyu değil işlevi
  • quote:

Orjinalden alıntı: egomanyak.

önemli olan boyu değil işlevi

• quote:

Orjinalden alıntı: SIRLI

quote:

Orjinalden alıntı: egomanyak.

önemli olan boyu değil işlevi

O zaman işlevi kısa olan mı alacağız uzun olan mı?
    İyice kafam karıştı. En iyisi mi ben uzun işlevli kısa saplı çöğür alayım olur mu?

• ben anlamam bu işlerden ama bağlamalara kelepçe takıp kısa yapıyorlar diye biliyorum (belki de aynı şey olmuyordur ne biliyim işte...)
  • Uzun ve işlevi iyiyse senden daha iyisi olamaz. Sazın uzunu ve işlevi makbuldür. Çok akustik bir sesi olur.
  • Kısa sapta slow türküler iyi gidiyor. Uzun sap ise biraz daha oyun havası, oynak şarkılara iyi gidiyor. Sazı çalacağın müzik türüne göre seçmen gerekir. Orda burda hangisi iyi diye sorarak değil

Gerçi 4 sene olmuş konuyu açan arkadaş ya bağlama üstadı olmuştur ya da hevesi geçmiştir. Ama google dan arayan arkadaşlara iyi bir cevap olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit050 -- 20 Şubat 2012; 20:27:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahit050

Kısa sapta slow türküler iyi gidiyor. Uzun sap ise biraz daha oyun havası, oynak şarkılara iyi gidiyor. Sazı çalacağın müzik türüne göre seçmen gerekir. Orda burda hangisi iyi diye sorarak değil

Gerçi 4 sene olmuş konuyu açan arkadaş ya bağlama üstadı olmuştur ya da hevesi geçmiştir. Ama google dan arayan arkadaşlara iyi bir cevap olabilir

:) valla dedğin gibi googleden aradım :) işime yaradı bu konu bende uzun sap vardı şimdi bide kısa sap alıcam :)

• Şuan bende aynı ikilemdeyim arkadaşlar birisi net bir cevap verirse süper olur kısa sapla mı başlamak idealdir uzun sapla mı ?
  • 6 senedir amatör olarak bağlama çalan birisi olarak yeni başlayacak arkadaşlara -kısa sap için kesin bir amaçları yoksa elbette- kesinlike uzun sapla başlamalarını öneriyorum. Hem tavır öğrenmek, hem de daha geniş oktavla çalma imkanları uzun sapta mevcut.

Kendi deneyimlerimden yola çıkaran kısa sap ve uzun sap karşılaştırmasını burada yaptım, isteyen arkadaşlarımız okuyabilirler:http://www.yenideneyim.com/baglama-satin-alirken-kisa-uzun-sap-farki/
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.