Şimdi Ara

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!) (280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
81 Misafir (1 Mobil) - 80 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.813
Cevap
149
Favori
1.034.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu makinenin hepa filtreleri, firmaların para kazanma stratejileri gereği, kasıtlı şekilde "yıkanmayacak" şekilde üretiliyorlar..Yıkanabilir hepa 14 filtreye sahip modeller hangileridir acaba?
  • 2 süpürge arasında kaldım gündelik yaşantımda kullanacağım tek başıma hangisini almalıyım sizce?

www.hepsiburada.com
    Fantom P 1200 Pratic Kırmızı Kuru Süpürge Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/fantom-p-1200-pratic-kirmizi-kuru-supurge-p-EVFANPRAP1200

www.hepsiburada.com
    Sinbo SVC-3449 Elektrikli Süpürge Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/sinbo-svc-3449-elektrikli-supurge-p-EVSINSVC3449

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GhostWarrior_ -- 17 Ekim 2019; 19:39:21 >

• Merhaba arkadaşlar,

Biz tam Miele bir süpürge almak üzereyiz. Benim alerjik astım rahatsızlığım var ve tozdan inanılmaz etkileniyorum. Miele'nin bu konuda iyi olduğunu duydum ve Cat & Dog modelini düşünüyoruz bir de kedimiz var diye ama adı Allergy olan bir de beyaz modeli var Cat & Dog'un benzerinin sizce hangisini almalıyız veya başka bir marka/model önerir misiniz? Soruma yanıt verebilirseniz çok memnun olurum.

Bir de Hepa filtresi olayı var. Araştırmalarıma göre Miele Hepa12 filtre kullanıyormuş, Nilfisk'in modellerinde Hepa 14 filtre var. Bu konuda ne dersiniz?

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 1 Kasım 2019; 23:55:54 >

• Mthan kullanıcısına yanıt
    O bilgide bazı hatalar var. 13 seviye üstüne ancak hepa denir.
    11 ve 12 seviyeleri Hepa değil Epa dır.
    Yani Hepa olması için en az 13 seviye olması lazım.
    Gerçek bilgi bu mesajda:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130992248

Hepa filtreli bis süpürge; Filtresi hepa olmayan ama AB'nin geçen sene yürürlükten kaldırdığı etiket değerlemesinde A hava emisyonu almış bir süpürgeden daha temiz hava çıkışı verir.
    Bu arada evet; 2018 Aralık ayından beri bizim süpürge 4A diyen herkes yalan söylüyor çünkü Dyson süpürgedeki testi mahkemeye verip; yanlışlığını ispat edip iptal ettirdi.11 aydır yürürlükte değil. Etiket değeri vermek AB de yasaklandı.

Mielede 890w motorlu TORBALI modellerde
    3 farklı tip
    (Hepa,
    A sınıfı ve
    B sınıfı aktif karbon koku giderici)
    filtre olabiliyor ve hepsi de sarf malzemesi olduğundan ayrıca satılıyor. Aynı yuvaya girdiğinden hangisini alsanız takılır.

(4.farklı tip filtre; Bir de toz torbası kutusundan çıkan eski tip B sınıfı emisyonlu filtre var ve filtre maliyetini sıfıra indiriyor ama o ayrı konu)

Miele de bazen filtreyi bazen fırça başlıklarınını değiştirerek farklı model olarak satıyor.

Şu an miele almak isteyenler için en iyi f/p;
    Torbalı 890 W SGEF3 Cat&Dog modeli. Çünkü 700 liralık turbo başlığı setin içinde ek olarak geliyor.

Ama Cat&Dog da Hepa (13) yerine 12 seviye Aktif karbon filtre veriliyor. B sınıfı hava emisyonu var. Alerji problemi olmayan için sorunsuz. Evde hayvan besleyenler için özel seçim; çünkü aktif karbon çok iyi bir koku gidericidir.

Peki astım/alerji durumu olan ve miele almak isteyen ne yapmalı?

Hepa (13) filtre ile gelen 890 W Torbalı modeli alıp turbo başlıksız kalmaktansa veya 700 TL extra ödeyip almaktansa;

Yine Cat&Dog alıp üstüne 209 TL ye hepa (13) satın alıp,
    içinde gelen aktif karbon filtreyi yedeğe saklayıp,
    hepa filtre ile Cat&Dog kullanmak hem totalde daha hesaplı hem de daha faydalı olur.

Yani hepalı ama turbosuz miele alacağına
    cat&dog miele + miele hepa filtre al abicim.
    https://shop.miele.com.tr/
    Miele SF-HA 50 Elektrikli Süpürge Hepa Hava filtresi
    https://shop.miele.com.tr/miele-sf-ha-50-elektrikli-supurge-hepa-hava-filtresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Turkoglu -- 2 Kasım 2019; 0:21:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Okan Turkoglu

O bilgide bazı hatalar var. 13 seviye üstüne ancak hepa denir.
    11 ve 12 seviyeleri Hepa değil Epa dır.
    Yani Hepa olması için en az 13 seviye olması lazım.
    Gerçek bilgi bu mesajda:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130992248

Hepa filtreli bis süpürge; Filtresi hepa olmayan ama AB'nin geçen sene yürürlükten kaldırdığı etiket değerlemesinde A hava emisyonu almış bir süpürgeden daha temiz hava çıkışı verir.
    Bu arada evet; 2018 Aralık ayından beri bizim süpürge 4A diyen herkes yalan söylüyor çünkü Dyson süpürgedeki testi mahkemeye verip; yanlışlığını ispat edip iptal ettirdi.11 aydır yürürlükte değil. Etiket değeri vermek AB de yasaklandı.

Mielede 890w motorlu TORBALI modellerde
    3 farklı tip
    (Hepa,
    A sınıfı ve
    B sınıfı aktif karbon koku giderici)
    filtre olabiliyor ve hepsi de sarf malzemesi olduğundan ayrıca satılıyor. Aynı yuvaya girdiğinden hangisini alsanız takılır.

(4.farklı tip filtre; Bir de toz torbası kutusundan çıkan eski tip B sınıfı emisyonlu filtre var ve filtre maliyetini sıfıra indiriyor ama o ayrı konu)

Miele de bazen filtreyi bazen fırça başlıklarınını değiştirerek farklı model olarak satıyor.

Şu an miele almak isteyenler için en iyi f/p;
    Torbalı 890 W SGEF3 Cat&Dog modeli. Çünkü 700 liralık turbo başlığı setin içinde ek olarak geliyor.

Ama Cat&Dog da Hepa (13) yerine 12 seviye Aktif karbon filtre veriliyor. B sınıfı hava emisyonu var. Alerji problemi olmayan için sorunsuz. Evde hayvan besleyenler için özel seçim; çünkü aktif karbon çok iyi bir koku gidericidir.

Peki astım/alerji durumu olan ve miele almak isteyen ne yapmalı?

Hepa (13) filtre ile gelen 890 W Torbalı modeli alıp turbo başlıksız kalmaktansa veya 700 TL extra ödeyip almaktansa;

Yine Cat&Dog alıp üstüne 209 TL ye hepa (13) satın alıp,
    içinde gelen aktif karbon filtreyi yedeğe saklayıp,
    hepa filtre ile Cat&Dog kullanmak hem totalde daha hesaplı hem de daha faydalı olur.

Yani hepalı ama turbosuz miele alacağına
    cat&dog miele + miele hepa filtre al abicim.
    Miele SF-HA 50 Elektrikli Süpürge Hepa Hava filtresi
    https://shop.miele.com.tr/miele-sf-ha-50-elektrikli-supurge-hepa-hava-filtresi
    Teşekkürler, güzel bir cevap oldu. Peki Nilfisk'in modellerinde bulunan HEPA 14 filtreler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de bu Turbo başlık nedir de bu kadar önemli acaba? Çok bahsedilmiş Turbo başlıktan.

Nilfiskteki hepa 14 en üst düzey filtre sanırım süpürgelerdeki.
    Ama ben hepa 13'ün de oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum astım/alerji vs için.

O yüzden mieledeki daha iyi performans ve uzun süreli malzeme dayanımını tercih ederim.
    Tabi Nilfisk de çok iyi marka ve bazı üst modelleri daha şık görünüyor.

Performans ve malzeme dayanıklılığı ve Turbo başlık diyorsanız: Miele + Hepa filtre

Tasarım güzelliği ve Hepa 14 filtre derseniz: 14 hepa filtreli nilfiskleri tercih edebilirsiniz. Ama turbo başlıklı model yok sanırım; hatırlamıyorum şu an ve epeydir bakmamıştım.

özetle turbo başlık halıyı döverek temizleyen, halıyı herhangi bir standart başlıklı süpürgeden çok daha iyi temizleyen ve eski AB etiket sisteminde değerlendirmeye alınmadığı için halı performans notuna etki etmeyen ama halı için olmazsa olmaz bir ek başlık türü.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140437690

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Turkoglu -- 2 Kasım 2019; 0:49:18 >

• Okan Turkoglu O kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızı okuyunca acaba Nilfisk'in Hepa 14 uygun bir modeli ve turbo başlığını mı alsam diye de düşündüm:
    www.hepsiburada.com
    Nilfisk Elektrikli Süpürgelere Uyumlu Turbo Başlık Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/nilfisk-elektrikli-supurgelere-uyumlu-turbo-baslik-pm-evnilfiskturbo

Turbo başlık fiyatı çok uygun Nilfisk'te.

Benim esas derdim astımla olduğu için ama dediğiniz gibi Miele de daha kaliteli ve köklü bir firma.

Linkteki fotodaki turbo başlık pek de kaliteli görünmüyor. Sanırım orijinal Nilfisk olmayabilir. Dikkat edin.

Bir de meielenin orijinal turbo başlığına bakın;

Miele Kullanışlı Turbo Yer Fırçası STB 305-3
    https://shop.miele.com.tr/miele-kullanisli-turbo-yer-fircasi-stb-305-3

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize sağlık ucuzdan pahalıya güzel liste yapmışsınız,Bende ürün alacağım önümüzdeki hafta 11.11 de bir aksilik olmassa.Naçizane bir kaç öneri isteyeceğim.Tabiki cevap verme zahmetinde bulunursanız beni bu kararsızlık ve eziyetten bir nebze olsun kurtarmış olursunuz.İletileriniz gerçekten kayda değer araştırma yanında destekli yorumlarla itiraz edilecek bir taraf bırakmıyorsunuz.Fiyat olarak fazla çıkamıyorum.Maksimum 700-800 TL olabilir.Desibel önemli aslında 72-73 fazlası sıkıntı olur akşam genelde temizlik yapılıyor.Tabiki toz torbalı demezsek konuya ihanet olur.Son olarak da Turbo başlık şimdi olmasa bile ilerde işimize yarayacak mesajda bahsetmişsiniz sonradan başlık alınabilenler listeye eklenebilir.Ben bir kaç tane araştırma sonucunda daha doğrusu teknik bilgi ve yorumlar ışığında demek daha makul olur sepete ürün ekledim onları buraya yazmak istiyorum yalnız sizin bunlar dışında da ekleme yapacağınız model olursa baş göz üstüne derim elbette.Seçenek çok fazla 5 tane modele kadar filtreyebilsek bu bile yeter bana.Öncelikle model ismi yazayım hepsini değil elbet sepet almadı çünkü ağır basanlardan ekliyorum.
    1.Rowenta X-Trem Power 4A+ RO6883EA---- ₺809,00
    2.Stilevs Soundless 700 W --------------₺979(Fiyat aşıyor biraz :-)
    3.Arçelik S 4540 T 800 W --------------₺995
    4.Vestel YILDIZ ve KASIRGA adında a9000 modelleri var bunlarda turbo başlık olayı var mıdır?
    5.Hotpoint-Ariston SL M07 A4H B.........₺869(Toz torbasız ama çok övüldü yorumda)

• Burada inanılmaz bir emek var. Herkesin ellerine sağlık.

Bugün avm'de dolaşırken ellerinde olmadığını bildiğim halde teknosa'ya girip c3 cat&dog sordum. Ellerinde olmayınca danışman arkadaş da evet en iyisi o ve onu istemenizi anlıyorum fakat sonrasında da burada cat&dog'dan önce yazılan rowenta modeli tavsiye etti. Yok sadece milele düşünüyorum diyince pek ısrar etmedi.

Bu da böyle bir anımdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01halil

Hocam elinize sağlık ucuzdan pahalıya güzel liste yapmışsınız,Bende ürün alacağım önümüzdeki hafta 11.11 de bir aksilik olmassa.Naçizane bir kaç öneri isteyeceğim.Tabiki cevap verme zahmetinde bulunursanız beni bu kararsızlık ve eziyetten bir nebze olsun kurtarmış olursunuz.İletileriniz gerçekten kayda değer araştırma yanında destekli yorumlarla itiraz edilecek bir taraf bırakmıyorsunuz.Fiyat olarak fazla çıkamıyorum.Maksimum 700-800 TL olabilir.Desibel önemli aslında 72-73 fazlası sıkıntı olur akşam genelde temizlik yapılıyor.Tabiki toz torbalı demezsek konuya ihanet olur.Son olarak da Turbo başlık şimdi olmasa bile ilerde işimize yarayacak mesajda bahsetmişsiniz sonradan başlık alınabilenler listeye eklenebilir.Ben bir kaç tane araştırma sonucunda daha doğrusu teknik bilgi ve yorumlar ışığında demek daha makul olur sepete ürün ekledim onları buraya yazmak istiyorum yalnız sizin bunlar dışında da ekleme yapacağınız model olursa baş göz üstüne derim elbette.Seçenek çok fazla 5 tane modele kadar filtreyebilsek bu bile yeter bana.Öncelikle model ismi yazayım hepsini değil elbet sepet almadı çünkü ağır basanlardan ekliyorum.
    1.Rowenta X-Trem Power 4A+ RO6883EA---- ₺809,00
    2.Stilevs Soundless 700 W --------------₺979(Fiyat aşıyor biraz :-)
    3.Arçelik S 4540 T 800 W --------------₺995
    4.Vestel YILDIZ ve KASIRGA adında a9000 modelleri var bunlarda turbo başlık olayı var mıdır?
    5.Hotpoint-Ariston SL M07 A4H B.........₺869(Toz torbasız ama çok övüldü yorumda)
    Electrolux espc74swt nasıl onu niye düşünmüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar süpürgeye ihtiyacım var,çok fazla bütçem yok şuan ki indirim döneminde gözüme kestirdiğim 2 model var
    Electrolux ESPC74SWT Silent Performer 750tl

Electrolux ESPC71DBT Silent Performer Cyclonic 559,95 TL
    aralarında çok fark olur mu biraz daha fazla vermeye değer mi ? bu arada süpürge 3-4 günde bir açarım hegün açan biri değilim

• Süpürgeden zerre anlamayan
    ama çok biliyormuş gibi "bu zamanda torbalı süpürge mi olur artık" diyen
    güzel insanlara gelsin.

çok pratik ve hızlı tozbasız süpürge temizliği:

Büşranın Dünyasıyoutube
    PHILIPS MARATON ULTIMATE SÜPÜRGE FİLTRE TEMİZLİĞİ / MEMNUN MUYUM? & PİŞMAN MI?
    https://www.youtube.com/watch?v=3Ptmvirsk-M

5:26 da "toz torbası dökme derdimiz olmuyor" diyor bir de :)))))

Bacım her hafta 5 dakika tozla boğuşuyorsun.
    Çöpe açıktan döküyorsun.
    Soluyorsun.
    Yıkıyorsun.
    Lavaboyu tozdan ince çamura buluyorsun..
    Torbalı kullananlar;
    tozun zerresini görmeden,
    3 ayda bir (Miele) veya 2 ayda bir
    torbasını süpürgeden direkt çöpe atıyor 5 saniyede!
    Eli kirlenmeden
    Tozu görmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet3435 -- 23 Kasım 2019; 22:24:7 >

• awesomeone A kullanıcısına yanıt
    ESPC74SWT

yine 599 lira
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07CJG9FHR/
  • quote:

Orijinalden alıntı: zortak

ESPC74SWT

yine 599 lira
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07CJG9FHR/
    çok teşekkürler bu indirimden yararlanacağım
  • Rowenta ro7244 mu yoksa elextrolux espcs74sw mu rowentayi 760a almıştım. Elektrolux de 600lira. Hangisini tavsiye edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler arkadaşlar.
    önceki sayfada yazılanları okudum ama kafam karıştı. miele süpürge almak istiyorum. nişanlımın toza alerjisi var sizce torbalımı alayım torbasızmı. aklımdaki cat&dog modeli.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cafocum C kullanıcısına yanıt
    toza alerjisi olan kıza
    her hafta toz haznesini çöpe döktürüp
    o tozu dökerken solutup
    ayda bir veya 3 ayda bir toz hanesini yıkatıp
    daha da rahatsız etmek istemiyorsanız
    bizim gibi torbalı miele alın.
    Rahat edin.
    Yılda 80 tl için
    yıl boyu öksürmeye değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Turkoglu -- 25 Kasım 2019; 16:44:38 >
  • okan bey ilginize çok teşekkür ediyorum. alkımda büyük ölçüde toz torbalı cat&dog modeli vardı. onun turbo başlıklı olanını alacağım.
  • cafocum C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bu arada Cat&Dog serisi; Mielenin turbo başlıklı serisinin adı üstelik.
    Zaten sadece 2 tane Cat&Dog var:

Torbalı Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine 890W SGEF3

ve

Torbasız Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W SKCF3

Turbo başlıksız Cat&Dog serisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Turkoglu -- 26 Kasım 2019; 0:6:49 >

• 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.