Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23.805
Cevap
611
Favori
1.135.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
85. Sırada  bugün en iyi #43
Sayfa: önceki 11851186118711881189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SPK nın eli aylarca armut topluyor. İstedikleri zaman müdahale ediyorlar.

• ry4n kullanıcısına yanıt

şuan Türkiye de zaten korona salgını var. ben 10 gündür hastayım öksürüp duruyorum. doktora gittim dedimki siz bana rinik üst solunum yolu enfeksiyonu" tanısı koydunuz ama bu daha çok koronaya benziyor dedim. doktor da artık koronayı da grip gibi değerlendiriyoruz test falan yapılmıyor dedi.

yani covid testi yapılsa şuan aktif vaka sayısı 500 binlerde olur.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yok 5 milyon , öldük bittik batıyoruz sen ve senin gibi zihniyetler böyle düşünüyor..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DeathLess_55 D kullanıcısına yanıt

senin gibi zihniyetler nasıl düşünüyor? dünya lideriyiz,uçuyoz,şahlanıyoruz.

yahu 85 milyonluk ülkede 500bin vaka sayısı sence çok mu? matematik ve mantık konusunda ülkemizin seviyesi yerlerde de sizler iyice seviyeyi düşürüyorsunuz.

Dünya lideriyiz demedim uçuyoruz da demedim en azından iyi kötü bir şekilde devam ediyoruz çabalıyoruz bunca sıkıntıya savaşlara rağmen , gören de herşey kendi kendine bile isteye oluyor sanacak. Coğrafya kaderdir bu bir gerçek, herkes İskandinavyada yaşamak ister napalim oraya mi göçelim..

85milyonda 500bin vaka kıyaslamak demekle uçağın kanadı var kuşun da kanadı var o zaman uçak kuştur demektir , bu mantıkla siz dusuruyorsunuz seviyeyi benden söylemesi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yarın şimşek değişir mi ? Piyasa ondan salmış olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

Bugünün gündemi Ekrem'in diploması belki dünden ağır abilerin haberi vardı ondan düştü bilemiyoruz. 24 saat Türkiye için sürprizlerle dolu dolu bir zaman dilimi.

al işte alakaya maydanoz.

coğrafya kaderdir lafını en çok ezik zihniyettekiler kullanır.

1000 yıl Roma imparatorluğu bu coğrafyada dünyanın süper gücü olarak hüküm sürmüş,ardından aynı coğrafyada Osmanlı İmparatorluğu 600 küsür hüküm sürmüş,son 200 yılı saymazsak 300 yıl boyunca bu coğrafyada süper güç olmuş.

yani bugün ABD neyse ortaçağda da Osmanlı o işte. şuan aynı coğrafya da yaşadığımıza göre.

demekki bu işin coğrafyala ilgisi yok. vakki zamanında Mopollar da dünya nın yarısına hükmetmişler,şimdi etseler ya hadi.

bu iş zamanın ruhu meselesi coğrafya meselesi değil.

500 bin kişi avm lere doluşunca bakın avm ler tıka basa dolu,o halde ekonomi çok iyi diyen zihniyet ile,500 bin korona vakası tahminini abartı bulan zihniyet aynı.

• ghostiki kullanıcısına yanıt

en tepedeki değişmedikten sonra şimşek gitmiş,yıldırım gelmiş ne değişir ki.

Onu kastetmedim zaten işler daha da sarpa saracak anlamında söyledim.

Bu iktidara ne yurtdisinda ,ne yurticinde güven yok. Bir an önce gitmeleri en büyük iyilik olur ülkeye ama umurlarında mi ,tabi ki değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayıya takılacağımıza koronayı neden artık grip gibi değerlendiriyorlarmış merak etseydik, salgın döneminde caddeleri köpüklü suyla yıkamalarına bir fikir yürütebilirdik.

O zaman neden grip gibi değerlendirmediler mesela?

Atm de sıraya girdiğimde benimle aynı yaşıt önümdeki eleman bana mesafe kuralını dikte ettikten sonra önünde fatura yatırmaya çalışan amcanın yardım istemesine sarmaş dolaş oldu.

hasatane acilinde güvenliktim. her gün 5 vaka geliyordu. Özel ayrılmış yoğun bakım vardı ve ziyaretçiler kapıyı arşınlıyor ve üzerime çullanıyorlardı. Çam sakuraydı. Zenginler geliyordu.

Fakir fukaraya gelince bu saçma fantaziler çok kullanışlı bir kontrol mekanizması oluyor.

Bu mekanizma doğal değil ve "her şeye rağmen" kıstası içine girmiyor.

Savaş olan ülkelerde enflasyon bizimkinin 4 de 1 i.

Yakında başka bir günah keçisi hastalık üretirler başımıza ya da afrikada susuzluk var diyip ülkemizde suya %1000 zam getirirler.

Sıkıntı iste yeter ki. Asıl sıkıntıyı gizlemek kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayKukla -- 22 Şubat 2025; 19:3:37 >

• BayKukla kullanıcısına yanıt

koronaya normal gripmiş muamelesi gösteriyorlar ama çeken bilir farkını , hiçte grip gibi değil.

sonbaharda gripte olmuştum 1-2 bunum aktı,haksırdım,tıksırdım 3.günü geçti gitti.

ama bu korona farklı kolay kolay geçmiyor,8 gündür öksürüp duruyorum. ilk 2 gün zaten halsizlikten ve üşüme hissinden ötürü yataktan çıkamadım.

öksürük ilacı,boğaz speyi,ibucold adlı grip ilacı yazdılar ama bir işe yaradığı yok.

• Coğrafya kader felan değil atalarımız bizden daha kötü daha zor coğrafyalarda yaşayıp süper güç olmuşlar.

Hunlar, GökTürkler, Büyük Selçuklu ve Osmanlı daha niceleri hep süper güç Moğolların başarısının altında Türkler var.

Benim gördüğüm atalarımız bize her alanda fark atıyor biz şu an atalarımızın fersah fersah gerisindeyiz.

• DHTech D kullanıcısına yanıt

aynen. bunu yakın tarihten dahi onlarca örnekle ispat edebiliriz.

mesela Batı Almanya-Doğu Almanya aynı halk,aynı coğrafya,aynı kültür ve tahihe sahip iki devlet. birleşmeden önce batı tarafı dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biriyle doğu tarafı fakirlik ve yokluk içindeydi.

hadi bunu coğrafya kaderdir teorisiyle açıklasınlar.

keza bugün kuzey kore-güney kore arasındaki farkı da coğrafya ile açıklayamaz kimse.

yani kader coğrafyada değil devlet yapılanması,ve devletin felsefesi,eğitim anlayışıyla alakalı.

yani şu aşağıdaki maddeleri bire bir uygulasak Türkiye cumhuriyetinin süper güç olmasını ne engel olabilir ki?

Nizamülmülk, Selçuklu Devleti’nin ünlü veziri ve Siyasetname adlı eserin yazarı olarak, devlet yönetimi konusunda önemli görüşlere sahiptir. Ona göre, devletin güçlü ve istikrarlı olması için şu ilkelere uyulmalıdır:

1. Adalet ve Hukuk

• Devletin en önemli temeli adalettir. Hükümdar, adil olmalı ve halkın haklarını korumalıdır.
    • Kadılar (yargıçlar) bağımsız olmalı ve hukuk herkes için eşit uygulanmalıdır.

2. Güçlü ve Merhametli Bir Hükümdar

• Hükümdar, bilgili, tecrübeli ve halkını koruyan biri olmalıdır.
    • Zalim olmamalı, halkın gönlünü kazanmalı ve devletin bekasını düşünmelidir.

3. Liyakat Esasına Göre Yönetici Atamak

• Devlet yönetiminde akrabalık veya dostluk değil, ehliyet ve liyakat esas alınmalıdır.
    • Görevlere getirilen kişiler yetenekli ve dürüst olmalıdır.

4. Merkezi Otoritenin Korunması

• Devletin otoritesi güçlü olmalı, isyan ve bölünmeler önlenmelidir.
    • Valiler ve yerel yöneticiler merkezî yönetime sadık kalmalıdır.

5. Halkın Refahını Gözetmek

• Vergi sistemi adil olmalı, halk aşırı vergilerle ezilmemelidir.
    • Tarım ve ticaret teşvik edilmeli, üretim artırılmalıdır.

6. Orduyu Güçlü Tutmak

• Devletin bekası için düzenli ve disiplinli bir ordu şarttır.
    • Ordu, sadece savaş zamanında değil, barış zamanında da güçlü tutulmalıdır.

7. Eğitime ve Bilime Önem Vermek

• Medreseler kurulmalı, ilim adamları desteklenmelidir.
    • Devlet adamları ve yöneticiler iyi eğitim almalıdır.

Nizamülmülk’ün bu prensipleri, sadece Selçuklu Devleti için değil, genel olarak güçlü ve adil bir devlet yönetimi için de önemlidir. Onun fikirleri Osmanlılar dahil birçok devlet tarafından benimsenmiştir.

• fintables pro kullanan dm atabilir mi ?

• resmen adam kırbaçlıyorlar hani spk ne yapıyor

• Onların doları varsa bizim allahımız vardı. Tam haliyle değerli değildi o yüzden bozdurarak harcıyoruz artık  

• 
Sayfa: önceki 11851186118711881189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.