Şimdi Ara

Uzun Yol Öncesi Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Yakıt konusunda cimri olan 206 hdi aracımı satıp Hyundai Accent Admire (2004) Aldım.

Aracı alırken sıkıntılarının farkındaydım, Bir Enjektörü arızalı kaçırma yapıyor.

Aracı aldığımdan beri 3.000 km yol yaptım. Geç çalışması haricinde bir sıkıntı yaşamıyorum.

Aracımın durumu:

1. Enjektör sorunu yukarda bahsettiğim.
    2. Filtreler değişmesi lazım değiştirmedim henüz.
    3. Ön amörtisör takımı patlamış dedi usta araba biraz yaylanıyor ama hız yapmadığım ve dikkatli kullandığım için üstüne düşmedim.

Yakıt durumu:

100 Km'de Şehir içi 8-9 Lt kadar yakıyorum. Bağcılar tarafında oturduğum için genelde aracı yoğun trafik ve kısa mesafe (2-3 km) aralıklarında kullanıyorum.

Son zamanlarda 20+20 km ler yapmaya başladım ve genelde orta devir sürdüm arabayı (2,5) bu haliyle yakıt durumu 100 km'de 7lt

Sormak istediğim soru şu:

İstanbul - izmir yolculuğu yapmak istiyorum. Aracımın motorundan yana bir sıkıntı hissetmiyorum. Yakıttan yana biraz korkum var. önceki konuları okuduğumda aracının sorunsuz olduğunu söyleyip şehir içi benimle aynı yakanlar ile karşılaştım aynı kişi Araçla şehirler arası 90 km de 1 depoda 1000 km yaptığını söylemiş depo 45 LT

Araca yola çıkmadan önce masraf yapmak istiyorum fakat yolculuk öncesi biraz maddi sıkışıklık olduğu için pek yanaşmıyorum. Yapacağım masrafı yolda yakıta harcarsam daha karlı olurum diye düşünüyorum. İzmir dönüşü elim rahatlayacak o zaman daha kapsamlı bir bakım yaptırabilirim.

Bu konuda kafam çok karışık. Sıkılmadan okuyan arkadaşlara teşekkür eder değerli yorumlarınızı beklerim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Yolculuk sonrası görüşlerim:

Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Aracımın yağını, yağ filtresini, hava filtresini, mazot filtresini değiştirdim. Yakıt müşürünü temizlettirdim. Ve öylece yola çıktım.

Salı sabahı 160 TL'ye (36 lt- depom 40 lt) depoyu shell W-power ile fulleyip saat 6 da bağcılardan çıkıp izmir bornovaya geldim. Gelişim sürem 5-6 saat kadar sürdü.

Vapura binmedim körfezi dolandım. Yol yaklaşık 600 Km kadardı. Sabah erken saatleri olduğu için balıkesire kadar 120-150 arası geldim. Balıkesirden sonra ortalama 110 ile geldim. Araçta toplam biraz eşya vardı, ben eşim ve kızım(10kg daha :) ) vardık.İzmir bornovaya girdiğimde daha 30 tl lik yakıt vardı.

Amörtisörler hiç sorun çıkarmadı çünkü dikkatli geldim bir defa biraz panik fren yaptm onda da araç yavaşlarken kontrol kaybediyor gibiydi. Onun dışında yağmurlu yollarda da hiç sorun yaşamadım.

Bu Aracımı uzun yolda ilk defa kullandığım için hararet konusunda çıkarken şüpheliydim ama Araç maşallah tık demeden geldi izmire kadar ve hararette en ufak bir oynama yoktu.

Anlayacağınız Çok şükür kusursuz bir şekilde gelmiş oldum. Yarın öğlen tekrar yola çıkacağım istanbula döneceğim. Umarım geldiğimdeki gibi rahat dönüş yaparım.

Hepinize iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EEmmrraahh -- 28 Mart 2013; 15:09:59 >

• uzun yolda yolda kalırsan bakım masrafını katbe kat çıkarırlar.ya bakımı yaptır.yada otibis le git.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüs yada uçakla gitmeyi bende düşünüyorum fakat eşimle kızımda olacak yanımda. Maaliyet Uçak için yüksek, Otobüste şartlar için uygun değil.

Bir önceki arabam motor konusunda bana çok sorun çıkarmıştı özellikle hararet konusunda. Bu konuda az çok deneyimliyim. Araç yolda bırakmayacaktır bende basan veya zorlayan birisi değilim. Yolda kalmayacağımı biliyorum.

Belki yolculuk öncesi filtreleri değişebilirim. Ama burda da yapacağım masrafı acaba yakıt için mi kullansam diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EEmmrraahh -- 24 Mart 2013; 3:49:22 >
  • Dediğiniz gibi en azından filtreleri değiştirebilirsiniz,zaten hava ve yağ filtresi pek pahalı parçalar değil ama mazot filtresinin fiyatı hakkında bir fikrim yok.Amörtisörlerin pek sorun olacağını düşünmüyorum.Benim getz in deposu da 45 lt hatta geçenlerde ağzına kadar doldurttum fakat uzun yolda 760 kmyi geçemedim hızım 120-150 arası idi.
  • Uzun yolda ne olacağı belli olmaz bakımları çok pahalı değil sanayi için konuşuyorum. Yaptığınız bakımı yakıttan tasarruf edersiniz bir kısmını tabi. Birde şu var yolda bir arıza oldu diyelim çoluk çocuk araçta yolda kaldınız çekici usta vsvsvs konaklama gibi maliyetlerle karşılaşabilirsiniz bu nedenle uzun yolda risk almamak için özellikle motor bakımlarını eksiksiz yaptırmanız daha sağlıklı olur. Malzemeleri kredi kartıyla hatta taksitli olarak parçacıdan siz kendiniz alırsınız sanayide ustayada sadece işçilik parası verirsiniz ama kafanız rahat olur...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence patlak amotisörü uzun yol öncesi mutlaka değiştirmelisiniz. Amortisör aracın çok önenmli bir parçasıdır.
    Bu arızanız keskin virajlar ve ani frenlerde hiç beklemediğiniz sonuçlara sebep olabilir.
    Motor arızasında en fazla yolda kalırsınız. Ama amortisör hayati bir mevzu.
  • Hocam eşini ve çocuğunu düşün. Ne olur ne olmaz siz elinizden geldiğince aracınızı sağlamlaştırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam arabayla gidin bence filterelerin pek önemi yok gider sonuna kadar ön amörtisör takımı sağlam olan şuan piyasada kaç araba var bilmiyorum gerçekten çok azdır aracınızda sonuçta 90 model değil 2004 model çok birşey istiyceğini sanmıyorum sizi bence götürür rahatlıkla bizim arkadşlar 96 model torosla ilk aldıkları gün istanbula gidip geldilerdi toros giderse bu 2004 model araba hayli hayli gider aileyle gideceğiniz içinde kar cebinize yansır
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Aracımın yağını, yağ filtresini, hava filtresini, mazot filtresini değiştirdim. Yakıt müşürünü temizlettirdim. Ve öylece yola çıktım.

Salı sabahı 160 TL'ye (36 lt- depom 40 lt) depoyu shell W-power ile fulleyip saat 6 da bağcılardan çıkıp izmir bornovaya geldim. Gelişim sürem 5-6 saat kadar sürdü.

Vapura binmedim körfezi dolandım. Yol yaklaşık 600 Km kadardı. Sabah erken saatleri olduğu için balıkesire kadar 120-150 arası geldim. Balıkesirden sonra ortalama 110 ile geldim. Araçta toplam biraz eşya vardı, ben eşim ve kızım(10kg daha :) ) vardık.İzmir bornovaya girdiğimde daha 30 tl lik yakıt vardı.

Amörtisörler hiç sorun çıkarmadı çünkü dikkatli geldim bir defa biraz panik fren yaptm onda da araç yavaşlarken kontrol kaybediyor gibiydi. Onun dışında yağmurlu yollarda da hiç sorun yaşamadım.

Bu Aracımı uzun yolda ilk defa kullandığım için hararet konusunda çıkarken şüpheliydim ama Araç maşallah tık demeden geldi izmire kadar ve hararette en ufak bir oynama yoktu.

Anlayacağınız Çok şükür kusursuz bir şekilde gelmiş oldum. Yarın öğlen tekrar yola çıkacağım istanbula döneceğim. Umarım geldiğimdeki gibi rahat dönüş yaparım.

Hepinize iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EEmmrraahh -- 28 Mart 2013; 15:11:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EEmmrraahh

Sorun yaşamamanıza sevindim,umarım geldiğiniz gibi kazasız belasız dönersiniz de...
  • Teşekkür ederim Tekrar istanbula döndüm.

Şükür sorunsuz bir yolculuk yaptım.
  • Hayırlı uğurlu olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.