Şimdi Ara

Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    430'u 250ye buldum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimdii makine post alıyor ama boot etmiyor biraz delirtti beni. Hazır sata SSD var kurulu windows 10 olan ama makine içinde biosa giremiyorum garip bir şekilde. Muhtemelen sürüm eski akşam bakacam sonrasında ya aliexpresdden yada sarı siteden xeon bakacam.

• Sonunda makineyi kaldırdım ayağa. 3 GB ram var ama çoğu laptoptan iyi çalışıyor. Yarın ekran kartına güzel bir bakım ve temizlik yapacam. Xeon bulmak lazım.

• fsh77 kullanıcısına yanıt

Küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum.

• Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Tuttuğunu öpmek isteyen çok.

• Furmark testi yaptım.

CPU burner testinde makine 70 dereceye bile gelmiyor stok soğutucu ile içine cooler mastergel prosundan koymuştum az bir şey kalmıştı tüpte ondan koydum bana mısın demiyor. Ancak GT 430 ekran kartı biraz fazla ısındı 82 derecelere kadar çıktı macunun kurumuş olduğuna işaret bu, elimde thermal grizzly kryonaut vardı az bir şey gidip ona kullanırım yarın temizliğini bakımını yapıp. Yeni tüp almak lazım.

Şu ana kadar makineye giden paramın toplamı:

1000 TL anakart

2000 TL PSU

250 TL ekran kartı.

Makine toplam şu an bana 3500 TL civarına patladı eski anakartı'da deneyeceğim belki onun VGA portu bozuktur, eğer PCIE üzerinden görüntü alabilirsem onuda bir şeyde kullanırım.

Bu sistem için yapılacaklar:

İlk etapta ram miktarını 3 GB'dan 32 GB'a çıkaracağım.

İntel E3 Xeon 1290 veya 1275 takacağım. V2 Xeonlar çalışır mı emin değilim CPU listesinde yok ama çipsette var.

Kasayı ya değiştireceğim yada kasa içinde ciddi bir soğutma modifikasyonu yapacağım 2 fan daha takabiliyorum fan ayar switchi yerleştirebilirim.

Makinede UEFI olmaması can sıkıcı ve NVME M.2 SSD desteği yok olsun çok sorun değil, bu durumda makineye farklı kartlar bağlayabilirim gigabit ethernet portuna pek ihtiyacım yok zaten portlar oldukça hızlı.

Makineye alırsam 5G veya 6G Wifi pcie kartı alabilirim.

Gelecek için RX 590 ve sonrasında sistemi X99 anakarta yükseltirsem RX XT 6800 alacağım. PSU'yu belki 900-750 watt yaparım ama şu an pek ihtiyacım yok. 650 watt rx 590 gibi bir ekran kartını çok rahat çalıştıracaktır.

Anakart içinde overclock ayarları buldum ama overclock yapmaya pek hevesli değilim, zaten yapsam alacağım performans çok fazla olmayacak maksimum %20-30 alacağım değmez makineyi kullanılmaz hale getirme ihtimali var gereksiz.

• Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li

Ekran kartımız baya kirli anakartıda kontak devre spreyi ile temizleyeceğim. Eski anakart mefta mosfet veya kapasitörlerden birisi yanık değişmesi lazım. Termal macun ve ped yenilemesi yapılacak.

• Ekran kartımıza bakımlar yapıldı, sırada sağlam anakart var. Adamlar vidasını kaybetmiş diyorum fan niye düzgün çalışmıyor. Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li

• Bendeki sistemi yazayım:

Anakart: HUANANZHI X99 DUAL-T8D

İşlemci: 2 x 2678 v3 işlemci

Soğutucu: 2 x 120 MM gamepower rgb sıvı soğutucu

RAM: 8 x 32 GBDDR3 1866 mhz

Ekran kartı: 2GB GT740.

SSD: 1 TB James Donkey NVME

HDD: 10 TB Seagate Exos X16

Kasa Rajintek Ponos MS4

PSU: Asus Rog Thor 850w

Bu kasadan 2 adet var bende, evde fiber olmadığı için veri merkezinde duruyorlar. 150 civarı sanal makine var üstünde. CPU kullanımı %45 ram kullanımı ram kullanımı %90 civarında, 1 senedir 7/24 açık. Tık demedi daha.

• Şimdiii bana Windows 10 2019 enterprise LTSC lazım buna enterprise kurulduktan sonra workstationa çevirmeye başlayabilirim. Aliexpresste E3 1270'ler 1500 TL civarı fena değil vergilerle beraber. Kasanın sevmediğim yanı güç tuşu altta ve reset butonu yok. Üstte olan DVD'yi çıkarıp belki power tetikleyici ve fan ayar kartı alabilirim. Bir kaç tane daha fan alıp soğutmayı sağlamam lazım. Aslında düşününce DDR3 sistem bile çoğu anlamda işe yarayacak gibi sadece UEFI olmaması biraz sıkıntı güncel zararlı yazılımlara karşı pek koruması yok onada bir çözüm bulacaz artık. En kötü bir tane eve EEPROM bios flasher tool kit alacağım.

Ekran kartına furmark testi yaptım fan orijinal olmadığından ve zayıf geldiğinden ağır yükte yine ısınıyor yine ısınıyor ama normal kullanımda 40-50 derece ağırda 84 dereceyi gördü. Şimdilik iş görür soğutmayı iyi yaparsam ekran kartı yükte bile ısınmaz ama GT 430 var şu an elimde o yüzden performans beklemiyorum. 1 Tane 1500-1250 VA ups lazım maksat elektrikler gidince aniden kapanıp PSU'yu elime almamak için.

Ancak şaka maka bu kasa az ram belleği olmasına rağmen işlemcisi eski olmasına rağmen masaüstü performansı benim i57300 hq'lu olan laptoptan iyi nasıl oluyorsa. Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 31 Mart 2024; 17:53:17 >

• Merhaba hocam eski dh tadında güzel bir konu olmuş emeğinize sağlık öncelikle :) Öncelikle server'ı kurma amacınız nedir onu merak ettim. Konuyu görene kadar da eve toplama server kurma hayalimin olduğunu bilmiyordum bende yapmak istedim ne yalan söyleyeyim Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li 

DigitalOcean'dan bir tane uzak bilgisayar almıştım aylık 16 dolar'a machine learning modeli deploy edip test vs yapmak için. Evde de kursam uzun vadede karlı olur mu acaba ? Tamamen hobi olarak yapıyorum bu arada gelir elde etme gibi bir niyetim yok.

Bir de bunu normal parçalarla da yapamaz mıyız ? Serverlar için olan anakartlara vs baktım da fiyatlar baya yüksek. Onun yerine normal parçalar ve bir de amd r7 işlemci ayarlasam üzer mi bilemiyorum bu konuda deneyimim olmadığı için.

• .Statistics. kullanıcısına yanıt
    Siber güvenlik, IT işleri için. Evde active directory yapısını simüle edeceğim, sanal makineler çalıstırıp linux ve windows işletim sistemleri üzerinde çeşitli testler yapacağım. Hem yazılım, hem network, hem siber güvenlik all in one olacak işler için. Yeri gelir canım sıkılır veritabanı saldırılarına karşı savunma yöntemlerini simüle ederim veya sıfırdan veritabanı yazarım. Evde laptop var ama evde ki laptoplarıda ağ saldırılarına karşı sızma veya koruma simülasyonlarını yapmayı planlıyorum. Kısacası kendime bootcamp alanı kurmaya çalışıyorum. Bunun yanında kriptoloji ve algoritma geliştirme, matematik, oyun işleri içinde kullanacağım kısacası canım ne isterse onun için.

İlerleyen aşamalarda tersine mühendislik içinde kullanabilirim ama şu an sadece active directory için çeşitli testler ve uygulamalar yapsam yeter. X99 anakarta yükseltirsem daha dehşet şeyler yaparım belki.

Evde olan laptoplarda da sanal makine kurabilirim ama bunu server olarak çalıştırıp diğer makineleri domaine alıp savunmayı nasıl arttırabilirim gibi durumlar test edilecek.

Normal parcalarla da yaparsında, benim yapmak istediklerim çok kasıntı şeyler olduğundan kasıntı parçalar lazım. Xeonu bu yüzden alacağım çoklu çekirdek performansı i7'lerden iyi zaten sunucu işlemcisi.

Belki ucuza bulursam nas kartı bağlarım. Ddr3 sistem dizmemde olan sebep çok ucuz. Geleceğe yönelik değil denilsede hala iş yapar 5 senesi var.

Digitalocean gibi yerler güzelde ben özel yapacağım işleri cloudda yapmak istemiyorum, localde yaparım daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 3 Nisan 2024; 12:53:43 >

• Makineye windows 10 pro lisansı bastım bunu sonradan enterprise 2019 ltsc'ye çekecem. Gayet iyi. Şimdilik 8'lik ramleri yükselteceğim, işlemci konusunda aliexpressden almayı düşünüyorum. Bu makineye birde uefi biosa çevirmeyle tpm modülü takarsam windows 11 bile açar. X99'a gerek kalır mı??? Bence pek kalmayacak

• Donuma kadar bu ay yatırıma girdiğimden cepte para kalmayınca kesintisiz güç kaynağını yaza erteledik gibi... Şu anlık laptoptan devam edecez, önümüzde ki ay belki ram bellek alırım 2 tane, yavaş yavaş sistemi toparlayacaz. Evde regülatör, voltaj dalgalanmasını tespit eden sigortaya bağlı koruma rölesi olmasına rağmen kasayı çok açmıyorum bozulma ihtimali olacağından. Aniden elektrikler giderse, ssd, psu, anakartı elime alma ihtimalim var.

• Güncelleme:

Evde eski laptopların soğutucu stand fanlarını hava sirkülasyonunu arttırmak için kontrolcü kartla beraber kasaya bağladım. Gayet güzel oldu modifikasyon. Yakın zamanda eski PSU'nun fanını usb kabloya çevirip dvd girişini tamamen boşaltıp fanı oraya sabitleyeceğim. Makine bu sayede oldukça serin çalışacak.

Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 23 Nisan 2024; 0:27:37 >

• H61 sistemden devam ediyoruz 2 tane 8'lik 1600 mhz kingston ram sipariş ettim uzun vade için yeterli olur ama iş sanallaştırma docker olursa o zaman sorun yapacak 2 tane daha 8 alabilirim.

Harcamalar çok olduğundan rx590 veya ups alamadim veya xeon sipariş edemedim. Güvenlikle alakalı birkaç ürün sipariş edeceğim Amerikadan şimdilik biraz erteleyeceğim işlemci ve ekran kartı işini.

16 GB ilk etapta yeter fazlasıyla.

Muhtemelen 2 slota daha ram takmadığım için channel single görünüyor. Önümüzde ki aylarda 2 tane daha alacam sorunsuz çalıştırdı. Xeon ve ups var sırada ramlerden sonra. Windows 10 2019 LTSC enterprise veya 2021 LTSC bulmam lazım 1 tanede 1 TB ssd takmak yeterli olacak. Her şey dahil max bana 3850 TL civarına mal oldu.

Makine içinden çıkan ram belleklerin ECC ram olduğunu keşif ettim ve garip bir şekilde Z68X UD7 B3 anakart ECC ram desteği olmamasına rağmen ECC ram çalıştırıyor. Post atması bazen çok uzun sürebiliyor zorlaya zorlaya açılıyordu şu an çat diye boot alıyorum Windowsta :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 16 Mayıs 2024; 22:18:10 >

• Dual channel sorununu çözdüm.

Eski anakartlarda 0-2 1-3 slot düzeni yapılması gerekliymiş düzelttim.

• 90 liraya windows server 2016 satan görmüştüm

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.