Şimdi Ara

Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şans ayağıma geldi, bedavaya akrabalara Amerikalı komşulardan kasa bilgisayar geldi x99 sistem kurulur buna. İşlerim için deneme tahtası geldi resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 17 Mart 2024; 17:45:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Uzun Zamandır Eve Server Kurmayı Planlıyordum SS'li

• Çift işlemcili x99 anakart var bende sıfır satarım istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cs 1.6 sv kur kank

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • design.code kullanıcısına yanıt
    Huananzi mi? Machinist mi?

• rtuzz kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bu makine eğer çalışırsa sanal sunucu ve linuxla beraber bir çok zararlı yazılım testleri (sanal makinede çalıştırıp bilinen zararlıları test edeceğim) ve siber güvenlik testi için kullanacağım. Makineden i3 3220 çıktı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 17 Mart 2024; 21:26:7 >
  • Makine stand by'da kaliyor tetik almıyor psu'dan şüphe ediyorum ama ses portu ve usb portlarina bakmam lazim. Buna 4 pin 80 plus gold veya bronz psu ile bir tane ups almak lazim. Zaten oyun oynama gibi bir derdim yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu makineye E3 1275 xeon alacam yapabilirsem 32 gb'a rami yükseltir bir tanede wifi monitör modunda çalışacak wifi anteni bağlayıp gtx 1080 minvalinde bir şey bağlamak lazım sonra başlasın şov.

• Kolay gelsin, ne yazık ki VPN için yurtdışı server kullanmak durumunda kalıyorum ama ben de eve bir server kurmayı çok isterdim.

• Aha buda benim emektar

parçaların tamamını aliexpressten aldım. 1000 1500 gibi bi paraya toplandı. ekran yok kartıda yok gerekte yok. 3570 yanına bi m2 ssd attım centos işletim sistemiyle uçuyo zaten. Mac adresine modemden 192.168.2.2'yi statik tanımladım uzak masaüstüyle bağlanıyorum minecraft sw felan kurup kendi kendime oynuyorum. Aslında sw'ye 3 5 kişi giriyoduda Aws EC2 varken boşuna elektrik israfı ya boşverin olum.

bide evde kendi web hosting barındıran varsa aapanel atabilirsiniz, fedora bazlı sistemler için konuşuyorum. Yalnız stack atarken LNMP kurmayın kafanız rahat rahat olsun LAMP iyidir. Garibanın dostu apachedir aga eskiden nginx mi vardı.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde deneysel işler için kuracağım siber güvenlik çalışmaları için.

Bilginiz varsa AWS üzerinden Docker uygulamaları kullanılabiliyor mu, yardımcı olabilir misiniz?

• sirreddot kullanıcısına yanıt

Hocam ben konteyner uygulamalarını kullanmayı sevmiyorum, öğrenmedimde. Ama şunu söyleyebilirim, kiradığınız herhangi bir vds serverdan bi farkı yok. Ona ne kurabiliyorsanız bunada onları kurabiliyorsunuz.

Bu benim ec2 serverım. Zaten AWS'yi çözdükten sonra evdeki serverı hiç çalıştırmamaya başladım. Çünkü biliyosunuz 1 yıllık bedava mis gibi vds. Eğer açarken bölge kısmından Stockholm seçerseniz çift çekirdeği seçmenize izin veriyor. Performansı felan baya iyi. Bence tek sıkıntı fedora sistemler arasından sadece redhat linux kurabiliyor oluşumuz. Son zamanlarda rhl artık sistemlerini kayıt altına almaya başladı haliyle app kurarken baya bi baş ağrıtıyor. Fakat herşeyi bir kez kurduktan sonrası kolay. Artık istediğiniz kadar nodeapp çalıştırırsınız, keyfinize keder şahsi proxy'niz olur, istediğiniz kadar site barındırırsınız, istediğiniz java serverları çalıştırırsınız vs. vs. Ben mesela hava durumu verileri 7/24 burada veritabanına kaydettiriyorum.

Boşuna evde sw kuracanda, üç gram türk telekom bant genişliğiyle, bide zırt bırt elektrik kesilir, net kesilir. Ses kirliliği, görüntü kirliliği, elektrik faturası bi dünya dert. Dünya artık cloud teknolojileriyle yürüyor çağa ayak uydurun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: oKsyqeN

Hocam ben konteyner uygulamalarını kullanmayı sevmiyorum, öğrenmedimde. Ama şunu söyleyebilirim, kiradığınız herhangi bir vds serverdan bi farkı yok. Ona ne kurabiliyorsanız bunada onları kurabiliyorsunuz.

Bu benim ec2 serverım. Zaten AWS'yi çözdükten sonra evdeki serverı hiç çalıştırmamaya başladım. Çünkü biliyosunuz 1 yıllık bedava mis gibi vds. Eğer açarken bölge kısmından Stockholm seçerseniz çift çekirdeği seçmenize izin veriyor. Performansı felan baya iyi. Bence tek sıkıntı fedora sistemler arasından sadece redhat linux kurabiliyor oluşumuz. Son zamanlarda rhl artık sistemlerini kayıt altına almaya başladı haliyle app kurarken baya bi baş ağrıtıyor. Fakat herşeyi bir kez kurduktan sonrası kolay. Artık istediğiniz kadar nodeapp çalıştırırsınız, keyfinize keder şahsi proxy'niz olur, istediğiniz kadar site barındırırsınız, istediğiniz java serverları çalıştırırsınız vs. vs. Ben mesela hava durumu verileri 7/24 burada veritabanına kaydettiriyorum.

Boşuna evde sw kuracanda, üç gram türk telekom bant genişliğiyle, bide zırt bırt elektrik kesilir, net kesilir. Ses kirliliği, görüntü kirliliği, elektrik faturası bi dünya dert. Dünya artık cloud teknolojileriyle yürüyor çağa ayak uydurun hocam.

Hocam node ve proxy hakkında hiçbir bilgim yok.

Ben şu yazılımları çalıştırıyorum ve yıllık 6 bin TL para ödüyorum.

Amazon ile daha ucuza bunları çalıştırabilirsem Amazon'a geçmek isterim.

Dün biraz kurcaladım ama anlayamadım sistemini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirreddot -- 23 Mart 2024; 14:7:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oKsyqeN

Sistem özellikleri de bu şekilde.

• Anakartımız geldi. Şimdi buna xeon 1275 v2 ve rx590 nitro plus bulacaz. M.2 ssd dönüştürücü v3 tplink wifi anteni bağlayacam monitör modlu bu sayede kendi ağıma saldırı ve savunmaları simüle edebilecem.

• Gt 430 buldum bakalım gelince takacam makineye post ekranını görebilecek miyiz?

Hocam her şeyi buluta koymakta iyi değil. Ben bu makineyi daha çok test işleri için kullanacağım. 7/24 Açık kalmayacak ihtiyaç halinde açılacak.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.