Şimdi Ara

v (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
48.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilizce ve diğer yabancı diller için ücretsiz platform sunayım size. Hoşuma gitti. Ücretsiz alternatif arayanlar bu iki yeri deneyebilir.

http://www.memrise.com

https://www.duolingo.com/

Bu arada dün german101pod'dan tüm içeriği indirim. 16 GB tuttu :) Eh maşallah dedim. Dersleride sevdim. Gayet güzel. Şu an 3-4 farklı yer çalışıyorum.

Kendime 1 aylık hedef koydum. Bu hedefi haftalara ayırdım ve o hafta sonunda ne başarmam gerektiğini açıkladım. Sonuçları o hafta sonunda yazacağım. Hafta haftada paylaşabilirim buradan nasıl gelişim gösterdiğime dair.

Ek olarak Tellmemore setinden sıkılmaya başladım gibi. Şöyle ki, aşırı zor bir yükleme yapıyor. Konu anlatmıyor. Nerde ne yapabiliyorsun Direk diyalogtaki cümleyi ezberlemeni sağlıyor. Puzzle kısımları çok saçma geliyor. Bilmediğin kelimeyi sana soruyor bu ne diye ve puzzleda yazmak durumunda kalıyorsun Daha önce o kelimeyide göstermediği için zaten interaktif olan bir sette elinde veya bilgisayarında sözlük ona bakman gerekiyor.

Telaffuz konusunda tekrar yaptırması güzel. Onun dışında çok fazla hoşuma gitmedi açıkcası. Ara sıra kullanırım diye düşünüyorum.

German101pod ise süper ötesi. Ders içerikleri sıra sıra ve muhteşem bir kaynak. İngilizce bilenler mutlaka denesin burayı. Afedersiniz bir mala anlatır gibi anlatıyor. Anlamaman imkansız. Mesela bir cümle söylüyor. Cümleyi kelime kelime ilk kelimeden itibaren tekrarlatıp cümlenin tamamını tekrarlıyorsunuz. Bu süreçte zaten her kelimeyi 5 defa tekrarlamış oluyorsunuz. Mutlaka yazarak çalışmanızı öneriyorum. Ek olarak, cümleleleri kendiniz yazmayı deneyin anladığınız kadarıyla ve daha sonra lesson materials kısmından doğru mu yazmışsınız yanlış mı ona bakın. Kelime yazımlarında doğruluk için etkili bir yöntem. Kelime kartları hazırlayın ve ara sıra bu kelime kartlarını arkadaşlarınız, sevgiliniz, aileniz, eşiniz çalıştırsın size. Ben şu an bilmediğim toplam 70 tane falan fiil, isim, sıfat öğrenmişim tahmini

Devamlı içinizden veya dışınızdan yüksek sesle kendin kendinize cümle kurun. Zor cümleler olmasın. Mesela ben eve geldiğimde eşime 4-5 kelimelik cümlelerle almanca konuşuyorum.O gün çalıştığım kelimelerle. Evet biraz delirmeye başladığımı hissettim o ayrı.

Pazartesi günü almanca çalışmaya başladım. Şu an geldiğim evrede ilk haftalık hedefimi tamamlamış durumda gibiyim. Verdiğim kaynaklarla ilerleyen dönemlerde en fazla 3 aylık süreçte tahmini olarak Intermediate seviyesine gelirsiniz. Günlük çalışma saati olarakta kimi zaman 3 saat, kimi zaman 4 saat oluyor. Düzenli olarak çalışın, tekrar edin, konuşun, dinleyin ve yazın. Siz bile kendinize şaşıracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktheblack -- 26 Aralık 2014; 10:45:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

İngilizce ve diğer yabancı diller için ücretsiz platform sunayım size. Hoşuma gitti. Ücretsiz alternatif arayanlar bu iki yeri deneyebilir.

http://www.memrise.com

https://www.duolingo.com/

Bu arada dün german101pod'dan tüm içeriği indirim. 16 GB tuttu :) Eh maşallah dedim. Dersleride sevdim. Gayet güzel. Şu an 3-4 farklı yer çalışıyorum.

Kendime 1 aylık hedef koydum. Bu hedefi haftalara ayırdım ve o hafta sonunda ne başarmam gerektiğini açıkladım. Sonuçları o hafta sonunda yazacağım. Hafta haftada paylaşabilirim buradan nasıl gelişim gösterdiğime dair.

Ek olarak Tellmemore setinden sıkılmaya başladım gibi. Şöyle ki, aşırı zor bir yükleme yapıyor. Konu anlatmıyor. Nerde ne yapabiliyorsun Direk diyalogtaki cümleyi ezberlemeni sağlıyor. Puzzle kısımları çok saçma geliyor. Bilmediğin kelimeyi sana soruyor bu ne diye ve puzzleda yazmak durumunda kalıyorsun Daha önce o kelimeyide göstermediği için zaten interaktif olan bir sette elinde veya bilgisayarında sözlük ona bakman gerekiyor.

Telaffuz konusunda tekrar yaptırması güzel. Onun dışında çok fazla hoşuma gitmedi açıkcası. Ara sıra kullanırım diye düşünüyorum.

German101pod ise süper ötesi. Ders içerikleri sıra sıra ve muhteşem bir kaynak. İngilizce bilenler mutlaka denesin burayı. Afedersiniz bir mala anlatır gibi anlatıyor. Anlamaman imkansız. Mesela bir cümle söylüyor. Cümleyi kelime kelime ilk kelimeden itibaren tekrarlatıp cümlenin tamamını tekrarlıyorsunuz. Bu süreçte zaten her kelimeyi 5 defa tekrarlamış oluyorsunuz. Mutlaka yazarak çalışmanızı öneriyorum. Ek olarak, cümleleleri kendiniz yazmayı deneyin anladığınız kadarıyla ve daha sonra lesson materials kısmından doğru mu yazmışsınız yanlış mı ona bakın. Kelime yazımlarında doğruluk için etkili bir yöntem. Kelime kartları hazırlayın ve ara sıra bu kelime kartlarını arkadaşlarınız, sevgiliniz, aileniz, eşiniz çalıştırsın size. Ben şu an bilmediğim toplam 70 tane falan fiil, isim, sıfat öğrenmişim tahmini

Devamlı içinizden veya dışınızdan yüksek sesle kendin kendinize cümle kurun. Zor cümleler olmasın. Mesela ben eve geldiğimde eşime 4-5 kelimelik cümlelerle almanca konuşuyorum.O gün çalıştığım kelimelerle. Evet biraz delirmeye başladığımı hissettim o ayrı.

Pazartesi günü almanca çalışmaya başladım. Şu an geldiğim evrede ilk haftalık hedefimi tamamlamış durumda gibiyim. Verdiğim kaynaklarla ilerleyen dönemlerde en fazla 3 aylık süreçte tahmini olarak Intermediate seviyesine gelirsiniz. Günlük çalışma saati olarakta kimi zaman 3 saat, kimi zaman 4 saat oluyor. Düzenli olarak çalışın, tekrar edin, konuşun, dinleyin ve yazın. Siz bile kendinize şaşıracaksınız.

Öncelikle Germanpod deneyimlerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim.Bu iki açıdan önemli.Birincisi insanlar deneyimlere bakarak kendilerince bir sonuç elde ederler.İkinicisi ise konunun reklam yapmaktan öte bir şeyler öğretme amacıyla açılmış olduğunu anlarlar.Çünkü ben sürekli bu siteyi öneriyorum.Benim reklam yapıyor hissine kapılabilirler.O nedenle deneyimlerinizi yazmanız önemli.

Tüm içeriği indirdiğinizden emin misiniz? Advanced seviyesine kadar dersler var.Bazı seviyeler season 1 ve 2 diye ayrılmış.Tüm dersleri indirdiğinizden emin olun.

Tell Me More seti çok güzel hazırlanmış bir set ama pedagojik anlamda eksikleri olan bir set.O nedenle daha önce önermedim.Kullananlar belli süre sonra sıkılıp bırakıyor.

Germanpod sitesi konusunda size önerim şu olacak;indirdiğiniz dersleri çalıştıktan sonra bilgisayarınızdan silmeyin.İleri ki zamanlarda ikinci kez dinlemek müthiş etki yapıyor.Ben italianpod çalışırken öyle yapmıştım.İkinci kez dinlediğinizde unuttuğunuz şeyleri hatırlıyorsunuz.O nedenle tekrar çok önemli.
    Buna benzer podcast sitesi çok.Ama konuları en kapsamlı ve en ucuz satan site bu.Diğerleri abartmıyorum 200 dolar gibi fiyatlara satıyorlar.Ve en fazla 200 tane.

Umarım çalışmalarınız neticesini alırsınız.İyi çalışmalar.

• 16 Gb ciddi boyutta. Sanırım tüm hepsini indirim çünkü 3002 tane içerik var(Bunların içersine PDF ve video dosyaları dahil.)

Tekrar içeriği kontrol ettim hepsini indirmiş Bonuslar dahil
  • Konu güncel.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Ne demek :D Podcast ı şimdilik sallıyorum o zaman, verdiğiniz siteye (lit2go) baktım takip etmek zor geldi ilk anda alışık değilim normal hızla dinleme yapmaya okullarda hep yavaş yavaş dinliyoruz biraz zorlarım kendimi zamanla alışmaya çalışırım alışamazsam da hayırlısı artık
  • Sayenizde bir yol gözteren bulduk sagolun aradıgım sitelere çok güzel örnekler vermişsiniz teşekkürediyorum.podcast i de sayenizde 1 dolar gibi komik bir rakama satın aldım ayrıca 49,99 olan english complete setinide ücretsiz edinmiş oldum :D .Fakat hazır bütün bunlar 1 dolarken bir dil daha alayım diyorum fakat hangi dili alacagımı bilemedim ingilizceden sonra daha çok hangi dil işimize yarar bir fikir verirseniz sevinirim.
  • Arkadaşlar,
    İngilizce seviyem upper-intermediate ya da advance bazen. Ama Rosetta stonenın son seviyesini yüklesem bile çok basit kalıyor hiç birşey öğretemiyor, bana ne önerirsiniz ya da ben mi yanlış yapıyorum 5. seviyeyi yükledim ortaokul seviyesi en fazla.. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • yazınızı çok beğendim. böyle bir konu için ayrıca çok teşekkür ederim. ama dikkatimi çekti ki bu 3-4 ana başlık altında topladığınız çalışmayı yaparken nasıl kelime öğrenmemiz konusunda çok bahsetmemişsiniz. verilen cevaplardan 6 sayfayı da okuduğumda, bir kaç kişiye anladığım kadarıyla grameri bitirdiğimizde belli bir kelime haznemizin olacağını ve gramer bittikten sonra hikayelerdeki cümlelerde bilmediğiniz kelimeleri cümlede geçen anlamıyla öğreneceğimizi söylüyorsunuz. doğru mu anlamışım? eğer anlamamışsam konu içinde ayrı bir başlık altında bu konuda beni aydınlatırsanız çok mesrur olurum. hayırlı geceler efendim...
  • seviyem 3.seviye çıktı. hayırlı geceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyPrayer14 -- 27 Aralık 2014; 0:57:00 >
  • Gramer kitabi olarak Ekrem
    Uzbay mı murat kurt mu tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimler

Ne demek :D Podcast ı şimdilik sallıyorum o zaman, verdiğiniz siteye (lit2go) baktım takip etmek zor geldi ilk anda alışık değilim normal hızla dinleme yapmaya okullarda hep yavaş yavaş dinliyoruz biraz zorlarım kendimi zamanla alışmaya çalışırım alışamazsam da hayırlısı artık

Öncelikle dil öğrenmeye başlarken kendinize güvenin.Anlamazsam bırakırım demeyin.İnatla çalışın.Karşılığını alacaksınız.
    Anlama oranınız az ise 3 nedeni var :Kelime eksikliği ve dinleme eksikliği,dil bilgisi eksikliği
    Bu eksiklerinizi tamamlamanız gerekiyor.Ana konudaki kaynaklara çalışırsanız hiçbir sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 27 Aralık 2014; 14:19:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exmentro

Sayenizde bir yol gözteren bulduk sagolun aradıgım sitelere çok güzel örnekler vermişsiniz teşekkürediyorum.podcast i de sayenizde 1 dolar gibi komik bir rakama satın aldım ayrıca 49,99 olan english complete setinide ücretsiz edinmiş oldum :D .Fakat hazır bütün bunlar 1 dolarken bir dil daha alayım diyorum fakat hangi dili alacagımı bilemedim ingilizceden sonra daha çok hangi dil işimize yarar bir fikir verirseniz sevinirim.

Çok önemli bir soru sormuşsunuz.Bu aslında sizin mesleğiniz veya merakınız ile ilgili.Mesela Ortadoğu için her zaman Arapça,Farsça bilmek gerekir.
    Eğer felsefeye meraklıysanız kesinlikle Almanca,Arapça,Klasik Yunanca gibi dilleri bilmelisiniz.
    Şiire meraklıysanız Farsça,Arapça bilmelisiniz.
    Eğer bilim alanında çalışacaksanız en geniş ve ayrıntılı kaynaklar Almanca'dır.(Herkesin yanlış bildiği bir konu.İngilizce değil,Almanca kaynak açısından çok daha zengin)
    Eğer Avrupa ile ilgileniyorsanız İngilizce,İspanyolca,Fransızca gibi diller
    Mesleğinizi ve ilgi alanınızı söylerseniz ona göre tavsiyede bulunabilirim.Mesela ben Avrupa ve Amerika bölgelerine meraklı olduğum için İngilizce,İtalyanca iyi düzeyde biliyorum.Şuan İspanyolca ve Portekizce çalışıyorum.Zaten İngilizce,İspayolca,Portekizce bilince Amerika kıtasının çok büyük bölümüyle iletişim kurmakta sıkıntı olmaz.Avrupa'da ise en önemli diller:İtalyanca,İngilzce,İspanyolca,Fransızca,Almanca,İsveçce,Norveçce;fince'dir.Diğerleri daha az öneme sahip.Mesela İsveç gelişmişlik anlamında çok üst düzey bir ülke.Nüfusun büyük bölümü İngilizce'yi çok iyi düzeyde biliyor.Ama orada İsveçce konuşunca insanlar sizi daha çok önemser.Bir adım önde olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Arkadaşlar,
    İngilizce seviyem upper-intermediate ya da advance bazen. Ama Rosetta stonenın son seviyesini yüklesem bile çok basit kalıyor hiç birşey öğretemiyor, bana ne önerirsiniz ya da ben mi yanlış yapıyorum 5. seviyeyi yükledim ortaokul seviyesi en fazla.. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Efendim Rosetta Stone ile bir dilde çalışırken 5.level'in sonunda sizi ancak İntermediate seviyesine getirir.Daha üst bir seviyeye gelmek için ayrıca çalışmanız gerekir.Bunu daha önce ana konuya yazmıştım.Sizin podcast derslerle ilerlemenizi öneriyorum.Bu sayede aradaki farkı kapatırsınız.Bu dersler sayesinde aradaki farkı daha hızlı kapatırsınız.Ama ana konuda verdiğim lit2go'ya çalışarakta kapatabilirsiniz.Biraz daha zaman alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPrayer14

yazınızı çok beğendim. böyle bir konu için ayrıca çok teşekkür ederim. ama dikkatimi çekti ki bu 3-4 ana başlık altında topladığınız çalışmayı yaparken nasıl kelime öğrenmemiz konusunda çok bahsetmemişsiniz. verilen cevaplardan 6 sayfayı da okuduğumda, bir kaç kişiye anladığım kadarıyla grameri bitirdiğimizde belli bir kelime haznemizin olacağını ve gramer bittikten sonra hikayelerdeki cümlelerde bilmediğiniz kelimeleri cümlede geçen anlamıyla öğreneceğimizi söylüyorsunuz. doğru mu anlamışım? eğer anlamamışsam konu içinde ayrı bir başlık altında bu konuda beni aydınlatırsanız çok mesrur olurum. hayırlı geceler efendim...

Tek tip kelime ezberine karşı çıktığımı daha önce konuda belirtmiştim.En basit şekliyle anlatacak olursam:read kelimesi
    Eğer siz read kelimesini sadece okumak diye bilirseniz dil öğrenirken kendinize en büyük kötülüğü baştan yapmış olursunuz.Kelimeleri cümle içinde isim olarak mı,fiil olarak mı sıfat olarak mı kullanıldığını bilmek zorundasınız.Bunu bilmek için hem Türkçe dil bilgisini hem de İngilizce dil bilgisini iyi bilmek zorundasınız.İnsanların en çok zorlandığı konu bu zaten.Türkçe bir cümleyi öğelerine ayıramayan bir kişi İngilizce cümleleri de anlayamaz.Çünkü hangi kelimenin sıfat hangi kelimenin isim olarak kullanıldığını bilmediği için bunları kendi diline çevirirken büyük yanlışlar yapar.Sonrada dil bilgisi çok sıkıcı diyip dil öğrenmekten vazgeçer.O nedenle İngilizce dil bilgisine hakim olmak için Türkçe dil bilgisini iyi bilmek zorundasınız.Bunun aksini söyleyenler açık söyleyeyim bu işin ticaretini yapıyordur.(Rosetta Stone hariç)

Read kelimesini Google Translate'den yazdım.Bakın karşılıklarına:
    v

Bakın fiil olarak bir sürü anlamı var.Sıfat olarak ta ayrı anlamları var.O nedenle cümle içinde kelimelerin önce isim,sıfat,fiil olarak kullanıldığını bilmek gerekiyor.Sonrasında çeviri yaparken ona göre bir çeviri yapılır.Bazen dizi izlerken çok hatalar görüyorum böyle.Kelimelerin cümle içindeki değişimini bilmek zorundasınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sokrates60

Gramer kitabi olarak Ekrem
    Uzbay mı murat kurt mu tavsiye edersiniz?

Dil bilgisi kitabı almanıza şuan gerek yok.Ana konudaki site güzel.Ama kitap almak istiyorsanız Ekrem Bey'in kitabını öneriyorum.Fakat konuları ayrıntılı anlatır.Sıkılabilirsiniz.Çünkü Üniversite İngilizce Muafiyet sınavlarına yönelik bir kitap.Detaylı anlatım var.Ama sitesindeki anlatım yeterli.Kitap olarak Murat Bey'in kitabı genel olarak güzel bir kitap.Ya da Fono'nun Uygulamalı Temel İngilizce Dilbilgisi adında bir kitabı var.Onu da alabilirsiniz.
  • Ana konuya yeni radyo eklendi.
    2gb Radio Australia
    Türkçe sayfalarda ilk kez paylaşılıyor.
    Benim eklediğim radyoları başka yerlerde görüyorum.Çünkü kendileri araştırıp 24 saat konuşma yapan radyo bulamıyorlar.
  • German101pod deneyimini yaz diyordun. Haftalık haftalık yazayım dedim Detayı kısa süre sonra toplayıp yazacağım ama kısaca bilgilendireyim seni.1 haftalık gelişimimde beklediğimden iyi oldu diyebilirim. Yarım sayfa yazarak ve konuşarak kendim hakkındaki tüm bilgileri detaylı bir şekilde verdim Şu an başlangıç seviyesinde bir diyalog kurabilirim sıkılmadan.

http://forum.donanimhaber.com/m_100923330/f_//tm.htm#100923330

• Kitap okumanızı test etmeniz için Oxfordun sunduğu bir interaktif test. Mutlaka deneyin:

https://elt.oup.com/student/bookwormsleveltest/?cc=tr&selLanguage=en
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

German101pod deneyimini yaz diyordun. Haftalık haftalık yazayım dedim Detayı kısa süre sonra toplayıp yazacağım ama kısaca bilgilendireyim seni.1 haftalık gelişimimde beklediğimden iyi oldu diyebilirim. Yarım sayfa yazarak ve konuşarak kendim hakkındaki tüm bilgileri detaylı bir şekilde verdim Şu an başlangıç seviyesinde bir diyalog kurabilirim sıkılmadan.

http://forum.donanimhaber.com/m_100923330/f_//tm.htm#100923330

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Kitap okumanızı test etmeniz için Oxfordun sunduğu bir interaktif test. Mutlaka deneyin:

https://elt.oup.com/student/bookwormsleveltest/?cc=tr&selLanguage=en

Çok güzel bir kaynak.Bu kendi stage book'ları için mi geçerli yoksa genel bir test mi onu anlayamadım?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.