Şimdi Ara

v

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
546
Cevap
149
Favori
48.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 19 Mart 2018; 20:14:29 >

• Öneriler için teşekkürler.

Ekrem Uzbay'ın kitabı sitesinden 2 kat daha kapsamlı ve güzel onu da belirteyim, gramer kitabı satın almak isteyenler elimin altında kitap olsun diyenler rahatlıkla alabilirler.
  • çok teşekkürler özellikle buna bayıldım
    quote:

İsteyenler bir romanı,bir hikayeyi,bir denemeyi dinleyip aynı anda metni takip etmek istiyorsa bu iş için mükemmel bir site var. University of South Florida'nın kendi sitesi.Tamamen yasal bir site.Birçok yazarın eseri var.
    http://etc.usf.edu/lit2go/
  • Güncel konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Güncel konu

Hocam sizin gibi forumda insanlara yardımcı olmaya çalışan 3-5 kişi kalmış durumda, efrafta reklamcı dolu tek amaçları para ama malesef ki yöneticilere defalarca bildirmeme rağmen sonuç alamadım.. İnanın ki çok uğraştım bu mesele için nafile saygılar..

ekleme :

Önerilerinizin yarısına katılmıyorum , daha sonra yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 3 Aralık 2014; 21:31:57 >
  • Evet insanlar genelde aynı soruları soruyorlar.Bu nedenle ben tek bir ana konu açıp bu konuya yönlendiriyorum.Dil konusunda para kazanmak isteyen çok fazla insan var.Sitede zaten konuların birçoğu reklam içerikli. Tam tersi olması gerekiyor. Elimizden geldiğince diğer arkadaşlara yardımcı olursak bunun memnuniyeti bize yeter.İyi akşamlar.
  • Konu güncellenerek yeni bilgiler eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 1 Kasım 2014; 17:53:22 >
  • Cbc Radyo kaynaklara eklenmiştir.
  • Yoğun istek üzerine konuyu tekrar ekledim.İçeriği de düzenledim.Herkese başarılar dilerim.
  • çok tşk bu Rosetta Stone nereden indirebiliriz çok ileri derecede ingilizce degilde en azından günlük hayatta rahatlıkla konuşabilecek kadar dil öğrenmem şart
  • Rosetta Stone korsan kullanmanızı önermiyorum.Korsan kullandığınızda güncellemeler ve ek dil araçları olmadığı için öğrenme süreci eksik kalıyor.Bu nedenle korsan Rosetta Stone hiçbir işe yaramıyor.Kullanacaksanız Orjinal Rosetta Stone kullanın.Benim üst konuda önerdiğim tüm siteler yasal.Ayrıca orjinal almanızı öneriyorum.Korsan dil öğrenme araçlarının birçoğu dil öğretmez.Sadece vakit öldürür.
  • Benim de bir sorum olacak. Amerikan ile İngiliz ingilizcesi arasında ki fark nedir acaba ? Hangisini öğrenmemiz daha yararlı sizce ?
  • çok güzel bir konu eline sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

Benim de bir sorum olacak. Amerikan ile İngiliz ingilizcesi arasında ki fark nedir acaba ? Hangisini öğrenmemiz daha yararlı sizce ?

Amerikan İngilizcesi(American English) ve İngiliz İngilizcesi(British English) arasında birçok fark bulunuyor.Yazım ve telaffuz açısından farklılıklar bulunuyor.Amerikan İngilizcesi'nde kelimeler telaffuz edilirken daha net çıkar.Fakat İngilizler harfleri konuşurken yutarlar.Eğer İngiltere'de Amerikan İngilizcesi konuşursanız sizi hemen düzeltirler.Şuan dünyada genel olarak kullanılan İngiliz İngilizcesi.Geçmişi daha eski,bütün İngiliz edebiyatı,tarihi onun üzerine kurulu.
    İkisi arasında aslında az bir fark varmış gibi gözüküyor ama öyle değil.Birçok kelimenin telaffuzu vardır.Eğer Amerika'ya gidecekseniz Amerikan aksanı öğrenin.Fakat uluslarası alanda kullanılan dil İngiliz İngilizcesi.Bizim dil sınavları bile İngiliz İngilizcesi.

ÖNEMLİ UYARI
    Sitede birçok arkadaş kaynak önerirken Amerikan dizileri önerdiği için o öğrenen kişi dizilerdeki Amerikan aksanını farkında olmadan kapıyor.İngilizce'ye çalışırken benim önerim eğer dizi izleyecekseniz İngiliz dizilerini izleyin.İleride advanced olup konuşmaya başlayınca insanlar sürekli sizi düzeltmek zorunda kalmaz.Daha az telaffuz hatası yaparsınız.

• Tavisyerin üzerine rosetta stoneyi cracklisini fullinddir.blogspot.com.tr bu blogda bulup indirdim gerçekten temeli olmayanlar için iyi bir program çok şey öğrendim 3 saattir eğitimdeyim birinci üniteyi bitirdim bile
  • Daha önce de belirttim korsan kullanmak zaman israfı.İllegal paylaşımlar sitede yasak.
  • quote:

Daha önce de belirttim korsan kullanmak zaman israfı.İllegal paylaşımlar sitede yasak.

çogunluk zaten bu setlerle tam olarak ingilizce öğrenemeyecegini biliyor amaç biraz temel edinmek bu sonradan iyi bir kursla pekiştirilse ortaya çok iyi bir sonuç çıkacaktır ayrıca rosettayı internette biraz araştırdım öyle ahım şahım çok iyi yorumlarda duymadım para verip almak nekadar akıllıca orası tartışılır Effortless English için daha olumlu yorumlar var gibi ilk önce korsanı indirip deneme yapmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

quote:

Daha önce de belirttim korsan kullanmak zaman israfı.İllegal paylaşımlar sitede yasak.

çogunluk zaten bu setlerle tam olarak ingilizce öğrenemeyecegini biliyor amaç biraz temel edinmek bu sonradan iyi bir kursla pekiştirilse ortaya çok iyi bir sonuç çıkacaktır ayrıca rosettayı internette biraz araştırdım öyle ahım şahım çok iyi yorumlarda duymadım para verip almak nekadar akıllıca orası tartışılır Effortless English için daha olumlu yorumlar var gibi ilk önce korsanı indirip deneme yapmak lazım

Çoğunluk zaten bu setlerle ingilizce öğrenemeyeceğini biliyor diyorsunuz bir insan zaten başkan umutsuzsa o hiçbir şey öğrenemez.Merak duyulmayan şey öğrenilmez.

Bu setlerle amaç temel edinmek demişsiniz.Bu da yanlış.Bu setlerle adam gibi dil öğrenebilirsiniz.İtalyanca öğrendiyseniz İtalya'ya gittiğinizde rahatlıkla konuşabilir,derdinizi anlatabilirsiniz.

Rosetta'yı araştırdım yorumlar olumsuz diyorsunuz.İşte o olumsuz yorum yapanlar korsan kullananlar,sistemi yarıda bırakanlar,ümitsizler o nedenle olumsuz yorum yaparlar.Ben hem İtalyanca'yı çok iyi öğrendim.Orjinal kullanarak öğrendim.Zaten orjinal kullanmadığınızda program güncellemeleri olmuyor,Birçok dil aracı eksik kalıyor.Yani eksik derslere çalışıyorsunuz.

Para verip almak ne kadar mantıklı demişsiniz.Çok mantıklı.Gidip bir kursa 1500-2000 lira vereceğime Rosetta'ya 500 tl verir.Evimde öğrenirim.

Effortless English için daha olumlu yorumlar var diyorsunuz.Ben bu sisteminde orjinalini alıp kullanmış birisiyim.Effortless,Rosetta'nın yanına bile yaklaşamaz.Site papağan gibi cümle ezberletip gramer öğretmenden dil öğretiyoruz diyorlar ama siz aslında grameri yine öğrenmiş oluyorsunuz.Bundan 5 sene önce forumda Effortless konusunu ilk açan benim.Effortless konuşmanızı ilerletmek amacıyla yapılmış bir ürün.Bu arada Amerikan aksanı kullanılıyor.Bundan kimsenin haberi bile yok.

Son olarak
    Sitede kimseye dil öğrenme programlarının korsanını kullanmalarını tavsiye etmem.Birçok programda eksikler bulunur.Güncellemeler olmaz.

• Merhaba,
    Ben de bir kaç soru sormak istiyorum benim de ogrenme amacım film roman radyo takip etmek buradan buldugum özkançelen.com hocanın 6 sevıyelik videolarını bitirdim sagolsun hem gramer konusunda hem de diger konular da ciddi bir yol katettiriyor şimdi listening yapıyorum kısa hikayeler okuyup turkceye cevırıp kelime ezberi yapıyorum herhangi bie acelem yok ama ne kadar hızlı ogrensem o kadar iyi diyorum.Size sormak ıstediğim anlayamadıgım bir kaç detay var:

1.Kısa hikayeler cevire cevire mi listening gelişecek yani kelime ezberleye ezberleye mi?
    2.Tam emin olmak için soruyorum dedikleri gibi anlamasanda dinle listening yap belli bir süre sonra anlamaya kulağın aşina olmaya başlayacak?
    3.Önerdiğiniz lit2go sitesindeki romanları şiirleri once dinleyip sonra bılmediğimiz kelimeleri turkceye cevırerek mi çalısmalıyım?
    4.Onerdiğiniz podcast sitesini ınceledim anlayamadım tam olarak daha sonra yardımcı olurmusunuz bu siteyle ilgili nasıl calısma duzeni hakkında?
    şimdiden tesekkurler verecegınız cevaplar için

• quote:

Orijinalden alıntı: mitchu99

Merhaba,
    Ben de bir kaç soru sormak istiyorum benim de ogrenme amacım film roman radyo takip etmek buradan buldugum özkançelen.com hocanın 6 sevıyelik videolarını bitirdim sagolsun hem gramer konusunda hem de diger konular da ciddi bir yol katettiriyor şimdi listening yapıyorum kısa hikayeler okuyup turkceye cevırıp kelime ezberi yapıyorum herhangi bie acelem yok ama ne kadar hızlı ogrensem o kadar iyi diyorum.Size sormak ıstediğim anlayamadıgım bir kaç detay var:

1.Kısa hikayeler cevire cevire mi listening gelişecek yani kelime ezberleye ezberleye mi?
    2.Tam emin olmak için soruyorum dedikleri gibi anlamasanda dinle listening yap belli bir süre sonra anlamaya kulağın aşina olmaya başlayacak?
    3.Önerdiğiniz lit2go sitesindeki romanları şiirleri once dinleyip sonra bılmediğimiz kelimeleri turkceye cevırerek mi çalısmalıyım?
    4.Onerdiğiniz podcast sitesini ınceledim anlayamadım tam olarak daha sonra yardımcı olurmusunuz bu siteyle ilgili nasıl calısma duzeni hakkında?
    şimdiden tesekkurler verecegınız cevaplar için

Şuan seviyenizi yazmamışsınız büyük ihtimalle Elementery(başlangıç) seviyesindesiniz.Başlangıç dediysem kendinizi ilk seviye olarak görmeyin.Çünkü onun öncesinde Newbie denilen acemi,yeni yetme seviyesi var.

Acelem yok ama ne kadar hızlı öğrenirsem iyi diyorsunuz.Sakın bu hataya düşmeyin.Dil öğrenirken kesinlikle aceleci davranmayın.Bu dil öğrenirken kişinin en büyük düşmanıdır.herşeyi sırasıyla yaparsanız kendinize güveniniz artar.

1.soru:Kısa hikayeler de olsa sizin şuan çeviriyle bir işiniz yok.Yani çeviri yapmayın.Çünkü halen gramerde eksikleriniz var.intermediate seviyesinin altında olanlar kesinlikle çeviri yapmasın.İleri ki zamanda seviye atladıklarında geçmişte yaptıkları hatalı çeviriler kemikleşerek beyinde kalıyor.Ve çeviri yaparken ummadık hatalar yapabiliyorsunuz.Çeviri çok ayrı bir dünya hele şiir çevirileri daha da zor .
    Üstte ders çalışma önerisi de verdim.Sanırım tam okumadınız.Ekrem Uzbay'ın gramer konularını defterinize yazarak çalışınız.Gramer konularının bitmesini beklemeden lit2go sitesinde sesli eserleri gözünüzle takip edin.Gramer konuları bittikten sonra 2 ay bu şekilde çalışınız.Daha sonra 2-3 ay radyo dinleyin.Artık radyoları büyük oradan anladıktan sonra daha seçici olan İngiliz romanlarını sesli kitap olarak dinleyebilirsiniz.Gazete okuma işi en son.

2.soru:Kulak aşinalığı oluyor ama ben bu dinleme işini gramer çalışırken lit2go'yu öneriyorum.Çünkü gözünüzle takip edip telaffuzları öğreniyorsunuz.Radyo gramer konuları bittikten sonra dinleyin.

3.soru:Lit2go sitesinde seviyelere göre eserleri listeleme özelliği var.Seviyeye göre eserleri takip edin.Ama çevirmeye çalışmayın ilk sıralar.İntermediate(orta)seviyeye geldiğinizde yavaşa yavaş çevirebilirsiniz.Zaten dediğimi yaparsanız çevirmeye gerek kalmadan cümleleri anlayabiliyorsunuz.

4.soru:Podcast sitesi ayrı bir konu.Eğer grameri bitirip podcastlarla çalışmak istiyorsanız sadece tek bir ay 8 dolarlık üyelik alıp tüm sesli dersleri pdf içerikleriyle indirip öyle çalışıyorsunuz.Dersler çok kaliteli.7 günlük deneme üyeliği alarak örnek dersleri inceleyebilirsiniz.
    EnglishClass101
    Learn English Online with Podcasts - EnglishClass101
    http://www.englishclass101.com

Başarılar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.