Şimdi Ara

v (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
49.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biologyscholarssensei -- 23 Kasım 2014; 19:36:01 >
  • Bakin arkadaslar oncelikle asla ama asla ingilizceyi turkce mantigiyla allgilamayin. Turkce sondan eklemelidir. ingilizce de durum degisir. size cok iyi ingilizce ogretecek birkac oneri vermek isterim:

Grammar:

Practice & Progress adli intermediate adli kitabi okuyun.
    Edebi inglizce konusan bloglar bulun.
    Tensleri ogrenin.
    Temel suffix ve affix leri bilin.
    Modal verbs, prepositions, time phrases, phrasal verbs gibi konularin temelini alin.(Cambridge Grammar in use yardimci olacaktir.)

Vocabulary:

Oxford intermediate seviyesinde bir sozluk alin. Her gun 6-7 kelime ogrenin.(Mumkun oldugunca turkce ceviri kullanmamaya, ingilizce tanim yapan sozluklere basvurun.)
    Her gun Oxford Disctionary web sitesine goz atim word of the day bolumune bakip kelime ogrenin.
    Spelling Challenge quizini oynayin.
    Ingilizce kitap okurken anlamini bilmediginiz kaliplari ya da kelimelerin altini cizip, anlamini ustune yazin.

Spelling:

Oxford Spelling Challenge'da dinlediginiz sozcugu yazarak hem kelime bilginizi hem de spellinginizi iyilestirirsiniz.

Reading & Writing:

Oxford book worms kitaplarini okuyabilirsiniz. 6 leveldan size uygun olani alip okuyun.
    Opinion ve persuasive essayler yazin.
    Okulunuzda model birlesmis milletler( MUN) ya da World Scholar's Cup adli munazara yarismalarina varsa katilin.
    Bol bol kitap, makale, blog okuyun. Ilgi alaninizda yazilar okumak daha da faydali olacaktir.

Speaking:

Ben Facebook ya da chat sitelerini onermiyorum. Malum dolandiricilik su gunlerde top. Oxford Speaking kitaplarini ozel ogretmen tutarak kullanabilirsiniz.
    Eger imkaniniz var ise Amerika ya da Britanya'da dil okullarina katilin.

Literature:

Shakespeare, Maya Angelou, Bertrand Russel gibi ingilizce dahilerinin kitaplarini okuyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biologyscholarssensei

Bakin arkadaslar oncelikle asla ama asla ingilizceyi turkce mantigiyla allgilamayin. Turkce sondan eklemelidir. ingilizce de durum degisir. size cok iyi ingilizce ogretecek birkac oneri vermek isterim:

Grammar:

Practice & Progress adli intermediate adli kitabi okuyun.
    Edebi inglizce konusan bloglar bulun.
    Tensleri ogrenin.
    Temel suffix ve affix leri bilin.
    Modal verbs, prepositions, time phrases, phrasal verbs gibi konularin temelini alin.(Cambridge Grammar in use yardimci olacaktir.)

Vocabulary:

Oxford intermediate seviyesinde bir sozluk alin. Her gun 6-7 kelime ogrenin.(Mumkun oldugunca turkce ceviri kullanmamaya, ingilizce tanim yapan sozluklere basvurun.)
    Her gun Oxford Disctionary web sitesine goz atim word of the day bolumune bakip kelime ogrenin.
    Spelling Challenge quizini oynayin.
    Ingilizce kitap okurken anlamini bilmediginiz kaliplari ya da kelimelerin altini cizip, anlamini ustune yazin.

Spelling:

Oxford Spelling Challenge'da dinlediginiz sozcugu yazarak hem kelime bilginizi hem de spellinginizi iyilestirirsiniz.

Reading & Writing:

Oxford book worms kitaplarini okuyabilirsiniz. 6 leveldan size uygun olani alip okuyun.
    Opinion ve persuasive essayler yazin.
    Okulunuzda model birlesmis milletler( MUN) ya da World Scholar's Cup adli munazara yarismalarina varsa katilin.
    Bol bol kitap, makale, blog okuyun. Ilgi alaninizda yazilar okumak daha da faydali olacaktir.

Speaking:

Ben Facebook ya da chat sitelerini onermiyorum. Malum dolandiricilik su gunlerde top. Oxford Speaking kitaplarini ozel ogretmen tutarak kullanabilirsiniz.
    Eger imkaniniz var ise Amerika ya da Britanya'da dil okullarina katilin.

Literature:

Shakespeare, Maya Angelou, Bertrand Russel gibi ingilizce dahilerinin kitaplarini okuyun.

Practice & Progress adli intermediate ve Grammar in use zaten iki kitap seti 250 tl civarı yapıyor.
    Shakespeare, Maya Angelou, Bertrand Russel gibi yazarları önermişsiniz.
    Shakespeare metinleri en zor İngilizce metinleri.İstediğiniz kadar çalışın tam anlamıyla Shakespeare anlayamazsınız.Dili çok ağır.Çok fazla kelime kullanan bir yazar.
    Bertrand Russel anlamakta öyle kolay gelir.Felsefe tarihleri bir o kadar ağır metinler içieriyor.Bu yazalar Advanced seviyesindeki kişilerin bile zor anlayacağı yazarlar.Belli bir birikimden sonra anlayabilirsiniz.Veyahut 5 dakika da bir sözlüğe ve özel sözlüklere bakmanız gerekiyor.Hamlet'i İngilizce okuyun bakayım ne olacak?

• Arkadaşlar merhaba.Öncelikle konuyu baştan sona okudum ve gerçekten ilgimi çekti.Çok faydalı bir konu olmuş.Sayın rat.planet'e teşekkür ederim.Bir kaç sorum olacaktı.Ne olursa olsun ilk başta Rosetta Stone ile levellerimi bitirmemi tavsiye edersiniz rat.planet hocam.Yeniyim daha ingilizce öğrenme konusunda.Kaynak imkanım var.Kitap, online premium üyeliklerim vs.Fakat cümle kurarken çok zorlanıyorum.Hatta yazarkende.Ne önerirsin.Rosetta Stone ilk adımımmı olmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ben_adam_olmam

Arkadaşlar merhaba.Öncelikle konuyu baştan sona okudum ve gerçekten ilgimi çekti.Çok faydalı bir konu olmuş.Sayın rat.planet'e teşekkür ederim.Bir kaç sorum olacaktı.Ne olursa olsun ilk başta Rosetta Stone ile levellerimi bitirmemi tavsiye edersiniz rat.planet hocam.Yeniyim daha ingilizce öğrenme konusunda.Kaynak imkanım var.Kitap, online premium üyeliklerim vs.Fakat cümle kurarken çok zorlanıyorum.Hatta yazarkende.Ne önerirsin.Rosetta Stone ilk adımımmı olmalı?

Eğer İngilizce temeliniz yoksa Rosetta Stone ile başlamak en akıllıca iş olur.Daha hızlı yol alırsınız.Çalışırken sıkılmazsınız.Ve unutmazsınız.Tabii programın orjinalini alırsanız bu dediklerim gerçekleşir.Korsan kullanırsanız dil öğrenmezsiniz sadece 5 level çalıştıktan sonra sadece oradaki konuları tekrarlayan bir papağan olursunuz.O neden le eğer Rosetta kullanacaksan orjinal al.Orjinal almayacaksan sitede önerdiğim ücretsiz sitelere tavsiye ettiğim gibi çalış.Başarılar dilerim.

• Fluenz konusuna yeni bilgiler eklendi.Radyolara program bilgileri eklendi.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Rosetta Stone Totale almayı düşünüyorum.Ne gibi özellikleri var peki.Korsan dediğinizden nasıl bir farkı oluyor.
  • quote:

Rosetta Stone Totale almayı düşünüyorum.Ne gibi özellikleri var peki.Korsan dediğinizden nasıl bir farkı oluyor.

Korsan olanda sadece görsel dersler var.Orjinal olanda ayrıca o dersleri pekiştirmeye yönelik eğlenceli oyunlar,tekrar etme bölümleri,Eğitmenlerle ve o dili öğrenen diğer öğrencilerle canlı görüşmeler yapabiliyorsunuz.Yani çalıştığınız derslere size öğretmeden yakanızı bırakmıyorlar.
    Şuan müthiş bir indirim var.
    6 aylık üyelik 180 euro
    12 aylık üyelik 165 euro.

12 aylık üyelik daha ucuz olmuş.Daha önce böyle bir indirim yoktu.12 aylık üyelik 230 euro idi.Ben 6 aylık almıştım.180 euro.Eğer yazılımı beğenmezseniz 30 gün içinde iade edebilirsiniz.Sorun çıkarmıyorlar.

Teşekkür ederim rat.planet.Deniyeceğim :)
  • quote:

Teşekkür ederim rat.planet.Deniyeceğim :)

Ana konuya Rosetta Stone TOTALE'nin temel farklarını ayrıntılı şekilde yazarak ekledim.Oraya da bakabilirsiniz.
    Ocelikle bir duzeltme yapmak isterim. Ben sadece beginner ya da intermediate icin oneriler yapmadim. Ben advence te dahil tum seviyelere onerilerde bulundum. Ayrica amac zaten yeni seyler ogrenmek. Eger gercekten ingilizce ogrenmek isteyen kisiler shakespeare'in edebi eserlerinde gecen mistik kelimelerin anlamlarina bakacaktir. Ayrica zaten ingiliz edebiyatini bir beginner veya intermediate cok duzgun anlayamaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biologyscholarssensei

Ocelikle bir duzeltme yapmak isterim. Ben sadece beginner ya da intermediate icin oneriler yapmadim. Ben advence te dahil tum seviyelere onerilerde bulundum. Ayrica amac zaten yeni seyler ogrenmek. Eger gercekten ingilizce ogrenmek isteyen kisiler shakespeare'in edebi eserlerinde gecen mistik kelimelerin anlamlarina bakacaktir. Ayrica zaten ingiliz edebiyatini bir beginner veya intermediate cok duzgun anlayamaz...

Hocam Shakespeare eserlerini okudunuz mu bilmiyorum ama advanced olsanız bile okuyup anlamak o kadar zor ki.O dönemde bile çok az kullanılan kelimeleri kullanmış.Eserleri Fuzuli'nin şiirleri gibi.Ağdalı bir edebi anlayış var.Cümlelerin birçoğu devrik cümle.Kelime oyunları çok fazla.
    Shakespeare İngilizcesi çok ayrı bir konu.Çoğu insan nasıl Osmanlıca sözleri anlayamıyorsa Shakespeare de o hesap.Şu yazıyı okuyun.
    http://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2011/10/08/bir-zamanlar-shakespeare
    Alıntı
    ''Bir de Shakespeare'in ingilizcesi, Fuzuli'nin türkçesi gibidir.. Hem de nasıl ağdalı.. Bugün en kabadayı ingiliz, 600 ile 6 bin sözcükle hayatını tamamlarken, üstad 600 bin sözcük kullanmış.. Onun için kendi ülkesinde bile ders diye okutulur, anlaşılsın diye.. ''

İngilizler bile onu anlamak için artık günümüz İngilizcesi'ne çeviriyor.Ben şu siteden takip ettim okumayı.
    http://nfs.sparknotes.com
    Diğer türlü anlamak için İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmeniz gerekiyor yada Shakespeare için yazılmış ayrı sözlükler var onu almanız gerekir.

Mesela örnek verelim:
    Orjinal metin:

For this relief much thanks. 'Tis bitter cold,and I am sick at heart.
    Günümüz İngilizcesine çevrilmiş hali:
    Thanks for letting me go. It’s bitterly cold out, and I’m depressed.

• Hocam,
    Tekrar sorayım dedim başlamadan once yarın ekrem uzbayın sitesinden gramere başlıycam da şimdi hepsini tek tek inceledim gramer konularını bu gramer sanki defterime yazıp ogrenmek tekrar etmek ıyı anlamak aylarımı alacak daha kısa bı yontem varmı sizin çalıstıgınız yoksa orada ne goruyorsa hepsini yazmamız mı gerek?
  • mitchu99 kullanıcısına yanıt
    http://miniversite.org/96/Grammar.aspx

Şu siteyi önerebilirim basit bir site ama hem görsel olarak hem de şu sayfada tüm gramer zamanlarının anlatımı var.

Sol taraftan seviyeye göre derslerede bakabilirsin. Çok güzel bir sayfa.
  • Merhaba,
    krstarica sagolasın ben zaten donanımhaber'den görüp ortaokul ve liseden sonra ingilizce temelimi ozkan hocanın sitesi yani miniversite'den atttım.Ozkan hoca sagolsun tesekkur maili de attım butun videoları bıtırdıkten sonra butun grameri 6 sevıyelık videolarda da ogretıyor.Senın verdıgın linkteki sayfanın cıktısın alıp ezberşedım neredeyse orada yazan butun cumle kalıplarını ezberledım anladım. 6 seviyelik vıdeoları gramerleri bıtttıkten sonra nerdeyse gunde 2 defa tekrar ettım şuanda o sayfada yazan butun gramerleri bılıyorum.
    Ancak ekrem hocanın sitesinde daha kapsamlı ınceledım cok cok kapsamlı onlarında ogrenılmesi gerektıgını dusunuyorum ilerde bir gun kıtap okursam karsıma cıkar dıye dusunuyorum bıraz da olsa ogrenılmesınden yanayım.

Senın dedıgın gıbı bir dili ogrenırken 3 4 seneye yaymak gerekıyor galıba ama ıstesek de ıstemesek kendı cabalarımızla ogrendıgımız ıcın mecburen yayılıyor gıbı gelıyor.benım acelem yok ama ıcımden de ne kadar kısa surede ogrensem ıyı dıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mitchu99

Merhaba,
    krstarica sagolasın ben zaten donanımhaber'den görüp ortaokul ve liseden sonra ingilizce temelimi ozkan hocanın sitesi yani miniversite'den atttım.Ozkan hoca sagolsun tesekkur maili de attım butun videoları bıtırdıkten sonra butun grameri 6 sevıyelık videolarda da ogretıyor.Senın verdıgın linkteki sayfanın cıktısın alıp ezberşedım neredeyse orada yazan butun cumle kalıplarını ezberledım anladım. 6 seviyelik vıdeoları gramerleri bıtttıkten sonra nerdeyse gunde 2 defa tekrar ettım şuanda o sayfada yazan butun gramerleri bılıyorum.
    Ancak ekrem hocanın sitesinde daha kapsamlı ınceledım cok cok kapsamlı onlarında ogrenılmesi gerektıgını dusunuyorum ilerde bir gun kıtap okursam karsıma cıkar dıye dusunuyorum bıraz da olsa ogrenılmesınden yanayım.

Senın dedıgın gıbı bir dili ogrenırken 3 4 seneye yaymak gerekıyor galıba ama ıstesek de ıstemesek kendı cabalarımızla ogrendıgımız ıcın mecburen yayılıyor gıbı gelıyor.benım acelem yok ama ıcımden de ne kadar kısa surede ogrensem ıyı dıyorum.

İstesede bir insan 3-4 seneden önce öğrenemez. Tabi bak, burada ''öğrenmek'' fiilinin çok geniş bir anlamı var kimi 1 senede ingilizce öğrenir, sonra derki biliyorum ama ne kadar biliyor neyi biliyor sorusu önemlidir, belki mimardır mimarlık terimleri ve günlük konuşma terimleri dahil toplamda 1500-2000 kelime biliyordur gramer yapısınıda biliyordur tamami ile al sana bu kişi ingilizce biliyor.

Benim literatürümdeki ''Öğrenmek'' fiilinde ise dili anadil gibi konuşmak var, bu sebeple herşeyi anlayıp, çok rahat konuşabilmek için en azından 4-5 sene gerekiyor. O da hiç aksatmadan ve kendinizi sıkmadan rutin bir tempo ile düzenli okuyarak, not ederek, müzik dinleyerek, televizyon izleyerek olur ancak.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Merhaba,

İstesede bir insan 3-4 seneden önce öğrenemez. Tabi bak, burada ''öğrenmek'' fiilinin çok geniş bir anlamı var kimi 1 senede ingilizce öğrenir, sonra derki biliyorum ama ne kadar biliyor neyi biliyor sorusu önemlidir, belki mimardır mimarlık terimleri ve günlük konuşma terimleri dahil toplamda 1500-2000 kelime biliyordur gramer yapısınıda biliyordur tamami ile al sana bu kişi ingilizce biliyor.

Benim literatürümdeki ''Öğrenmek'' fiilinde ise dili anadil gibi konuşmak var, bu sebeple herşeyi anlayıp, çok rahat konuşabilmek için en azından 4-5 sene gerekiyor. O da hiç aksatmadan ve kendinizi sıkmadan rutin bir tempo ile düzenli okuyarak, not ederek, müzik dinleyerek, televizyon izleyerek olur ancak.

Bu soyledıklerının kelımesı kelımesıne katılıyorum ingilizceye baslamadan once yakın cevremde ingilizce bilen herkese ıngılızce ogrenmeye baslıyacagım tavsıyelerınız varmı nasıl baslıyım nerden baslıyım vs. sordugumda herkes aynı cumleyı soyledı ınanırmısın ''Ingilizceyi hangı amacla ogrendıgıne bağlı'' mantıken dusundum kapalı carsı da veya turistık yerlerde turıste birşey satacak kadar sattıgı malın neyden yapıldıgı kadar ingilizce ogrenılebılır ve konusulabılır. bugun istanbulun turıst gezen yerlerındeki esnaf ve yanında calısan eleman 15 ıle 50 yas arasındali cocuk amcalar ıngılizce bliyor hepimiz şahıt olmusuzdur.

Geçen gun calıstıgım yere Sony'den bir ingiliz muhendis gelmişti benım bolumle ılgılı degıl ama gıttım dınledım anlattıgı cihazı ve sistemi bılıyorum getırdıgı yenı cıkan bır ust model sistem adamı dineldım sıstemı anlatıyor konustuklarının abartmıyım yuzde 70 ini anladım tercume edılınce demekkı dogru anlamısım dıyordum işte o zaman anladım ki bir dili ne amacla ogrendıgın cok dogru ama anadılımı ogrenıp konusmak gercekten uzun yıllar alıyor.

İŞTE BU SOYLEDIGIN YAPILMASI GEREKEN COK DOGRU BİR TESPİT:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Merhaba,

Bu soyledıklerının kelımesı kelımesıne katılıyorum ingilizceye baslamadan once yakın cevremde ingilizce bilen herkese ıngılızce ogrenmeye baslıyacagım tavsıyelerınız varmı nasıl baslıyım nerden baslıyım vs. sordugumda herkes aynı cumleyı soyledı ınanırmısın ''Ingilizceyi hangı amacla ogrendıgıne bağlı'' mantıken dusundum kapalı carsı da veya turistık yerlerde turıste birşey satacak kadar sattıgı malın neyden yapıldıgı kadar ingilizce ogrenılebılır ve konusulabılır. bugun istanbulun turıst gezen yerlerındeki esnaf ve yanında calısan eleman 15 ıle 50 yas arasındali cocuk amcalar ıngılizce bliyor hepimiz şahıt olmusuzdur.

Geçen gun calıstıgım yere Sony'den bir ingiliz muhendis gelmişti benım bolumle ılgılı degıl ama gıttım dınledım anlattıgı cihazı ve sistemi bılıyorum getırdıgı yenı cıkan bır ust model sistem adamı dineldım sıstemı anlatıyor konustuklarının abartmıyım yuzde 70 ini anladım tercume edılınce demekkı dogru anlamısım dıyordum işte o zaman anladım ki bir dili ne amacla ogrendıgın cok dogru ama anadılımı ogrenıp konusmak gercekten uzun yıllar alıyor.

İŞTE BU SOYLEDIGIN YAPILMASI GEREKEN COK DOGRU BİR TESPİT:

Bu hayatın gerçekleridir, aslında. Bilmek ve öğrenmek fiili çok önemlidir, çünkü kişiler arası bir ölçüye haizdir. Kimi, ilk okul Türkçe'si ile Türkçe konu konuşur kimi, günde 4000 den fazla kelime kullanarak edebi bir şekilde olayları aktarır. Her ikiside konuşuyor mu, konuşuyor ama ne denli?

Geçen gün bir yarışmada, müştemilat kelimesini bilmeyen birine denk geldim. 30-40 yaşlarında biriydi ana dili Türkçe bu kişinin bu kişi benim nezdimde Türkçe'yi daha öğrenmekte olan bir kişi. Hepimiz öyleyiz ama işin birde bu boyutu var.

Ben inanırmısın? Ana dilini unutan insanlar tanıdım. 20 sene boyunca konuştuğu daha sonra 30 sene hiç konuşmayınca 50 yaşında bozuk, konuşamayan kişiler gördüm.

Burdan şu sonuç çıkıyor dil, canlı bir varlık ve insana çok çabuk küsebilen bir varlık aynı zamanda. Eğer ki yeterli önem vermezsek, öğrenilen herşey püff.

• quote:

Hocam,
    Tekrar sorayım dedim başlamadan once yarın ekrem uzbayın sitesinden gramere başlıycam da şimdi hepsini tek tek inceledim gramer konularını bu gramer sanki defterime yazıp ogrenmek tekrar etmek ıyı anlamak aylarımı alacak daha kısa bı yontem varmı sizin çalıstıgınız yoksa orada ne goruyorsa hepsini yazmamız mı gerek?

Hoca'nın kitabı da var ama daha ayrıntılı anlatmış.Ona bakarsan çok dağılırsın.Orada konuları mümkün olduğunca kısa anlatmış.Yazarsan kalıcı olur istersen yazıcıyla çıktı falan da alabilirsin.Aylarını alması gerekiyor zaten.Gramer öyle hop diye bitirilecek bir iş değil.Şunu unutma yabancı dil öğrenmede en sık yapılan hatalardan biri de aceleci davranmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Hocam,

Hoca'nın kitabı da var ama daha ayrıntılı anlatmış.Ona bakarsan çok dağılırsın.Orada konuları mümkün olduğunca kısa anlatmış.Yazarsan kalıcı olur istersen yazıcıyla çıktı falan da alabilirsin.Aylarını alması gerekiyor zaten.Gramer öyle hop diye bitirilecek bir iş değil.Şunu unutma yabancı dil öğrenmede en sık yapılan hatalardan biri de aceleci davranmaktır.

Anladım hocam sagolasın oyle yapayım o zaman gunde bir konu tekrar hepsını bıtırırım ınsallah.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.