Şimdi Ara

v (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
49.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuda ayrıca 3-4 senede dil öğrenemeyeceğini söylüyorsunuz.Arkadaşlar bütün mesele tembelliği aşabilmekte.Bakın ben bir sistem önerdim.Bu sistemi günlük planlı şekilde uygulayan birisi sonuca gidecektir.Ama ben her gün en az 3 saat radyo dinle diyorum adam haftada bir dinlerse o zaman öğrenme süreci çok çok uzar.Yabancı dil öğreniminde her gün vaktinizin büyük bölümünü ayırmazsanız süreci uzatırsınız. Ben İtalyanca'yı 6 ayda intmermediate 3 ayda advanced seviyesine getirdim.Bunu söyleyince insanlar şaşırıyor.Şaşırmaya gerek yok.Siz de günlük 7 saat rosetta stone çalışsanız,o bittiğinde günlük 4 saat podcast ders metinlerini inceleseniz sizde ileride bu seviyede gelebilirsiniz.Bununla sınırlı da değil ki.Ben mesela günlük 4 saat İngilizce,4 saat İtalyanca,1 saat Portezkizce radyo dinliyorum.Her gün aksatmadan dinliyorum.Kulağım oradayken ayrıca kitap okuyorum,gazete okuyorum.Demek istediğim siz kendinizi ne kadar çalışmaya verirseniz o kadar hızlı ilerlersiniz.Konu bütünlüğü oluşur beyninizde. Bir insan bir dilde advanced olduktan sonra geriye sadece şu eksikler kalır:bilmediği kelimeler(her zaman bilmediğiniz kelimeler çıkar),bilmediğiniz atasözü ve deyimler.Bunun dışında bir eksiğiniz kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Orijinalden alıntı: mitchu99

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mitchu99

Merhaba,
    krstarica sagolasın ben zaten donanımhaber'den görüp ortaokul ve liseden sonra ingilizce temelimi ozkan hocanın sitesi yani miniversite'den atttım.Ozkan hoca sagolsun tesekkur maili de attım butun videoları bıtırdıkten sonra butun grameri 6 sevıyelık videolarda da ogretıyor.Senın verdıgın linkteki sayfanın cıktısın alıp ezberşedım neredeyse orada yazan butun cumle kalıplarını ezberledım anladım. 6 seviyelik vıdeoları gramerleri bıtttıkten sonra nerdeyse gunde 2 defa tekrar ettım şuanda o sayfada yazan butun gramerleri bılıyorum.
    Ancak ekrem hocanın sitesinde daha kapsamlı ınceledım cok cok kapsamlı onlarında ogrenılmesi gerektıgını dusunuyorum ilerde bir gun kıtap okursam karsıma cıkar dıye dusunuyorum bıraz da olsa ogrenılmesınden yanayım.

Senın dedıgın gıbı bir dili ogrenırken 3 4 seneye yaymak gerekıyor galıba ama ıstesek de ıstemesek kendı cabalarımızla ogrendıgımız ıcın mecburen yayılıyor gıbı gelıyor.benım acelem yok ama ıcımden de ne kadar kısa surede ogrensem ıyı dıyorum.

İstesede bir insan 3-4 seneden önce öğrenemez. Tabi bak, burada ''öğrenmek'' fiilinin çok geniş bir anlamı var kimi 1 senede ingilizce öğrenir, sonra derki biliyorum ama ne kadar biliyor neyi biliyor sorusu önemlidir, belki mimardır mimarlık terimleri ve günlük konuşma terimleri dahil toplamda 1500-2000 kelime biliyordur gramer yapısınıda biliyordur tamami ile al sana bu kişi ingilizce biliyor.

Benim literatürümdeki ''Öğrenmek'' fiilinde ise dili anadil gibi konuşmak var, bu sebeple herşeyi anlayıp, çok rahat konuşabilmek için en azından 4-5 sene gerekiyor. O da hiç aksatmadan ve kendinizi sıkmadan rutin bir tempo ile düzenli okuyarak, not ederek, müzik dinleyerek, televizyon izleyerek olur ancak.

Bu soyledıklerının kelımesı kelımesıne katılıyorum ingilizceye baslamadan once yakın cevremde ingilizce bilen herkese ıngılızce ogrenmeye baslıyacagım tavsıyelerınız varmı nasıl baslıyım nerden baslıyım vs. sordugumda herkes aynı cumleyı soyledı ınanırmısın ''Ingilizceyi hangı amacla ogrendıgıne bağlı'' mantıken dusundum kapalı carsı da veya turistık yerlerde turıste birşey satacak kadar sattıgı malın neyden yapıldıgı kadar ingilizce ogrenılebılır ve konusulabılır. bugun istanbulun turıst gezen yerlerındeki esnaf ve yanında calısan eleman 15 ıle 50 yas arasındali cocuk amcalar ıngılizce bliyor hepimiz şahıt olmusuzdur.

Geçen gun calıstıgım yere Sony'den bir ingiliz muhendis gelmişti benım bolumle ılgılı degıl ama gıttım dınledım anlattıgı cihazı ve sistemi bılıyorum getırdıgı yenı cıkan bır ust model sistem adamı dineldım sıstemı anlatıyor konustuklarının abartmıyım yuzde 70 ini anladım tercume edılınce demekkı dogru anlamısım dıyordum işte o zaman anladım ki bir dili ne amacla ogrendıgın cok dogru ama anadılımı ogrenıp konusmak gercekten uzun yıllar alıyor.

İŞTE BU SOYLEDIGIN YAPILMASI GEREKEN COK DOGRU BİR TESPİT:

Benim literatürümdeki ''Öğrenmek'' fiilinde ise dili anadil gibi konuşmak var, bu sebeple herşeyi anlayıp, çok rahat konuşabilmek için en azından 4-5 sene gerekiyor. O da hiç aksatmadan ve kendinizi sıkmadan rutin bir tempo ile düzenli okuyarak, not ederek, müzik dinleyerek, televizyon izleyerek olur ancak.

Bu hayatın gerçekleridir, aslında. Bilmek ve öğrenmek fiili çok önemlidir, çünkü kişiler arası bir ölçüye haizdir. Kimi, ilk okul Türkçe'si ile Türkçe konu konuşur kimi, günde 4000 den fazla kelime kullanarak edebi bir şekilde olayları aktarır. Her ikiside konuşuyor mu, konuşuyor ama ne denli?

Geçen gün bir yarışmada, müştemilat kelimesini bilmeyen birine denk geldim. 30-40 yaşlarında biriydi ana dili Türkçe bu kişinin bu kişi benim nezdimde Türkçe'yi daha öğrenmekte olan bir kişi. Hepimiz öyleyiz ama işin birde bu boyutu var.

Ben inanırmısın? Ana dilini unutan insanlar tanıdım. 20 sene boyunca konuştuğu daha sonra 30 sene hiç konuşmayınca 50 yaşında bozuk, konuşamayan kişiler gördüm.

Burdan şu sonuç çıkıyor dil, canlı bir varlık ve insana çok çabuk küsebilen bir varlık aynı zamanda. Eğer ki yeterli önem vermezsek, öğrenilen herşey püff.

Çok haklısın ben de olabıldıgınce en kapsamlı şekılde ogrenmeye calısıyorum işte ogrendıgım zaman en guzel bir şekilde ogrenmek istiyorum.Valla şuanda cok azımlıyım ınsallah azmım gecıcı olmaz.O kadar ki ıngılızceden sonra ıkıncı bır dıl ogrenmeyi bile sımdıden dusunuyorum ıspanyolca mı olur yoksa rusça veya almanca mı olur dun sana soylemiştim senin dusuncelerini gorunce ıbranıceyı bıle cok istekli bır sekılde ogrenmek ıstıyorum. Demek istedıgım suanda dıl ogrenmek hosuma gıdıyor en azından rutın veya monoton yasamdan ayrı bır sekılde kendıme hedef koydum beliri hedef dogrultusunda yasıyorum.

Dil konusunda dedıgın gıbı sureklı canlı tutmalıyız asla unutmaya mailli bırseyler yapmamalıyız bana gore de o yuzden emegımız asla boşa gıtmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Konuda ayrıca 3-4 senede dil öğrenemeyeceğini söylüyorsunuz.Arkadaşlar bütün mesele tembelliği aşabilmekte.Bakın ben bir sistem önerdim.Bu sistemi günlük planlı şekilde uygulayan birisi sonuca gidecektir.Ama ben her gün en az 3 saat radyo dinle diyorum adam haftada bir dinlerse o zaman öğrenme süreci çok çok uzar.Yabancı dil öğreniminde her gün vaktinizin büyük bölümünü ayırmazsanız süreci uzatırsınız. Ben İtalyanca'yı 6 ayda intmermediate 3 ayda advanced seviyesine getirdim.Bunu söyleyince insanlar şaşırıyor.Şaşırmaya gerek yok.Siz de günlük 7 saat rosetta stone çalışsanız,o bittiğinde günlük 4 saat podcast ders metinlerini inceleseniz sizde ileride bu seviyede gelebilirsiniz.Bununla sınırlı da değil ki.Ben mesela günlük 4 saat İngilizce,4 saat İtalyanca,1 saat Portezkizce radyo dinliyorum.Her gün aksatmadan dinliyorum.Kulağım oradayken ayrıca kitap okuyorum,gazete okuyorum.Demek istediğim siz kendinizi ne kadar çalışmaya verirseniz o kadar hızlı ilerlersiniz.Konu bütünlüğü oluşur beyninizde. Bir insan bir dilde advanced olduktan sonra geriye sadece şu eksikler kalır:bilmediği kelimeler(her zaman bilmediğiniz kelimeler çıkar),bilmediğiniz atasözü ve deyimler.Bunun dışında bir eksiğiniz kalmaz.

Birşey ne kadar hızlı öğrenilirse o kadar hızlı unutulur. 4 senede sindirilen bir dil, 4 sene bile konuşulmadığında çok büyük bir kısmı unutulmaz kendimden biliyorum. Öyle olsaydı ben unuturdum bildiğim dilleri. Ancak 1 senede öğrendiğim şakır şukurluk ingilizceyi 1 senede aynı şekilde sıfıra inecek şekilde unuttum. Fakültede bize ne essayler yazdırıyorlardı, 5 sayfalık sınav oluyorduk essay olarak. Buna rağmen am is are bir duruma düşmüşüm siz düşünün. Ben Sırpça ve Slovence'yı 4 sene boyunca konuşmadım ama birkaç kelime dışında hiç unutmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Kasım 2014; 0:14:40 >

• quote:

quote:

Konuda ayrıca 3-4 senede dil öğrenemeyeceğini söylüyorsunuz.Arkadaşlar bütün mesele tembelliği aşabilmekte.Bakın ben bir sistem önerdim.Bu sistemi günlük planlı şekilde uygulayan birisi sonuca gidecektir.Ama ben her gün en az 3 saat radyo dinle diyorum adam haftada bir dinlerse o zaman öğrenme süreci çok çok uzar.Yabancı dil öğreniminde her gün vaktinizin büyük bölümünü ayırmazsanız süreci uzatırsınız. Ben İtalyanca'yı 6 ayda intmermediate 3 ayda advanced seviyesine getirdim.Bunu söyleyince insanlar şaşırıyor.Şaşırmaya gerek yok.Siz de günlük 7 saat rosetta stone çalışsanız,o bittiğinde günlük 4 saat podcast ders metinlerini inceleseniz sizde ileride bu seviyede gelebilirsiniz.Bununla sınırlı da değil ki.Ben mesela günlük 4 saat İngilizce,4 saat İtalyanca,1 saat Portezkizce radyo dinliyorum.Her gün aksatmadan dinliyorum.Kulağım oradayken ayrıca kitap okuyorum,gazete okuyorum.Demek istediğim siz kendinizi ne kadar çalışmaya verirseniz o kadar hızlı ilerlersiniz.Konu bütünlüğü oluşur beyninizde. Bir insan bir dilde advanced olduktan sonra geriye sadece şu eksikler kalır:bilmediği kelimeler(her zaman bilmediğiniz kelimeler çıkar),bilmediğiniz atasözü ve deyimler.Bunun dışında bir eksiğiniz kalmaz.

Birşey ne kadar hızlı öğrenilirse o kadar hızlı unutulur. 4 senede sindirilen bir dil, 4 sene bile konuşulmadığında çok büyük bir kısmı unutulmaz kendimden biliyorum. Öyle olsaydı ben unuturdum bildiğim dilleri. Ancak 1 senede öğrendiğim şakır şukurluk ingilizceyi 1 senede aynı şekilde sıfıra inecek şekilde unuttum. Fakültede bize ne essayler yazdırıyorlardı, 5 sayfalık sınav oluyorduk essay olarak. Buna rağmen am is are bir duruma düşmüşüm siz düşünün. Ben Sırpça ve Slovence'yı 4 sene boyunca konuşmadım ama birkaç kelime dışında hiç unutmadım.

Efendim ben size hızlı öğrenin demiyorum ki ben size yoğun öğrenin diyorum.Daha fazla mesai ayırın diyorum.Günlük çalışma süresinin arttırırsanız daha hızlı yol katedersiniz diyorum.Ben bu şekilde yaptım.

• Allah herkese azim ve kolaylık versin bu yolda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam çok haklısınız bu sistemle cok kısa bır surede ogrenmenız cok normal cunku çok aşırı bır sekılde yogun calısıp cok fazla bır zaman ayırıyorusunuz.Benımde sızın sısteminiz hosuma gıttı uygulayacagımı soylemıstım zaten. Yalnız bunun tembellikle alakası yok dıye dusunuyorum sızın ayırdıgınız zaman ne yazık kı ben de yok gunde 2 saat bbc 4 extra radyosunu dınlıyorum suanda daha gramere lit2go ya yarın baslayacagım. İsyerımle evımın mesafesı uzak degıl ama aksam trafıgıyle 1,5 saatı buluyor eve gelınce yorgun oluyorum servıste bır yandan tekrar yapıyorum bır yandan radyo dınlıyorum.

Dil ögrenmedeki 3 4 sene yayma meselesi ogrenılmesi ustteki yorumumda belirtmiştim krstarıca arkadasla benim şahsi gorusum ve goruslerım dıyebılırım.Elbette 2 sene veya daha kısa surede kendımı ıfade edebılır sevıyeye gelırım ama tam anlamıyla ogrenmek yıllar alır dıye dusunuyorum.

Bu arada yeri gelmişken sorayım dil ogrenmeye ayırdıgın zamandan merak ettım yasınız kac acaba ve ogrencımısınız?

• Dil öğrenenlerin Shakespeare ile cebelleşmesine gerek yok.. Onun yerine Roald Dahl okuyun en azından eğlenirsiniz :) Orta seviyede olanlara tavsiyemdir:)

Bir de seviyenizi ölçmek için Cambridge sınavlarına girebilirsiniz. British Council veya British Side gibi dil okulları bu sınavları yapıyorlar. [KET-PET-FCE-CAE gibi]Hatta İstanbul'da olanlar British Side ile irtibata geçerlerse ücretsiz derslere bile katılabilirler. Tüm dünyada İngilizce öğretebileceğinizi kanıtlayan ve her yerde geçerli bir sertifika programı bu CELTA.. bu sertifikaya başvuranlar her gün gönüllülerden oluşan bir gruba ders anlatıyorlar.

Sizler de belki bu derslere katılabilirsiniz. Katılacağınız dersler belki de en kliteli derslerden biri olacaktır çünkü 45dk lık bir ders için yaklaış 6 sayfalık plan yapılmak zorunda.. Dersler kameraya çekildiğinden ve her anınız konusunda uzmanlar tarafından izlendiği için dersleri veren hocalar kılı kırk yarıyor :)

• Duolingo hakkında ne düşünüyorsun? Ben ona başladım da.
  • Güzel bir konu.
    Ben de bir kaç tavsiyede bulunayım.
    Birincisi ingilizce kolay denir aslında kolay olan 'bad English' tir
    Yani çat pat dert anlatma seviyesine gelmek çok kolaydır
    İkincisi bad English seviyesinin üstüne sahaya çıkmak da çok faydalıdır Turistlerin çok olduğu yerlerde bir şekilde kontakt kurmak kapalıçarşıda karın tokluğuna iş bulmak otelde çalışmak gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica hocam konuya renk kattığınız için teşekkür ederim, bilgilerinizden istifade ediyoruz, ancak bence siz biraz fazla mükemmeliyetçi davranıyorsunuz, Siz hedef dilde ki genel kültür bilgisini, dil bilmekle karıştırıyorsunuz diye düşünüyorum.
  • Takip hocam bilgiler çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mises

Duolingo hakkında ne düşünüyorsun? Ben ona başladım da.

Efendim sitede önerdiğim sistemler dışında bir sistem önermiyorum.Faydası tabi ki oluyor.Ama pedagojik anlamda ve sosyolinguistik anlamda eksikleri olan bir sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Güzel bir konu.
    Ben de bir kaç tavsiyede bulunayım.
    Birincisi ingilizce kolay denir aslında kolay olan 'bad English' tir
    Yani çat pat dert anlatma seviyesine gelmek çok kolaydır
    İkincisi bad English seviyesinin üstüne sahaya çıkmak da çok faydalıdır Turistlerin çok olduğu yerlerde bir şekilde kontakt kurmak kapalıçarşıda karın tokluğuna iş bulmak otelde çalışmak gibi

Söylemek istediğimi kısmen söylemişsiniz aslında.İleri seviye İngilizce bilgisi çok daha farklı bir konu.Günlü konuşulan İngilizce(sosyal İngilizce)öğrenmek bir insanın 1 senesini alır.Ama her insana bu günlük İngilizce yetmiyor ki.Sitedeki kullanıcıların büyük bölümü İngilizce'yi başka bir alandaki bilgileri okumak için öğrenme niyetinde.Hobi olarak öğrenen çok azdır.Ben mesela alanımla ilgili akademik tez ve makaleleri okurken bazen öyle farklı cümleler görüyorum ki İngilizce olduğunu unutuyorum.Demek istediğim bir uzmanlık alanına girince terimler fazlalaşıyor ve cümleler çok uzun uzadıya yazıldığı için ilk başta anlam vermek güçleşiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

krstarica hocam konuya renk kattığınız için teşekkür ederim, bilgilerinizden istifade ediyoruz, ancak bence siz biraz fazla mükemmeliyetçi davranıyorsunuz, Siz hedef dilde ki genel kültür bilgisini, dil bilmekle karıştırıyorsunuz diye düşünüyorum.

Aslında mükemmelliyetçi bir tavır değil de daha farklı bir şey.Çünkü sadece genel kültür arttırmak mükemmelliyetçilik değildir.Hedef dil günlük kullanım için 1 senede öğrenilir.Ama eğer dilin kültür boyutunu düşünürseniz kısa vadede sizi zorlar ama uzun vadede siz karlı çıkarsınız.Kültürü öğrenince zaten hedef dilde konuşurken o sözcükleri farkında olmadan kullanırsınız.Geçenlerde bir İngiliz'le konuşurken bana sen çok edebi konuşuyorsun dedi.Sanki karşımda büyük dedem konuşuyor gibi zannediyorum dedi.Ben Charles Dickens hayranı olduğumu söyleyince anladı durumu. Hiçbir dili kültüründen bağımsız öğrenemezsiniz.Kültür o dilin her yerindedir.İsimler,eserler vs.Edebi eser takip edenlerin dili iletişime geçtiği kişinin zihninde daha kalıcı mesajlar verir.Anlatım daha etkili olur.

• konu güncellenerek Rosetta Stone sistemine bilgiler ve resimler eklendi.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Anladım. Kalite istiyorsan, istediğin sonuca ulaşmak istiyorsan parana da kıyacaksın demek istiyorsun bir nevi de
  • Şöyle bir gözlemim olmuştu: Warcraft ve benzeri online oyun oynayanların ileri düzey İngilizce bildiğini farketmiştim. Çevremde de vardı. Hatta İngilizce kursundaki hocamlardan biri İran'da lise mezunu olmuş, daha 18 yaşındaydı, İngilizcesini Warcraft'a borçlu olan biriydi Senin böyle bir tecrüben oldu mu? Bu konuda ne düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mises

Şöyle bir gözlemim olmuştu: Warcraft ve benzeri online oyun oynayanların ileri düzey İngilizce bildiğini farketmiştim. Çevremde de vardı. Hatta İngilizce kursundaki hocamlardan biri İran'da lise mezunu olmuş, daha 18 yaşındaydı, İngilizcesini Warcraft'a borçlu olan biriydi Senin böyle bir tecrüben oldu mu? Bu konuda ne düşünüyorsun?

Aslında çok önemli bir konuyu sormuşsunuz.Oyun oynayarak İngilizce'yi öğrendiğini söyleyenler veya iddia eden bir grup var.Evet ama bir düşünün lütfen bir insan oyun oynarak günlük konuşulan dilden daha fazla İngilizce öğrenebilir mi? Şunları sorgulayın.
    --Oyun oynanarak öğrenilen bir İngilizce ile gazete,roman,dergi,kitap okunabilir mi?
    --Oyun oynanarak öğrenilen bir İngilizce ile Yds,toefl gibi sınavlardan geçer not alınabilir mi?
    --Oyun oynanarak öğrenilen bir İngilizce ile sosyal hayat hariç ki o da çok zor hayatın başka safhalarında yararlanılabilir mi?

Bu sorulara ben hep hayır cevabını aldığım için yararlı bulmuyorum.Oyunların büyük çoğunluğunda kaba,küfürlü dil kullanılır.

• turkce anlatimli bir gramer kitabindan calisilmasini tavsiye edermisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

turkce anlatimli bir gramer kitabindan calisilmasini tavsiye edermisiniz

İngilizce öğrenmeye başlangıçta Türkçe anlatımlı dil bilgisi kitaplarıyla başlamak daha mantıklı bir iştir.Sitede ücretsiz dil bilgisi sitesi önerdim.Kitap almanıza gerek yok aslında.Orada tüm konular var.İlk başlıkta şu bilgiler vardı:

Gramer çalışmaya başlamadan evvel isim,sıfat,fiil,zarf,tamlama,yüklem,tümleç gibi dil bilgisi kavramları hakkında kısaca çalışın.Eğer siz bu kavramları bilmeden gramer çalışırsanız birçok şeyi anlamazsınız.Tüm gramer kitaplarından daha başarılı bir site.Ayrımlar ve incelikler o kadar iyi anlatılmış ki insan çalışınca hayran kalıyor.Sitede ayrıca deyim ve atasözleri de mevcut.Ve bu site tamamen ücretsiz ve yasal bir site.Ekrem Bey'e teşekkürler.
    Site:http://www.ekremuzbay.com
    Siyah yazılan cümle o kadar önemli ki sırf bu yüzden dil bilgisinden nefret eden büyük bir topluluk var.Çünkü bu kavramları bilmiyorlar.Veyahut İlkokulda Türkçe dil bilgisi derslerinde yeterince öğrenmedikleri için İngilizce dil bilgisi kavramlarına çok yabancılar.Bu sorun insanlara dil bilgisi öğrenmenin çok zor olduğunu düşündürüyor.Başarılar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.