Şimdi Ara

v (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
546
Cevap
149
Favori
49.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yabancı dil öğrenmenin püf noktaları hakkında video eklendi.İzlemenizi öneriyorum.Önemli uyarılar veriyor.
  • Çok yararli ve bilgi veren bir video gerçekten çok güzel anlatmis dil öğrenmek icin neler yapmak gerektigini,son kisimdaki dil ile yaş konusunu çok güzel özetlemiş dediği gibi yas büyüdükçe hayat basit olmuyor insanin düşünmesi gereken başka şeyler de oluyor.
    Boyle videolar veya konuyla ilgili yazili bilgiler de insana hedefi doğrultusunda yon veriyor.
    Sagolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol son video paylaşım için.. Hoca diziler sayesinde çok kolay öğrendiğini söylüyor sonda, pek çok kişinin ortak söylemi zaten.. hem okuma hem dinleme hemde görsel hareket hemde keyif hepsi bir arada.. Ayrıca hoşlandığın konuya yönelmeyi söylüyor bu da mantıklı, ilgilendiğin şey aklında daha çok kalıyor..

Birde ortalama 70 kere kelimeyi duymak konusu da dikkat çekici..

8-10 dil bilen uzmanların hepsinin ortak söylemi bol bol okumak ve dinlemek, girdi bol olunca çıktı oranı da artmaya başlıyor..
  • Ekrem Hoca'nin gramer konularini calisirken asagidaki cümledeki "books" kelimesinin cümle içindeki anlamini anlayamadım bulamadim sormak istedim.

If you really don't want to go to Spain,it is important that you tell her before she books the tickets.

TERCUMESİ:

Gerçekten İspanya ya gitmek istemiyorsan biletleri ayirtmadan once onunla konuşmam gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Sağol son video paylaşım için.. Hoca diziler sayesinde çok kolay öğrendiğini söylüyor sonda, pek çok kişinin ortak söylemi zaten.. hem okuma hem dinleme hemde görsel hareket hemde keyif hepsi bir arada.. Ayrıca hoşlandığın konuya yönelmeyi söylüyor bu da mantıklı, ilgilendiğin şey aklında daha çok kalıyor..

Birde ortalama 70 kere kelimeyi duymak konusu da dikkat çekici..

8-10 dil bilen uzmanların hepsinin ortak söylemi bol bol okumak ve dinlemek, girdi bol olunca çıktı oranı da artmaya başlıyor..

Türkçe altyazı ile dizi izlendiğinde konuşmayı akıcı hale getirir.Gramer kurallarını aklınızda kalıcılaştırır ama İngilizce altyazı ile izlenirse telaffuzunu da öğrenmiş olursunuz.O nedenle dizileri sadece seyretmek değil de biraz inceleyerek izlemek gerekiyor.Yani cümlelerin kuruluş şekillerine iyi bakmak gerekir.70 kere meselesi ile tamamen okuma ve duyma meselesi ile ilgili.O nedenle radyo dinleyin,okuyun diyorum.Dikkat ettiyseniz eklediğim görüntü de reklam amacı güden hiçbir bilgi yoktu.Yok 3 ayda İngilizce,uykuda İngilizce,hafıza teknikleriyle İngilizce vs.. Konuşmaların tamamı makalelere dayalıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mitchu99

Ekrem Hoca'nin gramer konularini calisirken asagidaki cümledeki "books" kelimesinin cümle içindeki anlamini anlayamadım bulamadim sormak istedim.

If you really don't want to go to Spain,it is important that you tell her before she books the tickets.

TERCUMESİ:

Gerçekten İspanya ya gitmek istemiyorsan biletleri ayirtmadan once onunla konuşmam gerekir.

Çok yerinde bir örnek olmuş.Böyle sorunları burada bizlere ilettiğin için teşekkür ederim.

Öncelikle şunları söyleyeyim:
    1.Sizlere konu açtığımda dil bilgisi kaynağı olarak Ekrem Bey'in sitesini tavsiye etmiştim.Ondan önce de şu uyarıyı yaptım.İlk sayfadan alıntı:''Gramer çalışmaya başlamadan evvel isim,sıfat,fiil,zarf,tamlama,yüklem,tümleç gibi dil bilgisi kavramları hakkında kısaca çalışın.Eğer siz bu kavramları bilmeden dil bilgisi çalışırsanız birçok şeyi anlamazsınız.''

2.Bazı sözcükleri tek bir anlamla bilmek hiçbir işe yaramaz demiştim.Örneğin book kelimesini sadece kitap olarak ezberlerseniz hiçbir işe yaramaz.O kelimenin isim veya fiil mi olduğuna da bakmanız gerekiyor.

Buradaki books kelimesi fiil olarak kullanılmıştır.Fiil olarak anlamı genelde ayırtmak,rezervasyon yapmak,yer ayırmak gibi manalara gelir.

Arkadaşlar İngilizce dil bilgisine çalışmadan evvel isim,sıfat,fiil,zarf,yüklem,edat,tamlama nedir bunları bilmeniz gerekiyor.Bunları sıradan bir Türkçe dilbilgis kitabında bulabilirsiniz.Bunları öğrendikten sonra İngilizce dil bilgisi çalışınız.Aksi takdirde İngilizce dil bilgisi size sıkcı,zor,çok ezber gerektiren,tiksindirici bir şeymiş gibi gelecektir.

• takip
  • Arkadaşlar daha önce sizlere İngilizce Dil bilgisi çalışmadan evvel isim,sıfat,zarf gibi kavramları öğrenmenizi önermiştim.Fakat birçok kişi ellerinde Türkçe dil bilgisi kitabı olmadığını,bu konuların internette detaylı anlatıldığını söyledi.Bu nedenle bu kavramlar hakkında kısaca bilgi ekleyeceğim.Pek yakında hazır olur.
  • Ana konuya İngilizce dil bilgisi çalışmadan evvel çalışılması gereken kavramları indirme linki olarak ekledim.
  • Kaliteli konudan ötürü teşekkür ederiz.
    Konuyu yoğun takip ediyorum.
    Size sormak istediğimhttp://www.ekremuzbay.com/kategori/ingilizce-dilbilgisi bu sayfada konular sanırım gelişi güzel sıralanmış. Şimdi başlasam sıralama nasıl olacak?

Dil bilgisi konularının tamamını tekrar edip poscast dediğiniz dinleme - göz ile takip etme calışması yapacagım ancak su aşamada cümleleri yanlış anlayorum acaba gramer eksiğinden dolayı mı? Bu olay canımı çok sıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sokrates60

Kaliteli konudan ötürü teşekkür ederiz.
    Konuyu yoğun takip ediyorum.
    Size sormak istediğimhttp://www.ekremuzbay.com/kategori/ingilizce-dilbilgisi bu sayfada konular sanırım gelişi güzel sıralanmış. Şimdi başlasam sıralama nasıl olacak?

Dil bilgisi konularının tamamını tekrar edip poscast dediğiniz dinleme - göz ile takip etme calışması yapacagım ancak su aşamada cümleleri yanlış anlayorum acaba gramer eksiğinden dolayı mı? Bu olay canımı çok sıkıyor.

ADJECTIVES
    ADVERB CLAUSES
    ADVERBS
    BE ABLE TO
    BE SUPPOSED TO
    BE TO
    CAUSATIVE
    CLEFT SENTENCES
    COMPARISON
    DETERMINERS'den sonra TENSES konusuna çalısın sonra normal sıralamayla devam edin.
    GERUNDS
    HAD BETTER
    IF CLAUSES
    IMPERATIVES
    INFINITIVES
    INVERSION
    IRREGULAR VERBS
    LINKING (COPULAR) VERBS
    MODALS
    NOUN CLAUSES
    NOUNS
    PARTICIPLES
    PASSIVE VOICE
    PHRASAL VERBS
    PREPOSITIONS
    PRONOUNS
    QUESTION TAGS
    RELATIVE CLAUSES
    REPORTED SPEECH
    SENTENCE CONNECTORS
    SUBJECT-VERB AGREEMENT
    SUBJUNCTIVE
    TENSES
    TOO & ENOUGH
    USED TO
    WISH
    WOULD RATHER

Konular sadece bu kadar değil,sitenin Yararlı Ek Bilgiler kısmında da konular mevcut.Onlara çalışın.
    http://www.ekremuzbay.com/kategori/genel

Cümleleri ilk başta yanlış anlayıp yorumlayacaksınız.Devam ettikçe sizde farkına varacaksınız yanlışlarınızın.Gramer eksikliği bundan büyük oranda etkilidir.Dil öğrenmenin önündeki en büyük engellerden biri de çalışırken ilerlediği bazen göremediğiniz için sanki aynı yerdeymiş gibi hissedebilirsiniz.Bu durum geçicidir.Planlı ve konuda bahsettiğim şekilde çalışırsanız sıkıntı olmaz.Başarılar.

• Intermediate çıktı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam eksik olmayın.

• Ana konuya bilgiler eklendi.Konu güncellendi.
  • Gelecek yaz 3.5 ay Amerika'da olacağım.Seviyem upper intermediate.Üniversite öğrencisiyim.Nasıl bir çalışma önerirsin? Döndükten sonra TOEFL ve IELTS hazırlanacağım.

Speaking: haliyle takılarak konuşuyorum birde Türkçe düşündüğüm için oluyor.

Reading : nispeten o speakinge göre daha iyi

Writing: Hiç yok desem yalan olmaz.

Listening: şarkı sözleriyle aram iyidir rap olmadığı sürece yarı yarıya çıkartabilirim.

Kelime haznem : Çok iyi sayılmaz.Lisede adam akıllı ingilizce dersi görmedim hep tekrar ettik bu yüzden yerimde saydım denilebilir.

• Film izlerken yabanci filmlerde harici konusmalarda ingilizce altyazi gecer, bu diyaloglar cok faydali.
    Hatta cogu zaman hem ingi hem tr altyazi acarim..

• Hocam bildiginiz almanca dilbigisi anlatan kitap varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Gelecek yaz 3.5 ay Amerika'da olacağım.Seviyem upper intermediate.Üniversite öğrencisiyim.Nasıl bir çalışma önerirsin? Döndükten sonra TOEFL ve IELTS hazırlanacağım.

Speaking: haliyle takılarak konuşuyorum birde Türkçe düşündüğüm için oluyor.

Reading : nispeten o speakinge göre daha iyi

Writing: Hiç yok desem yalan olmaz.

Listening: şarkı sözleriyle aram iyidir rap olmadığı sürece yarı yarıya çıkartabilirim.

Kelime haznem : Çok iyi sayılmaz.Lisede adam akıllı ingilizce dersi görmedim hep tekrar ettik bu yüzden yerimde saydım denilebilir.

Upper İntermemediate ile yurtdışına çıkmak senin için daha iyi olur.Bu seviyelerde yurtdışı daha faydalı olur.Amerika'da mümkün olduğunca insanlarla iç içe ol.Dinleyebildiğin kadar konuşma dinle.

Speaking:Türkçe düşünmemen imkansız.Her insan Anadilinde düşünür.İngilizce'yi advanced seviyesine de gelsen yine düşüncelerin Türkçe olur.Takılarak konuşmanın sebebi belli.Yeterince dinleme çalışmaması yapmaman ve o dille ilgili birikiminin(edebi,tarihi,sosyal) az olması.Toefl ve İlts sınavlarında da bu tarz sorular var.

Reading:Okumak zaten speaking'den önce gelişir.Büyük ihtimalle öğrenirken okuma işine daha fazla zaman ayırdın.

Writing:Bunun olmaması iyi değil.Kelimelerin nasıl yazılacağını bilmen gerekiyor.Sitedeki lit2go sitesine çalışmanı öneririm.Faydası olur.

Listening:Ana konuda da belirttim.Şarkı dinlemek yabancı dile fayda sağlamaz.Nedenlerini ana konuda bulabilirsin.Dinlemek bu işin anahtarlarından birisi.Dinleme yapmadan asla güzel konuşamazsın.

Kelime bilgisi:Gidip kelime ezberlemeye çalışma.Kelimeleri cümlelerin içinde aldıkları durumlara göre hatırlamaya çalış.Yani bir kelime isim olarak hangi manaya gelir,sıfat olarak hangi manaya gelir? bu gibi değişebilir durumları gözönünde bulundurmak lazım.

Yurtdışına giden birçok arkadaş gibi evden çıkmamazlık etme.Sürekli aynı mekanlara gitme.SÜrekli değişik ortamları gez.Özellikle pazaları gezmeni öneriyorum.Pazarlarda kullanılan dil basittir.Takıldığın zaman el işaretleriyle anlatmaktan çekinme. Bazen çok hızlı konuşan insanlarla tanışabilirsin.''PLEASE,SLOWLY'' dersen tane tane konuşurlar.
    Bu arada yazın gideceğin için tatil yapmak yerine dil öğren.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkitiko

Hocam bildiginiz almanca dilbigisi anlatan kitap varmı

Almanca dil bilgisi için

Almanca Dil bilgisi
    Prof.Dr.Dursun Zengin

Anlatım dili sade.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.