Şimdi Ara

v (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
49.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Berkitiko

teşekkürler

Çok güzel bir dil Almanca.Felsefe,mühendislik,bilim tarihi gibi konularda en fazla kaynak Almanca'dır.Her konuda detaylı kitaplar eserler bulunabiliyor bu dilde.İngilizce bile bazen o kadar detaylı eser bulunmaz.Almanca gerçekten bilim ve kitap dillerinden birisi.İlerleyen yıllarda bende öğrenmeyi düşünüyorum.Dünyada konuşan kişi sayısı az ama Dünya'ya etkisi bakımından en önemli diller İngilizce,Almanca,Fransızca,İspanyolca,Portekizce,İtalyanca.Bu dilleri bildiğinizde en gelişmiş medeniyetlerin seviyesini öğrenebiliyorsunuz. Tabiki dünyada Çince,Japonca,Korece,Hintçe gibi dillerde önemli ama Avrupa'nın medeniyete,bilime katkıları daha fazla olduğu için o dilleri öğrenmek bizler için daha öncelikli diye düşünüyorum.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    bu sene almanyaya bilgisayar mühendisliği okumaya gideceğim şimdiden öğrenmeye başlamak istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkitiko

bu sene almanyaya bilgisayar mühendisliği okumaya gideceğim şimdiden öğrenmeye başlamak istedim

Çok isabetli bir karar almışsın.Önceden öğrenmenin tabiki faydası olur.Mühendislik için Almanca halen temel dildir.

Şiir için:Fransızca,Farsça,Arapça
    Felsefe:Arapça,Farsça,Latince
    Mühendislik:Almanca,Japonca,Hintçe
    Bilim için:Almanca,İngilizce,Fransızca
    Uzakdoğu Hariç tüm dünya ile anlaşmak için:İngilizce,İspanyolca,Portekizce öğrenin denilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 1 Aralık 2014; 21:43:58 >
  • Merhaba...öncelikli olarak benim gibi birçok kişinin yıllarca çeşitli yöntemler deneyip başarısızlıkla sonuçlanan İngilizce dili için tuttuğunuz ışık için teşekkür ederim. Hele benim gibi 41 yaşına gelmiş birisinin ev,iş, çocuk vs vs gibi şeylerden sonra zaman konusunda da kısıtlı bir vaktiniz olunca maalesef yabancı dil konusunu öğrenmek daha da zorlaşıyor. Ama bu sefer gerçekten belki sizin ayırdığınız süreyi ayıramasam bile programlı bir çalışma ile bunu başarmayı çok istiyorum. Özellikle turistik yurtdışı gezilerimizde bir rehbere veya firmaya bağımlı kalmak beni çok üzüyor. İşim içinde de yabancı müşterilerilerle tercüman vasıtasıyla sohbet etmek cabası..
    Birçok kaynak ve siteyi araştırdım ama en çok sizin yönteminiz doğru geldi. Birçoğunu zaman ve para kaybı olarak düşündüm
    Forumu en az 3 kez okudum ama bazı noktalarda takıldım. Sizden bir çalışma sıralaması önermenizi rica edeceğim.
    Testi yaptım ve elemantary çıktı.
    En baştan başlamak istiyorum. Bilgilerimi tazeleyerek ilerlemek için orjinal siteden Rosetta stone totale ile başlamayı düşünüyorum fakat hangi safhada diğer adımlara geçmeliyim bilemedim. Kaçıncı ünitede diğer adımlarla (Ekrem uzbay-lit2go-podcast ) göre ilerlemem doğru olur? Radyo-dizi-gazete bunlar en son yapılacaklar olanlar tabi bunu atlamış değilim.
    Yürüyüş ve özellikle arabada ( zamanımın çoğu toplantılar vs vs için yolda geçiyor geçiyor) dinleyerek çalışmam için önerebileceğiniz birşey varmı?
    Cevabınız benim konumumdaki bir çok kişi için bir çalışma yöntemi olacaktır diye düşünüyorum.
    Tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sergio1973

Merhaba...öncelikli olarak benim gibi birçok kişinin yıllarca çeşitli yöntemler deneyip başarısızlıkla sonuçlanan İngilizce dili için tuttuğunuz ışık için teşekkür ederim. Hele benim gibi 41 yaşına gelmiş birisinin ev,iş, çocuk vs vs gibi şeylerden sonra zaman konusunda da kısıtlı bir vaktiniz olunca maalesef yabancı dil konusunu öğrenmek daha da zorlaşıyor. Ama bu sefer gerçekten belki sizin ayırdığınız süreyi ayıramasam bile programlı bir çalışma ile bunu başarmayı çok istiyorum. Özellikle turistik yurtdışı gezilerimizde bir rehbere veya firmaya bağımlı kalmak beni çok üzüyor. İşim içinde de yabancı müşterilerilerle tercüman vasıtasıyla sohbet etmek cabası..
    Birçok kaynak ve siteyi araştırdım ama en çok sizin yönteminiz doğru geldi. Birçoğunu zaman ve para kaybı olarak düşündüm
    Forumu en az 3 kez okudum ama bazı noktalarda takıldım. Sizden bir çalışma sıralaması önermenizi rica edeceğim.
    Testi yaptım ve elemantary çıktı.
    En baştan başlamak istiyorum. Bilgilerimi tazeleyerek ilerlemek için orjinal siteden Rosetta stone totale ile başlamayı düşünüyorum fakat hangi safhada diğer adımlara geçmeliyim bilemedim. Kaçıncı ünitede diğer adımlarla (Ekrem uzbay-lit2go-podcast ) göre ilerlemem doğru olur? Radyo-dizi-gazete bunlar en son yapılacaklar olanlar tabi bunu atlamış değilim.
    Yürüyüş ve özellikle arabada ( zamanımın çoğu toplantılar vs vs için yolda geçiyor geçiyor) dinleyerek çalışmam için önerebileceğiniz birşey varmı?
    Cevabınız benim konumumdaki bir çok kişi için bir çalışma yöntemi olacaktır diye düşünüyorum.
    Tekrar teşekkür ederim.

Elementary seviyesindeyseniz Rosetta Stone ile başlamak unutmamak açısından iyi olur fakat ''zamanım kısıtlı''dediğiniz için size Rosetta Stone önermiyorum.Çünkü büyük ihtimalle her gün en az 3 saat çalışmazsanız Rosetta Stone'da öğrenme akıcılığını sağlayamazsınız.Eğer Rosetta Stone alacaksanız bile oradaki 5 leveli(bölüm)bitirmeden diğer kaynaklara çalışmamanız gerekir.Çünkü oradaki sistem başka kaynağa çalışmamanızı tavsiye ediyor.Seviyeniz intermediate olsaydı ayrıca radyo dinlemenizi önerirdim ama seviyeniz şuan radyo için yeterli değil.

Benim size tavsiyem şu olabilir.
    1.Kaliteli bir İngilizce dil bilgisi kitabı alın.(Vaktiniz az olduğu için kitap öneriyorum.Normalde Ekrem Uzbay'ın sitesindeki bilgileri deftere yazmanız daha faydalı olurdu).

2.İngilizce dil bilgisine çalışırken her gün Lit2go sitesini takip edin.Orada hem İngilizce cümleler hemde o cümlelerin sesli içeriği var.Bu sayede dil bilgisi konuları aklınızda oturmaya başlayacaktır.İlk zamanlar birçok kelimeyi bilmediğiniz için ilerlemeniz zor olacak.Bilmediğiniz kelimeleri öğrenmeye çalışın ama dil bilgisi konularını tamamen bitirmeden kelime fazla öğrenmeyin.3 ay bu sistemi takip etmeniz gerekiyor.3 ay sonunda cümle kurulumunu,zamanların kullanımı rahatlıkla öğrenip kullanabileceksiniz.Çünkü o kadar çok farklı cümle göreceksiniz ki artık cümle yapılarını öğreneceksiniz.

3.Üç ay Lit2go sitesine çalıştıktan sonra 2 ay bbc radio 4 extra dinleyin.Diğer radyoları tavsiye etmiyorum.Telaffuz ve akıcılık açısından bu radyo çok kaliteli.Hem İngilizce konuşmanıza hem de daha önce dinlediğiniz cümlelerin içindeki kelimeleri radyoları yavaşa yavaş anlamlandıracaksınız.Önce kelimeleri anlayacaksınız.Sonrasında kelime gruplarını anlayacaksınız.En sonunda tüm cümleyi anlayabileceksiniz.Tabi bunun için kelime bilgisi gerekiyor.Kelime bilgisi bir sonraki aşama.

4.Bu aşamadan sonra çalışmanızı ister dizi izleyerek,ister kitap okuyarak,ister Lit2go sitesine devam ederek(çünkü sitenin içeriği çok geniş.Binlerce hikaye,deneme,roman var.),ister gazete takip ederek devam edebilirsiniz.Bu aşama önemli olan takip ettiğiniz kaynak ne ise oradaki bilmediğiniz kelimeleri öğrenmek.Ama cümle içinde hangi amaçla kullanıldığını öğrenmeniz gerekiyor.İsim olarak anlamı başka olur,sıfat olarak başka.Artık belirttiğim kaynakları kullanarak kelime eksikliğinizi giderin.Özellikle İngilizce deyim ve atasözlerini iyi bilin.Deyimler çok fazla kullanılıyor.(Ekrem Bey'in sitesinde deyimler var.)
    Cümle kurulumunu öğrendikten sonra geriye bolca dinlemek ve kelime eksikliğini gidermek kalıyor.Sitede ayrıca dizi ve yazar önerileri de vermiştim ilk sayfada.Onların dili sade olduğu için önerdim.

Eğer yeterince İngilizce dinleme çalışması yapmazsanız asla iyi İngilizce konuşamazsınız.O nedenle mümkün olduğunca her gün İngilizce radyo dinleyin.

Ben de sizin gibi Elementary seviyesinden başladım.Şuan advanced seviyesindeyim.Rahatlıkla turistlerle kouşuyorum.Hatta bana çok edebi konuşuyorsun diyorlar.Radyo tiyatları dinlediğim için sanırım o etki etti.Bbc radyosu çok temiz konuştuğu için sizin aksanınıza etki ediyor.İngilizler bile şaşırıyor. Başarılar dilerim.

• Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Soruma gelecek olursak ben inşaat mühendisliği öğrencisiyim. Bölümüm Türkçe az önce seviye tespiti yaptım intermediate çıktı. Şimdi ben ielts sınavına girip bölümümü avrupada okumak istiyorum. İnşaat sektöründe gelişmiş bilgiler edinebileceğim bir Avrupa ülkesi... Sadece sizin verdiğiniz bu bilgiler doğrultusunda çalışırsam IELTS'den yeterli sonucu almak mümkün olur mu? Yabancı dile çok ilgiliyimdir, öğrenmeyi çok severim. Bir de son olarak sizin mesleğiniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xRuipaq -- 2 Aralık 2014; 16:02:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRuipaq

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Soruma gelecek olursak ben inşaat mühendisliği öğrencisiyim. Bölümüm Türkçe az önce seviye tespiti yaptım intermediate çıktı. Şimdi ben ielts sınavına girip bölümümü avrupada okumak istiyorum. İnşaat sektöründe gelişmiş bilgiler edinebileceğim bir Avrupa ülkesi... Sadece sizin verdiğiniz bu bilgiler doğrultusunda çalışırsam IELTS'den yeterli sonucu almak mümkün olur mu? Yabancı dile çok ilgiliyimdir, öğrenmeyi çok severim. Bir de son olarak sizin mesleğiniz nedir?

Eğer planlı çalışırsanız Advanced seviyesine gelebilirsiniz.Ama günlük planı aksatırsanız öğrenme süreciniz uzar.Ben öğretmenim.

• Sizin verdiğiniz seviye tespit sitesinde seviyem intermediate çıktı ancakhttp://www.ef.com.tr/test/#/ sitesindeki testte elementary çıktım ve kafam karıştı. Şimdi yola nereden başlamalıyım? Rosetta'yı satın almam gerekli mi yoksa direkt ekrem uzbay lit2go podcast şeklinde mi ilerlemeliyim?
  • xRuipaq kullanıcısına yanıt
    Eğer paran varsa Rosetta al.Sıkılmadan çalışırsın.Yoksa sitedeki belirttiğim yöntemle devam et.
    Bir de şu seviye testine bak.Buradan ne çıkacak?
    http://www.cambridgeenglish.org/test-your-english/adult-learners/
  • Yarı yarıya doğru çıktı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam;
    Daha önceleri İngilizce hakkında açtığım çeşitli yardım konularıma uzun ve ayrıntılı cevaplar verdiğiniz için teşekkür ediyorum size.Her konuya ayrı ayrı cevap vermek yerine bir konu açmış ve bilinmesi gereken her şeyi tek bir başlık altında toplamışsınız.Bir süre Duolingo çalıştım fakat yaptırdıkları tek şey çevirilerden ibaret.Yani "ing-tr" ve "tr-ing" olmak üzere sürekli çeviri yaptırıyor.Öğrenim aşamasında işin içine Türkçenin karıştırılmaması ve çeviri yapılmaması gerekiyor sonuçta.Yani çeviri işi yapılacak en son işlerden.Tamam faydası oldu biraz fakat yetersiz ve eksik gelmeye başladı.Belkide bu yetersizlik ve eksikler yüzünden sürekli konu açıyorum.

Bende artık yeni konu açmaktansa sizin konunuzu takip etmeye başladım.

Tabi bir takım sorularımda var size.

1-)Rosetta Stone için Türkçe dil bilgisi şart mı??Hiç bir şey bilmeyen biri için Rosetta önermişsiniz yani bu bilinemezliklere Türkçenin veya İngilizcenin bir takım dil bilgisi de dahil mi??

2-)Rosetta kullanırken Ekrem Uzbay hocamızın sitesini de takip etmeli miyiz??Veya ilk oraya mı çalışmalıyız??

3-)Rosetta Stone kullanırken konuda ayrıca verdiğiniz Lit2go sitesinide takip edeyim mi??Yoksa Rosetta tek başına yeterli olur mu intermediate seviyesine kadar??

4-)Rosetta Stone [TOTALe, Complete(Course), Level 1(Course)] olmak üzere 3 adet satın alma seçeneği var.Bu level 1 ve Complete nin ne farkları var TOTALe'ye göre??Level 1 neden TOTALe'den daha pahalı??

5-)Ayrıca ödeme için kredi kartım yok, alternatif olarak satın alınabilme şekli var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 3 Aralık 2014; 1:15:55 >

• quote:

Yarı yarıya doğru çıktı :)

Soruları inceledim.Ever biraz basit sorular var.Diğer testte elementary çıkmıştı sanırım.Elemantary olarak düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Merhaba hocam;
    Daha önceleri İngilizce hakkında açtığım çeşitli yardım konularıma uzun ve ayrıntılı cevaplar verdiğiniz için teşekkür ediyorum size.Her konuya ayrı ayrı cevap vermek yerine bir konu açmış ve bilinmesi gereken her şeyi tek bir başlık altında toplamışsınız.Bir süre Duolingo çalıştım fakat yaptırdıkları tek şey çevirilerden ibaret.Yani "ing-tr" ve "tr-ing" olmak üzere sürekli çeviri yaptırıyor.Öğrenim aşamasında işin içine Türkçenin karıştırılmaması ve çeviri yapılmaması gerekiyor sonuçta.Yani çeviri işi yapılacak en son işlerden.Tamam faydası oldu biraz fakat yetersiz ve eksik gelmeye başladı.Belkide bu yetersizlik ve eksikler yüzünden sürekli konu açıyorum.

Bende artık yeni konu açmaktansa sizin konunuzu takip etmeye başladım.

Tabi bir takım sorularımda var size.

1-)Rosetta Stone için Türkçe dil bilgisi şart mı??Hiç bir şey bilmeyen biri için Rosetta önermişsiniz yani bu bilinemezliklere Türkçenin veya İngilizcenin bir takım dil bilgisi de dahil mi??

2-)Rosetta kullanırken Ekrem Uzbay hocamızın sitesini de takip etmeli miyiz??Veya ilk oraya mı çalışmalıyız??

3-)Rosetta Stone kullanırken konuda ayrıca verdiğiniz Lit2go sitesinide takip edeyim mi??Yoksa Rosetta tek başına yeterli olur mu intermediate seviyesine kadar??

4-)Rosetta Stone [TOTALe, Complete(Course), Level 1(Course)] olmak üzere 3 adet satın alma seçeneği var.Bu level 1 ve Complete nin ne farkları var TOTALe'ye göre??Level 1 neden TOTALe'den daha pahalı??

5-)Ayrıca ödeme için kredi kartım yok, alternatif olarak satın alınabilme şekli var mı??

Öncelikle Dualingo'nın kısa bir incelemesini yapmak istiyorum

Olumlu Yanları
    Görsel tasarımı çok iyi.Gözü yormayan renkler seçilmiş.
    Site https tabanlı olduğu için güvenliğiniz üst düzeyde.Hesap çalınma gibi durumlar asla olmaz.
    Günlük hedef belirleme aracı var.Bu çalışma temposunu arttırır.
    Arkadaşlarınla yarış bölümü rekabet ortamına sürükleyerek öğretmeyi amaçlıyor.
    Mikrofon kullanabiliyorsunuz.
    Aktivitelere başlamadan önce ipuçları bölümü var.

Olumsuz Yanları
    Yeteri kadar dinleme mekanizması olmadığı için bu programa çalışıp konuşmak mümkün değil.
    Aktivitelerde yer alan sorular ise tamamen bilgi sorusu.Bilmezseniz kesinlikle yapamıyorsunuz.Rosetta Stone'daki gibi mantık yürütme olayı yoktur.Zaten Rosetta Stone ile karşılaştırmak bile çok yanlış.
    Aktiviteler çeviri esasına göre yapılmış.Zaten bizlerin en çok sıkıntı çektiği konu dil bilgisi.Bu program belki bir İngiliz,Alman,Fransız için çok işe yarayabilir.Çünkü onlar başka dilleri öğrendiğinde dil bilgisi kısmında sorun yaşamıyorlar.Telaffuz aşamasında çok sıkıntı yaşıyorlar.Bu program İngiliz,Alman ve Fransızlar için işe yarar ama Türkiye'de ki dil öğrenen insanların işine yaramaz.Çünkü Türkiye'de en çok zorlanılan konu telaffuz değil dil bilgisi.

Cevaplar
    1.Rosetta Stone ile dil öğrenmeye başlamadan evvel hiçbir kaynağa çalışmayın.Şöyle bir durum var.Öğrenmek istediğiniz dilde ne kadar az şey bilirseniz Rosetta Stone ile o kadar hızlı ilerlersiniz.Daha önce bildiğiniz şeyler sizi yavaşlatır.Ben İtalyanca'yı bu setle öğrendim.Hiçbir şey bilmeden başladım.Zaten program mantığı kullanma üzerine kurulu bir sistem.
    2.Rosetta Stone kullanırken kesinlikle başka kaynak takip etmeyin.Program ayrıca size derslerin sesli versiyonunuda veriyor.Onları tekrar mahiyetinde dinleyebilirsiniz.
    3.Yine aynı cevap.Hiçbir şeyi takip etmeyin.Onlar sonraki aşamalar.Rosetta Stone ile dil öğrendiğinizde aslında İntermediate üstü oluyorsunuz.Ben sitede intermediate yazdım.
    4.Sitesinde Totale'nin farklarını anlatan bir görüntü.
    v

Gördüğünüz gibi Totale'de şu farklılıklar var.
    -Eğitmenlerle canlı dersler var.
    --Oyun ve aktiviteler bölümü var.
    --Telefonla erişim var.

Diğer normal olan ise cd veya online erişimle açılıyor.Ama canlı dersler,oyunlar ve daha bir sürü araç onda olmadığı için onun fiyatı daha düşük.Alacaksanız Totale alın.
    Ana sayfada Totale'nin tüm farklını daha önce yazmıştım.Oraya da bakabilirsiniz.

Malesef sadece kredi kartı ve paypal gibi sistemlerle çalışıyorlar.Ben paypal ile almıştım.Ama şuan paypal da kalkmış sanırım.SAdece kredi kartı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 3 Aralık 2014; 14:12:57 >

• Elementaryisem rosetta stone almalıyım yani öyle mi? Öğrenci halleri falan başka çaresi yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Elementaryisem rosetta stone almalıyım yani öyle mi? Öğrenci halleri falan başka çaresi yok mu

Eğer dil öğrenmek için para harcamak istemiyorsanız konunun ilk sayfasındaki ücretsiz kaynaklara çalışarak öğrenebilirsiniz.
  • Siteye eklediğim önceki seviye tespit sitesi kaldırılıp daha düzgün seviye ölçen Oxford seviye tespit sınavının sitesi eklendi.
    http://www.cambridgeenglish.org/test-your-english/adult-learners/
  • Verdiğiniz uzun ve ayrıntılı cevaplar için çok çok teşekkür ederim size.Yakın bir zamanda sınavlarım olduğundan şu anda alıp kullanma imkanım yok.Sınavlardan sonraya kaldı artık.
  • Fluenz bilgileri güncellendi.
  • Her zaman günceliz. Sorularınız buraya yazabilirsiniz?
  • Ana konuya İngilizce dil bilgisi öğrenirken kaynaklanan en temel sorunu ve çözüm yöntemini ekledim.Okumanızda yarar var.Yazdığım öneriyi uygulayan bir kişi dünya üzerindeki tüm dilleri öğrenirken dil bilgisi(gramer)alanında asla bir daha sıkıntı yaşamaz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.