Şimdi Ara

v (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
546
Cevap
149
Favori
49.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben zaten romani öylesine elime aldim bugün başka bir türkçe kitap satin alırken yaninda bi 10 dakika falan baktim satin alip öğrenmek için değil yani.
    Sizin bahsettiğiniz ufak cep sözlükleri galiba dediginiz gibi insanin yaninda olmasi gayet iyi bisey almak lazim.
    Bilmedigimiz kelimeleri kisa hikayelerde tahmin edebiliyorum ama uzun cumlelerde bilmedigimiz iki uc kelime olunca tahmin etmek zor oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yararlı bir konu olmuş, teşekkürler. Bende Erasmus sınavı için Listening geliştirmeye çalışıyordum. Verdiğiniz kaynaklar işime yarayacak, sağolun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: starkbsb

Çok yararlı bir konu olmuş, teşekkürler. Bende Erasmus sınavı için Listening geliştirmeye çalışıyordum. Verdiğiniz kaynaklar işime yarayacak, sağolun.
    Arkadaşlar konuyu yine güncelledim.Konumuz başka konular gibi 2 haftada bir güncellenmiyor.2 günde bir güncel konu oluyoruz.Aklınıza takılan soruları burada sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 19 Kasım 2014; 13:08:18 >
  • Merhaba,
    Paylasimlariniz icin tesekkurler.ingilizce ogrenmek icin rosetta stone veya podcast sistemi arasinda kaldim.podcast ucret olarak cazip geldiginden onu almayi dusunuyorum.Baslangic seviyesinde ingilizcem.podcast yontemiyle dersleri satin alip calisarak ogrenebilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: doganozlu

Merhaba,
    Paylasimlariniz icin tesekkurler.ingilizce ogrenmek icin rosetta stone veya podcast sistemi arasinda kaldim.podcast ucret olarak cazip geldiginden onu almayi dusunuyorum.Baslangic seviyesinde ingilizcem.podcast yontemiyle dersleri satin alip calisarak ogrenebilirmiyim?

Podcast derslerle birlikte yukarıda önerdiğim Ekrem Uzbay'ın dil bilgisi sitesine de çalışın.Konuları deftere yazarak çalışın.Özellikle zamanlara iyi bakın.Determiners konusuna iyi bakın.Yani hem dil bilgisi hem de podcast derslerle çalışın.O zaman öğrenme süreciniz hızlanacaktır.
  • Tesekkurler.peki rosetta stone seti alirsam baska sitelerden calismaya gerek varmi yoksa sistem uzerinden herseyi ogretiyorlarmi kendi sitesi 210 dolar gibi bir fiyat onerdi.siz rosetta stone veya podcast sisteminden hangisini oncelikli olarak onerirsiniz?

• quote:

Tesekkurler.peki rosetta stone seti alirsam baska sitelerden calismaya gerek varmi yoksa sistem uzerinden herseyi ogretiyorlarmi kendi sitesi 210 dolar gibi bir fiyat onerdi.siz rosetta stone veya podcast sisteminden hangisini oncelikli olarak onerirsiniz?

Eğer İngilizce temeliniz çok düşükse kesinlikle Rosetta Stone öneririm.Şuan fiyatına baktım.6 aylık üyelik 180 Euro.Totale sistemi mükemmel yani.Ders çalışırken 1 dakika bile sıkılmıyorsunuz.Verdiğin paranın her kuruşunu hak eden bir sistem.Fakat ülkemizde insanlar dil öğrenmeye para ayırmak istemediği için yaygın değil.Günlük sistemli çalışırsan unutma diye bir sorunun olmaz.Ben İtalyanca'yı bu setle öğrendim.Anlatılan her konuyu,her kelimeyi hatırlıyorum.Çünkü o kadar çok tekrar ve egzersiz var ki unutmak zorlaşıyor.Rosetta alırsan 5 level sonunda upper intermediate gibi bir seviyen olur.Advanced yapmak için podcast derslerle ilerletirsin.

Şimdi baktım.Sitede indirim olmuş.12 aylık üyelik 165 euro'ya düşmüş.Uzun süredir böyle bir indirim yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 19 Kasım 2014; 14:58:01 >

• Ben 6 aylik uyelik olayini tam anlayamadim bu seti alinca 6 ay sonrasinda istedigim zaman tekrar calisamiyormuyum seti alinca cd mi gonderiyorlar?

• quote:

Ben 6 aylik uyelik olayini tam anlayamadim bu seti alinca 6 ay sonrasinda istedigim zaman tekrar calisamiyormuyum seti alinca cd mi gonderiyorlar?

Online üyelikte daha fazla üyelik var.Eğitmenlerle her ay konuşma falan var.Cd alırsna bir sürü özellik olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Ben 6 aylik uyelik olayini tam anlayamadim bu seti alinca 6 ay sonrasinda istedigim zaman tekrar calisamiyormuyum seti alinca cd mi gonderiyorlar?

Online üyelikte daha fazla üyelik var.Eğitmenlerle her ay konuşma falan var.Cd alırsna bir sürü özellik olmuyor.

Alıntıları Göster
    İlk başta bu kadar güzel bir yazı için sana teşekkür ediyorum gerçekten o kadar iyiki. STS yi yaptım seviyemin intermediate'in sonlarına doğru olduğunu söyledi. Şuan Lise 1 öğrencisiyim ve yabancı dil derslerini çok seviyorum 2. yabancı dil olarakda rusça alıyorum. Verdiğin programlar harika ama öğrenci olunca malum iş paraya gelince... Acaba birazda öğrenci vari bir eğitim sistemi yazabilir misin :) Şimdiden Sağol.

BU ARADA EĞER DİLE YENİ BAŞLIYORSANIZ İSMEK GİBİ KURSLAR BİR ÇOK DİLİN A1 VE A2 SİNİ VERİYORLAR BENDE RUSÇA İÇİN GİDİCEM.(ÜCRETSİZ)

İYİ AKŞAMLAR

• quote:

Orijinalden alıntı: MustfEge.T

İlk başta bu kadar güzel bir yazı için sana teşekkür ediyorum gerçekten o kadar iyiki. STS yi yaptım seviyemin intermediate'in sonlarına doğru olduğunu söyledi. Şuan Lise 1 öğrencisiyim ve yabancı dil derslerini çok seviyorum 2. yabancı dil olarakda rusça alıyorum. Verdiğin programlar harika ama öğrenci olunca malum iş paraya gelince... Acaba birazda öğrenci vari bir eğitim sistemi yazabilir misin :) Şimdiden Sağol.

BU ARADA EĞER DİLE YENİ BAŞLIYORSANIZ İSMEK GİBİ KURSLAR BİR ÇOK DİLİN A1 VE A2 SİNİ VERİYORLAR BENDE RUSÇA İÇİN GİDİCEM.(ÜCRETSİZ)

İYİ AKŞAMLAR

Şuan internette yabancı dil öğrenmek için Türkçe kaynaklar hep İngilizce öğrenmeye yönelik.Yani başka diller için Türkçe açıklamalı kaynak bulman çok zor.Aslında fiyatlar kursları düşününce çok ucuz.Ben geçen sene İtalyanca kursuna gidecektim.2500 tl den başlıyordu.O paraya ben 10 tane dil öğrenirim Rosetta ile.Şuan en uygun fiyat podcast derslerde.Yukarıda link var.

• quote:

quote:

İYİ AKŞAMLAR

Şuan internette yabancı dil öğrenmek için Türkçe kaynaklar hep İngilizce öğrenmeye yönelik.Yani başka diller için Türkçe açıklamalı kaynak bulman çok zor.Aslında fiyatlar kursları düşününce çok ucuz.Ben geçen sene İtalyanca kursuna gidecektim.2500 tl den başlıyordu.O paraya ben 10 tane dil öğrenirim Rosetta ile.Şuan en uygun fiyat podcast derslerde.Yukarıda link var.

Alıntıları Göster
    paylaşım için teşekkürler çok yararlı oldu.peki fluenz ile öğrenen hangi seviyeye ulaşır?ve rosetta almamız için yurtdışından mı sipariş vermemiz gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

paylaşım için teşekkürler çok yararlı oldu.peki fluenz ile öğrenen hangi seviyeye ulaşır?ve rosetta almamız için yurtdışından mı sipariş vermemiz gerekiyor?

Fluenz ile dil öğrendiğinizde Upper İntermediate seviyesi civarında düzeye ulaşırsınız.Rosetta Stone ile İntermediate seviyesine ulaşırsınız.

Şöyle bir karşılaştırma yapalım.Diyelim ki siz Almanca öğrenmek istiyorsunuz.Her iki dilde de 5 level var.

Rosetta Stone ileAlmanca 5.levelin sonunda şu konularda bilgi sahibi olup,konuşabilirsiniz.

Wirtschaft und İndustrie(iş ve sanayi)
    Wissenschaft und Kunst(bilim ve sanat)
    Notfalle(acil durumlar)
    Familie und Gesellschaft(aile ve toplum)

Fluenz ile Almanca 5.levelin sonunda şu konularda bilgi sahibi olup,konuşabilirsiniz.

Discussing and using the Internet and social media Advanced conversations about food and diet Discussing the arts and artwork Talking about studies and profession Making deposits and wire transfers Complex trip and meeting planning Writing letters and emails Sharing menus and recipes Visiting the doctor and physical terms Filling out forms Airport announcements and vocabulary.Forming and using the imperfect tense Using colloquial expressions and interjections Advanced issues on the positioning of adjectives and adverbs Expressing relative time Using where and when as conjunctions Nationalities and countries Legal terminology Animals and pets Professions and titles Telling stories in the past and imperfect past tenses

SONUÇ
    Gördüğünüz gibi Fluenz hayatın daha fazla alanıyla ilgili konuları işlemiş.Rosetta Stone biraz daha az konu işleyerek odak noktasını öğrenmenin üst düzey gerçekleşmesine adamış.Fakat fluenz daha fazla konu işleyerek aradaki öğrenme açığını eğitmen,flascard,ek mp3 ders gibi faktörlerle kapatmaya çalışmış.Aradaki en önemli fak budur.Her iki programında olumsuz bir özelliği yoktur.Nerden biliyorsun dersen ,kullandığım için biliyorum.Eğer öğreneceğim dil beynime adeta kazınsın.Onu asla unutmayayım dersen Rosetta Stone kullan.Ama ben daha fazla konu görmek istiyorum 3-4 ayda bir yarım saat dersleri tekrarlayıp hatırlarım dersen Fluenz almanı öneriyorum.Başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 20 Kasım 2014; 16:21:26 >

• quote:

quote:

İYİ AKŞAMLAR

Alıntıları Göster
    Acaba podcast dersleri biraz açabilir misin ?

• quote:

quote:

İYİ AKŞAMLAR

Alıntıları Göster

• quote:

Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın.İşlerim vardı.

Şimdi podcast dersler nedir onun mantığını biraz anlatayım.
    Podcast kısaca sesli eserlerin ipod vs cihazlarda izlemek için ortaya atılmış kavram.Yani sesli eser demek.Bir dil öğrenirken podcast sistemi şu şekilde işliyor.
    Öğreneceğiniz dilde seviyelere göre sesli dersler oluyor.Örneğin:
    Newbie-30 tane ders
    elementary-150 ders
    intermediate-200 ders
    upper intermediate-140 ders
    advanced-300 ders gibi..

Bu seviyelerdeki her dersin ayrıca pdf içerikleri oluyor.Bu sayede o derste işlenen karşılıklı konuşmanın içeriği,farklı cümle yapıları,yeni kullanılan sözcüklerin açıklamaları oluyor.Siz de konuşulan o cümleye çalışıyorsunuz.Örnek bir ders vereyim aşağıya:

örnek sesli ders:

https://archive.org/download/EnglishPod/DailyLife-AtThePostOffice0201Fl. mp3(aralığı kaldırın.)
    http://s3.amazonaws.com/englishpod.com/0201/e6fcc6f22d43e592aa351aa109cd1bccac7cf823/pdf/englishpod_C0201.pdf

İkisini indirip inceleyebilirsiniz.Hocaların ne kadar kaliteli ders anlattığını,derslerin ne kadar kaliteli olduğunu görebilirsiniz.Her ders bu şekilde pdf içerikleriyle beraber çalışılıyor.Yani metinleri inceleyerek o dile hakim oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 21 Kasım 2014; 16:43:23 >

• quote:

quote:

Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın.İşlerim vardı.

Şimdi podcast dersler nedir onun mantığını biraz anlatayım.
    Podcast kısaca sesli eserlerin ipod vs cihazlarda izlemek için ortaya atılmış kavram.Yani sesli eser demek.Bir dil öğrenirken podcast sistemi şu şekilde işliyor.
    Öğreneceğiniz dilde seviyelere göre sesli dersler oluyor.Örneğin:
    Newbie-30 tane ders
    elementary-150 ders
    intermediate-200 ders
    upper intermediate-140 ders
    advanced-300 ders gibi..

Bu seviyelerdeki her dersin ayrıca pdf içerikleri oluyor.Bu sayede o derste işlenen karşılıklı konuşmanın içeriği,farklı cümle yapıları,yeni kullanılan sözcüklerin açıklamaları oluyor.Siz de konuşulan o cümleye çalışıyorsunuz.Örnek bir ders vereyim aşağıya:

örnek sesli ders:

https://archive.org/download/EnglishPod/DailyLife-AtThePostOffice0201Fl. mp3(aralığı kaldırın.)
    http://s3.amazonaws.com/englishpod.com/0201/e6fcc6f22d43e592aa351aa109cd1bccac7cf823/pdf/englishpod_C0201.pdf

İkisini indirip inceleyebilirsiniz.Hocaların ne kadar kaliteli ders anlattığını,derslerin ne kadar kaliteli olduğunu görebilirsiniz.Her ders bu şekilde pdf içerikleriyle beraber çalışılıyor.Yani metinleri inceleyerek o dile hakim oluyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Sizlere altın değerinde tavsiyeler vereyim.
    1- Asla tek tek sözcük ezberlemeyin. Bunları cümle içinde görüp anlamlarını öyle öğrenin.
    2- Asla gramer çalışmayın. Tamamen saçmalık. Dil gramer ile öğrenilmez, siz öğretmen olmayacaksınız dil öğreneceksiniz. Türkçeyi gramer ile mi öğrendiniz düşünün bakalım? Peki ne yapacaksınız? İngilizce bilen birinden yardım alıp aynı cümlelerin geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek zaman kalıplarında nasıl olduğunu beraberce okuyacaksınız. Daha sonra yeni kelimeler katarak çeşitlendirmeyi kendinizde yapabilirsiniz.
    3- Asla İngilizce çalışma kitaplarını çalışmayın. Bunun yerine, bir şarkıyı, bir filmi yada bir kitabı okuyun. Gerçek İngilizce kullanın.
    4- Bol bol dinleyin, bir dili önce dinleyerek öğrenebilirsiniz. Kulaklık kullanın. Telefon var ise androidde conversation english programlarını indirin. Anlamadığınız kelimeleri öğrenin.
    5- Bol tekrar yapın. Öğrendiğiniz cümle kalıbını konuşarak iyice tekrar edin, sonra başka cümleye geçin.
    6- Son olarak ilerledikçe bir durumu, olayı v.s farklı cümleler ile anlatımını inceleyin. Bilirsiniz ki Türkçe'de bir şey anlatılmak istenirse bunu çok farklı şekillerde yapabilirsiniz. Bunu İngilizce'yede uyarlayın. Bu sizi inanılmaz geliştirecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakalon -- 21 Kasım 2014; 16:24:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jakalon

Sizlere altın değerinde tavsiyeler vereyim.
    1- Asla tek tek sözcük ezberlemeyin. Bunları cümle içinde görüp anlamlarını öyle öğrenin.
    2- Asla gramer çalışmayın. Tamamen saçmalık. Dil gramer ile öğrenilmez, siz öğretmen olmayacaksınız dil öğreneceksiniz. Türkçeyi gramer ile mi öğrendiniz düşünün bakalım? Peki ne yapacaksınız? İngilizce bilen birinden yardım alıp aynı cümlelerin geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek zaman kalıplarında nasıl olduğunu beraberce okuyacaksınız. Daha sonra yeni kelimeler katarak çeşitlendirmeyi kendinizde yapabilirsiniz.
    3- Asla İngilizce çalışma kitaplarını çalışmayın. Bunun yerine, bir şarkıyı, bir filmi yada bir kitabı okuyun. Gerçek İngilizce kullanın.
    4- Bol bol dinleyin, bir dili önce dinleyerek öğrenebilirsiniz. Kulaklık kullanın. Telefon var ise androidde conversation english programlarını indirin. Anlamadığınız kelimeleri öğrenin.
    5- Bol tekrar yapın. Öğrendiğiniz cümle kalıbını konuşarak iyice tekrar edin, sonra başka cümleye geçin.
    6- Son olarak ilerledikçe bir durumu, olayı v.s farklı cümleler ile anlatımını inceleyin. Bilirsiniz ki Türkçe'de bir şey anlatılmak istenirse bunu çok farklı şekillerde yapabilirsiniz. Bunu İngilizce'yede uyarlayın. Bu sizi inanılmaz geliştirecektir.

2.maddede yazılanlara kesinlikle katılmıyorum.

2- Asla gramer çalışmayın.Tamamen saçmalık.

Diyelim ki çalışmadık.Gramer çalışmadığınızda öğreneceğiniz dil sadece sözcüklerden oluşan bir alan haline gelir.Böylece kimse derdini anlatamaz.Son yıllarda gramer çalışmayın modası çıktı.Bu birçok dil öğrenme firmalarının kendince ortaya attığı ticari bir sözdür.60'lı,70'li,80'li,90'lı yıllarda dil öğrenmeye başlayan halkımız ne yapıyordu? Gramer kitabı,sözlük,roman alıp dil öğreniyordu.Bizden daha iyi öğrendikleri de çok açık.Şu an insanımız İngilizce'yi öğrenemiyor.
    Dil gramer ile öğrenilmez, siz öğretmen olmayacaksınız dil öğreneceksiniz. 

Tabi ki dil sadece gramer ile öğrenilmez.Ama gramer olmadan her zaman bir şeyler eksik kalır.Gramer'i çıkarıp dil öğrenmek mümkün değil.Sadece öğretmenler gramer bilmek zorunda değil.Dili güzel,etkili kullanmak isteyen her insan gramer bilmek zorundadır.
    Türkçeyi gramer ile mi öğrendiniz düşünün bakalım?

Tabi ki gramer ile öğrenmedik.Siz burada anadil edinimi ile ikinci dil edinimini karıştırıyorsunuz.Anadil edinimi çok farklı bir alandır.İkinci öğrendiğimiz dil veya diller asla anadilin yerini alamaz.7 yaşını geçtikten sonra zaten anadil edinimi biter.Bu yaştan sonra yabancı dil edinim süreci başlar.
    Peki ne yapacaksınız?  İngilizce bilen birinden yardım alıp aynı cümlelerin geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek zaman kalıplarında nasıl olduğunu beraberce okuyacaksınız. Daha sonra yeni kelimeler katarak çeşitlendirmeyi kendinizde yapabilirsiniz.

Gramer öğrenmek sadece zamandan ibaret bir şey değil ki. ''İt'' sözcüğünün takısının ''is'' olduğunu bilmekte bir gramer kuralıdır.

Bu arada şunu da söyleyeyim.Gramer sözcüğü yabancı dil öğrenen birçok kimseye yabancı bir kavram olarak gelebilir.Gramer sözcüğü yerine ''Dil Bilgisi''sözcüğünü kullanmak daha doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 21 Kasım 2014; 16:40:48 >

• Lit2go ile calisirken bilmedigimiz kelimeleri ingilizce-ingilizce sozluktenmi bakmamiz faydali olur yoksa eng-tr mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: MüminKardeş

Lit2go ile calisirken bilmedigimiz kelimeleri ingilizce-ingilizce sozluktenmi bakmamiz faydali olur yoksa eng-tr mi?
    peki dil bilgisi sıralaması nasıl olmalı verdiğiniz sitede alfabetik sıra ile vermiş?teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.