Şimdi Ara

v4230 ve berbat sd görüntüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün arkadaşımda maç izledik 40v4230 la altın uçlu scart ve digitürk bağlantısı vardı görüntüde okadar karelenmeler varki yakın çekimler fena değil hareket yok çünkü telegol izlerken mesela ama arada diğer kanallarıda inceledim özellikle hareketli görüntüler sanki bilgisayarda sıradan video izler gibi merak ettiğim bu tv yi beğenen varmı??

x4500 veya muadili almayı düşünüyorum ama bana derseniz sd yayınlar izlediğin görüntüden çok da farklı olmayacak hemen plazmaları araştırmaya başlayayım çünkü evdeki 100hz vestel 70 ekran tv m 4230 la kıyaslanamaz bile kat kat daha üstün sd yayında..ayrıca hakkını teslim edeyim yine ps3 ve hd (720 p deneyebildim) görüntülerde çok başarılı ama zaten olması gereken bu..sd yayında evdeki 100hz vestelim kadar iyi görüntü verebilecek tv biliyormusunuz x4500 sizce bunu sağlayabilirmi??

diyebilirsiniz madem bu kadar çok beğeniyorsun evdeki tv ni neden değiştiriyorsun.ps3 ve mkv iki önemli sebebi tabi tv boyutunu da büyütmek istiyorum ama arkadaşlar ben evde maçda izliycem dizide izliycem digitürk var 4.000 lira verip 7 yıllık tv den daha kötü bir görüntü almak istemiyorum üstadlarımın görüşünü almak isterim teşekkürler..

• şu zamanda sd"de tüplü tvden daha iyi gösteren maalesef yok.
  • Ben de v4000 serisi üstelik 52" kullanmama rağmen (digitürk ile değil) çok memnunum. v4000 topiğine bakarsan oradaki arkadaşlardan da memnun olmayan tek tüktür.

Tabi insanların beklentisi farklı olabilir. Farklı cihazlar, farklı bağlantılar ve kaynaklar farklı neticelere sebep olabilir. Bu yüzden riske girip "Yok sen yanılıyorsun. TV iyi gösteriyor. Al gitsin" diyemiyeceğim.

Digitürk'te devam etmeye kararlıysan ya tüplü tv ile devam et, yada yine deneyip görmek şartıyla plazma tercihlerine bir bak.

Arkadaşın içinde bazı ayarlar tavsiye edeyim.

Standart Mod

Kontrast:83
    Parlaklık:53
    Renk:43
    Keskinlik:min.

Diğer tüm ayarlar Kapalı olacak.

Arka ışığı: 2-5 arası tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Mayıs 2009; 11:25:08 >

• Eğer senin için hd yayınlar hiç önemli değil ve tamamen sd yayınlar için düşünüyorsan plazma'dan başkasına bakma..Tabi yine söylüyorum sadece sd yayınlar için..Sonra plazma ile hd izliyim dersen üzer seni
  • Plazma ile hd yayının üzmesi lafına katılmak mümkün değil. Siz hiç pioneer görmediniz mi diye sorarlar

Yada pioeer'da geçtim, son çıkan Panasonic/LG plazmaları izleseniz hd performansları ne kadar iyi görebilirsiniz.

------------------

Konuda kabahatli digitürk. Yayın kaynağını değiştirmeden iyi görüntü almanız mümkün değil.
    eskiden digitürk ile full hd lcd kullananlara hayret ederken, artık digitürk ile TV kullananlara hayret ediyorum, o derece kötü yayın kalitesi.

İlla duracak derseniz piyasdaki son pioneer 428xd'lerden birini bulmaya bkın, başka yapacak birşey yok.
  • Yok, söylemek istediğim: Nasılki sd yayında lcd'ler plazmalar kadar %100 görüntü veremezse, Hd içerikli görüntülerde de plazmalar %100 veremez..Söylemek istediğim buydu...Tabi kalburüstü panelleri ayırıyorum
  • 1- Altın uçlu SCART kabloların hiç bir faydası yok
    2- Yeni Digitürk aboneleri, Eutelsat uydudan ve çok kalitesiz kutularla yayın seyretmek zorunda kalıyorlar. Ben yazın digitürk abonesi oldum ve 4 gün içinde iptal ettim.
    3- Dsmart'ı Turksat uydusundan, Samsung LE40R72B televizyondan çok net izliyorum. Sorunun önemli bir kaynağı Digitürk.
    4- LCD büyük televizyonların yaygınlaşması sayesinde Digitürk'ün foyasını umarım pek çok kişi anlayacak. Sakın ha, oltaya gelip, Digitürk+ almaya falan kalkmayın. Önce Dsmart ile karşılaştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 4 Mayıs 2009; 13:43:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar cevaplar için teşekkürler..

her zaman sd kullanmak kesinlikle değil amacım, zaten tv yi değiştirme amacım ps3 ve indirmeye aylar öncesinden başladığım mkv ler..ama demek istediğim tv salonda duracağı için illaki sd yayında izlenecek bu konudada eskiyi çok aratmasın istiyorum..e 4-5 bin tl yi gözden çıkaran kullanıcılar içinde bu fazla bir istek olamamalı..dersenizki digiturk de problem var, olabilir arkadaşımın kullandığı kutu benimkinden farklı onunki metal vestellerden benimki siyah eski philips lerden..eğer problem buysa zaten fiyat politikasını hiç beğenmediğim digi yi saniye düşünmeden değiştiririm..

merak ettiğim V serisiyle X serisi veya yeni led tv lerden samsung b7000 gibi tv ler arasında SD açısından fark varmı??
  • Sizin DT iyi. Uydunuz da Turksat'a çevriliyse, kesinlikle arkadaşınızdan iyi görüntü alırsınız. Ama bunu denemek gerek. Sakın elinizdeki kutuyu Digitürk'e kaptırmayın.
    Bu benim maceram:http://forum.donanimhaber.com/m_25749053/mpage_2/key_/tm.htm#25846309
    Bunlar da vestel kutu ile ilgili yorumlarım:
    http://74.52.193.167/satforum/showpost.php?s=abfaaebd55cd8767efa3198730bfc185&p=5188990&postcount=17
    http://74.52.193.167/satforum/showpost.php?s=abfaaebd55cd8767efa3198730bfc185&p=5193083&postcount=18

Bu da altın uçlu Scart ile ilgili benim ve başkasının yorumu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_25749053/mpage_2/key_/tm.htm#25853554
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showpost.php?p=1035345&postcount=45

quote:

Orjinalden alıntı: by-ogm

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler..
    arkadaşımın kullandığı kutu benimkinden farklı onunki metal vestellerden benimki siyah eski philips lerden..eğer problem buysa zaten fiyat politikasını hiç beğenmediğim digi yi saniye düşünmeden değiştiririm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 4 Mayıs 2009; 13:31:27 >

• İzleme kaynagı burada büyük rol oynuyor.Kendi yaşamış oldugum bir tecrübe bu 3 gün içerisindeki.Kullanmış oldugum pio da DT+ kulanıyorum.Panelime güvendiğim için alabilceğim max.görüntünün bu olabilceğini düşünüyordum ama farklı nedenlerden birde Dsmart HD aboneliği başlattım.Arada inanılmaz derecede fark var.Çoğu kanalları kontrol ederken şok oldum resmen.Mükemmel resimler elde ediyorum dsmartda.
    Bu yüzden kaynagın çok önemli faktör oldugunu düşünüyorum...Ki birde scart ile seyredilmiş bir SD maçta bu kötü durum kaçınılmaz DT de...Burada asus535 arkadaşa katılıyorum.DT+ özellikleri ile ilgilenmiyorsanız özellikle,Dsmartı alternatif kaynak olarak ilk başta denemelisiniz...
  • Eğer sadece bildiğimiz türk kanallarını izleyecekseniz ve digital platformlara para vermek istemiyorsanız, Seoul X3'e bakmanızı öneririm şu anda normal sd yayınlarda birçok hd rceverden bile iyi görüntü verdiği belirtiliyor..Ben kullanıyorum memnunum...Hdmi çıkış ile çok iyi performans veriyor...Bir bakın derim

Örnek fotolar: http://forum.donanimhaber.com/m_30173677/mpage_3/key_/tm.htm
  • sn asus535
    dediğinizi çok net anladım görüntü kaynağı scart reciever kombinasyonu en önemli faktör tv seçimiyle iş bitmiyor tabi ki.. elimdeki dt kutusunu tv yi aldıktan sonra deneyip karar veririm peki hocam türksat a çevrili olmasından kastınız nedir ben hepsini öyle biliyorum nasıl ayırt edebilirm??

sn schu-mi
    hocam aldığın görüntü gerçekten alacağım lcd de görmek istediğim görüntü.fiyatıda makul maç sevdası olmasa digitürk ü anında bırakırım umarım hareketli görüntülerde de yakın bir netlik alıyorsundur en çok gözüme takılan bu oldu çünkü hareketli görüntülerde karelenme
  • Eutelsat a çevrili olması gerekiyor canagınız eger normal DT kullanıcısı iseniz.Ama modül ile yayın alıyorsanız turksata çevrili olabilir.Eger ilk seçenek ise durumunuz 45 derece sola doğru canagı cevirdiğinizdeki bu biraz riskli sinyal bulamamanız açısından turksat uydusuna yönelirsiniz.Yine 45 derece sagı eutalsata döner.
    Ama bu konuda daha detaylı bilen bir arkadaştan yardım alırsanız elinizdeki mevcut kanallarıda kaybetmemiş olursunuz...Bugün bende deneyeceğim DT+ kutumu turksat canagına baglıyacagım.Sonuc ne olur bilemem ama paylaşırım burada sizlerlede...
  • aynı model olan ama kodu farklı olan 40v4000 kullanıcısıyım.evimde hem kablo tv hem digiturk mevcut.bahsettiginiz rezalet olayı tvle alakası yoktur tamamen dtnin berbat ötesi yayınından kaynaklanmaktadır. kablolu tv bile suanda digiturkten cok daha gusel yayın vermekte. teledünya ise bambaşka..kablolu yayınız varsa digital bolumde görebilirsiniz.şuanda kanallar açık.

altın uçlu scart olayının çok abartıldığı düşüncesindeyim.eğer elinizde sağlam kablo warsa arasındaki farkı gözümüz ayırt edemez.

plasma yerinede daha ucuza hd ready lcd alırsan plazmadaki gibi görüntü elde edebilirsin sonucda çözünürlük olayı.
  • Ben 4 gün digitürk abonesi oldum, iptal ettikten 1 ay sonra, 2.5 YTL fatura geldi, gittim onu öderken banka memuruyla da muhabbetini yaptık :)
    O zamanki sınırlı bilgimle, çok eski abonelerin Turksat'tan aldığını, belli bir tarihten (o tarihi bilmiyorum) sonraki abonelerin de Eutelsat'dan yayın aldığını biliyorum.
    internette bu konuyu aratırsanız, iki uydunun görüntülerinin farklı olduğunu, D-Smart'ın bedava kanalların görüntüsüne hiç dokunmadığını, ama Digitürk'ün bedava kanalları da sıkıştırarak yer açmaya çalıştığını vs. bulursunuz.
    Anteninizin yönüyle oynamayın bence. Çünkü hangi uyduya bakıyorsa, modülünüz ona göre ayarlı olmalı. Başka forumlarda bı konuda daha ayrıntılı bilgi bulabileceğinizi sanıyorum. Mesela,http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=18

Ayrıca televizyon seçiminize de bir faydan olmayacak. Tek bildiğim, benim eski 720p Samsung 40LE72B televizyonumun kablo-TV ve DSamrt kanallarını çok iyi gösterdiğini biliyorum. Digitürk'ü kuran şaşkın adam ve telefonda konuştuklarım, sizinki 40 inch ve LCD televizyon, onlarda daha iyi görüntü olmaz demişlerdi. Hala iptal etmediğim kablo-TV yayınını gösterdim, cam gibiydi, gene de utanmamışlardı. Telefonda, Ankara'daki şirketteki adam da, onu şikayet ettiğim istanbul merkezdeki de görüntünüz daha iyi olamaz deyince, ben anlayacağımı anlamıştım. ANkara'daki şerefsiz, üstelik, kutuyu 15 gün sonra alırız dedi, ben tüketici olrak 7 gün içinde iade etmenin önemini bildiğimden, ertesi gün kendi arabamla gidip kutuyu iade edip, tutanağımı almıştım.

quote:

Orjinalden alıntı: by-ogm

sn asus535
    türksat a çevrili olmasından kastınız nedir ben hepsini öyle biliyorum nasıl ayırt edebilirm??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.