< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 15 Ağustos 2024; 12:28:25 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Vahşi Robot | The Wild Robot | 2024
-
-
Grafikleri çok hoş. Tam duvar kağıtlık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
'The Wild Robot' dünya çapında gişede 100 milyon doları geçti.
-
Böyle bir animasyonun varlığından haberim yoktu. Uzun zamandır da adam gibi animasyon gördüğüm izlediğim yok o 2000'li ve 2010'lu yıllardaki gibi. Yeni animasyonlar da tıpkı yeni filmler gibi ruhsuz, orijinallikten uzak ve kıt. Kalite buralarda da sakatlanmış vaziyette. O yüzden uzun zamandır ne animasyon izlerim ne animasyon takip ederim.
Bu animasyon da sanırım izlediğim robot-yapay zeka temalı 4. animasyon olacak. Daha önce Big Hero 6, Netflix yapımı Next Gen ve yine buna çok benzer ama adını unuttuğum bir animasyon izlemiştim. Bakalım bu nasıl olacak. Aldım listeye
Deniz Canavarı’ydı sanırım adını unuttuğun :)
Güzel animasyon hatta konusunu ben açmıştım ama yok o değil. O zaten robot-yapay zeka temalı bir animasyon değil, benim dediğim farklı. Neyse.
Wall- e mi ?
O da vardı değil mi onu unutmuşum. Yok o da değil. Onun konusunu ben açmadım ayrıca.
15 Ekim'de dijitalde.
-
"The Wild Robot"un devam filmi çekilecek.
2024 yılının dikkat çeken animasyonları arasında yer alan ve "Joker 2″yi gişede geçen yapımın devam filmi kesinleşti.
-
The Mitchells vs. the Machines olabilir mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dijitale veya bluray e gelecek filmleri takip edebileceğimiz bir yer var mı?
-
WhenToStream twitter hesabına bakabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Yapımı dün izleme fırsatı olduk. Özellikle animasyonun yüksek puank ve robot/yapay zeka temalı oluşu ilgimi çekmişti. Yapım zaten kitaptan uyarlamaymış.
Açıkçası IMDb puanın fazla uçuk olduğunu düşünüyorum. 90'larda, 2000'lerde hatta 2010'larda bile pek çok animasyon izlemiş animasyon sever biri olarak açıkçası yapımda 8,4 ortalmasını hak eden bir şey göremedim. Kötü demiyorum ama bundan çok daha düşük puan ortalamasına sahip fakat çok daha iyi animasyonlar izledim. Mesela bence Big Hero 6 ya da Next Gen bundan daha iyiydi bence. Beni bu animasyonlar kadar eğlendiremedi. Daha yakın tarihten örnek verelim Çizmeli Kedi Son Dilek animasyonu bu filmi ezer geçer. Animasyonun illa eğlendirmesi gerekmez evet ama dram ya ds başka duygularda da bunları çok daha iyi yapan animasyonlar izledik.
Bence son dönemlerdeki sinema, film, dizi, animasyon, oyun, müzik alanlarındaki kısırlık, kabızlık sebebiyle insanlar artık en vasat, en tıraş işlere bile harika süper demeye başladı. 90'lar ve 2000'lerdeki çıta o kadar yükseklere çıktı ve günümüzdeki kalite çıtası o kadar alçalıp vasat hale geldi ki insanlar vasat veya vasatın bir tık üstü olan şeyi bile görünce aşırı derecede tav oluyor.
İzledim, beğendim, idare eder. Ama bir Çizmeli Kedi Son Dilek değil be. Bir Orman Çetesi değil, bir Kayıp Balık Nemo değil. Oyuncak Hikayesi 1-2 değil. Değil, değil say say bitmez. Neyse puanım 7/10.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bence çok güzeldi. imdb puanını hak ediyor. duyguyu çok iyi vermiş. bazı sahnelerde gözlerim yaşardı desem yeridir. son dönemin en iyi işlerinden. izlememiş olanlara tavsiye ederim. pişman olmazsınız
-
Bu tarz animason filmlerinin sayısının artması ümit ediyorum.
-
2000'li yıllarda hatta 2010'larda bile bundan çok daha iyi animasyonlardan, bol bol vardı. Günümüzde sinema sektöründe olduğu gibi animasyonlarda da çok net bir kabızlık var. Kaliteli iş çıkmıyor.
Türü seven biri olarak ben de çok beğendim.
Elbette artık "klasik" sınıflandırmasına girmiş animasyonlarla rekabet edebilecek kadar büyük bir film değil ama bütçesiyle orantılı animasyonlar çok iyi, renk paleti canlı, konu sıkmıyor ama en önemlisi seyrederken çok güzel duygular hissettiriyor.
Çok dikkat etmedim ama çocuklarla izlenmesi sakıncalı sahneleri yoktu diye hatırlıyorum.
Kısacası izleyin, izlettirin, son dönemdeki iyi yapımlardan biri.
Sınıflandırma;
https://filmsiniflandirma.ktb.gov.tr/page/isaret-ve-ibareler
https://filmsiniflandirma.ktb.gov.tr/detail/the-wild-robot-1-2-3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 6 Kasım 2024; 15:11:43 >
-
"Hanım hanım bu kaz benim yavrum" meets The Iron Giant...
Yabancı birinin besleyip büyütmesi sonra da veda edememesi meselesi klişe gibi dursa da ebeveynlik, arkadaşlık, görev ve toplum bilinci, birlik beraberlik içinde hareket etme ve kendi başına olabilmenin üstüne gitme gibi sayıp sayıp bitiremeyeceğimiz konuları harman yapıp üzerimize attılar ve yumuş yumuş etmeyi başardılar. Felaket comfort movie oldu bile. Temiz 7.5/10.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X