Şimdi Ara

Vaillant kombi arızaları cevaplanır (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
404
Cevap
20
Favori
132.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kombiustası

kronik sorun çözüm 3 yollu vana deyişimi kopmle
    Peki bu değişimin bedeli nedir hocam. Değişmeye değer mi, yoksa yeni bir kombi mi almak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    350 400 tutar yeni bir cihaz bulsanda olur
  • quote:

350 400 tutar yeni bir cihaz bulsanda olur
    Bakalım, tamirci tamir etti, inşallah sorun çıkarmaz, dediğiniz gibi 3 yollu da sıkıntı varmış. Teşekkürler ederim ilginiz için.

• Arkadaslar vailant marka modelini bilmedigim kombinin su isitmasiyla ilgili problem yasiyorum. Su ilk avilinca atesleme yapiyor bir sure (2-3 dakika ) sicak su geldikten sonra su sogumaya basliyor. Suyu isitmak icin tekrar atesleme tusuna basiyoruz ve ayni sureci surekli tekrarliyoruz. Bu yaptigimiz muhtemelen saglikli birsey degil ama anlik olarak yapmak zorundayiz. Bu islemlerden sonrs info tusuna bastigimiz zaman 5f.b yanip sönuyordu. Varmi bu durum hakkinda bilgi verebilecek.
     Vaillant kombi arızaları cevaplanır

• atlantis55 A kullanıcısına yanıt
    aqua kit arızalı deyişmesi şart
  • Arkadaşlar, vaillant torbotec kombimde banyo suyu ayarı maks da olmasına rağmen su sıcaklığı en fazla 40 dereceye kadar çıkıyor ve ardından 39-40 derece olarak dalgalanıyor. Bu esnada kombinin üstündeki sarı ışık yanarken, yeşil ışık yanıp sönüyor. Ayrıca uzaktan Kumanda paneli ile petek ısısını hızlıca istenilen sıcaklığa artırmak istedigimizde kombi uzun bir süre maks seviyede çalışması gerektiği için tahliye ventilinden su akmaya başlıyor. Eğer uzaktan kumanda ile yarımşar derece şeklinde kontrollü ısıyı artırırsak tahliye ventilinden su akmıyor. Sorun ne olabilir? Teşekkürler.

• omerkerim O kullanıcısına yanıt
    suyun derecesinin yükselememesi gaz valfinden olabilir, 3 yollu suyu peteklere gönderiyor yada karttaki trimpot arızalı (ayarladığın dereceyi göremiyorsan)
    sarı ışık (sabit yanar) bürülörde alev var. normal
    yeşil ışık (yanıp söner) musluk açık demek. normal
    aşırı ısı yükselmesi sonucu su akıtması genleşme tankında hava olmamasından yada delik
  • İyi günler Vaillant vuw 282/2-5 ekran kartini soketini takamadim ve üç tane birbirine benzeyen fan gaz valfi pompa soketi var bunları kartin hangi soketlerine takacağım bilen biri varsa bana yardım ederse çok mutlu olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: Huber09

İyi günler Vaillant vuw 282/2-5 ekran kartini soketini takamadim ve üç tane birbirine benzeyen fan gaz valfi pompa soketi var bunları kartin hangi soketlerine takacağım bilen biri varsa bana yardım ederse çok mutlu olurum
    Ekran ve diğer soketler tek tip yani istesenizde birini diğerine takamazsınız. Yanlarındaki çıkıntılara bakıp takabilirsiniz.
  • Akıllı soket oldukları için yanlış takma ihtimali yok. Ama yine de bulamazsanız foto atmanızda yarar var. Daha kolay yardımcı oluruz.
  • Merhaba, Colormatik 240 F kablosuz termostatım var. Yoğuşmalı 236-5-3 kombide çalışır mı?
    Değilse bu kombide çalışacak ikinci el olarak bulabileceğim kablolu veya kablosuz hangi termostat uyumludur. Kiracı olduğum için termostatı kendim almak durumundayım çünkü.
  • chips kullanıcısına yanıt
    uyumludur çalışır farklı bir ürün istersen tümü uyar
  • quote:

uyumludur çalışır farklı bir ürün istersen tümü uyar
    Teşekkür ederim. Eve gelen yetkili servis çalışanı "senin termostat 1. nesil, ama kombi 5. nesil uymaz. Uyması için cihaz takmam gerekir, o da termostat parası" dedi. Bana mantıklı gelmedi ama yetkili servis çalışanı olunca da hafiften ısrar ettim ve kabul etmek durumunda kaldım. Uyumlu mu, değil mi, şu anda kararsız durumdayım.

Şayet uyumlu ise, kombinin kılavuzu da sanrım bu: Montaj ve bakım kılavuzu linki
    PDF sayfa no 31 de ki bağlantı şemasında X106 klemensinin hangisine termostatı takacağım?
    RT/24V yazana mı ? (yanında 10 yazıyor yani "24 V DC Oda termostatı")
    yoksa BUS yazana mı? (yanında 11 yazıyor yani "Bus bağlantısı (Dijital regler/oda termostatı)"

Sayfa 11 de gerekli açıklamayı bulamadım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 14 Eylül 2019; 16:41:25 >

• Arkadaşlar Merhaba benim sizlere bir sorum olacak.
    Kullanmış olduğum Kombi Markası Vailant EcoTechPro VUV TR286/5-3 R6
    Ben sorumu sorayım hemen biz bu kombiyi toplasanız 1 hafta falandır kullanıyoruz. 2 gün önce bi sorun çıktı bizde arıza kaydı oluşturduk gelen doğalgaz yetkilileri cihazı kontrol ettiler ve dediler ki su tahliye borusuna gaz karışıyor. Neyse biz hemen Vailant yetkili servisi aradık genç bi arkadaş geldi ve size şimdi göndereceğim resimde arkada bulunan plastik mataraya bi su bıraktı ve sonrasında o sorun ortadan kalktı. Benim size soracağım soru şu bu modellerde o mataranın görevi nedir? Bu servis geldi o matarayı eliyle rahatlıkla çıkardı yarım su oldurdu ve o sorun neden ortadan kalktı?
    Eksi Up
    ımg_20190917_163831 - eksi up
    https://eksiup.com/p/8q115755objg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PATRONTURK -- 17 Eylül 2019; 16:54:11 >

• PATRONTURK P kullanıcısına yanıt
    yoğuşma kabıdır (şifon) saf su akar çalşınca
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    abim bu yoğuşma kabına bizim ilerleyen zamanlarda tekrar su koymamıza gerek varmı? yarım su bırakmış ustamız bu yarım su uçmaz dimi zamanla
  • PATRONTURK P kullanıcısına yanıt
    hayır ilk açılışta
  • yeni 236 5-3 pro da su en düşük ayar olan 35 dereceye ayarlı fakat duş açılınca 48-50 derece çıkış gösteriyor buda aşırı sıcak geliyor ayarını daha düşük (42 derece çıkış sıcaklığı gibi) yapmak mümkün mü? Su ılıştırmakla uğraşmamıştım bugüne kadar elektrikli şofbende bunu kolayca sağlamıştım ve yıllarca böyle kullandım.
  • chips kullanıcısına yanıt
    Oda termostatınız yeni cihaz ile uyumlu değil.

RT24v ON-OFF çalışan termostatlar için bağlantı noktası.
    BUS ie veri iletişimi ile çalışan.
  • taqua T kullanıcısına yanıt
    Yaz aylarında şebeke suyunun sıcaklığı ve dairenizdeki su bacıncının düşük olmasından kaynaklanıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportal -- 3 Ekim 2019; 19:49:59 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.