Şimdi Ara

Vaillant oda termostatı ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
32.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vaillant 240F colormatik oda termostatı haftalık programlama hafta içi ve hafta sonu ayarı için yardımcı olacak var mı?
    kullanma klavuzundan birşey anlamadım..

• merhaba,

vaillant oda termostatındaki simgeleri takip ederek bunu kolayca ayarlayabilirsiniz. sadece digital ekrandaki yönergeleri izlemeniz yeterli olacaktır.
  • 360f vaillant oda termostatı aldım.
    Klavuzdan şunu anlayamadım,Sıcak su ve sirkülasyon pompası için herhangi bir ayar yapılıyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayhan

360f vaillant oda termostatı aldım.
    Klavuzdan şunu anlayamadım,Sıcak su ve sirkülasyon pompası için herhangi bir ayar yapılıyormu?

vailant kombi kullanmaktayım.sadece vailant termostat kullanabiliyormuşuz kullanan arkadaşlara sorum faturada tasarruf sağlıyormu yoksa aynı faturayı odiyerek daha mı iyi ısınıyoruz.
    350 tl dediler bana bugun.ve nedense sadece satmak için bir kaç rakam verdiler yüzde40 tasarruf falan dediler.ilk kullanıcılardan bilgi almak istiyorum.(not evde mantolama ısı yalıtımı yok henüz.)
  • 240f oda termostatı kullanma kılavuzundan birşey anlamadığım için vaillant ı aradım, kullanma değil kıllanma kılavuzu sanki, kısaca kullanımı özetleyeyim;
    İki kavram var,
    Birincisi: Sıcaklık; ısı modu (güneş işareti) ve eco mod (ay işareti)
    İkincisi: Zaman; H1, H2, H3 de başlangıç ve bitiş zamanları var.

Asıl önemlisi....; Oda termostatı
    Başlangıç ve bitiş zaman aralığında sıcaklığı ısı modu sıcaklığında tutuyor, dışında kalan zamanlarda eco modu sıcaklığında tutuyor.
    Zaman programının çalışması için sağdaki döner düğme ile saat işaretine getiriyoruz,
    Diğer işaretler;
    Isı modu; sadece ayarladığınız sıcaklıkta çalışır,
    Eco mod: sadece ayarladığınız sıcaklıkta çalışır,
    Manuel mod: F tuşu ile açılıp kapanıyor ve program çalışırken basılırsa ilk program zamanı değişimine kadar devam ediyor.
    Off: Kombiyi kapatır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zebede

quote:

vailant kombi kullanmaktayım.sadece vailant termostat kullanabiliyormuşuz kullanan arkadaşlara sorum faturada tasarruf sağlıyormu yoksa aynı faturayı odiyerek daha mı iyi ısınıyoruz.
    350 tl dediler bana bugun.ve nedense sadece satmak için bir kaç rakam verdiler yüzde40 tasarruf falan dediler.ilk kullanıcılardan bilgi almak istiyorum.(not evde mantolama ısı yalıtımı yok henüz.)

Merhaba,

Vaillant'ın Calormatic 240 oda kontrol cihazını kullanıyorum. Benim evimde de mantolama yok. Kombim balkonda ve dolap içinde olduğu için ve birde evde olmadığımız saatlerde boşuna çalışmasın ama eve gelmeden veya uyanmadan önce de çalışsın istediğim için tercih etmiştim. Ben çok memnunum. Tasarruf kullanma ve ısınma derecesi ile ilgili daha çok. Ama kesinlikle öyle %40 falan tasarruf beklemeyin. Belki %10 - %20 civarı olabilir.
    350 TL fiyat sanırım 360f kablosuz modelinin fiyatı. Evinizin yakınlarında baz istasyonu(direği) varsa veya evde telsiz telefon, ADSL vs kablosuz teknoloji kullanıyorsanız vaillant servis kablosuzu önermiyor. Ben bu sebeple 240 kablolu modeli aldım iyi ki de öyle yapmışım çünkü cihaz kombi ile iletişimde mi değil mi diye düşünmek zorunda değilim. Cihaz ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olurum.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: yumyan

quote:

Orijinalden alıntı: zebede

quote:

Merhaba,

Vaillant'ın Calormatic 240 oda kontrol cihazını kullanıyorum. Benim evimde de mantolama yok. Kombim balkonda ve dolap içinde olduğu için ve birde evde olmadığımız saatlerde boşuna çalışmasın ama eve gelmeden veya uyanmadan önce de çalışsın istediğim için tercih etmiştim. Ben çok memnunum. Tasarruf kullanma ve ısınma derecesi ile ilgili daha çok. Ama kesinlikle öyle %40 falan tasarruf beklemeyin. Belki %10 - %20 civarı olabilir.
    350 TL fiyat sanırım 360f kablosuz modelinin fiyatı. Evinizin yakınlarında baz istasyonu(direği) varsa veya evde telsiz telefon, ADSL vs kablosuz teknoloji kullanıyorsanız vaillant servis kablosuzu önermiyor. Ben bu sebeple 240 kablolu modeli aldım iyi ki de öyle yapmışım çünkü cihaz kombi ile iletişimde mi değil mi diye düşünmek zorunda değilim. Cihaz ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olurum.

Saygılar

bizde o yazdıklarınızın hepsı var kablosuz modülü kullanıyoruz bır sorun yok

• Bende de bilimum kablosuz aygıtlar var 3 yılda 1 pil değişimi ile sorunsuz....
  • vaillant colarmatik 340 f aldım kullanma klavuzundan hiç bişey anlayamadıgım gibi cihazdanda bişey anlamadım yani sanki hiç etkisi yok gibi. yardımcı olacak varmı kullananlardan. ayrıntılı olarak nasıl programlandıgını menulerin ne işe yaradıgını anlatırsa sevinirim.
  • Vaillant On/Off Oda Termostatı
    Vaillant VRT40 oda termostatı Tüm duvar tipi Vaillant cihazları içindir. Ürünün montajı Vaillant yetkili servislerince gerçekleştirilir. Elektrik tesisatının yetkili servis öncesi hazırlanması gerekmektedir.

Vaillant 240F Oda termostatı
    calorMATIC 240f Oda Termostatı Tüm Vaillant cihazlarıyla kullanılabilen kablosuz duvara monte edilebilen haftalık programlı dijital oda termostatı. 240f Dijital Oda Termostatı; Haftalık ve günlük program imkanı. Kablosuz bağlantı ile duvara monte edilerek kullanım Gündüz ve gece konumunda ayrı ayrı programlanabilme Tüm Vaillant Cihazları ile uyumludur

Vaillant 240 Dijital Oda termostatı
    240 Dijital Oda Termostatı; Haftalık ve günlük program imkanı. Pil ile hafıza korunması Kablolu bağlantı ile duvara monte edilerek kullanım Kapalı alanda 50m ye kadar kapsama alanı. Gündüz ve gece konumunda ayrı ayrı programlanabilme Kombi ile Oda termostatı arasında kablo bağlantısı gereklidir. ( 3 x 0.75 TTR ) Kablo tesisatını elektrikçinize yaptırmanız gereklidir. Kablonun uç [...]

Vaillant 230 Dijital Oda termostatı
    calorMATIC 230 Oda Termostatı Duvara monte edilen günlük ve haftalık oda termostatı 135 yıllık Vaillant güvencesi ile üretilen oda termostatları hayatınıza kolaylık sağlar 230 Dijital Oda termostatı; Haftalık ve günlük program imkanı. Kablolu bağlantı ile duvara monte edilerek kullanım Gündüz ve gece konumunda ayrı ayrı programlanabilme.
    vaillant oda termostatı, vaillant oda termostatları hakkında daha fazla bilgileri oda termostatı üzerine açılmış olanwww.odatermostatlari.net sitesinden öğrenebilirsiniz

• selam arkadaşlar konuyu hortlayacağım belki ama oda termostatı bakıyorum vaillant 202/3-5 modeli var elimde. Çin'den veya tr deki sitelerden muadil termostat almak istiyorum. öncelikle merak ettiğim konu muadil yani orijinal olmayan termostatları kombimde kullanabilir miyim? kullanabilirsem eğer tavsite edebileceğiniz uygun fiyatlı(100TL yi geçmese iyi olur) kablolu termostat olarak ne önerirsiniz?
  • yeni evimde kombim eca olduğu için vaillant kombiye ait colormatik 240 f kablosuz termostadı satabilirim bağlantısı çok basit yapılır kitapçığındada tarif ediliyor mail adresim: a-sahin@hotmail.com.tr kargo size ait 125 tl dir 110 euro artı kdv almıştım slmlar
  • Vaillantin kullanim kilavuzunda eger termosat kullaniyorsaniz kalorifer suyu sicakligini en saga sonuna kadar cevirin diyor. Bu da 60-70 derece bir sicaklik demek oluyor, bana anlamsiz geldi biraz yani cok yuksek geldi. Vaillant kullanan arkadaslar cevaplayabilirse sevinirim.
    1. Kombide kalorifer suyu sicakligi dugmesi nerde duruyor sizlerde ?
    2. Termostat ayarini nasil yapiyorsunuz
    3. Petek vanalari ayariniz nedir ?

Gecen sene dogru durust isinmayip cok para verince bu sefer daha bilimsel yaklasayim dedim. Bir de gunduzleri evde degiliz . Cikarken termostat ayarini dusurecek miyim ?

Tesekkurler simdiden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guca

Vaillantin kullanim kilavuzunda eger termosat kullaniyorsaniz kalorifer suyu sicakligini en saga sonuna kadar cevirin diyor. Bu da 60-70 derece bir sicaklik demek oluyor, bana anlamsiz geldi biraz yani cok yuksek geldi. Vaillant kullanan arkadaslar cevaplayabilirse sevinirim.
    1. Kombide kalorifer suyu sicakligi dugmesi nerde duruyor sizlerde ?
    2. Termostat ayarini nasil yapiyorsunuz
    3. Petek vanalari ayariniz nedir ?

Gecen sene dogru durust isinmayip cok para verince bu sefer daha bilimsel yaklasayim dedim. Bir de gunduzleri evde degiliz . Cikarken termostat ayarini dusurecek miyim ?

Tesekkurler simdiden

Ben 60 derece olarak kullanıyorum.

Şuan gündüz 22 derece gece uykudayken 20 derece olarak ayarlıyorum bu birazda sizin evdeki konforunuzla alakalı tamamen.

Evden çıkarken kapatmayın 20 derecede kalsın bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı dert bendede var. Kablosuz modeli çok kötü. Birbiri ile iletişim sıkıntısı olunca donmaya karşı olan sistem devreye giriyor ve 90 derecede evi yakıp kavuruyor. Sözde tasarruf amaçlı almıştık. Küllüyen zarar bi makina.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.