Şimdi Ara

VAIO VGN-FW4ZTJ/H WINDOWS 7 YÜKSELTME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sony Vaio Vgn-Fw 4ZTJ/H model cihaza ait yükseltme kiti dün akşam elime ulaştı.
    Kılavuzda anlatılan talimatları yerine getip yedeklemelerimi yaptıktan sonra cihazı recovery dvd seti (5 dvd) ile fabrika ayarlarına döndürmek istedim ve baltayı taşa vurdum.
    Sırasıyla dvd'leri blueray okuyucuya takmaya başladım ve 3 numaralı DVD'de işlem tıkandı. Ben işlemin başında fabrika ayarlarına tam dönüş seçtiğim için sabit disk'te temizlendi ve windows vista uçtu.
    Birkaç kez daha denememe rağmen 3 numaralı vicdansız dvd her seferinde sorun çıkardı.
    Daha sonra yükseltme kiti ile gelen Windows 7 DVD'sini takıp sıfırdan kurulum yaptım.
    Bazı aygıtları tanımadı. Fn ve diğer fonksiyon tuşları çalışmıyor.
    Bluetooth sorunlu.

Yükseltme kiti ile gelen supplement dvd ise vista'dan yükseltmeye göre ayarlı olduğu için kurulum yapmıyor.

Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

• Arkadaşım malasef sorununun çözümünü bilmiyorum ama aynı model VAIO ' ları kullanıyoruz ve bende yükseltme kiti şiparişi verdim.Yükseltme sırasında çıkabilecek olası bir sorun için konunun takipçisi olmak istiyorum.Umarım bu konuda yükseltmeyi sorunsuz yapan arkadaşlar sana yardımcı olur.Sende gelişmleri burada paylaşırsan sevinirim.Umarım sorununa çözüm bulursun.
  • Hocam Widows 7 kurulumunu mutlaka yükseltme şeklinde yap. Sıfırdan kurulum çok yetersiz. Fonksiyonların çoğu kullanılamıyor. Sürücüleri yok.
    Sana tavsiyem Recovery DVD yapmadıysan eğer mutlaka çok kaliteli DVD medya kullan. Aksi takdirde aynı sonu paylaşırız.
    Eğer DVD setini hazırladıysan Allah yardımcın olsun.
    Bu arada nedir bu 5 DVD hazırlıyoruz recovery için. Hepsi de yarım yarım yazılmış.
    Birinden birinde zaten illa ki arıza verecekti.
  • Sony Vaio Avrupa serverlerinden cihaza ait şu ana kadar yayınlanan tüm sürücüleri indirdim.
    Toplamda 700 MB civarında.
    Daha sonra bu sürücüleri forumdan bir arkadaşın verdiği linkteki sıra ile kurdum.
    Tabi bu link USA olduğu için açıklama yapan şahsın bahsettiği sürücüler Vaio USA sitesinden indiriliyor ve sadece USA çıkışlı cihazlar için.
    Vaio USA sitesi çok kapsamlı. Aklınıza gelecek bütün sürücüleri ve üçüncü parti yazılımların bir kısmını bulabiliyorsunuz ama ben cihazı Türkiye'den aldığım için kullanamadım ama anlatılan sıra ile sürücüleri sorunsuz kurdum.
    Card Reader hariç tüm fonksiyonlar çalışıyor ancak tam sonuç cihaz kullanıldıkça ortaya çıkacak. Bir de bluetooth mouse kullanıyordum. Ancak şimdi eşleştiremiyorum. Eşleştirme kodu istiyor ne girersem gireyim hata veriyor. Birkaç denemeden sonra bloetooth adaptörü devreden çıkıyor.

• Mehmet arkadaşım pm ini okudum.Teşekkürler verdiğin cevaplar için.Sana pm atmak istedim ama gelen kutun dolu sanırım , bir ikaz aldım.Konuyu dağııtmak istemem ama burdan cevap vermek durumundayım.Yükseltme kitim elime ulaşdığında dediğin gibi yükseltme yapmayı düşünüyorum bende.Ziraa birçok arkadaşımız sıfırdan kurulum yaparken benzer sorunları yaşamız.Ve malasef henüz tam anlamıyla bir çözüm bulunamamış gibi gözüküyor.Bunun dışında ben recovery dvd lerimi Sony medyalarını kullanarak oludurdum ama laptopuma henüz o dvdlerle recovery işlemini hiç yapmadım.Yani sorun olup olmadığını henüz bilemiyorum.Yükseltme kiti geldiginde ; yükseltmeden önce recovery yapıp daha sonra yükseltme yapıcam.Eğer ki recovery medyalarımda bir sorun yok ise tabiki seve seve sizede kopyalar gönderirim.
  • aynı model laptop bendede mevcut ve gayet memnunum... agustos ayından beri kullanmaktayım. oncelikle verdigim paraya gani gani degdigini duşunuyourm. konuya glecek olursak, biçok arkadaş recovery dvdlerini oluşturduktan sonra recovery dvdlerini kullanmaya çalıştıklarında sorun yaşamış(3. dvd de sorun alma gibi). ben kendim oluşturdum , 5 dvd tabiki. ve fabrika ayalrına cevirmek için kullandım. hic de bir sorun almadım arakdaşlar:) deyim yerindeyse cillop gibi oldu bilgisayar. :) recover dvdlerini oluştururken kullandıgım dvd markası ise sony idi. pc ile uyumlu olsun demiştim :)

window7 yukseltme muhabeti içinse hic denemedigim için birşey soyleyemecegim. ancak bu konuda bir sorum olacak sizlere, windows7 yukseltme kitini nereden ve nasıl sipariş ettiginizi merak ediyorum . benim elimde windows 7 kurulum diski var fakat dolaylı yollardan edindigim ve test edip başarıyla kullandıgım bir kurulum diski. ama sony vaio fw serisi için yukseltme kiti elimde bulunmamakta. nereden ve nasıl sipariş ettiginizi paylaşabilirmisiniz? ayrıca ek bir ücret alınıyormu? alınıyor ise nekadar arkadaşlar? cvp alabilrsem sevinirim. bu arada son birşey, istyeneler için recovrey disklerimi upload edebilrim ihtiyacı olanlara...%100 sağlam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.