Maddi açıdan ailemden destek alamayacağım için bir çok vakfa(22) burs için başvurdum.Bunlarin yarısı aciklandi ve 2 sinde burs almaya hak kazandım mülakata falanda girdim tabi. Ancak bu vakıfları ikisi de başka yerden burs almayacaksın diyor.Her bir vakıf 250 burs veriyor. Bir vakıftan aldığım parayla gecinemeyecrgim için acaba 2 vakıftan burs alsam bunu farkederler mi? |
Vakıflar Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bursu Aldığını Nereden Görebilir?
KYK bursu aldığını aşağıdaki yöntemlerle görebilirsin:
- e-Devlet Kapısı: e-Devlet sistemine giriş yaparak "Gençlik ve Spor Bakanlığı" başlığı altında "KYK Burs Sorgulama" hizmetini kullanabilirsin.
- KYK İnternet Sitesi: KYK resmi internet sitesine giriş yaparak "Öğrenci İşlemleri" menüsünden "Burs Sorgulama" sayfasına ulaşabilirsin.
- KYK Mobil Uygulaması: KYK mobil uygulamasını telefonuna indirerek uygulama üzerinden burs durumunu sorgulayabilirsin.
Vakıflar Başka Yerden Burs Aldığını Görebilir mi?
Genel olarak vakıflar, başka kurum ve kuruluşlardan burs aldığını göremez. Burs aldığın kurum ve kuruluşlar arasındaki bilgi paylaşımı sınırlıdır. Ancak bazı durumlarda, birden fazla yerden burs almak koşullarına uymayabilirsin. Örneğin, aynı anda hem devlet hem de özel bir vakıftan burs almana izin verilmeyebilir.
Başka Yerden Burs Aldığın Nasıl Anlaşılır?
Bazı burs kurumları, başka yerden burs alma durumlarını kontrol edebilir. Bunu, burs başvuru formuna kişisel bilgilerini doldurmandan veya gelir belgesi talep etmenden anlayabilirsin. Başka yerden burs aldığını gizlemek, burs kurallarını ihlal etmek olarak değerlendirilebilir.
Aldığın Bursları Nereden Görebilirsin?
Aldığın bursları şu yöntemlerle görebilirsin:
- Burs Veren Kurumların İnternet Siteleri: Burs aldığın kurumların resmi internet sitelerinde burs durumunu sorgulayabilirsin.
- Burs Veren Kurumların Mobil Uygulamaları: Bazı burs kurumları mobil uygulamalar üzerinden de burs sorgulama hizmeti sunar.
- e-Devlet Kapısı: e-Devlet sistemine giriş yaparak "Eğitim ve Öğretim" başlığı altında "Burs ve Kredi Sorgulama" hizmetini kullanabilirsin.
Burs Alıp Almadığını Nasıl Öğrenebilirsin?
Burs alıp almadığını şu yöntemlerle öğrenebilirsin:
- Burs Başvurusu Yaptığın Kurumla İletişime Geç: Burs başvurusu yaptığın kurumla iletişime geçerek burs durumunu sorgulayabilirsin.
- e-Devlet Kapısı: e-Devlet sistemine giriş yaparak "Eğitim ve Öğretim" başlığı altında "Burs ve Kredi Sorgulama" hizmetini kullanabilirsin.