Şimdi Ara

vampirler gerçekmi ( ciddi ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
13.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir belgeselde izlemiştim. Adamlar azı dişlerini vampir dişi yaptırmış, birbirlerinin kanını falan içiyor. Vampiriz diyorlar. Aha da belgesel:http://www.belgesell.com/tabu-esler-ve-cinsellik.html
  • vampir denilen şey kazıklı voyvoda denilen bir adamın sembolize edildiği karakterdir.bu adam emrindeki kişileri yukardan kazığa bırakalarak cezalandırılırmış. Vampir; bi yazar (adını unuttum) bu kazıklı voyvodayı baz alarak brz hayal gücü etkisiyle yarattığı bir karakterdir . (ben de bi yerde izlemiştim bu şekilde anlatılıyodu)
    ayrıca yurt dışında kendini sözde vampir olarak gösteren salak şaçma gruplar var .tamamen saçmalık senin anlayacağın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor araba zaten var bitkisel ürünleri aldık mı resident evil daki gibi bişi olursa sararız bitkiyi üzerimize :D

ben hazırım evde 3 lü samuray kılıcım var orjinaldir ha :D

http://images.gittigidiyor.com/4937/DEKORATIF-3-LU-SAMURAY-KILICI-BUYUK-BOY-KATANA__49370392_0.jpg

gittigidiyordakinin aynısı gibi daha sonra ss alır koyarım
  • ee tabi konuyu 2005 te açmışız o zaman forum daha ciddi idi mantıklı yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ederim ama konuda herhangi bir uydurma söz konusu değildir
  • Geçmiş yıllarda olduğunu biliyorum. Orta Çağ veba dönemi vs. Bir ton hikayesi var ama şu an hatırlayamadım.
  • Şu ana kadar beni ısırmadılarsa olup olmamaları bana bi problem teşkil etmiyor.

Nick
  • düzenli olarak Subkonjonktival Hemoraji geçirdiğim için aranızda vampire en yakını olan benim sanırım isteyen google'da aratıp nasıl bir hastalık olduğunu görebilir fotosunu koyarsam forum kapanabilir o yüzden yönlendirme yapıyorum
  • Bilim Açısından Vampirlik
    Kaliforniya Üniversitesi araştırmacılarından kimya profesörü Wayne Tikkanen’in yaptığı araştırmaya göre vampirliğin asıl sebebinin Porfiria hastalığı olduğu tespit edilmiştir. 1700’lü yıllarda hastalık hakkında bilgisi olmayan Avrupalılar, hastaları vampir olarak niteleyerek lanetlemekteydiler. Bir çeşit kan zehirlenmesi olan Porfirya hastalığının ilerlemesiyle derinin kızılötesi ışınlara karşı zayıfladığı ve bu nedenle karardığını açıklayan Tikkanen, “Hastada anormal kıllanma görülür. Dudaklar kuruyup çekildiği için dişler ortaya çıkar. Hasta çok acı çeker. Sonunda çıldırır.” diyerek hastalığı açıklamıştır. Bu hastaların derilerinin hassaslığı nedeniyle sadece geceleri çıkabildiklerini ve tedavi amacıylada hayvan kanı içtiklerini belirten Tikkanen “Hikayelerde vampirlerin neden gece dışarı çıkıp kan içtiklerinin yanıtı işte bu.” demiştir.

Kaynak

• quote:

Orijinalden alıntı: clube

vampir denilen şey kazıklı voyvoda denilen bir adamın sembolize edildiği karakterdir.bu adam emrindeki kişileri yukardan kazığa bırakalarak cezalandırılırmış. Vampir; bi yazar (adını unuttum) bu kazıklı voyvodayı baz alarak brz hayal gücü etkisiyle yarattığı bir karakterdir . (ben de bi yerde izlemiştim bu şekilde anlatılıyodu)
    ayrıca yurt dışında kendini sözde vampir olarak gösteren salak şaçma gruplar var .tamamen saçmalık senin anlayacağın :)

Kazıklı voyvoda dediğin kişi vlad dracula'dır. kendisi küçük yaşlarda babası tarafından eflak-bogdan ın valiliği karşılığında yetiştirilmek üzere kız kardeşiyle birlikte osmanlı himayesine verilmiş bir cocuktu. kardeşi ve kendisi osmanlı sadrazamlarından ve sultanlarından farksız sekilde yetiştirilip eğitildi. vlad dracula, fatih sultan mehmet ile birlikte birbirlerinin en yakın arkadaşı olarak yetişti. aynı hocalardan aynı eğitimleri alarak. zamanı geldiğinde fatih tarafından eflak bogdan ın valiliği kendisine verildi. oda etrafında ki kişilerin doldurusuyla osmanlıya karsı bir ayaklanma baslattı. bunun üzerine yine en yakın arkadası fatih tarafından transilvanyada bir kalede kusatıldı. kusatma sırasında vlad ın esi kale hisarında kendisini asarak intihar etti. bunun üzerine kimilerine göre basarısız bir kusatma, kimilerine görede 2. mehmet'in musamma göstermesi ile vlad bu kaleden kactı. zaman içinde yine osmanlıya ayaklanma girişiminde bulunmasıylada fatih sadrazamı kontrolunde bir ordu ile kellesini istanbula getirtti. ibret olması için istanbul sokaklarında gezdirilen dracula nın kellesi daha sonra bilinmeyen bir yere gömüldü.kendisine vampir yakıştırılmasının yapılmasının sebebi, babasının ve kendisinin savaşta esir düşenlere ve hainlere uyguladığı akıl almaz işkence teknikleridir ki bunlardan en bilineni canlı canlı yağlı kazıklara oturtmadır. vampir dediğimiz yaratığın efsanesi ise vlad dracula'dan çok daha öncelerine dayanan hikayelerden gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sunshin

kuran-ı kerımde boyle bısı soylenmıyo ...ve olmazda

Kardeşim komıkmısın ya kuranda söylenen herşey doğru mu ? unutmadan vampirlere inanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anicca

quote:

Kardeşim komıkmısın ya kuranda söylenen herşey doğru mu ? unutmadan vampirlere inanmıyorum

Okumadan bilemezsin, dereyi görmeden paçaları sıvama kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crown Clown

quote:

Orijinalden alıntı: Anicca

quote:

Okumadan bilemezsin, dereyi görmeden paçaları sıvama kardeş.

Kuranda dünyanın duz olduğu pek bi doğru kardeş ?
  • kuran da yazan her şey benim için doğrudur , kuranın neresinde dünya düz yazıyormuş paylaşta bilelim biz rastlamadık öyle bişeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür deniz

bizim patrona rastlar inşallah o amok koşucusu
    şaka bi yana vampir diye bişey keşke olsa
    macera olur
    blade falan takılırız
    gümüş kurşun vs
    ha bi de blade kılıcı lazım
    araba motor masraf ama yaa

Gümüş kurşun sıtaylaaa 2012!
  • Bu konuya bende bir aralar kafayı takmıştım.
    Vampirlerle görüşen bir yazar bile vardır,dünyanın birçok yerinde onlarla görüştüğünü dile getirmiştir.
    Bir forumda Londra'da 400 yıldan beri yaşadığını insanların fark etmemesi için belirli teknikler uyguladıklarını,ihtiyacı olan kanları geceleri hayvanları avlayarak karşıladıklarını dile getirmişti.
    Kimse olayın gerçek yüzünü bilemez etrafınızda bin bir türlü olaylar döner ruhunuz duymaz kesin yoktur diye birşey söylemek çok yanlış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wardak

quote:

vampir denilen şey kazıklı voyvoda denilen bir adamın sembolize edildiği karakterdir.bu adam emrindeki kişileri yukardan kazığa bırakalarak cezalandırılırmış. Vampir; bi yazar (adını unuttum) bu kazıklı voyvodayı baz alarak brz hayal gücü etkisiyle yarattığı bir karakterdir . (ben de bi yerde izlemiştim bu şekilde anlatılıyodu)

Kazıklı voyvoda dediğin kişi vlad dracula'dır. kendisi küçük yaşlarda babası tarafından eflak-bogdan ın valiliği karşılığında yetiştirilmek üzere kız kardeşiyle birlikte osmanlı himayesine verilmiş bir cocuktu. kardeşi ve kendisi osmanlı sadrazamlarından ve sultanlarından farksız sekilde yetiştirilip eğitildi. vlad dracula, fatih sultan mehmet ile birlikte birbirlerinin en yakın arkadaşı olarak yetişti. aynı hocalardan aynı eğitimleri alarak. zamanı geldiğinde fatih tarafından eflak bogdan ın valiliği kendisine verildi. oda etrafında ki kişilerin doldurusuyla osmanlıya karsı bir ayaklanma baslattı. bunun üzerine yine en yakın arkadası fatih tarafından transilvanyada bir kalede kusatıldı. kusatma sırasında vlad ın esi kale hisarında kendisini asarak intihar etti. bunun üzerine kimilerine göre basarısız bir kusatma, kimilerine görede 2. mehmet'in musamma göstermesi ile vlad bu kaleden kactı. zaman içinde yine osmanlıya ayaklanma girişiminde bulunmasıylada fatih sadrazamı kontrolunde bir ordu ile kellesini istanbula getirtti. ibret olması için istanbul sokaklarında gezdirilen dracula nın kellesi daha sonra bilinmeyen bir yere gömüldü.kendisine vampir yakıştırılmasının yapılmasının sebebi, babasının ve kendisinin savaşta esir düşenlere ve hainlere uyguladığı akıl almaz işkence teknikleridir ki bunlardan en bilineni canlı canlı yağlı kazıklara oturtmadır. vampir dediğimiz yaratığın efsanesi ise vlad dracula'dan çok daha öncelerine dayanan hikayelerden gelir.

sen baya ayrıntıya dalmışsın saol :) bazı ayrıntıları sayende hatırladım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wardak

quote:

sen baya ayrıntıya dalmışsın saol :) bazı ayrıntıları sayende hatırladım :)

Vlad dracula ile ilgili bir dönem fazlasıyla kitap okuyup araştırma yapmıştımda ordan kısaca özet geçeyim dedim ama pek kısa olmamış :)

• ohaaa
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.