Şimdi Ara

vampirler gerçekmi ( ciddi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
13.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar vampir tarzında anlatılan bişyler duydunuzmu mesela bizim oralarda cazı dedikleri bişe var ve yeni doğan çocuklar 40 günlük olana kadar asla yanlarından ayrılmazlar ve bunları tasvir ederlerken norml aramızda yaşayan insanlar fakat aniden dönüşüm geçirdikleri gözlerini kızardığı dişlerinde dğişim olduğu falan söyleniyor yaşlılarca tabi bu tanıma uyan beim aklıma vampir gedi bu cazı dedikleri şey daha çok yeni doğan bebeklere saldırırmış ve ciğerlerini yermiş çocuğu ölü olarak bulanlar ciğerinin çalındığını görürmüşler yüzden 40 günlüğe kadar yalnız bırakmazmışlar yalnız ölümsüzlük diye bir olay yok ben pek inanmamıştım fakat bize uzak olan akrabalardan biri kendisi öğretmen namazında niyazında bi insan ben daha konuşmadım fakat aile içinde önemli bir yeri var bu namaz kılarken arkadan bir gölgenin geçtiğini fark eder ve huylanır selam verip odaya girdiğinde o yaratık ilekarşılaşır baya bi boğuşma geçer ve akrabam üstün gelir yenilen yaratık eski haline döner ve o köyden tanınan bir kişidir öğretmen ona bidaha böyle bişe yapmayacağına yemin ettirir ve bırakır ve onun kim olduğunuda kimselere söylemez vallaha ben gidince oakrabama olayın ayrıntılarını soracam şimdiye kadar hiç görüşmedim ama b anlattığım gerçek ben byburtluyum belki trabzon ve erzurum tarafından olanlar benzer şeyler duymuş olabilirler en azından 40 günlük bebek olyı vardır öyle ise ailelerine neden çocuğu yalnız bırakmazlar diye sorsunlar bakalım amacım paylaşmak ve daha fazla bilgi edinmek teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vampirler Gerçek mi?

Vampirler, yüzyıllardır insanlığın hayal gücünü meşgul eden, kan içen doğaüstü varlıklardır. Ancak vampirlerin gerçek olup olmadığı sorusu, uzun süredir tartışılan bir konudur.

Kanıtların büyük çoğunluğu, vampirlerin yalnızca mitolojik figürler olduğunu göstermektedir. Tarihsel kayıtlar ve bilimsel araştırmalar, vampirlerin varlığına dair güvenilir kanıtlar sunmamaktadır. Ancak vampir inancının, hastalıklar ve diğer doğaüstü korkulara yönelik insan tepkilerinden kaynaklandığına dair teoriler mevcuttur.

Örneğin, 18. ve 19. yüzyıllarda Avrupa'da yaygın olan porfiri hastalığı, vampir efsanesine katkıda bulunmuş olabilir. Bu nadir hastalık, ciltte aşırı hassasiyet ve güneş ışığına karşı hassasiyet gibi vampirlerle ilişkilendirilen belirtilere neden olur.

Bir diğer teori ise vampir inancının, 17. yüzyılda Romanya'daki kazıklarda bulunan cesetlerin bozulmamış görünümüne dayandığını öne sürer. Bu cesetler, kanla beslenen vampirler olarak yorumlanmış olabilir.

Sonuç olarak, mevcut kanıtlar vampirlerin gerçek varlıklar olmadığını göstermektedir. Ancak vampir inancı, insan korkularını ve inançlarını yansıtan zengin bir kültürel mirasa sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • inanmayın böyle şeylere ya hangi çağda yaşyoruz
  • ''olmaz olmaz'' diye bi laf var herşey olabilir.fakat ben pek inanamadım bu değişim olayına.
  • vallaha bende inanmıyordum ama şu bizim akraba olayı değiştirdi bi gitsem köye onunl konuşacam bu mevzuyu
  • kuran-ı kerımde boyle bısı soylenmıyo ...ve olmazda
  • NİHOHOAOHHAHAHUAHUAHAHU!!! Daha ÇOK KAN!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D2021159 -- 2 Eylül 2005, 3:52:48 >
  • Vampirler varmış ama Holywood filmlerindeki gibi değil. Vampirlik bir hastalığın sonucu. TRT'de Kanıt Peşinde dizisinin bir bölümünde vardı. Kadın ıssız yerlerde insanları köpeğine öldürtüyor ve kanlarını içip karaciğerlerini yiyordu. Hastalık sebebiyle bu insanlar güneşe çıktıklarında derilerinde lekeler oluşuyormuş, ama insan eti yediklerinde hastalığı bir miktar bastırıyorlarmış.
    Bu arada belirteyim dizi bilim-kurgu değil gayet ciddi bir dizidir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Korkunç İlginç Olaylarınız.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dönüşüm falan filan hikaye ama öğretmen olayına bişey diyemem
  • "amok koşucusu"diye bir şey duydunuzmu
    amok afrikada bir bölgenin adıydı sanırım.orada görülen bir hastalık var yakalanan
    aniden delirip koşmaya ve önüne çıkanları ısırmaya başlıyo
  • evet vampirler var
    bu vampirler yarasaya benziyor biraz daha küçükler
    hayvanların kanını emiyorlar
    mesela ineklerin ama hayvanı öldürmüyor ve pek te
    canını yakmıyor
    bir nevi asalak
  • fena çuvallamışız
    AMOK KOŞUCUSU

Dr. S. Murat Tura (Psikiyatr)

Psikiyatrinin iddiası bütün ruhsal bozuklukların evrensel olduğu yönündedir. Yani bir Hintli'nin şizofreniyle bir Fransız'ınki aynıdır. Ruhsal bozukluklar evrenseldir ancak bunun dışa vurumu ülkeden ülkeye ve kültürden kültüre değişir. Mesela Malezya'da Amok Koşusu denen bir olay vardır. Genç erkek palasını eline alır ve bir pazar yerine dalarak 20-30 kişiyi bir anda öldürür. Aynı olayın 19. yüzyılda İstanbul'da da görüldüğüne dair bulgular var. İncelediğiniz iki karakterde de evrensel bir tema var: Çocukluğun geri dönmesi. Birgün bir nedenle çocukluk deneyimleri su yüzüne çıkmış görünüyor. Ancak cesetleri koliye koyan Orhan Aksoy bana paranoid şizofreniyi anımsattı.
  • bizim patrona rastlar inşallah o amok koşucusu
    şaka bi yana vampir diye bişey keşke olsa
    macera olur
    blade falan takılırız
    gümüş kurşun vs
    ha bi de blade kılıcı lazım
    araba motor masraf ama yaa
  • Malezya'da Amok adlı bir genç adam bir gün palasını eline alır
    ve artık her nedense çılgın gibi koşmaya başlar . Sağına soluna bakmadan mütemadiyen koşar koşar koşar.
    Önüne geleni ezer, çarpar öldürür.

Yıkıcılar

Amok son olarak da bir pazar yerine dalar ve palasını gelişi güzel sallayarak oradaki pek çok insanı paramparça eder. İşte bu hikayeden mülhem, kar zarar hesabi yapmadan her şeyi kıran döken saldırgan ve yıkıcı kişilikler için
    Amok koşucusu tabir edilir.
  • vampir hastalığı ile ilgili biraz bilgi burada
     vampirler gerçekmi  ( ciddi )

• quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf666

bizim patrona rastlar inşallah o amok koşucusu
    macera olur
    blade falan takılırız
    gümüş kurşun vs

manyaksın sen harbiden öle valla :D ama ben motor alıcam inş.bu ayın 15 de.ama scooter yaa:D onlar yakalarlar beni :D shoper falan almak lazım :D yada harley :D onada evi yada arabayı satmak lazım yaa :D

+ öğretmen olayına bişi diyemem ama,vampir saçma gibi

• cazı yada cazu = cadı

anadoluda değişik yerel lehçelerde kötü ruh anlamında da kullanılıyor.

vampirlik ise tarih boyunca çeşitli hastalıkların yanlış yorumlanmasıyla ortaya çıkmış bir efsane...
    en sık görüleni kuduz... sudan ve ışıktan korkmak - ısırma isteği çılgınca saldırganlık vs vs ..

başka hastalıklarda var vampir efsanelerine temel olan.

malezya ve güneydoğu asyada görülen amok koşusu denen çılgınlık nöbeti gerçektende var.
    bunun o bölgedeki hayat şartlarından bunalım geçiren insanlarda görüldüğü düşünülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 3 Eylül 2005, 14:41:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loup

quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf666

bizim patrona rastlar inşallah o amok koşucusu
    macera olur
    blade falan takılırız
    gümüş kurşun vs

manyaksın sen harbiden öle valla :D ama ben motor alıcam inş.bu ayın 15 de.ama scooter yaa:D onlar yakalarlar beni :D shoper falan almak lazım :D yada harley :D onada evi yada arabayı satmak lazım yaa :D

+ öğretmen olayına bişi diyemem ama,vampir saçma gibi

oha ya bir harley icin ev mi satilir kac para bu harleyler 100 milyarmı?

• bizim ev belki o kadar etmiyoo
  • noluyoruz yaa millet blade liye soyunmuş bakıyorumda
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.