merhaba arkadaslar bende 333. van kısa donem piyade er im.. van cıkan arkadaslarla görüşelim.. gitarsolo@gmail.com .. herkese hayırlı olsun hayırlı teskereler
selam tertipler 7'NCİ KOR. 6'NCI HD. A. K.LIĞI Van Hayırlı olsun
istanbuldan pazartesi sabah uçağıyla gideceğim. önce bir şehri dolaşıp, öğleden sonra 4 gibi falan teslim olmayı düşünüyorum. akşam da girsen sabah da girsen aynı şey, o azman neden bütün günü oada geçiresin değil mi?
beyler çok soğuktur haberiniz olsun
abimin askerliği (90/1-B) Sivastan Vana çıktı (piyade) ama nereye çıktığını bilmiyorum sadece Van ilçesine çıktı dedi sizden bi ricam var Van da askerlik genel olarak nasıl? terör orda da varmı? günleri nasıl geçer? rahatmıdır? şimdiden teşekkür ediyorum
van saray özalpmiş ltfen bilgi verin
arkadaşlar ben bizzat askerligimi 6 hudut alayında yaptım ordan taburada gittim bölügede karakollarındada kaldım hala bilgi almak isteyen olursa ister buraya yazsın ben cevablarım isterse cumhur_mese@hotmail.com a yazsın
ah ulen eski günlerim aklıma geldi hudut kartalı olduğum ne günlerdi......Selam olsun şimdi orda 3000 küsür rakımlı yerlede , kışın gece - 25 leri bulan soğuklarda, cumartesi pazarı çarşı olmadan nöbet tutan kardeşlerime.. çok zor askerlik yapıyorsunuz ama gerçekten hudut kartalı olmak ayrıcalık... ben şeref duydum ve hertürlü zorluğa rağmen severek yaptım... bölük komutanın biz ilçelere giderken söylediği bir söz vardı askerliği nerde yaptığınızdan çok kimlerle yaptığınız önemli..... gerçektende alayda kalıp ta kendilerine imrendiğimiz arkadaşlardan çok daha zevkli bir 5,5 ay geçirdik....
van başkale taburunda 331. kısa dönem termalci olarak görev yaptım.bi cok karakol gezdim. bütün zorluklara rağmen harika bi askerlik yaptığımı düşünüorum.bu vatana borcumu güzelce ödedim :)
7.KOR.6.HUD.A.KOMUTANLIĞI TOPRAKKALE
335. kısa dönem er olarak
7'nci Kor. 6'ncı Hd. A. K.lığı VAN
Devrelerimden benden başka VAN'a gidecek olan var mı?
7'nci Kor. 6'ncı Hd. A. K.lığı VAN'a Kısa Dönem Er olarak gidiyorum.
Öncelikle konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Merak ettiğim konu ise burada acemiliğimiz bittikten sonra dağıtımımız sadece Van sınır karakollarına mı oluyor yoksa burada da kalabiliyor muyuz?? Ayrıca Van'daki terör olayları ne durumdadır acaba (Özellikle sınır karakollarındaki durumlar?) İlk başta sevinmiştim ancak Hudut kelimesi çok fazla kafamı karıştırıyor açıkcası. Bizleri operasyonlara gönderiyorlar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: nino
Öncelikle konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Merak ettiğim konu ise burada acemiliğimiz bittikten sonra dağıtımımız sadece Van sınır karakollarına mı oluyor yoksa burada da kalabiliyor muyuz?? Ayrıca Van'daki terör olayları ne durumdadır acaba (Özellikle sınır karakollarındaki durumlar?) İlk başta sevinmiştim ancak Hudut kelimesi çok fazla kafamı karıştırıyor açıkcası. Bizleri operasyonlara gönderiyorlar mı?
Hocam selam aynı yere gidiyoruz :). Notebooklarımız bile aynıymış. Kaderin böylesi :)))
quote:
Orijinalden alıntı: me-er
quote:
Hocam selam aynı yere gidiyoruz :). Notebooklarımız bile aynıymış. Kaderin böylesi :)))
emrah_67_1988@hotmail.com Van'a düşen tertiplerim ekleyin haberleşelim...:):)
amoah_torres@hotmail.com gökhan denızlı
Selam arkadaşlar bende 7'nci Kor. 6'ncı Hd. A. K.lığı VAN'a Kısa Dönem Er olarak gidiyorum.Aynı şekilde bilgilendirebilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Herkese hayırlı olsun.
sertugkocaturk@hotmail.com
quote:
Arkadaşlar merhaba,
333. Kısa dönem olarak Van-Çaldıran'da görev yapıyorum. Merak ettiğiniz konular hakkında bilgilendirmeye çalışayım sizleri. Acemiliğinizi alay da yaparsınız. 15 gun sonra dağıtımlarınız olur ve alay veya taburlara dağıtılırsınız. Bu esnada alayda kalanlar alayda usta askerliklerine devam ederken, taburlara dağılanlar 15 gün süren intibak dönemi sonrasında ya intibak gördikleri taburlarda yada bölük merkezleri ve karakollara dağılırlar. Alay a bağlı 4 tane tabur var. Bunlar Çaldıran, Başkale, Özalp, Albayrak.
Ben çaldıran da taburdayım, çok sukur rahat bir askerlik yapıyorum, Van a ve çaldırana gelecek arkadaslarda hiç endişe etmesin nispeten diğer dogu illerine göre rahat bir askerlik geçirirler. Teror olaylarına gelince, haberlerde takip edenleriniz olmustur belki, 3-4 gün önce çaldıran da emniyet binasına saldırı duzenlendi, neyseki zamanında gorulup teroristler olduruldu.
Kısa dönemler genelde operasyona cıkmıyor, ama karakollara dusen arkadaslarımdan cıkanlar var. Operasyonları iç güvenlik timleri yapıyor. Burdaki faaliyetler byük ölçekli olarak kaçakçılıkla ilgili.
Sormak istediğiniz başka birşey varsa seve seve cevaplarım arkadaslar.