Şimdi Ara

VAN 6. HUDUT ALAY KOMUTANLIĞI ÇIKANLAR !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
173.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kbrn_

7.KOR.6.HUD.A.KOMUTANLIĞI TOPRAKKALE

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaslar,

benim esim uzun donem askerlik, Van' saraya düstü. Hudut birligi karakol! bu konuda bilginiz varsa ogrenebilirmiyim. Simdiden tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdiken

Bi aksilik olmaz ise şuan eğitim çavuşunuz olarak yazıyorum bu yazıyı. Ben Eren. Alay'a girdiğiniz andan itibaren bir diğer kısa dönem arkadaşım Cankut ile beraber acemiliğiniz süresinde sizlere eşlik edicez. Sözlerimden de anlaşılageldiği üzere ben de kısa dönemim. (327.)
    İlk olarak şunu söylemek istiyorum ailenize ve sizi seven, merak eden herkesin gönüllerine su serpin çünkü çok güzel ve rahat bir yere geliyorsunuz. Doğuda askerlik yapılabilecek yegane bir yer burası. Lütfen samimiyetime inanınız.. Size önerim çok bi eşya getirmemeniz yönünde zira ben buraya kocaman bir bavulla geldim ve keşke o kadar yük yapmasaydım dedim çünkü kantinde bütün ihtiyaçları karşılamanız mümkün.. Birde cep telefonu getirmemenizi öneririm (bu önerimi dikkate alınız!)
    Hadi artık gelin !!! :D Gözlerim yolda kaç gündür...
    Kapıda sizi beklio olucam.. siz benm son görevim olucaksınız..
    İyi yolculuklar. KTM 'ye takılmamaya gayret gösterin.. ve geç katılmayın..
    ciaooOOo

Alıntıları Göster
    yarın yanındayız çavuşum. bir soru daha sorabilirmiyim?? Yemin töreninin 15 gun sonra ( 24 aralık ) olacagını duyuyoruz, dogru mudur? Bütün verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: brksnmz

quote:

Orijinalden alıntı: nino

7'nci Kor. 6'ncı Hd. A. K.lığı VAN'a Kısa Dönem Er olarak gidiyorum.

Öncelikle konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Merak ettiğim konu ise burada acemiliğimiz bittikten sonra dağıtımımız sadece Van sınır karakollarına mı oluyor yoksa burada da kalabiliyor muyuz?? Ayrıca Van'daki terör olayları ne durumdadır acaba (Özellikle sınır karakollarındaki durumlar?) İlk başta sevinmiştim ancak Hudut kelimesi çok fazla kafamı karıştırıyor açıkcası. Bizleri operasyonlara gönderiyorlar mı?

Arkadaşlar merhaba,

333. Kısa dönem olarak Van-Çaldıran'da görev yapıyorum. Merak ettiğiniz konular hakkında bilgilendirmeye çalışayım sizleri. Acemiliğinizi alay da yaparsınız. 15 gun sonra dağıtımlarınız olur ve alay veya taburlara dağıtılırsınız. Bu esnada alayda kalanlar alayda usta askerliklerine devam ederken, taburlara dağılanlar 15 gün süren intibak dönemi sonrasında ya intibak gördikleri taburlarda yada bölük merkezleri ve karakollara dağılırlar. Alay a bağlı 4 tane tabur var. Bunlar Çaldıran, Başkale, Özalp, Albayrak.

Ben çaldıran da taburdayım, çok sukur rahat bir askerlik yapıyorum, Van a ve çaldırana gelecek arkadaslarda hiç endişe etmesin nispeten diğer dogu illerine göre rahat bir askerlik geçirirler. Teror olaylarına gelince, haberlerde takip edenleriniz olmustur belki, 3-4 gün önce çaldıran da emniyet binasına saldırı duzenlendi, neyseki zamanında gorulup teroristler olduruldu.

Kısa dönemler genelde operasyona cıkmıyor, ama karakollara dusen arkadaslarımdan cıkanlar var. Operasyonları iç güvenlik timleri yapıyor. Burdaki faaliyetler byük ölçekli olarak kaçakçılıkla ilgili.

Sormak istediğiniz başka birşey varsa seve seve cevaplarım arkadaslar.

Hadi artık çabuk gelin torunlar :)))

Alıntıları Göster
    Van / Çaldıran 7.kor 6. hd aly 1.hd tb 1.hd bl bekle ben gelıyorum...:D

• toruuuun tez gel :D 4. Hd. Tb. Baskaleye dusen varsa yardimci olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

toruuuun tez gel :D 4. Hd. Tb. Baskaleye dusen varsa yardimci olabilirim.
    341. dönemden çıkan var mı arkadaşlar. söylenenlere göre bizi çok zor şartlar bekliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: undeadtr

acemiliği burda yapmıştım ve bölük komutanımız oldukça iyiydi.yalnız bizim zamanımızda biraz su sorunu vardı onun dışında pek sıkıntı çekmedik.ama sıcaklara dikkat etmek lazım.bu aylarda vanda kuru bir sıcak vardır insanı terletmez ama çarpabilir aman dikkat
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiperX

quote:

Orijinalden alıntı: undeadtr

acemiliği burda yapmıştım ve bölük komutanımız oldukça iyiydi.yalnız bizim zamanımızda biraz su sorunu vardı onun dışında pek sıkıntı çekmedik.ama sıcaklara dikkat etmek lazım.bu aylarda vanda kuru bir sıcak vardır insanı terletmez ama çarpabilir aman dikkat

gözün kormasın arkadaşım geçen sene tam da bu aydı 335. kd olarak vanda yaptım ben de askerliğimi.acemiliği çaldıranda usta birliğini başkale albayrakta yapmıştım ve çok şükür neredeyse hiç sıkıntı çekmeden bitti askerlik.

komutanların anlayışlı olursa askerlikte rahat olur

• quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

341. dönemden çıkan var mı arkadaşlar. söylenenlere göre bizi çok zor şartlar bekliyormuş.

gözün kormasın arkadaşım geçen sene tam da bu aydı 335. kd olarak vanda yaptım ben de askerliğimi.acemiliği çaldıranda usta birliğini başkale albayrakta yapmıştım ve çok şükür neredeyse hiç sıkıntı çekmeden bitti askerlik.

(üstteki cevap da aslında sanaydı ama şu dh'nin dakika olayından dolayı karıştı.neyse aynı şeyler zaten)
  • quote:

quote:

(üstteki cevap da aslında sanaydı ama şu dh'nin dakika olayından dolayı karıştı.neyse aynı şeyler zaten)

Alıntıları Göster
    şu an acemiliğinizin sıcak günlerini yaşıyorsunuzdur.sorularınız olursa yazın konuya girdikçe yanıtlamaya çalışırım

• quote:

şu an acemiliğinizin sıcak günlerini yaşıyorsunuzdur.sorularınız olursa yazın konuya girdikçe yanıtlamaya çalışırım

Alıntıları Göster
    eğer alayda kalırsanız şanslısnız kalamaz bir yere gönderrirlerse van içinde dua edin çaldıran çıksın ben size kötüden iyiye sıralama yapayım

1-başkale
    2-albayrak
    3-özalp
    4-çaldıran

Çaldıranda soğuktan başka sıkıntı olmaz diğer yerlerde farklı farklı sıkıntılar var mesela başkale hakkariye yakın olduğu içi terör eylemi fazla albayrak da öyle özalp fiziksel koşullar ve imkanlar iyi değil ama çaldıran da tek sıkıntı soğuk kısa dönem olarak giderseniz rahat edersiniz en yüksek göreceğiniz rütbe yüzbaşı olur. asteğmenler ile aranızı iyi tutun eğer kısa dönem gideseniz olmayacak işiniz olur. ben

6.Hudut alayı Köpek eğitim ve destek müfreze komutanlığı 337 KD Vet. Çvş Fatih Şahin ayrıca burdan aklında kaldığım komutanlarıma saygılar...

• quote:

quote:

Öncelikle konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Merak ettiğim konu ise burada acemiliğimiz bittikten sonra dağıtımımız sadece Van sınır karakollarına mı oluyor yoksa burada da kalabiliyor muyuz?? Ayrıca Van'daki terör olayları ne durumdadır acaba (Özellikle sınır karakollarındaki durumlar?) İlk başta sevinmiştim ancak Hudut kelimesi çok fazla kafamı karıştırıyor açıkcası. Bizleri operasyonlara gönderiyorlar mı?

Arkadaşlar merhaba,

333. Kısa dönem olarak Van-Çaldıran'da görev yapıyorum. Merak ettiğiniz konular hakkında bilgilendirmeye çalışayım sizleri. Acemiliğinizi alay da yaparsınız. 15 gun sonra dağıtımlarınız olur ve alay veya taburlara dağıtılırsınız. Bu esnada alayda kalanlar alayda usta askerliklerine devam ederken, taburlara dağılanlar 15 gün süren intibak dönemi sonrasında ya intibak gördikleri taburlarda yada bölük merkezleri ve karakollara dağılırlar. Alay a bağlı 4 tane tabur var. Bunlar Çaldıran, Başkale, Özalp, Albayrak.

Ben çaldıran da taburdayım, çok sukur rahat bir askerlik yapıyorum, Van a ve çaldırana gelecek arkadaslarda hiç endişe etmesin nispeten diğer dogu illerine göre rahat bir askerlik geçirirler. Teror olaylarına gelince, haberlerde takip edenleriniz olmustur belki, 3-4 gün önce çaldıran da emniyet binasına saldırı duzenlendi, neyseki zamanında gorulup teroristler olduruldu.

Kısa dönemler genelde operasyona cıkmıyor, ama karakollara dusen arkadaslarımdan cıkanlar var. Operasyonları iç güvenlik timleri yapıyor. Burdaki faaliyetler byük ölçekli olarak kaçakçılıkla ilgili.

Alıntıları Göster
    mrb arkadaşlar acemi birliğimin bitmesine 14 gün var usta birliğim 7,KOR 6,HD, A, 4,HD TB VAN\BAŞKALE çıktı memleketim konya nasıl gidebilirim illaki ktm ye katılmam gerekirmi nasıl bi yer yardımcı olursanız sevinirim. kafam da bir yığın soru işareti var lütfen yardımcı olun...

• quote:

Orijinalden alıntı: cusuf

mrb arkadaşlar acemi birliğimin bitmesine 14 gün var usta birliğim 7,KOR 6,HD, A, 4,HD TB VAN\BAŞKALE çıktı memleketim konya nasıl gidebilirim illaki ktm ye katılmam gerekirmi nasıl bi yer yardımcı olursanız sevinirim. kafam da bir yığın soru işareti var lütfen yardımcı olun...

Alıntıları Göster
    birader öncelikle şunu söyleyim bir önceki sıralama dolayısıyla senin için üzgünüm ama herşeyde bir hayır vardır hayırlısı olsun neyse.. şimdi karayolundan gidersen seni elazığda ktmye alırlar ben ce bunu tercih etme ktm berbat oraya katılma senin için en temizi şudur hava yoluyla direk vana in orda 6. hudut alayı var toprakkale de yani merkezde oraya git ordan seni alırlar en temizi budur ktm ye sakın bulaşma bence derim hayırlı teskereler çok soğuktur haberin olsun krem mutlaka götür bol bol

• quote:

Orijinalden alıntı: ffatihh23

birader öncelikle şunu söyleyim bir önceki sıralama dolayısıyla senin için üzgünüm ama herşeyde bir hayır vardır hayırlısı olsun neyse.. şimdi karayolundan gidersen seni elazığda ktmye alırlar ben ce bunu tercih etme ktm berbat oraya katılma senin için en temizi şudur hava yoluyla direk vana in orda 6. hudut alayı var toprakkale de yani merkezde oraya git ordan seni alırlar en temizi budur ktm ye sakın bulaşma bence derim hayırlı teskereler çok soğuktur haberin olsun krem mutlaka götür bol bol

Alıntıları Göster
    askerliğimi van başkale'de yaptım ve 10 gün önce bitirdim.

başkale'de teror olayı fazla yok. sadece benim dönemimde değil, benden önce de senelerce ciddi bir sıkıntı olmamış. ben istihbaratta olduğum için epeyce bir şeyler öğrendim bu konularda. albayrak'ta bir kobra mayına bastı, yaralanmalar oldu, geçen sene de bebleşin kırsalında (başkale'ye bağlıdır, tabura yaklaşık 10 km uzaklıkta) jandarmaya pusu düzenlendi ve yanılmıyorsam 3 uzman erbaş şehit düştü. bunun dışında bir olay olmadı. eğer kalifiye bir elemansanız taburda rahat edersiniz. internet ve ps3 cafe var. kantin ve fastfood'a çok güzel ürünler geldi. yaş pasta, tavuk döner, poaça gibi seçenekler de var. evet gerçekten soğuk oluyor fakat çaldıran kadar değil. hijyen ve yemek konusunda sıkıntılar var. telefon yakalatırsanız ya kırarlar ya da adınıza kaydedilir, giderken alırsınız (izine çıkarsanız mutlaka alın, kayboluyor). telefonlar çok ucuzdur. çarşı yasak fakat gittiğinizde göreceksiniz ki yolunu bulup çıkabiliyorsunuz. başkale'nin çarşısı küçüktür fakat çok da verimlidir. lokantaları güzel ve ucuzdur, kıyafetten elektroniğe kadar herşeyi bulursunuz. kargoda sorun çıkartmıyorlar. evden ne yolatırsanız yollatın kargoları açmazlar. en azından şimdilik öyle. eğitim yok, mıntıka çok nadir. onun dışında da pek sorun yok. nöbet her yerde olduğu gibi başkale de de bir asker için sorun. karakollara düşerseniz de korkmayın, sıkılmayın. en eski karakol esenyamaç'dı, onu da sıfırlıyorlar. mendilli sürgün yeridir karakollardan. hem yer olarak, hem ortam olarak çok pistir. oraya düşmek, hakkari'ye düşmekten beter. vukuat yemedikçe göndermezler genelde oraya. karakolların mendilli dışındakileri sıfır, kantin var karakollarda. lcd televizyon vari. sıfır banyolarda sıcak su, koğuşlar sıfır, yemekler güzel v.s v.s v.s... başkale'yi kafanıza takmayın. benim canımı sıkan tek şey kantinin pahalılığı olmuştu. bence başkale alaydan çok daha rahat. alayda da 1 ayım geçti. 5 ay önce yukarıdaki yazıyı yazdığımda üzgündüm. göz açıp kapayıncaya kadar bitti, hey gibi günler.

ben askerliği istihbarat olarak yaptığım için herşeyi biliyorum aşağı yukarı. güvenli yer diye bir şey yok. mesela özalp'de de 2 ay önce bir astsubay şehit edildi ki özalp'ı herkes çok beğenir. albayrak'ı duyunca herkes yaka silkiyor. sosyal imkan v.s sıfır. en kötüsü diyorlar.. başkale orta seviyede. bence en kötüsü çaldıran çünkü soğuğu çekilir gibi değil.

• quote:

askerliğimi van başkale'de yaptım ve 10 gün önce bitirdim.

başkale'de teror olayı fazla yok. sadece benim dönemimde değil, benden önce de senelerce ciddi bir sıkıntı olmamış. ben istihbaratta olduğum için epeyce bir şeyler öğrendim bu konularda. albayrak'ta bir kobra mayına bastı, yaralanmalar oldu, geçen sene de bebleşin kırsalında (başkale'ye bağlıdır, tabura yaklaşık 10 km uzaklıkta) jandarmaya pusu düzenlendi ve yanılmıyorsam 3 uzman erbaş şehit düştü. bunun dışında bir olay olmadı. eğer kalifiye bir elemansanız taburda rahat edersiniz. internet ve ps3 cafe var. kantin ve fastfood'a çok güzel ürünler geldi. yaş pasta, tavuk döner, poaça gibi seçenekler de var. evet gerçekten soğuk oluyor fakat çaldıran kadar değil. hijyen ve yemek konusunda sıkıntılar var. telefon yakalatırsanız ya kırarlar ya da adınıza kaydedilir, giderken alırsınız (izine çıkarsanız mutlaka alın, kayboluyor). telefonlar çok ucuzdur. çarşı yasak fakat gittiğinizde göreceksiniz ki yolunu bulup çıkabiliyorsunuz. başkale'nin çarşısı küçüktür fakat çok da verimlidir. lokantaları güzel ve ucuzdur, kıyafetten elektroniğe kadar herşeyi bulursunuz. kargoda sorun çıkartmıyorlar. evden ne yolatırsanız yollatın kargoları açmazlar. en azından şimdilik öyle. eğitim yok, mıntıka çok nadir. onun dışında da pek sorun yok. nöbet her yerde olduğu gibi başkale de de bir asker için sorun. karakollara düşerseniz de korkmayın, sıkılmayın. en eski karakol esenyamaç'dı, onu da sıfırlıyorlar. mendilli sürgün yeridir karakollardan. hem yer olarak, hem ortam olarak çok pistir. oraya düşmek, hakkari'ye düşmekten beter. vukuat yemedikçe göndermezler genelde oraya. karakolların mendilli dışındakileri sıfır, kantin var karakollarda. lcd televizyon vari. sıfır banyolarda sıcak su, koğuşlar sıfır, yemekler güzel v.s v.s v.s... başkale'yi kafanıza takmayın. benim canımı sıkan tek şey kantinin pahalılığı olmuştu. bence başkale alaydan çok daha rahat. alayda da 1 ayım geçti. 5 ay önce yukarıdaki yazıyı yazdığımda üzgündüm. göz açıp kapayıncaya kadar bitti, hey gibi günler.

ben askerliği istihbarat olarak yaptığım için herşeyi biliyorum aşağı yukarı. güvenli yer diye bir şey yok. mesela özalp'de de 2 ay önce bir astsubay şehit edildi ki özalp'ı herkes çok beğenir. albayrak'ı duyunca herkes yaka silkiyor. sosyal imkan v.s sıfır. en kötüsü diyorlar.. başkale orta seviyede. bence en kötüsü çaldıran çünkü soğuğu çekilir gibi değil.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim arkadaşlar saolun ALLAH razı olsun hepinizden:)

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgattt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    usta birliği Çaldıran ilçesindeki 1.Hudut Taburu veya tabura bağlı karakollar'a çıkan varsa isteğiniz soruları cevaplayabilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortakey

usta birliği Çaldıran ilçesindeki 1.Hudut Taburu veya tabura bağlı karakollar'a çıkan varsa isteğiniz soruları cevaplayabilirim :)

Alıntıları Göster
    6.hudut alayında askerlik yapıyorum karakollara,taburlara gidecek arkadaşlar önce buraya geliyor zaten karargah takımındayım sorusu olan varsa cevaplayabilirim
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Alıntıları Göster
    ben şemdin'li de yaptım askerliğimi 6. hudut alayı sanırsam yüksekova'ya giderken van'ın başkale ilçesin'de solda kalıyor, van'a giderkende sağda :')

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Alıntıları Göster
    ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN

• quote:

Orijinalden alıntı: onuraykut

6.hudut alayında askerlik yapıyorum karakollara,taburlara gidecek arkadaşlar önce buraya geliyor zaten karargah takımındayım sorusu olan varsa cevaplayabilirim

Devriye köpek eri olarak oraya geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessuageKlemor

quote:

Orijinalden alıntı: onuraykut

Devriye köpek eri olarak oraya geliyorum.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar
    ben acemi birliğ amasya usta birliği olarak da 6 HUDUT ALAYI 3 HUDUT TABURU 11 İNCİ HUDUT BÖLÜĞÜ ( ÖNDERSERT HUDUT KARAKOLU) da askerliğimi tamamladım.askerliğim boyunca edindiğim tecrübeler e gelince arkadaşlar alay mükemmel bi yerdir.çarşı sosyal imkan vs her şey vardır.3 hudut taburu (ALBAYRAK) a na gidecek ler sakın ama sakın kalmayın arkadaşlar benim gittiği dönemde çok kötüydü binası eski bi kere KÖMÜR YANIO e haliyle kömürü de kısa dönem lere veya diğer yeni glen askerlere taşıtırlar.e tabi 3 bölük bağlı buraya o bölüklerin 9-10-11 bölük onların da kömürü taburdan gidio yani 2 ay günlük 7 kamyon kömür yüklersiniz benden sölemesi.bu tabura ilk gittiğinizde bura çok ii derler ama sakın ama sakın inanmayın .yeni gelen asker taburda kalsın die her şey söylüyorlar.bölüklere gelince ben 11 bölük askeriydim bölük kötü iyi değil derler doğru arkadaşlar ama yapacak bişi yok alay da kalamadıysanız tabur da zaten kalmak istemiyeceksiniz o halde kötünün iyisi dir bölük.benim gittiğim dönemde bölükde 2,5 ay su yoktu arkadaşlar zaman oluyo bölüklerde hava çok soğuk olur -42 derece bu yüzden su borusu patlar vs su olsa da az olur çarşı yoktur eve gidene kadar çarşıyı unutun internet yok , sadece digitürk var oda nöbette değilseniz izlersiniz.Kimsenin şevkini kırmak istemem ama ben askerdeyekn -5 dercede karda tipi de 12 saat sabit sadece yemek molası girerdim içeri nöbet tutuyordum tam teçhizat 55 gün omuzlarım erimişti inanın.yemeklerde tuz yoktur o yüzden yemekler tatsızdır . ben aserden 7 ay oldu inanın bana bi kaç arkadaşım dışında hiç kimseyi özlemedim ve sivil yaşantımda asker vs görünce kaçıorum hala çünkü o psikolojiyi atamıorum üzerimden 11 bölükte bi arkadaşımız intihar etti adam kafasına sıktı resmen bu arada 11 bölük sürgün yeridir genellikle kadroyu sürgün komutanlar revize askerler oluşturur onların içinde sağlam kalmak bi mucize ben askerde bunları gördüm arkadaşlr yemin ederim size allah şahidim olsun.Benim size tavsiyem yeni gidecekler alay da kalmaya bakın arkadaşlar kimseye kulak asmayın

HERKEZE HAYIRLI TESKERELER

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.