Şimdi Ara

VARLIK DİYE BİŞEY VARMIDIR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu topicin en başında düşüncelerimi açıkladım(daha doğrusu açıklamaya çalıştım). Fakat senin yaptığın her sözüme o öyle olmaz, bu niye böyle, saçma düşünüyorsun gibi tavırlar takınmaktı. Bu foruma ben senden daha çok şey yazdım.

Felsefe yapan benim ama boş konuşan sensin. Lafını bil de konuş, kimseyi karalamaya hakkın yok. Bana forumun başından itibaren konu ile ilgili yaptığın bir tane doğru düzgün yorum gösterir misin???? Ben sana yazdıklarımın hepsini gösteririm. Kalkıp da kimseyi düşüncelerinden dolayı eleştirme. Hele saçma damgasını vurma!

Bu tartışmayı bu noktaya her lafıma kulp takarak, beni çileden çıkararak sen getirdin. Topiği başından itibaren incele ve tavrını gör.... Bir daha da kimseyi düşüncelerinden dolayı aşağılama! Sana cevap yazma tenezzülünü de göstermezdim ama hatanı gör ki, bir daha yapma!

• Öyle bir var ki....Hatta biz varlık(madde) denen şeyin
    sadece %30'unu öyle ya da böyle biliyoruz. Geriye daha
    %70 gibi bir rakam kalıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 25 Ekim 2005, 10:40:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: *LioN_PaNtEr*

quote:

quote:

quote:

quote:

evet ben alakasız yere tartışma açtım sen neden yazıyorsun nede olsa alakasız ve hani bana benimle yada sorduğum soruyla ilgili dalga geçenleri gösterirmisin galiba felsefen hiç yok senin bari sen sor nasıl soruluyosa tamammı arkadaşım bak bide dostum demek nekadar güzel bi kelime dimi ama dost deyince sen ne anlıyosun ben anlamadım.

neden yazıları deiştirdin anlamadım yani sildin.

Fikirlerim değişmiş değil anlayan anlar. Sadece ona buna sataşmak kültür bilim forumuna yakışmayacak şeyler. (ısrarın için tekrar değiştirdim)

ozaman bütün herkes yazdığını silsin nede olsa kimse fikrinden vaz geçmez zaten.
    ayrıca kültür bilime yakışmayacak şeyleri ozaman ilk başta yazmasaydın. bidahada yazmazsın galiba

Büyüklük bende kalsın dedim ama yine yaranamadım, adama bak, bir de hesap soruyo neden yazdıklarımı değiştirmişim diye, kardeşim elli kere değiştirsem sanane bundan. Bazı şeyler kültür bilime yakışmıyor demiştim ama bazen gerekiyormuş. madem çok ısrar ettin çık yukarıya tekrar bak.

hatta aynını buraya da kopyalıyorum herkes okusun bilsin.
    quote:

En başta dalga geçen benim. Arkadaşım, hem hem böyle saçmasapan bir konu açıyorsun hem se sağa sola sataşıyorsun, olacak şey mi senin yaptığın.

Şimdi oldu mu istediğin

1.sen nerde benimle dalga geçmişsin onuda kopyalarmısın göremedimde okuyorum okuyorum ama hiç bi yerde dalga geçmiş bi konu yok.
    2.de sen kimsinki büyüklük müyüklük.
    bide istersen bu konuları kapatalım yoksa böyle baya bi devam edecek.

• quote:

Orjinalden alıntı: hayattakiler

@lion_panter,

Bu topicin en başında düşüncelerimi açıkladım(daha doğrusu açıklamaya çalıştım). Fakat senin yaptığın her sözüme o öyle olmaz, bu niye böyle, saçma düşünüyorsun gibi tavırlar takınmaktı. Bu foruma ben senden daha çok şey yazdım.

Felsefe yapan benim ama boş konuşan sensin. Lafını bil de konuş, kimseyi karalamaya hakkın yok. Bana forumun başından itibaren konu ile ilgili yaptığın bir tane doğru düzgün yorum gösterir misin???? Ben sana yazdıklarımın hepsini gösteririm. Kalkıp da kimseyi düşüncelerinden dolayı eleştirme. Hele saçma damgasını vurma!

Bu tartışmayı bu noktaya her lafıma kulp takarak, beni çileden çıkararak sen getirdin. Topiği başından itibaren incele ve tavrını gör.... Bir daha da kimseyi düşüncelerinden dolayı aşağılama! Sana cevap yazma tenezzülünü de göstermezdim ama hatanı gör ki, bir daha yapma!

herkez herşeyi düşünmekte özgür dimi?
    benim düşüncelerimde demekki onlarmış.eeeeee.
    yoksa bilerek tartışmamı çıkarmak istiyosun bunlar benim düşüncelerim ve bunlardan sanane ben böyle düşünüyorum.

• herkes özgür düşünceye sahip olmalıdır
    isteyen kişinin düşünceleri hakkında saçma olmamak kaydıyla düşünebilir
    bu yüzden konuyu saptırmadan ve ortamı kötüleştirmeden yorum yapın
  • Varlık varmıdır? Evet varlık adı üstünde var olmak demek olduğundan cevap sorunun içinde zaten. insanlar yaşadıkları evrende gördükleri hissettikleri her şeye bir ad takarlar. varlık kavramı biz insanlar tarafından hissedildiği için de ona varlık adını takmışız. şimdi varlığın delillerini mi istiyorsun. yaşadığın her an her saniye gözünün önünde ceryan eden olaylar. güneşin doğması batması, kuşların gökyüzünde uçması, kedinin miyavlaması her şey ama her şey. yaşadığın alem için de bir sistemin ve mükemmeliyetin olmasını gerektiriyor. varlık kafanı duvara vurunca başın ağrıyacak kadar kesin bir kavram. bir arkadaşın dediği gibi varlık var bu kesin ama varlığın sınırı varmı bunu araştırmak lazım. bizim uzayımızın dışında deniz üzerindeki köpükler sayısınca uzay olduğu tahmin ediliyor eğer bu doğruysa varlığın ulaşmadığı hiç bir yer yok. buda bize Allahı tarif ediyor cenabı hak var olduğu için her yere kendi varlık eserlerini inşa etmiştir. hatta bu kavramları yaratan da odur yani varlığı da yokluğuda yaratan gözümüzün önündeki her şeyi yarattığı gibi yaratan odur. varlığa bir delil daha istermisin. şu an bu yazıyı okuduğun monitörün camını kır bak nasıl için gidiyor:)))))

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.