Şimdi Ara

VARLIK DİYE BİŞEY VARMIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşlar varlık diye bişey varsada veya yoksada yorumlarınızı bekliyorum.

• Eğer varlık diye birşey olmasaydı, "yorumlarınızı bekliyorum" şeklinde bir laf edebilir miydin?
  • Evet haklısın aslında bende varlığın olduğunu idda ediyorum ama çoğu kişi böyle düşünmüyor.
  • Yaw bunlar boş iş be. <<Varlık varmıdır, yokmudur?>> (Ne saçma soru) Böyle felsefi işler adamı bozar. Varlık olmasa bilgisayarının başında oturup bu soruyu nasıl sorardın.
  • adam bişey sormuş değil mi? ne var bunda, beğenmiyorsan git spor bölümüne takıl sende
  • Varlığın olduğu belli de acaba varlığın olmadığı bir durum var mıdır, yani yokluk var mıdır bu konu tartışılabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı:*LioN_PaNtEr*

Sanırım yaşadığından şüphen var....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen nesin, varlık nedir, nerden bileceksin?
    Dünyan esen yel üstüne kurulmuş senin.
    İki yokluk arasında bir varlık seninki:
    Hiçlik ne varsa çevrende, sen de bir hiçsin.
    Ömer HAYYAM
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyyah_seyyare

Sen nesin, varlık nedir, nerden bileceksin?
    Dünyan esen yel üstüne kurulmuş senin.
    İki yokluk arasında bir varlık seninki:
    Hiçlik ne varsa çevrende, sen de bir hiçsin.
    Ömer HAYYAM

HAYYAM...
  • Cevap : Vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selsan -- 19 Ekim 2005, 13:21:29 >
  • kesinlikle sana katılıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: geri zekalı

adam bişey sormuş değil mi? ne var bunda, beğenmiyorsan git spor bölümüne takıl sende
  • inan bana kesinlikle şüphem felan yok sadece bi soru sordum yazıcak bişey bulamıyorsan boş ver dostum
    quote:

Orjinalden alıntı: hayattakiler

quote:

• çok ama çok teşekkür ediyorum kardeş beni bu konuda baya bi aydınlattın bide büyük bi açıklamalı yorum yaptın
    quote:

Orjinalden alıntı: selsan

Cevap : Vardır.

• “Kesin olan bir şey var. Bir şeyin doğruluğundan şüphe etmek.

Şüphe etmek düşünmektir.

Düşünmekse var olmaktır.

Öyleyse var olduğum şüphesizdir.

Düşünüyorum, o halde varım.

İlk bilgim bu sağlam bilgidir.

Şimdi bütün öteki bilgileri bu bilgiden çıkarabilirim.”

Rene Descartes
  • Varlık diye bişey yoktur belkide.biz öyle algılıyo olabiliriz.biz görmesek şekiller olmazdı duymasak sesler koklamasak kokular olmazdı.nerden bilebiliriz.yok belki de bişey.biz var olduğunu sanıyoruz.derlerya yalan dünya diye.belki de sahiden yalandır.
  • EVET VARLIK VARDIR.
    1-)DÜŞÜNMESEYDİN OLMAZDIM
    2-)ALLAH HERŞEYİ MADDE ÜZERİNE YARATMIŞ VE HER ŞEYE MADDEYE BİLE ÇİFT CİNSİYET VERMİŞ!
    3-)ÖNECE BENLİK SONRA BİZLİK SONRARADA TEKLİĞE GİRSEN BU SORUYU ÇÖZERSİN
  • quote:

Orjinalden alıntı: *LioN_PaNtEr*

inan bana kesinlikle şüphem felan yok sadece bi soru sordum yazıcak bişey bulamıyorsan boş ver dostum
    quote:

Orjinalden alıntı: hayattakiler

quote:

Birşey hakkında soru sorabilmemiz için o kavramı çok iyi biliyor olmamız lazım. Varlığın ya da yokluğun tanımını yapalım.

Hissettiğimiz, gördüğümüz, algıladığımız gerçeklikleri var olarak kabul ederiz. Bunlar bizim için birer varlığa dönüşür. Yani var diyebilmemiz için varlıkların etrafta dolaşıyor olması lazım.

Acaba varlığın tanımını bilmediğin için mi sordun ya da neden sordun anlamadım. Eğer sen dış dünyada pek çok şeyi algılayabiliyorken hala varlığı sorguluyorsan bu biraz garip.

Ya da benim bilmediğim başka bir kavramı varsa varlığın, yaz. Açıklayıcı ol ki yazacak şeylerimiz de olsun.

• bu soruya şundan dolayı yoktur diye cevap verilemez.varlıgın olmadıgını idaa edenler hisleriyle(yada hisislikleriyle)kendileriğne bu cevabı vermişlerdir.varlıga olan inancı yitirmek aslında kendi varlıgına inancını yitirmektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargaşa -- 20 Ekim 2005, 10:02:10 >
  • yokluk olduğu için varlık vardır yada varlık olduğu için yokluk olabilir.
  • Biz varız ama nerede varız?
    Üstün bir zekanın hayalinde var olabiliriz. Ya da üstün zeka yoktur, veya tanrı mı dersiniz artık ne dersiniz, o yoktur, o zaman da varlığa farklı bir platform isnat edemeyeceğimiz için, yalnızca varlık var olmak zorunda kalacaktır. Yokluk da kesinlikle yok olacaktır.
    Benim görüşüm ise, tamamen farklı. Bence Biz varız, yani parmaklarım var, parmaklarımın altındaki klavye var, ama ben olmak zorunda değilim. Yokum demiyorum, ama bir gün bilim dünyası insan benliğinin tok olduğunu bilimsel delillerle ortaya koyarsa hiç şaşırmam.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.