Şimdi Ara

Vasiyetname bozdurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi öncelikle konuma lütfen hukuk bilgisi olan insanlar cevap versin ve teşekkür ediyorum şimdiden.
    Benim babam geçen günlerde hayata gözlerini yumdu.Annemle babam ayrı yaşıyorlardı fakat resmiyette evli görünüyorlardı.Benim 3 tane öz annemden kardeşim daha var.Kaçak olarak başka bir kadınla yaşıyordu ve ondan 2 tane çocuğu var.Kadın bilgisiz ve cahil.Babam ölmeden 1 yıl önce vasiyetname yazdırmış ve mal varlığının %25 ini o kadına vermiş.Kalan %75 e de benim 3 kardeşimi,2 o kadından çocuğunu ve o kadını pay etmiş.
    Yani neticede benim mirastan alacağım pay %0.Ve ayrıca kardeşlerime de %12,5 gibi çok az pay düşüyor.Fakat o kadın ve çocuklarına %62.5 düşüyor.O kadının çocukları daha küçük biri 10 biri 14 yaşında.Ve Benim öz anneme hala evli olmalarina ragmen %0 pay düşüyor.Vasiyetnamede saklı payımız olduğunu düşünüyorum ve annem ve diğer 3 kardeşim ile birlikte dava açmayı düşünüyoruz.Eğer vasiyetname olmasaydı.%75 bizim olacaktı yani annem ve kardeşlerim ile toplam.Fakat şuan %37.5 bizde.Ortada bir usulsüzlük var o kadın babamın aklına girdi çünkü babam bu konularda bilgi sahibi değildi.Miras in nasıl dagitilacagini bilmiyordu.Biz bu vasiyetname yi nasıl bozdururuz.Şimdiden cevaplar icin teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı

• Vasiyetname el yazısı mi noterde mi yapılmış ? Eğer gerekli unsurları taşımıyordu tamamını iptal etmeniz açısından soruyorum bunu.

• bildiğim kadarıyla vasiyetname sırasında babanızın iradesi sakatlandiysa iptal davası acabilirsiniz böyle bir durum söz konusu değil ise tenkis davası ile saklı payınızı alabirsiniz saklı payınız çocuklar olarak yasal miras payınız yarısı, annenizin saklı payı ise yasal miras payının tamamıdır

• öncelikle miras iptali davasını bir deneyin. sağlık raporu vs eksik ise belki iptal olabilir. olmadı tenkis davası ile saklı paylarınızı alırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Noter huzurunda tutanak
    8 yıl önce açıldı
    Tecil bozdurma
    2 yıl önce açıldı
    Yasal Mirasçılar Hk.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.