Caddedeki kamu kuruluşunda işimiz vardı. Bıraktım arkadaşı, caddeye çıktım araç içinde bekliyorum. Benim gibi birsürü araç var bekleyen. Arkadan çekici geldi önümdeki aracı kaldırdı, görürürken şöfürün yanındaki vatandaş cep telefonuyla aracımın fotoğrafını çekti. Önümde ve arkamda, aynı benim gibi içinde oturan onlarca araç vardı. Olduğum yerde park yapılamaz işareti var ancak duraklama yapılamaz işareti yok! Haklı bir cezamıdır bu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Vatan caddesinde park cezası yedim!
-
-
Vatan caddesi birinci derece afet yolu diye geçtiği için durmak, parketmek, beklemek yasak bildiğim kadarıyla.
Bir de park yasağı tabelası aracın xxx metre kadar ilerisinde ya da gerisinde olsa da siz görmekle yükümlü sayılıyorsunuz kanunda. Bi keresinde ben de bu sebeple ceza yemiştim. (Mesafeyi tam hatırlamadığım için xxx yazdım, bilen arkadaşlar eklerse sevinirim)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabelaları kontrol ettim, park yapılmaz diyor sadece, durmak değil. Birde şöyle bir durum var. Herif önümdeki aracı götürürken diğer araç içinde oturanlar hiç istifini bozmadı. Ben fotoğrafı çektikten sonra yan yola geçtim. Caddeye baktım önümdeki ve arkamdaki araç içindeki insanlar aynen duruyordu. Yada araç içinde beni görmedi diye düşünüyorum. Yahu birde önümdeki aracı paldır küldür yükledi çekiciye! Sinirlendim adamlara!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Park etmişsiniz işte, birini bırakıp duraklayarak onu beklemek ne demek?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC005D310 -- 16 Şubat 2021; 11:45:28 > -
Karayolları yönetmeliği
ALTINCI BÖLÜM
Durma, Duraklama ve Parketme Kuralları
Madde 112
Duraklama Madde 112- Durma halleri dışında yolcu indirip bindirmek, yük yüklemek veya boşaltmak veya beklemek amacı ile araçların kısa süreler içinde durdurulması“Duraklama” dır. Duraklama, bekleme amacı ile yapılırsa, bunun süresi en çok 5 dakikadır. Bu sürenin geçirilmesi parketme sayılır.
5 dakikayı 1 saniye geçtiyse kanuna göre park etmiş sayılırsınız.
-
Haklıdır. Umarım böyle böyle eğitileceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 16 Şubat 2021; 13:58:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X