Şimdi Ara

Vatandan Dell XPS 15Z aldım 3. günde bozuldu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
5.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hoparlörün ince olması az ses vermesini gerektirmez ama ortalama bir ses olsada yeter bana,önemli olan çok ısınmasın çokta sesli çalışmasın fan

Klavye farklı bir dizayn numpad yok,numpad ile işi olmayan yaza az kullananlara sorun değil,önemli olan dediğim gibi,klavye kalitesi ve yazma hissi nasıl,ısınma ve fan sesi belirleyici olucak

performans ve ekran zaten belli,kurcalayın zorlayın bakalım detaylı bir yazı bekliyoruz kullananlardan.
    Hayırlısı olsun alanlara tekrardan
  • 3DMark11,prime64 testleri yeterli sanırım tabi bunlar çalışırken altta hwmonitor
  • Arkadaslar o degilde su ekran kartini oyunlara nasil tanitcam oyun goruyo ama bellegi intelin belleginden aliyor
  • Gireceğiniz oyuna sağ tıklayıp yüksek performanslı grafik işlemciyi seçin ya da Nvidia Kontrol Paneli'nde 3D ayarların yönetilmesi sekmesinde gerekli programları atamak gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

Gireceğiniz oyuna sağ tıklayıp yüksek performanslı grafik işlemciyi seçin ya da Nvidia Kontrol Paneli'nde 3D ayarların yönetilmesi sekmesinde gerekli programları atamak gerekiyor

yani yapabilceğim herşeyi yaptım ayarlar üzerinden ama olmadı.ekran kartını güncellemek istemiyorum
  • Isınma ve ses konusunu soruyorsanız; evet ikiside var. Ancak bu göreceli birşey. Önceki kullandığımız laptoplarla karşılaştırarak herkese göre farklı olabilir bu. İnsanlar bir laptop un iyi veya kötü olduğunu bence kullandıkları diğer laptoplara göre karar verebilir. Ben daha önce IBM R51 ve en son olarak da HP Pavillion dv9000 kullandım. Hp le karşılaştıracak olursam; 15z inanılmaz sessiz ve ısınma sorunu olmayan bir laptop :)

Kısacası i7 ve ince olmasından dolayı ara sıra çalışan hafif bir fan gürültüsü ve CPU'sunu zorladığında hafif bir ısınma mevcut. Ama bu ısınma beni rahatsız etmedi şu ana kadar.

Klavye Sony klavyelere oldukça benziyor. Tuşların aralıklı olması yazı yazmayı kolaylaştırıyor. Arka ışık da çok hoş duruyor. Ancak klavyeyle ilgili iki ufak sorun; numerik klavye yok- ki benim çok kullandığım bir şeydi. ikincisi "Ğ,Ü ve İ" tuşları diğerlerinden biraz daha ufak ve onlaraz bira alışmak gerekiyor.

Çok araştırdım dedim ya baktığım laptopları yazıyım ve neden vazgeçtiimi söyliyim. Ben özellikle hem güçlü i7 işlemcisi ve iyi bir ekran kartı olan bir laptop istiyordum, hem de kolay taşıyabileceğim ve görsel açıdan hoş görünen.

http://www.sony.com.tr/product/vn-f-series/vpcf23p1e bu laptop ilk aklıma yatandı. ancak gördüğüm anda vazgeçtim. çok kötü bir tasarımı var. çok büyük ve çok ağır. eğer alıcam ve masaüstü gibi kullanıcam diyosan bunu al.

http://www.asus.com.tr/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N55SF/ ikinci düşündüğüm bu oldu. ancak tasarımı gerçekten çok kötü ve inanılmaz kötü bir klavyeye sahipti. aynı zamanda bu da oldukça büyük. bu arada güç bakımından baktıklarımın arasında en iyisi buydu. ve de ses kalitesi baya iyidi. yanından da ufak bi subwoofer çıkıyor bu laptop un. ama vazgeçtim.

http://www.hp.com/united-states/campaigns/holiday-beats/envy14_beats.html en son buna karar vermiştim. hem güçlü hem ufak bir laptop du. ama ekranını gördüğümde direk vazgeçtim. çünkü saydıklarım arasında ekranı en soluk olan buydu. ayrıca yurtdışında kutu içeriğinde olan beats solo kulaklık Türkiye versiyonlarında çıkmıyormuş. zaten kıldım Hp ye, yine kandırıyorlardı beni, son anda vazgeçtim :)

ve gelelim XPS 15Z ye. Hem güçlü bi laptop hem taşıması kolay. tabi işlemcisi biraz daha iyi olabilirdi ama ben ne çok fazla oyun oynarım bilgisayarda yada mevcut sistemin kaldıramayacağı kadar yüksek performans gerektiren bir program kullanıyorum. Ayrıca benim gibi oyunları PS3 ile oynayan biriyseniz hiç düşünmeyin. diğer saydığım 3 laptop da bluray sürücü var ancak bunda yok malesef. eğer olsa; bu kadar ince olamazdı. yine bi PS3 çözüyor o durumu :) ısınma şarj ve performans gibi bilgileri daha detaylı bir şekilde burdan bakabilirsin.http://www.notebookcheck.net/Preview-Dell-XPS-15z-Notebook-in-test.54267.0.html

Özetlemek gerekirse artıları ve eksileri şöyle:

+kaliteli malzeme ve iyi dizayn
    +bağlanntı noktalarının çeşitliliği
    +özellikle beni cezbeden, inanılmaz parlak bir ekran
    +uzun pil ömrü, ortalama bir ekran ışığında, internette gezindiğimde şarj en az 5 saat gidiyor.

-bluray yok
    -numerik klavye yok
    -hoparlörler çok da iyi değil
    -batarya ve ram i apple daki gibi değiştirme imkanı yok

• e o zaman XPS 15Z kulubunu kuralım artık :)
  • Bende alacağım sanırım...Amerikadan getirteyim diyorum vatanda daha uygun fiyata satılıyor nerdeyse %25 indirimi yakaladığında bakalım....
  • Ben Vatan'dan %25 indirimde 2900 TL'ye aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf1907

Bende alacağım sanırım...Amerikadan getirteyim diyorum vatanda daha uygun fiyata satılıyor nerdeyse %25 indirimi yakaladığında bakalım....

Şuan %25 indirim var. Dün de vardı.
  • aynen hatta şu an dolar birazcık düştüğü için 2.849 TL'ye düşmüş.
  • sidewinderr ellerine sağlık kardeşim.Güle güle kullan

Samsung R580 kullanıyorum,bilirsin Samsungun bu model klavyelerini,gayet güzeldir yazması filan tuşların yerleşimi basınca oluşan hissiyat filan.
    bu cihazdada aynımıdır nasıldır,yazı yazması zevklimi,tuşa basınca çevresi filan göçüyormu tuşun ?
    Pil ve Ram DEMİŞŞSİN,pil bozuk çıkar yada Ram arıza yaparsa ne yapacağız ?
    birde ses çok mü kötü yaw,benim R580 dendemi kötüdür :)

ya mac pro 15 alıcam yada bunu, en azından bunda fan var, mac alırsam dahada sıcak olucak makina doğrumu düşünü
    yorum ne diyorsunuz ?
  • Yazmayı unuttum

ekran sorunları var dedi buradan arkadaşlar,bakıp gören inceleyen alan kişiler ne diyor paylaşalım.
  • pixelleşme sorunu falan yok full hd bir film izledim mükemmel full hd bir resime bak tam ekran mükemmel.

yalnız şu bir gerçekki internette veya bircok ortamda düşük çözünürlükteki resimler kalitesiz görünebilir.bunun için yapıcak birşey yok.

ekranın dikey olarak pikselleri biraz belirgin ama bu cok anormal degil göz alışıyor.ben ekranımdan cok sükür memnunum almadan önce git magazada incele ve gör derim.

ısınma olarak ta üst yüzeyin sol ve ekrana yakın olan tarafı ısınıyor ama bu sadece oyundayken tabiki normal de ısınma yok ben birde zalman n3000 modeli sogutucu aldım altına oyunlarda max. cpu sıcaklıgı 80 derece bu yeterli benim için

nette dolaşırkende 45 50 civarı sıcaklarıı degerleri cpu nun (sogutucu ile tabiki) ama normalde de sogutucusuz netteyken sıkıntı yok.
  • sorunun çözülmüş sevindim hayırlı olsun
  • Çok şükür çözüldü sağolasın ;)
  • vatandan felan alma sende kardeşim teşhir ürünü verip duruyorlar zaten millete
  • xps 15zi hp envy ile kiyaslayip almaya karar verdim. 2 aydir kullaniyorum. ilk izlenimim gercekten ince ama standart 15 inchlik laptoplardan daha genis. adeta bir aluminyum tepsi gibi. agir da sayilir bundan dolayi portable bir sistem degil. oyunlarda asiri isiniyor i5 olmasina ragmen. metal klavye tuslarina basarken canim acidi. ama iyi bir aluminyum sogutucu ile ciddi bir sekilde sogur tahmin ediyorum plastik govdeli laptoplara kiyasla. ekrani gercekten goz alici hem led hem full hd. bir de bluray film izlenseydi harika olurdu
  • blu ray film izleyebilirsin o cok zor birşey degilki.illa bluray surucuye gerek yok yani internette vs. başka yerlerden bulup bilgisayarına yükleyip izlersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panicattackoff

blu ray film izleyebilirsin o cok zor birşey degilki.illa bluray surucuye gerek yok yani internette vs. başka yerlerden bulup bilgisayarına yükleyip izlersin.

sorunsuz değişim yaptığına sevindim iyi günlerde kullan cihazı...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.