herkese slm olsun aşağıdaki kodlarda bri yardımcı olursanız sevinirim kaydetme-silme-güncelleme hatası : INSERT INTO deyiminde sözdizimi hatası. bunu veriyor veri tabanımda sayı yok hepsi metin sayı yaptım yine olmadı şimdiden çok tşk ederim saygılarımla
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Dim durum As String durum = MsgBox("Ünvan = " & TextBox1.Text & vbNewLine & "Adı = " & TextBox2.Text & vbNewLine & "Soyadı = " & TextBox3.Text & vbNewLine & "Veri tabanına Kayıt edilsinmi '", MsgBoxStyle.Question + MsgBoxStyle.YesNoCancel, "Kayıt Uyarı") If durum = vbYes Then Dim sql As New String("insert into current_card (unvan,adi,soyadi,adres,telefon,telefon1,fax,ceptel,ceptel1,ceptel2,ilce,il) values ('{0}','{1}',{2}'{3}','{4}',{5}'{6}','{7}',{8}'{9}','{10}',{11})") sql = String.Format(sql, TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text, TextBox3.Text, TextBox4.Text, TextBox5.Text, TextBox6.Text, TextBox7.Text, TextBox8.Text, TextBox9.Text, TextBox10.Text, TextBox11.Text, TextBox12.Text) Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='C:\concubine.mdb'") Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(sql, baglanti) Dim sonuc As Integer baglanti.Open() sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery() If sonuc = 1 Then MsgBox("Kayıt Olmuştur.", MsgBoxStyle.Exclamation, " Uyarı") End If Listele("SELECT * FROM VERI'") baglanti.Close() Temizle() Else
End If End Sub
quote:
Orijinalden alıntı: berkay42
herkese slm olsun aşağıdaki kodlarda bri yardımcı olursanız sevinirim kaydetme-silme-güncelleme hatası : INSERT INTO deyiminde sözdizimi hatası. bunu veriyor veri tabanımda sayı yok hepsi metin sayı yaptım yine olmadı şimdiden çok tşk ederim saygılarımla
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Dim durum As String durum = MsgBox("Ünvan = " & TextBox1.Text & vbNewLine & "Adı = " & TextBox2.Text & vbNewLine & "Soyadı = " & TextBox3.Text & vbNewLine & "Veri tabanına Kayıt edilsinmi '", MsgBoxStyle.Question + MsgBoxStyle.YesNoCancel, "Kayıt Uyarı") If durum = vbYes Then Dim sql As New String("insert into current_card (unvan,adi,soyadi,adres,telefon,telefon1,fax,ceptel,ceptel1,ceptel2,ilce,il) values ('{0}','{1}',{2}'{3}','{4}',{5}'{6}','{7}',{8}'{9}','{10}',{11})") sql = String.Format(sql, TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text, TextBox3.Text, TextBox4.Text, TextBox5.Text, TextBox6.Text, TextBox7.Text, TextBox8.Text, TextBox9.Text, TextBox10.Text, TextBox11.Text, TextBox12.Text) Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='C:\concubine.mdb'") Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(sql, baglanti) Dim sonuc As Integer baglanti.Open() sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery() If sonuc = 1 Then MsgBox("Kayıt Olmuştur.", MsgBoxStyle.Exclamation, " Uyarı") End If Listele("SELECT * FROM VERI'") baglanti.Close() Temizle() Else
End If End Sub
veri tabanindaki alan adlarini değiştirir misin ? birde öyle dene.
olmadı veri tabanı tablo adlarını değiştirdim yine olmadı kafayı yiyecem yokmu yardım eden ?
quote:
Orijinalden alıntı: berkay42
olmadı veri tabanı tablo adlarını değiştirdim yine olmadı kafayı yiyecem yokmu yardım eden ?
İnternette insert into hatası diye aratın. Çözüm yolları çok. İlla birinin yardımı dokunur..
slm herkese bir yardım edecek arkdaşımız varsa mütekkür kalırım kaydet butonuna basıldığında (---Sorgu değerleri ile hedef alanların sayısı aynı değil.) hatası veriyor nerde hata yapıyorum saygılarımla şimdiden tşk ederim.
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Dim durum As String durum = MsgBox("unvan = " & TextBox1.Text & vbNewLine & "Adi = " & TextBox2.Text & vbNewLine & "Soyadi = " & TextBox3.Text & vbNewLine & "Veri tabanına Kayıt edilsinmi '", MsgBoxStyle.Question + MsgBoxStyle.YesNoCancel, "Kayıt Uyarı") If durum = vbYes Then Dim sql As New String("insert into current_card (tic_ad,adi,soyadi,adres,tel,tel1,fax,yet,cep,yet1,cep1,yet2,cep2,ilce,il) values ('{0}','{1}','{2}','{3}','{4}','{5}','{6}','{7}','{8}','{9}','{10}',{11}','{12}','{13}'.'{14})") sql = String.Format(sql, TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text, TextBox4.Text, TextBox5.Text, TextBox6.Text, TextBox7.Text, TextBox8.Text, TextBox9.Text, TextBox10.Text, TextBox11.Text, TextBox12.Text, TextBox13.Text, TextBox14.Text, TextBox15.Text) Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='concubine.mdb'") Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(sql, baglanti) Dim sonuc As Integer baglanti.Open() sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery() If sonuc = 1 Then MsgBox("Kayıt Olmuştur.", MsgBoxStyle.Exclamation, "Uyarı") End If Listele("SELECT * FROM veriler'") baglanti.Close() Temizle() Else
End If End Sub
birde text box lara bilgi girince kayıt deyince (---' veri','veri','veri'.'veri' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)
burda yardımcı olusanız sevinirim
İlk olarak gözüme çarpan bu oldu ama belkide buraya eklerken yanlış yazmış olabilirsin.