Şimdi Ara

VB.net de Q ya basınca Nasıl F çıkarırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vb.net de q tuşuna basınca f çıkmasını istiyorum bu sadece bir örnek veya q ya basınca a çıkmasını istiyorum sadece alfabetik karakterlerde olmasını istiyorum nasıl yapabilirim klavyeyi Abcç diye sıralamak istiyorum :) klavye üzerinden tuşların yerini değiştiririm ama değiştirsem bile bi fark olmuyor bu yapacağım program ile onu yapabilirmiyim yardım ederseniz sevinirim

• hmm yani program üstünde olucaksa keypressed olayından basılan her tuşu yakalayıp karşılığında basmak istediğin karakteri getirsinde programın tüm bilgisayar içerisinde çalışması için birşey diyemiyiceğim.
  • yani klavyede basılan tuş işlemciye bitler(2 lik sayı sistemi) ile işlemciye gidiyor (01010 şeklinde) bu sayılarıda 10 luk sayı sistemine çevirince ascii kodları ortaya çıkıyor

ÖRN: Biz Q ya bastığımızda 69 yerine klavyeden 58 ascii si yollamayı diyorum

Yani kullanacağımız programla bi alakası olmayacak eğer dediğim gibi giderse Q ya abstığımızda F nin ascii kodunu yollayacak bi program soruyorum ben vb.nette yeniyim ama uğraşıyorum işte

İnş. bişeyler yapabilirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)
  • Emin olmasam da bu işin vb ile olamayacağını söyleyebilirim. Çünkü sadece program içinde değil her zaman tuşların bu şekilde çalışmasını istiyorsun. İşletim sisteminin alt seviye api fonksiyonlarını kullanarak olabilir ama onlarda vb ile çağrılır mı bilgim yok. O da olmazsa asm ile klavye kesmelerini yakalayıp müdahele etmek lazım. Ama nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Emin olmasam da bu işin vb ile olamayacağını söyleyebilirim. Çünkü sadece program içinde değil her zaman tuşların bu şekilde çalışmasını istiyorsun. İşletim sisteminin alt seviye api fonksiyonlarını kullanarak olabilir ama onlarda vb ile çağrılır mı bilgim yok. O da olmazsa asm ile klavye kesmelerini yakalayıp müdahele etmek lazım. Ama nasıl?

çok güzel açıklama yapmışsın teşekkür ederim :):):) peki bunu hangi dil yapar c++ c# vs.?
  • Sizin çözümünüz bu (VB, keycodes vs.) değil. Programatik olarak bu elbette mümkün ama doğru yöntem bunu işletim sistemi seviyesine halletmektir.

MS'nin şöyle bir icadı var:

http://msdn.microsoft.com/en-us/goglobal/bb964665.aspx

Tüm microzort icatları gibi perişan ve bedbaht bir şey olsada size kifayet edecektir. Velakin naçar kalıp gitmelerden arınmak için, tibete veya zemzem suyuna gitmeye gerek yoktur, linux kurmak ve kullanmak kafi gelir.
  • nasıl yani basılan tuşa basılmamış gibi yapıp onun yerine yeni bir tuş atayamaz mıyız :(:( bize bu lazım projemiz var ve böyle bişey yapmamız isteniyor bayada uğraştık ama bulamadık bide büyüklerimize soralım dedik :(:(

Vb yada herhangi bi dil hangi dil olduğu dil herhangi bir dille yapılacağını bilsek o dile yoğunlaşırız okulda vb gösteriyorlar ama çok düşük seviye :(

vb de de olmaz demişsiniz :S eğer C türlerinden birisinde olursa onlarda yapmaya çalışalım... :(:(
    YARDIM LÜTFEN...
  • O programı indirdim deneyeceğim ama bana hala kendi yapabileceğim bi program lazım :S:S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.