Merhaba; Eklediğim resme göre hazırladığım formda yapmak istediğimi yazayım... Elimdeki word dosyalarını 4 kutu ile seçiyorum. daha sonra print tusuna bastigimda listbox da olan her ad ve soyadın ilgili word belgesinin sol üst köşesine otomatik eklenip çıktı almak istiyorum. döngü listbox elemanları bitinceye kadar devam edip cikti alma islemi otomatik sonlanacak. bunu nasıl yapabilirim ? aradım taradım bir türlü işin icinden cikamadim. NOT : Word yerine jpg veya pdf de olabilir. Word olma zorunluluğu yok. NOT2 : VB.net veya c# da fikirlerinizi bekliyorum.
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum umarim bu fakiri sevindirirsiniz....
yani 1.doc dosyasına o kadar isim yazılacak hepsi ayrı kaydedilecek dimi keza 2 doc da öyle doc için 3. parti dll gerekebilir veya word otomasyonu ile deyapılır jpeg daha kolay olabilir ama ilgili yazı dosyalarının resim halini yükleyeeksiniz dimi
resim için daha önce yazmıştım uyarlama yaptım sadece
cevap ve ilginiz icin tesekkur ederim oncelikle. şimdi elimde 4 farklı word belgesi var.. listbox da olan isimlerden ornegin ilk isim 1.word e , ikinci isim 4.word belgesinin sol üst koşesine yazılıp hemen print edilecek... listbox da eleman bitene dek devam edecek olay.
quote:
Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI
resim için daha önce yazmıştım uyarlama yaptım sadece