ARKADAŞLAR ELİNDE KAMERA VE BİLGİSAYAR OLUPTA WİNDOVSUN İÇERİSİNDE MOVİE MAKER DİYE Bİ PROGRAM OLDUĞUNU KİMSE BİLMİYOR DESEM GALİBA HAKLI ÇIKARIM.GÖRÜNTÜYÜ ÇEKTİKTEN SONRA LİNK KABLOSU NU PC YE TAKIN.MOVİE MEKERİ AÇIP VİDEO AYGITINDAN YAKALA DEDİĞİNİZ ANDA KASET İSTERSE SONUNDA OLSUN KASETİ BAŞA ALIP AKTARMAYA BAŞLAR.AKTARDIKTAN SONRA ÇIKAN GÖRÜNTÜLERİ SIRASIYLA YADA SAĞ TIKLAYIP TÜM GÖRÜNTÜYÜ ZAMAN ÇİZELGESİNE AKTARIN.ZAMAN ÇİZELGESİNDE GEREKLİ OLAN DÜZENLEMELERİ -SES-MÜZİK-EFEKT-YAZI GİBİ YAPTIKTAN SONRA MOVİEMAKERİN SOL SÜTUNDAKİ 3. MADDE OLAN FİLMİ BİTİR SEKMESİNDEKİ BİLGİSAYARIMA KAYDET E BASIN.SONRA YÖNLENDİRMELERİ TAKİP EDEREK FİLMİ KAYDEDİN.MUTLAKA KAYDEDİLEN GÖRÜNTÜ BELGELERİM DE VİDEOLARIMA GELMİŞTİR.ONU DİREKT MEDİA PLAYERDE SEYREDEBİLİRSİNİZ.VCD YE GELİNCE NERO YU ÇAĞIRIP VCD YAP YÖNLENDİRMELERİNİ TAKİP EDEREK FİLMİNİZİ TAMAMLAYABİLİRSİNİZ. İYİ SEYİRLER.ELİNİZİN ALTINDA MOVİE MAKER VARKEN BAŞKA PROGRAM ARAMAYIN
quote:
Orjinalden alıntı: BAVARİA
ARKADAŞLAR ELİNDE KAMERA VE BİLGİSAYAR OLUPTA WİNDOVSUN İÇERİSİNDE MOVİE MAKER DİYE Bİ PROGRAM OLDUĞUNU KİMSE BİLMİYOR DESEM GALİBA HAKLI ÇIKARIM.GÖRÜNTÜYÜ ÇEKTİKTEN SONRA LİNK KABLOSU NU PC YE TAKIN.MOVİE MEKERİ AÇIP VİDEO AYGITINDAN YAKALA DEDİĞİNİZ ANDA KASET İSTERSE SONUNDA OLSUN KASETİ BAŞA ALIP AKTARMAYA BAŞLAR.AKTARDIKTAN SONRA ÇIKAN GÖRÜNTÜLERİ SIRASIYLA YADA SAĞ TIKLAYIP TÜM GÖRÜNTÜYÜ ZAMAN ÇİZELGESİNE AKTARIN.ZAMAN ÇİZELGESİNDE GEREKLİ OLAN DÜZENLEMELERİ -SES-MÜZİK-EFEKT-YAZI GİBİ YAPTIKTAN SONRA MOVİEMAKERİN SOL SÜTUNDAKİ 3. MADDE OLAN FİLMİ BİTİR SEKMESİNDEKİ BİLGİSAYARIMA KAYDET E BASIN.SONRA YÖNLENDİRMELERİ TAKİP EDEREK FİLMİ KAYDEDİN.MUTLAKA KAYDEDİLEN GÖRÜNTÜ BELGELERİM DE VİDEOLARIMA GELMİŞTİR.ONU DİREKT MEDİA PLAYERDE SEYREDEBİLİRSİNİZ.VCD YE GELİNCE NERO YU ÇAĞIRIP VCD YAP YÖNLENDİRMELERİNİ TAKİP EDEREK FİLMİNİZİ TAMAMLAYABİLİRSİNİZ. İYİ SEYİRLER.ELİNİZİN ALTINDA MOVİE MAKER VARKEN BAŞKA PROGRAM ARAMAYIN
Bilgilerin için tşk ler... Sanırım video kaydı vs. ile içli dışlısın... Benim bir sorunum var acaba bu konuda yardımcı olabilir misin?
Gerçi formun yazılım bölümüne bir hafta önce yazmıştım ama tek bir yanıt bile alamadım...Burada şansımı bir kere daha deneyeyim dedim...
Sorunuma geçiyorum...
Şimdi elimizde bir videomuz var ve video da birileri konuşuyor... tabi bu videoya bir de arka planda fon müziği yerleştiriyoruz... Bu şekilde olunca hem videodaki kişilerin konuşması hem de müzik aynı anda aynı eşitlikte çıkıyor... Oysa benim istediğim videodaki konuşmalar olunca müzik sesi azalacak konuşmalar arasında ise yükselecek... Bunu yapmak için acaba her hangi bir programa mı ihtiyaç var ...yoksa manuel olarak birşeyler mi yapmak gerekiyor... Bunun yöntemi nedir acaba?
Tşk ederim
FREKANS ARKADAŞIM SORUNU CEVAPLIYORUM TABİKİ MOVİE MAKER DEN SORDUYSAN:MOVİE MAKERDE EN AŞAĞIDA BİLİYORSAN ZAMAN ÇİZELGESİ VAR ORDA MİKROFON İŞARETİNİN YANINDA SES DÜZEYLERİ TUŞU VAR.O TUŞA BASARSAN EKRANA KÜÇÜK BİR AYAR MENÜSÜ GELECEK.SİZ ÖNCELİĞİ VİDEO YAMI YOKSA MÜZİĞEMİ BURADAN AYARLAYABİLİRSİNİZ.ŞAYET SES EKLEYECEKSENİZ PC YE BİR MİCROFON TAKIP ZAMAN ÇİZELGESİNDEKİ MİKROFON TUŞUNA BASARAK VİDEONUZA HARİÇTEN SESİNİZİDE KAYDEDEBİLİRSİNİZ. BAŞKA SORUNUZ............??????
quote:
FREKANS ARKADAŞIM SORUNU CEVAPLIYORUM TABİKİ MOVİE MAKER DEN SORDUYSAN:MOVİE MAKERDE EN AŞAĞIDA BİLİYORSAN ZAMAN ÇİZELGESİ VAR ORDA MİKROFON İŞARETİNİN YANINDA SES DÜZEYLERİ TUŞU VAR.O TUŞA BASARSAN EKRANA KÜÇÜK BİR AYAR MENÜSÜ GELECEK.SİZ ÖNCELİĞİ VİDEO YAMI YOKSA MÜZİĞEMİ BURADAN AYARLAYABİLİRSİNİZ.ŞAYET SES EKLEYECEKSENİZ PC YE BİR MİCROFON TAKIP ZAMAN ÇİZELGESİNDEKİ MİKROFON TUŞUNA BASARAK VİDEONUZA HARİÇTEN SESİNİZİDE KAYDEDEBİLİRSİNİZ. BAŞKA SORUNUZ............??????
Öncelikle yanıtın için tşk ederim arkadaşım... Ama sanırım benim ne demek istediğimi tam olarak anlayamadın... Ben videoya ses yada müzik ekleyebiliyorum... ama benim istediğim videoya hariçten yerleştirmiş olduğum fon müziği videodaki sesle karşılaşınca tonunun azalması.. yani her iki sesin aynı anda aynı tonda olmaması gerekiyor...Dediğim gibi sadece her iki ses(orjinal ses ile bizim sonradan yerleştirdiğimiz fon müziği sesi)... Somut bir örnek vermek gerekirse magazin programlarındaki çekim görüntüleri...
İlle de movie makerda olması gerekmiyor... ben genel olarak sordum... Yukarıda güzel bir açılım yaptığını görünce sorma gereği duydum..
Sanırım benim sorum biraz profesyonel alana giriyor...
ARKADAŞIM PROGRAM FARK ETMEZ İSE HANGİ PROGRAM OLURSA OLSUN SES AYIRICI VARDIR. TABİRİ CAİZ İSE KULANDIĞIN PROGRAMI BİRAZ KURCALASAN DİYORUM.AYRICA BEN MOVİE MAKER AÇILIMINI YAPTIM.AMA KULLANDIĞIN PROGRAMI SÖYLERSEN YARDIM EDEBİLİRİM.KULLANDIĞIN PROGRAMI YAZMAMIŞSINKİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ..........................................
quote:
ARKADAŞIM PROGRAM FARK ETMEZ İSE HANGİ PROGRAM OLURSA OLSUN SES AYIRICI VARDIR. TABİRİ CAİZ İSE KULANDIĞIN PROGRAMI BİRAZ KURCALASAN DİYORUM.AYRICA BEN MOVİE MAKER AÇILIMINI YAPTIM.AMA KULLANDIĞIN PROGRAMI SÖYLERSEN YARDIM EDEBİLİRİM.KULLANDIĞIN PROGRAMI YAZMAMIŞSINKİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ..........................................
Tamam arkadaşım çok şey biliyorsun ama benim sorumu hala anlamış değilsin... Ayrıca ben bir tane değil en az 4 ya da 5 tane program kullanıyorum bu konuyla alakalı olarak... Sorunun bir teknikten ibaret olduğunu belirttim.. Sorum da şuydu bu tekniğe sahip bir program mı var yoksa el yordamıyla mı yapılıyor... Tabi benim sorumu ancak benim sorduğum tekniği daha önce kullanan kişinin daha iyi yanıtlayabileceğini sanıyorum...
O nedenle sorumu geri aldım... Birşey sormadığımı düşünebilirsin...
Ayrıca yıllardır bu foruma gelirim...Eğer yanlış hatırlamıyorsam bu forumda büyük yazı yazmak kurallara aykırı...
Hadi kolay gelsin...
ARKADASIM siz 4-5 taneden bahsediyorsunuz.ben en az 15 program kullandım.bunun içinde 200-250 dolarlık programlarda dahil.ama ne varki movie maker de aldığım tadı başka programda alamıyorum(her ne kadarda geçiş ve efektler v.s sınırlı olsada verdiği görüntü kalitesi bu açığını kapatıyor.)örneğin bir düğün çektik.düğündeki sazlar v.s müzik yeterince fazla biz yer yer bu müziğin sesini minimuma indirip altına yeleştirdiğimiz fon müziğinin öne çıkmasını istiyoruz.yada tam tersi.movie mekerde filminizi düzenledikten sonra son adım olarak zaman çizelgesinde attığınız fon müziğine sağ tıkladığıınız zaman (öncelikle zaman çizelgesini bir sefer tıklayıp film şeridine geçmesini sağlayın)sesle alaklı ne yapmak isterseniz göreceksiniz.hangi sesi öne veya arkaya alacaksanız burada n bu işlemleri yapabilirsiniz.başka sorunuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme