Şimdi Ara

VDSL modem geldi ancak internet kesilmeleri başladı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde hattım 16 mb çekiyor, buradan bir ölçüm yaptı ttnetten gelen arkadaş.

Eski modemim 11 mb çekiyordu ve kopma sorunum yoktu ancak bugün yeni vdsl modemim geldi (ttnetin verdiği W9970v3). Şu anda 16 mb çekmesi gerekirken 13.9 çekiyor ve hat sık sık kopuyor. 3 ışıktan "internet" yazan tamamen sönüyor, 1-2 dakika kadar böyle kalıyor sonra geri geliyor. Ancak ping testi yaptığım zaman gördüm ki, eski modemde 45 ping alırken yeni modemle 65 civarı alıyorum. Yaptığım test ping -t 8.8.8.8.

Bilgisi olan arkadaş var mı? Sorun sizce neden kaynaklanıyor? Modem yeni geldiği için geri gönderebilirim ama yeni olduğu için arızalı olması düşük ihtimal diye tahmin ettim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

VDSL Modem Kurulumu Sonrası İnternet Kesintileri

VDSL modem kurulumu gerçekleştirdikten sonra internet bağlantısında kesintiler yaşıyorsanız, bunun birkaç nedeni olabilir. İşte kontrol etmeniz gereken olası sorunlar:

• PPP Sunucu Bağlantı Testi Başarısız: PPP (Noktadan Noktaya Protokol), modeminiz ile internet servis sağlayıcınız (İSS) arasındaki bağlantıyı sağlayan protokoldür. Bu test başarısız olursa, İSS'nizin kimlik doğrulama bilgilerini kontrol etmeniz gerekebilir.
    • İSS Kimlik Doğrulama Testi Başarısız: Bu test, İSS'nizin sağladığı kullanıcı adı ve şifrenin doğru olduğundan emin olmanızı sağlar. Kimlik doğrulama bilgileriniz yanlışsa, internet bağlantınız kesilebilir.
    • DHCP Sunucu Bağlantı Testi Başarısız: DHCP (Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü), modeminize IP adresi ve diğer ağ ayarlarını otomatik olarak atar. Bu test başarısız olursa, DHCP sunucusunun doğru yapılandırıldığından emin olmanız gerekir.
    • PPP Bağlantısı Başarısız: PPP bağlantısı, modeminiz ve İSS'niz arasındaki fiziksel bağlantıdır. Bu bağlantı başarısız olursa, modeminizi ve kabloyu kontrol etmeniz gerekebilir.
    • PPP Sunucu Bağlantı Başarısız: Bu hata, modeminizin İSS'nin sunucusuna bağlanamadığını gösterir. Sunucunun çevrimdışı olup olmadığını kontrol etmeli veya İSS'nizle iletişime geçmelisiniz.

Bu sorunları giderdikten sonra internet bağlantınızın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Sorun devam ediyorsa, İSS'nizle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vdsl ve adsl santralleri farklıdır.
    Adsl ile maksimum 13 mb alabiliyordum ben. VDSL e geçince (modem zaten farklı olacak) 130 Mbit alabileceğimi görebiliyorum ve kayıpsız 35 Mbit alabiliyorum.
    Modeminizi VDSL kullanma sebebiniz nedir ?
  • letmax kullanıcısına yanıt
    Modem hem vdls2 hem adsl2 . Otomatik olarak adsl2 kullanıyor olması lazım. Bana ttnetten bu modem geldiği için bunu kullanıyorum. Eski modemim 16 yerine 11 çekiyor çünkü. Ama bu da 14 çektiği için hala sıkıntım var. Şu an internet kesilmeleri devam ediyor ve garip olan eski modemde de başladı kesilmeler.
  • VDSL ve adsl splittet farklıdır. Eğer adsl hatta VDSL kullanırsanız sinyal düşer. Adsl hatta ayrıca kablo eklemeleri de hızı düşürür

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yeni modem geldi ancak içeriğinde adsl2 de var sanırım.

Şu an hızım 16 yerin1 14 ve pingimde eskisinden daha yüksek. DSL Modulasyon Türü Autoda şu an. Orada vdsl adsl2 adsl2+ gibi seçenekler var. Sanırım ttnet bana bir port değiştirdi ve şu an o yüzden bu sorunları yaşıyorum? Yarın ttneti arayacağım sizin bu konuda düşünceniz varsa yazarsanız sevinirim.

Değerlerim:
    dsl_iptv
    xDSL Senkronizasyon Testi Geç
    ATM OAM Segment Ping Geç
    ATM OAM end to end Ping Geç
    DHCP Sunucu Bağlantı Testi Başarısız
    ewan_iptv
    DHCP Sunucu Bağlantı Testi Başarısız
    dsl_internet
    xDSL Senkronizasyon Testi Geç
    ATM OAM Segment Ping Geç
    ATM OAM end to end Ping Geç
    PPP Sunucu Bağlantı Testi Geç
    ISP Kimlik Doğrulama Testi Geç
    Atanan IP Adresi Testi Geç
    Varsayılan Ağ Geçidine Ping At Geç
    ewan_internet
    PPP Sunucu Bağlantı Testi Başarısız
    Tanılama Tamamlandı

• Elf Dragon kullanıcısına yanıt
    İki ihtimal kalıyor. Ya ankastreden gelen hat çok eklemeli ya da TTNET tarafındaki portta sorun var. Eğer imkânınız varsa binadaki kutuya gelen kabloyu eklemesiz bir kabloyla değiştirin (Cat 5 yaptım ben). Yani binadaki kutudan modeme kadar Cat 5 getirin. Cat 5 in mavi ve beyaz kablolarını kullanın. Data up rate düşüktür o nedenle download yüksek olsa bile upload düşük olunca hat düşer. Bu da sık sık kopma yapar. Eğer yine sonuç alamazsanız ya TTNET portunu degistirtin ya da hızınızı dusurtun.
    Eğer VDSL portu boş varsa VDSL e aboneliginizi kaydırın. VDSL veri transferi daha iyidir adslden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmax -- 12 Şubat 2017; 15:25:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hız testinde 13.9 d hızı 0.68 ise upload hızım. Kablo değişimini deneyeceğim, teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çözüm bulabildiniz mi ? aynı sorun bendede vardı.Bulabildiyseniz lütfen yardımcı olun
    Attığınız modem arayüzü bağlantı testi tanılama bölümünde
    Sık sık internet ve dsl ısıgım gitmekte ne yapıcagımı bilmiyorum
    Resim mevcut
  • Hocam hat değerlerinizi şu konuya atın:

https://forum.donanimhaber.com/hat-degerlerini-yorumlatmak-isteyen-gelsin-tartisma-konusu--126102811

Sorun vardır belki altyapınızda.
  • zehir243771 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu sen hortlatmışsın, oraya hat değerlerini at, muhtemelen kötüdür.
    Hocam şimdi aklıma geldi, vdsl gelmesine rağmen hala adsl kullanmaya çalışan modemler var. WAN ayarlarından adsl atm'yi iptal etmek gerekiyor, sadece vdsl ptm açık kalsın, modemin kafası karışmasın.
  •  VDSL modem geldi ancak internet kesilmeleri başladı?

Şuan pc basında degilim farklı bir yerdeyim sadece bunun ss ' si var
  • quote:

Orijinalden alıntı: zehir243771

Şuan pc basında degilim farklı bir yerdeyim sadece bunun ss ' si var
    Hocam sistem araçları veya durum sekmesinde olabilir. DSL istatistikleri gibi bilgiler olacak. Şunun gibi bilgiler yer alacak:

• Elf Dragon kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bndede var çozdugunuz zmn yazarsınız sevınırım
  • Bruder_55 B kullanıcısına yanıt
    TTnetle 20 30 kere muhattap olduktan sonra, bir kaç kere port değiştirdiler ve hatların oksitini temizledir. Şu anda bir sıkıntım yok ama hatlarda yoğunluk olduğu zaman yine problem oluyor.
    Benimde fazla bilgim yok, benim başıma gelen şey şuydu, ttnet ekibini en az 20 kere aradım ve 1-2 sene içinde. 2-3 kere port değiştirdiler ve 1 kere oksit temizledir. Bunlar biraz işe yaradı ve şu an kopma yok. Ancak bazı aylarda internette yoğunluk oluyor ve kopmalar yine başlıyor. Buna bir çözüm bulamadım. Yani önerim ttnete arızanı söylemek, hız düşürmeyi kabul etme bence çünkü benim hızımı 2 MB e bile düşürdüler ve kopmalarım devam ediyordu. Yine sorunu tek çözebilecek adamlar onlar, ancak biraz sıkıştırmak gerekiyor yoksa ilgilenmiyorlar. Kolay gelsin.
  • Benim sorunum şu benim internet hızım yeni yıldan önce 33-34 mbps aralıklarındaydı fakat yılbaşından sonra 35 mbps VDSL internetimin hızı max 4.5 mbps kere çıkıyor bunu sebebi nedir acaba kafayı yiyeceğim ha birde ben gaziantep in nizip ilçesindeyim fakat kilis LTE yi gösteriyor finding serverda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VitoDonCorleone -- 7 Şubat 2019; 10:5:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hat değerlerim bu sekilde ara ara kopmalar yasıyorum dsl ısıgım sık sık gidiyor ve 35mbps downloadım var wifide maksimum saniyede 2mb indirme yapıyor.Pcden kablo ile 4.2 görüyorum bundan kaynaklı mı acaba ne yapabilirim en son port degisikliğine gidecegim  VDSL modem geldi ancak internet kesilmeleri başladı? VDSL modem geldi ancak internet kesilmeleri başladı?

•  VDSL modem geldi ancak internet kesilmeleri başladı? VDSL modem geldi ancak internet kesilmeleri başladı?

Değerlerim buradada arada dsl kopması yasıyorum bazen iyi bazen kötü oluyor internet son olarak artık port değişikliğine gideceğim hatta problem görünüyor mu ?
    3tane başarısız olan yerler var modem arayüzü tanılama bölümünde lütfen yardımcı olun :( VDSL modem geldi ancak internet kesilmeleri başladı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.