arkadaşlar turknete geçiş yapacağım. bana çok pahalı olmayan bir modem tavsiye eder misiniz memnun olduğunuz? birde vdsl ve vdsl2 modem arasında ne fark var? hangisini almak lazım? bilgi için teşekkürler. |
vdsl modem öneri ricası
-
-
Şuan vdsl olarak satılan modemler zaten vdsl2 hocam. Cihaz tercihi için de beklentinize ve bütçeye göre değişir. Bağlansa yeter diyorsanız en ucuzlardan bir tane alabilirsiniz ancak bu cihazların wifi performansı yerlerde geziyor. Wifi performansı idarelik bir şey olsun derseniz eski klasiklerden asus dsl-ac51 veya biraz daha verebilirim diyorsanız tplink archer vr300 ancak bu cihazlarda gigabit ethernet portu bulunmuyor bilginiz olsun. Aynı fiyata zyxel VMG3625-T50B var ancak hakkında çok şikayet okuduğum için ben tercih etmezdim kendim kullanmadığım için bilmiyorum. Buradan yukarısı tamamen ne aradığınıza bağlı.
-
Hocam ben konunun cok uzmani degilim ama bildigim kadariyla 17a/35b profillerinin olup olmamasi onemli, bir de wifi teknolojisi ve ghz yayin bandi. Kac mbps kullanacaginiz onemli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tenda v12 ac1200 var hocam bir de.
bu modem nasıl sizce? işimi görür mü?
vatanda 799 tl. internet fiyatları ile aynı. oradan alabilirim.
-
100 mbit kullanacağım hocam.
şu modeme baktım ama henüz net karar vermedim. tenda v12 ac1200
-
Markanın hiçbir ürününü daha önce kullanmadığım için bilmiyorum ancak kağıt üzerinde özellikleri iyi iş görür gibi duruyor.
-
tamamdır. teşekkürler. bu ürüne yöneleceğim sanırım.
-
keenetic extra dsl en iyi tercih olacaktır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tenda v12 aldım hocam vatan bilgisayardan. İnternet fiyatı ile aynı idi.
Dsl amaçlı kullanacaksanız bile portları gigabit olan bir yönlendirici tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Fiber altyapı süreci baya ilerledi artık önümüzdeki 10 yıl içinde fiber kalmayan hane kalmaz muhtemelen. Fiberin adresinize ulaşma ihtimalini de hesaba katarak gigabit ve eğer imkan varsa 2.5g hatta 10g destekli bir cihaz almanız avantaj olur.
Yukarda bir arkadaş Keenetic Extra Dsl önermiş ancak ürünün portlarının 100 mbps olduğunu unutmamak gerek.
dsl için gigabit modem gereksiz şu an, fiber gelme ihtimali olan yerde hero dsl alır gigabit port destekli. 10 yıla o zamana kadar gelmez bize. ki gelse de 10 seneye modem değişir illa ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LBRTN -- 29 Ekim 2022; 1:48:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X