Şimdi Ara

VDSL Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde adslden vdsle geçiş yaptım. İnternet hızım 5mbps'den önce 16, vdsl modem gelince de 35mbps oldu. İşin garibi speedtest'te ölçtüğüm ping değerleri maksimum 12 iken şimdi 30larda geziyor. Çok bir fark yok gibi ancak şöyle bir sıkıntısı var, csgo vb online oyunlarda pingim 130larda geziyor, önceden 50-70 arasındaydı. Modem TTnet'in verdiği ZyXEL VMG3312-B10B.

Modem değerlerini buraya bırakıyorum.

VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 0 hour: 11 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 2.243 Mbps 35.943 Mbps
    Actual Net Data Rate: 2.035 Mbps 35.838 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 31.1 dB 18.6 dB
    Actual Delay: 16 ms 16 ms
    Transmit Power: 5.9 dBm 13.8 dBm
    Receive Power: -12.1 dBm -1.8 dBm
    Actual INP: 5.0 symbols 7.0 symbols
    Total Attenuation: 18.1 dB 15.7 dB
    Attainable Net Data Rate: 32.749 Mbps 75.588 Mbps

VDSL Ping Sorunu

ttnet'i aradım 4 defa. Ping ile ilgili birşey yapamayacaklarını modem firmasını veya bir teknik servisi aramamı söylediler. İnternetten yaptığım araştırmalara göre interleaved ve fast path olayı var. İnternetim interleaved olabilir, ttnettekilere internetimi fast path yapın dedim, anlamıyorlar veya hız sorunuz varsa yardımcı olalım başka bir müdahale yapamayız diyorlar. Bir yardımcı olursanız sevinirim, iyi geceler, iyi forumlar.
     VDSL Ping Sorunu

• Bende dün 50mbit vdsl super onlineye gectim.Adslde iken max 7-10 ping aliyordum.Şu anda sizinkiyle ayni sayilir ama bende birde hiz sorunu var.speedtest yurtici serverlarda ortala hizi aliyorum ama yurtfisi serverlari secince hiz yari yariya dusuyor..Sizde boyle bir sorun var mi?mesela kibris server yada baska ulke serverlarinda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu pingimizden dolayı kaynaklanıyor. Serverlardan geç cevap alıyoruz. Yabancı siteler türk sitelerden daha yavaş açılıyor bende de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedociyes

Sanırım bu pingimizden dolayı kaynaklanıyor. Serverlardan geç cevap alıyoruz. Yabancı siteler türk sitelerden daha yavaş açılıyor bende de.

speestest sitesinden server secerek hiz testi yapabilirmisiniz?mesela nicosia,kyrenia yada frankfurt yada baska bi yurtdisi servarlarla farkli farkli deneyip hem ping hemde download hiziniza bakarmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Frankfurta bakınca sonuç böyle
     VDSL Ping Sorunu
  • Sizdede fark yeterince var..bende dahada beter.arza kaydi actilar.24 saat icinde doneceklermis..duzelmez ise ben iptal edip geri adsl devam ederim.bende bi sonuc cikarsa yazarim en azinda fikir edinmeniz icin..çok can sıkıcı bi durum.

Cok sacma bir durum. Bana onu dahi yapmadilar. Baglantiniz saglikli, pinge karsi birsey yapamiyoruz diyip gecistirdiler

• quote:

Cok sacma bir durum. Bana onu dahi yapmadilar. Baglantiniz saglikli, pinge karsi birsey yapamiyoruz diyip gecistirdiler

Ben ttnet cikislarinda korktugum icin superonline gectim ama iste yagmurdan kacarken doluya tutulduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: saitates

quote:

Ben ttnet cikislarinda korktugum icin superonline gectim ama iste yagmurdan kacarken doluya tutulduk.

Superonline a gecmek istiyordum ben de ancak nevyazik ki bulundugum sokakta altyapi yok yan sokaklarimda var. sanssizlik...

• sedociyes S kullanıcısına yanıt
    Actual delay 16ms yazıyor. Bundan dolayı sıkıntı oa ihtimali varmıdır?

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Hocam hic anlamiyorum ordaki degerlerden ilk defa boyle biseyle karsilasiyorum. Sizin bileceginizi dusundum

• Hocam aynı problemi bende yaşıyorum 8mbps Adsl kullanırken 70-80 ping alırken şuan 24 mbps VDSL geçtik 250-300 ping alıyorum. Ttneti arıyoruz vs. modem resliyoruz tekrar 90 düşüyor aradan 1 saat geçmeden yine 250 300 ne yapmam lazım bi bilgilendirin. Modem senin modeminle aynı
  • valla aynı sorun bende de var.
  • Bunun için hergün yeni konu açılıyor bilgilendireyim sizi ; ADSL de 8mbit yani 8192 bit rate download hız tanımlandı modeme ve signal magin 30 desibel birde hattın modulasyonunu annem-m e aldınız. Bu durumda hat fast path bağlanır. Vdsl de ise hat zayıflama değeriniz 0 desibel değil ise hele birde 35mbit 50mbit gibi hızlara çıktıysanız, hat interleaved bağlantı yani korumalı bağlantı kurar hız artıkça 8-16-32ms geçikme süreleri oluşur. Bu olay dslam üzerinden yapılan bir güncelleme ile düzeltiliyor. Yani hat fast moda alınabiliyor fakat belirli bir süreçte eski haline geri dönüyor. Telekom için Ping'in bir önemi yok. Hat düzgün çalışsın crc paket kaybı olmasın diye interleaved default ayar. Düzeltseniz de dslamın elektriği gitse gelse fast mode yine interleaved olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Bunun için hergün yeni konu açılıyor bilgilendireyim sizi ; ADSL de 8mbit yani 8192 bit rate download hız tanımlandı modeme ve signal magin 30 desibel birde hattın modulasyonunu annem-m e aldınız. Bu durumda hat fast path bağlanır. Vdsl de ise hat zayıflama değeriniz 0 desibel değil ise hele birde 35mbit 50mbit gibi hızlara çıktıysanız, hat interleaved bağlantı yani korumalı bağlantı kurar hız artıkça 8-16-32ms geçikme süreleri oluşur. Bu olay dslam üzerinden yapılan bir güncelleme ile düzeltiliyor. Yani hat fast moda alınabiliyor fakat belirli bir süreçte eski haline geri dönüyor. Telekom için Ping'in bir önemi yok. Hat düzgün çalışsın crc paket kaybı olmasın diye interleaved default ayar. Düzeltseniz de dslamın elektriği gitse gelse fast mode yine interleaved olacaktır

Benim superonline'da Fast olmasina ragmen hem ping hem hiz sorunu var.Bakalim cözeceklermis..hic umudum yok ama.

• Hocam nasil guncelleticem hattimi fast path olarak? Ttnet ariyorum fast path yapin dedim anlamamazliktan geliyolar

Tabi bu bahsettiğim port ile alakalı modülasyonun sorunu. Bunda gecikme süresini modem içerisinde bile delay parametresi olarak görebilirsiniz. Sizin bahsettiğiniz sorun santral kaynaklı lokalizasyon tabanlı bir sorun olabilir. Yine Türk Telekom U ilgilendiriyor ama sorun farklı

• sedociyes S kullanıcısına yanıt
    Tamamen şans işi. Daha önce santrale gidip adamına denk gelen bunu düzenletenler oldu. 1 hafta 10 gün sonra eski haline döndüğünü anlatmışlardı.
    Twitch tv de superonline fiber ile yayın yapan bir yayıncı eu merkezli sunucuda 50-60ms Ping süresi alırken vdsl kullanıcıları genelde 80-90ms ile yayın yapıyor. Bu sorun sadece oyuncular açısından sıkıntı yarattığı için sanmıyorum telekomun global bir düzenleme yapacağını.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.