Şimdi Ara

VDSL vs Fiber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    VDSL ve Fiber internetin birbirinden mbps açısından pek bir farkı olmamasına rağmen neden fiber internet paketleri VDSL e göre daha pahalı? Örnek verirsek 35mbps VDSL 80 tl 35 mbps fiber 120 tl.(isslerin VDSL ve fiber paket ortalama ücretlerine göre örnek olarak verdim herhangi bir issnin ücretleri değil) Fiberde hiç kayıp olmadan mı tanımlanan hızlara ulaşılabiliyor? VDSL de 35 lik paket alt yapı iyiyse 33-34 e kadar geliyor. Peki fiberde paketimiz 35 mbps se tam olarak 35 mi görüyoruz? Fiberin upload hızları mı daha yüksek VDSL e göre? Yani merak ettiğim VDSL ile de yüksek hızlara ulaşabiliyorken neden Fiber daha pahalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cant Let Go -- 25 Eylül 2019; 14:11:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• VDSL : saha dolabına veya binaya kadar fiber sonrası bakır
    FİBER : dairedeki modeme kadar fiber kablo.

Fiber bağlantı çok daha verimli olduğu için fiyatlarını da yüksek tutuyorlar. Teorik olarak VDSL de 100megabite kadar destekler, fiberde de yüzü alabilirsiniz. Aradaki performans farkı ise bahsettiğiniz fiyat farkını oluşturuyor.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Yani hocam Fiberde aldığımız paketlerdeki değerleri stabil olarak alabiliyoruz. Paketimiz 100 mbps ise modeme kadar da kayıpsız 100mbps geliyor doğru mu anladım? Farkı da bundan ibaret diyorsunuz.

• Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    Şartlar uygunsa vdsl de de 100kesintisiz alırsınız. Aradaki farkın sebebi performanstır. Bakırla uğraşmamış oluyorsunuz fiberde.
    Anladım hocam özetle VDSL alt yapısı iyiyse fiberi aratmaz sonucuna ulaştım. Vdsl kullanıyorum fiber için dilekçe vermeyi düşünüyordum fakat tek bir kişinin dilekçesine bakmazlar diye erteliyordum hep.

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-talebi-talepleri--140072962#140072962

Aratmaz demeyelim, arada yine performans farkı oluşacaktır. Dilekçenizi yukarıdaki örneklere bakarak yazabilirsiniz.
    Hocam çok teşekkürler fiber talebi için kendim dilekçe vermeyi düşünüyordum. Daireye kadar fiber hattın çekilmesi için apartman sakinlerinden de imza toplayıp dilekçeye ekleyip öyle mi vermeliyiz? Tek benim dilekçemle daireye kadar fiber çekilemiyor mu? Benim bağlantı ilk mesajınızda belirttiğiniz gibi t7 kabinden bakır altyapıyla hizmet alıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Süperonline dandik fiber kablo
    7 yıl önce açıldı
    Vdsl ve Vdsl2 Nedir ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Binaya kadar fiber uygulamalarında bina olarak topluca hareket etseniz daha faydanıza olur açıkcası.
    Anladım hocam oda zor gibi gözüküyor. Kimse uğraşmak istemez birisi der ben yalın kullanıyorum birisi şöyle böyle ona anlat buna izah et vs derken en iyisi VDSL e devam. Teşekkürler.

Siz de haklısınız hocam.
  • Fiber kabloda VDSL'deki bakır kablo gibi kayıplar,paket hataları olmaz. Size vaadedilen hız ne ise o gelir. Diyelimki ikiside 50Mbps o zaman arada bir performans farkı olmaz.

• aslında en büyük fark şu ;

Upload yaparken download etkilenmiyor. Bu bile yeterli aslında seçim için.

Örnek : 75mbit dl 4mbit ul vdsl internetin var. İnstagrama resim atıyorsun download ölüyor . Online oyun varsa pingten perişan oluyor. Fiberde bu olmuyor
  • Fiberle daha iyi ping değerleri alırsın bu bile fiyat farkına değer bence

• Türk Telekom alt yapıya göre fiyat vermez. 50 mbps fiber ile 50 mbps vdsl internet fiyatı aynıdır

diğer sağlayıcılar için de aşağı yukarı bu böyle. superonline nin tüm tarifeleri pahalı. 35 mbps vdsl tarifesi fiber tarifesinden daha pahalı

millenicom da aynı fiyata verir. Sadece ilave olarak modem kiralama ücreti alır.

turknet fiber alt yapı üzerinden hizmet vermez

netspeed fiber ile vdsl tarifeleri arasında 5-10 lira arasında bir fark var.

vdsl ile fiber arasında kalite olarak bir fark yok. Ping değerleri genelde alt yapı ile değil sağlayıcı ile alakalı. Yerine gore superonline adsl kullanan biri Turk Telekom fiber kullanan kişiden daha iyi ping değeri alır.

VDSL'nin sıkıntısı Türk Telekom'un beceriksizliği ve sorumluluk almaması. Fiber de modem kurulumuna kadar her şeyi kendi yapar. Başka modemde kullandırtmaz. DSL'de ev içi tesisatına karışmam der. Bina girişindeki ankastre kutusuna bir etiket bırakıp çeker gider.

Fiber vdsl den daha iyi bir teknoloji olsaydı şu an Almanya'dan daha hızlı internet kullanıyor olurduk. Adamlar eve kadar fiberi bireysel kullanıcılara sunmuyor.

biz de her 5 sabit internet kullanıcısından biri eve kadar fiber kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Fiber kabloda VDSL'deki bakır kablo gibi kayıplar,paket hataları olmaz. Size vaadedilen hız ne ise o gelir. Diyelimki ikiside 50Mbps o zaman arada bir performans farkı olmaz.
    Hocam bende 35 mbps lik vdsl paket var. Hem wifi üzerinden hem kablolu speedtest yaptığımda 32 küsür alıyorum. Bunun nedenide vdsl olması sanırım? Hattım 75 mbps destekliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.