Şimdi Ara

Ve burun ameliyatı oldum (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
14
Favori
386.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orcsa1

Nihayet çarşamba saat 9 da ameliyatımı oldum... 3 saat sürdü... Şimdi ikinci gecemi geçiriyorum... Cumartesi tamponlar çıkacak... Daha sonra detaylarıyla yazacağım ama şunu söyleyeyim ameliyat korkusu çok yersizmiş... Sağlık sorunlarını korkular nedeniyle ertelememek gerek gerçekten... Ameliyat öncesi burada okuduklarım bana çok cesaret verdi ve yardımcı oldu... Tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...

Geçmiş olsun kardeşim. Aynen dediğin gibi ameliyat korkulduğu gibi olmuyor, tamponlar çıkarıldığı zaman asıl rahatlamayı hissedeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memko35

quote:

Nihayet çarşamba saat 9 da ameliyatımı oldum... 3 saat sürdü... Şimdi ikinci gecemi geçiriyorum... Cumartesi tamponlar çıkacak... Daha sonra detaylarıyla yazacağım ama şunu söyleyeyim ameliyat korkusu çok yersizmiş... Sağlık sorunlarını korkular nedeniyle ertelememek gerek gerçekten... Ameliyat öncesi burada okuduklarım bana çok cesaret verdi ve yardımcı oldu... Tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...

Geçmiş olsun kardeşim. Aynen dediğin gibi ameliyat korkulduğu gibi olmuyor, tamponlar çıkarıldığı zaman asıl rahatlamayı hissedeceksin.

Yarın alınıyor dostum tamponlar... Slikon zaten hernekadar tıkalı olsada nefes açılıyor arada ama ben yinede almıyorum burundan... Resmen grip gibi hissediyorum... Akıntı aktıkça gazlı bezi değiştiriyorum burnun altındaki...

Senin nasıl nefes durumun? tıkanma oldumu sonrasında?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Yarın alınıyor dostum tamponlar... Slikon zaten hernekadar tıkalı olsada nefes açılıyor arada ama ben yinede almıyorum burundan... Resmen grip gibi hissediyorum... Akıntı aktıkça gazlı bezi değiştiriyorum burnun altındaki...

Senin nasıl nefes durumun? tıkanma oldumu sonrasında?

Evet silikonlar ara ara açılıyor üzerinde kan vs. akıntısı açıldığı zaman. Sinüzit ameliyatı da olduysan akıntı iyice olur. Gazlı bez ben 10 tane falan değiştirmiştim, ikinci günün akşamı da sıkıldım gazlı bezi çıkarmıştım ama mikrop falan kapabilir önermiyorum.
    Benim nefes şu an gayet iyi iki dleiktende rahat nefes alabiliyorum, bazen sabahları bir deliğin hava geçişi biraz tıkalı olabiliyor. Ancak tamponlar alındıktan sonraki ilk 1-2 hafta burnumun tek deliği tıkanıyordu sürekli olarak öyle birşey olursa hemen geçmedi mi yoksa diyerek hayıflanmaya gerek yok yani sonra düzeliyor :)

• Bugün tamponlar çıktı... Sağ tarafı anlamadım bile ama sol taraf biraz acıttı ve çıkışını hissettim... Ama sonrasındaki rahatlama düşünülünce hiç önemli bir his değil... Nefes almak harika birşey kesinlikle... Yalnız burnum eve gelir gelmez tıkandı...Hemen ilaçları uyguladım... Sol taraf açılıp sağ taraf tamamen tıkanınca biraz moralim bozuldu ancak akşama doğru koyu kıvamlı bir akıntı başladı ve bu akıntı bitincede tekrar nefes almaya başladım... Bir daha da tıkanmadı maşallah...

Eskiden nefes alırken ağzım kapalı uzun süre duramazdım... Şimdi ağzımı hiç açmadan nefes almanın keyfini yaşıyorum... Alçının altında ara ara yoklayan kaşıntıdan başka şikayetim yok şükürler olsun... Alçıda hayırlısıyla çarşamba günü çıkacak...

Fırsat bulunca yaşadığım süreci özetleyip ameliyat olmayı düşünenlere fikir vermesini istiyorum...

Şimdilik bu kadar... Görüşmek üzere...

• vay be kaç sene oldu konuyu görünce şaşırdım varmı sorularınız arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

vay be kaç sene oldu konuyu görünce şaşırdım varmı sorularınız arkadaşlar ?

Bu kaşıntıya 3 gün nasıl dayanacağım? :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

vay be kaç sene oldu konuyu görünce şaşırdım varmı sorularınız arkadaşlar ?

Bu kaşıntıya 3 gün nasıl dayanacağım? :)

hocam valla yapacak bişey yok dayanacaksın kan pıhtılaşmıştır içeride oda kaşıntı yapıyordur büyük ihtimalle
  • kaşıntıyı hafifletmek için kulak cubugu ile bepanten sür rahatlatır hem kan pıhtısı oluşumunu engeller
  • ben 1 kere oldum keşke sizin gibi sonuç alsaydım ama yok gene aynı şey devam ediyor bu haziranda gene olacağım bir doktor bulamadım ama daha kimseye güvenemiyorum herkes başka konuşuyor başka türlü paralar isteniyor delireceğm yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

ben 1 kere oldum keşke sizin gibi sonuç alsaydım ama yok gene aynı şey devam ediyor bu haziranda gene olacağım bir doktor bulamadım ama daha kimseye güvenemiyorum herkes başka konuşuyor başka türlü paralar isteniyor delireceğm yahu.

Hocam nasıl sonuç vermedi. Yani eğer kemik eğriligi varsa bu basit bir ameliyat, göz konusunda katarakt olsun kbbde eğrilik olsun normal bir cerrah yapabiliyor çok özel yetenek ve araştırma gerektiren konular değil bunlar ameliyatın sonuç vermemesi için yanlış müdahale yapılması gerek bu da hukuki olarak karşılığı aranmasi gereken bir konu. Eğer tıkanma ameliyattan sonra yaşandıysa elbet başka bir sebebi vardır. Bu alerji olabilir, et şişmesi olabilir, sinüs akıntısı olabilir. Ben doktorunuza gidin danışın derim. Çünkü benim doktorum tıkanıklık olursa tekrar geleceksin alerji tekrarlayabilir dedi. Yani eğer ameliyat yanlış yapılmadıysa moralinizi bozmayın bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam nasıl sonuç vermedi. Yani eğer kemik eğriligi varsa bu basit bir ameliyat, göz konusunda katarakt olsun kbbde eğrilik olsun normal bir cerrah yapabiliyor çok özel yetenek ve araştırma gerektiren konular değil bunlar ameliyatın sonuç vermemesi için yanlış müdahale yapılması gerek bu da hukuki olarak karşılığı aranmasi gereken bir konu. Eğer tıkanma ameliyattan sonra yaşandıysa elbet başka bir sebebi vardır. Bu alerji olabilir, et şişmesi olabilir, sinüs akıntısı olabilir. Ben doktorunuza gidin danışın derim. Çünkü benim doktorum tıkanıklık olursa tekrar geleceksin alerji tekrarlayabilir dedi. Yani eğer ameliyat yanlış yapılmadıysa moralinizi bozmayın bence

hocam bunu yapan sözde profesör... sol iç tarafa doğru kemik yamukluğu vardı onu törpülemiş ve sadece orayı yapmış burnum dışardan hala yamuk gözüküyor orta direğe müdahale yok sağ taraf tıkalı şimdide oraya da müdahale gerekiyormuş bunları benmi söylemem gerekiyor anlamadım. başka doktora gittiğimde bu ameliyat estetiksiz sonuç vermez yani yamuklukta beraber giderilmesse ilerde tekrar sorun yaşanılabilir denmesi lazım size dedi. bize hiçbirşey denmedi abim tıp okuyordu onun aracılığıyla hocasına gittik öss ye girecektim o yıl o yüzden acele ediyorduk öyle olduk işte. şuan hatta burnumu daha kötü yapmış alması gerekenden fazla kemik almış burnum şuan aşağıya doğru eğildi biraz ve sallanıyor elinle oynayınca hamur gibi. şimdi 2.ameliyatta oraya destek için kaburgamdan kemik alınacağı söyleniyor bu türkiyeden artık illahlah geldi ne adamlar profesör olmuş yazık yazık yemin ediyorum paran varsa yaşarsın burada yoksa rastgele yaşıyorsun hayatı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

hocam bunu yapan sözde profesör... sol iç tarafa doğru kemik yamukluğu vardı onu törpülemiş ve sadece orayı yapmış burnum dışardan hala yamuk gözüküyor orta direğe müdahale yok sağ taraf tıkalı şimdide oraya da müdahale gerekiyormuş bunları benmi söylemem gerekiyor anlamadım. başka doktora gittiğimde bu ameliyat estetiksiz sonuç vermez yani yamuklukta beraber giderilmesse ilerde tekrar sorun yaşanılabilir denmesi lazım size dedi. bize hiçbirşey denmedi abim tıp okuyordu onun aracılığıyla hocasına gittik öss ye girecektim o yıl o yüzden acele ediyorduk öyle olduk işte. şuan hatta burnumu daha kötü yapmış alması gerekenden fazla kemik almış burnum şuan aşağıya doğru eğildi biraz ve sallanıyor elinle oynayınca hamur gibi. şimdi 2.ameliyatta oraya destek için kaburgamdan kemik alınacağı söyleniyor bu türkiyeden artık illahlah geldi ne adamlar profesör olmuş yazık yazık yemin ediyorum paran varsa yaşarsın burada yoksa rastgele yaşıyorsun hayatı.

Hay Allah aksiliğe bak. Bu kadar da dikkatsizlik olmaz, doktor olan biz değiliz onlar her türlü ihtimali göz önüne almaları gerekirken neler yapıyorlar. Evet gerçekten Türkiye'deki sistem insanların meraklarına göre meslek edinmelerini engelliyor ve sonuç bu işte. Ya parası olan en iyi mesleği yapıyor ya da çok zeki olan en paralı mesleği, değişmeyen kural bu. Aslında size yapılan operasyonu her gün yüzlerce kişi geçiriyor en çok bilinen operasyon ve bu denli üzerinde çalışılması onu basit bir operasyon haline getiriyor. Ancak bunu bile yapamayanlar var, ki düşünün beyin, kalp ameliyatı yapan doktorlara ne denli güvenebileceğimizi. İşte görüyoruz parası olanlar gidiyor yurt dışında güzelce oluyor ameliyatını. Yapacak birşey yok hocam artık ya iyi bir doktor bulacaksın, ya da artık rastgele gideceksin hangi gittiğinin konuşmaları ve incelemeleri tatmin ederse onda ameliyat olacaksın. Çünkü bu işi gerçekten iyi yapan da bir çok doktor var. Geçmiş olsun bu arada, inşallah bu sıkıntıyı çabuk atlatırsın

• Cuma günü ameliyat oldum.

Kemik eğriliği, sinuzit iltihaplarının temizlenmesi, damarların bağlanması ve burun etlerinin alınması. Ameliyat yaklaşık 3 saat filan sürdü.

Burnumda tampon var, nefes alamıyorum, sürekli kanama var. Dişlerim sızlıyor ağrıdan ve gözümden yaş geliyor. Şu an ameliyat üzerinden neredeyse 66 saat geçti. Biraz daha iyi sayılırım. 2 ilaç alıyorum bir de buruna sürülen bir şey.

perşembeden beri banyo yapamadım, banyo yapabiliyor muyuz bir sıkıntı var mı arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Cuma günü ameliyat oldum.

Kemik eğriliği, sinuzit iltihaplarının temizlenmesi, damarların bağlanması ve burun etlerinin alınması. Ameliyat yaklaşık 3 saat filan sürdü.

Burnumda tampon var, nefes alamıyorum, sürekli kanama var. Dişlerim sızlıyor ağrıdan ve gözümden yaş geliyor. Şu an ameliyat üzerinden neredeyse 66 saat geçti. Biraz daha iyi sayılırım. 2 ilaç alıyorum bir de buruna sürülen bir şey.

perşembeden beri banyo yapamadım, banyo yapabiliyor muyuz bir sıkıntı var mı arkadaşlar?

Gözde yanma ve yaş akıntısı bende de olmuştu, gözün içine sanki tuz döküyorlar gibi yanma ve akıntı oluyordu, ancak durum normal mi bilmiyorum gözde bir problem oluşmadı. Sinüzit ameliyatı olduğunuz için 2 gün boyunca kanlı salgılar gelebilir. Tamponlar alınınca da bu akıntılar sümkürme ile birlikte parçalar halinde çıkıyor ve yaklaşık 2 hafta kanlı akıntı çıkıyor. Banyo konusunda da sanırım sıcak buhar kanamayı tetikleyebilir veya eğilme vs. gibi hareketler aynı şekilde akıntı ve kanamayı arttıracağı için önerilmediğini zannediyorum. Tamponlar alınıncaya kadar sabredin derim tamponlar alındıktan sonra doktorunuza sorun banyo konusunu, muhtemelen yapabilirsiniz diyecektir. Ağrı konusuna gelince bende hiç ağrı olmadı ancak sadece kemik eğriliği, sinüzit ve burun eti operasyonu olmuştum ve sonrasında atılan ağrı kesici iğne ağrı hissettirmedi. Geçmiş olsun.

• quote:

quote:

Gözde yanma ve yaş akıntısı bende de olmuştu, gözün içine sanki tuz döküyorlar gibi yanma ve akıntı oluyordu, ancak durum normal mi bilmiyorum gözde bir problem oluşmadı. Sinüzit ameliyatı olduğunuz için 2 gün boyunca kanlı salgılar gelebilir. Tamponlar alınınca da bu akıntılar sümkürme ile birlikte parçalar halinde çıkıyor ve yaklaşık 2 hafta kanlı akıntı çıkıyor. Banyo konusunda da sanırım sıcak buhar kanamayı tetikleyebilir veya eğilme vs. gibi hareketler aynı şekilde akıntı ve kanamayı arttıracağı için önerilmediğini zannediyorum. Tamponlar alınıncaya kadar sabredin derim tamponlar alındıktan sonra doktorunuza sorun banyo konusunu, muhtemelen yapabilirsiniz diyecektir. Ağrı konusuna gelince bende hiç ağrı olmadı ancak sadece kemik eğriliği, sinüzit ve burun eti operasyonu olmuştum ve sonrasında atılan ağrı kesici iğne ağrı hissettirmedi. Geçmiş olsun.

Dostum ben dün yani 5. gün kafama su değdirmeden duş aldım... Bir sıkıntı olmadı... Kuaförde özel yıkama lavobosunda yıkatabiliriz aslında ama ben ne olur ne olmaz cesaret edemedim... Her gün duş alan biri için sıkıntı tabi ama askerliğini yaptıysan o kadar da kafaya takılacak bir durum değil... Efor harcayıp terlemiyoruz sonuçta...

Tamponlar alınınca çok rahatlayacaksın merak etme... Şu alçının ara ara yaptığı kaşıntı dışında bildiğin grip gibi iyileşmeyi bekliyorsun ondan sonra...

Ben senden 2 gün ileride gidiyorum kafana takılan birşey olursa sorabilirsin...

Geçmiş olsun..

• Memko şu akıntılar ciddi zorluyor bu aralar...Dediğin gibi kan ve süm.k karışımı koyu kıvamlı ( tahminimce sinüsten çünkü sadece deviasyon olan kanaldan geliyor) akıntılar geliyor... Mecburan hafif hafifi nefes vererek çıkmasına yardımcı oluyorum... Kuvvetli sümkürme zaten yasakda bu şekilde hafif nefes veriyormuydun sen? Bir zararı olmaz umarım...

• quote:

quote:

quote:

Dostum ben dün yani 5. gün kafama su değdirmeden duş aldım... Bir sıkıntı olmadı... Kuaförde özel yıkama lavobosunda yıkatabiliriz aslında ama ben ne olur ne olmaz cesaret edemedim... Her gün duş alan biri için sıkıntı tabi ama askerliğini yaptıysan o kadar da kafaya takılacak bir durum değil... Efor harcayıp terlemiyoruz sonuçta...

Tamponlar alınınca çok rahatlayacaksın merak etme... Şu alçının ara ara yaptığı kaşıntı dışında bildiğin grip gibi iyileşmeyi bekliyorsun ondan sonra...

Ben senden 2 gün ileride gidiyorum kafana takılan birşey olursa sorabilirsin...

Geçmiş olsun..

Diş sızlaması var bende, ağrı kesici almama rağmen fena halde ondan muzdaribim.

• quote:

Memko şu akıntılar ciddi zorluyor bu aralar...Dediğin gibi kan ve süm.k karışımı koyu kıvamlı ( tahminimce sinüsten çünkü sadece deviasyon olan kanaldan geliyor) akıntılar geliyor... Mecburan hafif hafifi nefes vererek çıkmasına yardımcı oluyorum... Kuvvetli sümkürme zaten yasakda bu şekilde hafif nefes veriyormuydun sen? Bir zararı olmaz umarım...

Hocam ben tamponlar alındıktan sonraki gün yani ameliyattan 4 gün sonra Sinus yıkama kiti suyunu burnuma sıkıp hafifçe sümkürmeye başladım. Doktor yap dedi bu şekilde herhangi bir sıkıntı olmadı. Nefes vermekten pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hatta ben içeri yapışan kan akıntılarını çıkarmak için burnumu biraz zorladıgim da oluyordu. Ama doktorunuz önermediyse sümkürmeyin tabi :) Sonuçta içiniz rahat olsun yani kolay kolay sıkıntı olmuyor hafif hava vermekten, bir öneri yapayım elinizle burnun içini karıştırıp veya burnun önünde olan kan pıhtılarını çıkarayım koparayım demeyin kan durmayabiliyor bazen ben yaşadım da korkutmuştu o biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memko35 -- 11 Mart 2013; 21:09:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• döküntü@

Üst diş etlerimde bendede sızlama var normal olduğunu düşünüyorum... Ama benim sızlama devamlı ben buradayım demiyor... Yemek yediğimde, güldüğümde falan sızlıyor... Eğer çok şiddetliyse doktoruna danış her ihtimale karşı...

• quote:

döküntü@

Üst diş etlerimde bendede sızlama var normal olduğunu düşünüyorum... Ama benim sızlama devamlı ben buradayım demiyor... Yemek yediğimde, güldüğümde falan sızlıyor... Eğer çok şiddetliyse doktoruna danış her ihtimale karşı...

Dostum sinüs rinse kit i ben ameliyattan öncede kullanıyordum elimde var 2 kutu daha... Ama doktorun verdiği spreyleri kullanıyorum şimdilik...
    Kontrolde danışacağım... Ben çok iyi temizleyeceğini düşünüyorum rins kitin...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.