Şimdi Ara

Ve y510p gelir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu fiyata full hd olmayan laptop almak aptallıktır. Fiyatına göre çöp :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mchi

4700mq ile 4700hq arasında cpuboss amca 0,1 puan fark var diyor. Aralarında ciddi bir fark yok sanırım da niye biri m biri h :)

HIGH. Vs medium

• Yani boyut farkımı var ?
  • heisenberg88 H kullanıcısına yanıt
    Bende anladım zatem cevirmene gerek yoktu ama yinede eyvallah zaten anlamadan etmeden bir işe kalkışmam ama şöyle birşey var ki orada belirtilen one,y500 ve y510 multi core yani çoklu çekirdek testindede one ve y510p y500 ü geride bırakıyor ben sadece tek cekirdeği savunmuyorum bazı programlar larda tubo boost olayı tam olarak net sonuç teşkil etmiyor i7 3770 in 3770k yı geride bıraktığı gibi yanı bu testlere ve youtubedeki derin testlere bakılır ise 4700 Haswell ivy den daha iyi sonuçlar alıyor genel anlamda ve siz diyorsunuz ki ivy daha iyi sadece bir testte geçebilen bir işlemciyi diğerlerine bakmaksısız daha iyi kabul edemezsiniz one da kullanılan aynı haswell her testte y500 ü geride bırakıyor.
  • 2500 bandına düşmeden kesinlikle almam hatta ve hatta biraz daha bekleyip belki bi üst modelinin çıkmasını bile bekleyebilirim.
  • DarkEagleTR kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen çeviriyi bi daha oku :) Ben ivy haswellden iyidir demedim. Y510pde kullanılan i7 haswell işlemci Turbo boost sorunu nedeni ile bir önceki model y500 i7 ivy işlemciden performans olarak dusuk kalıyor. Bu sadece y510pde kullanılan işlemcide gecerli ve Turbo boost sorunu ile alakalı diger Turbo boost sorunu olmayan bilgisayarlar tabiki ivy işlemciden daha iyi performans verecektir. Bir de youtubedaki testler genelde agır olmuyor 10dk diablo 3 oynadı adam 80 dereceye kadar cıktı . Oldukca yuksekdi bence. 10dk gibi kısa bi sure icin.
  • heisenberg88 H kullanıcısına yanıt
    Bende sana onu anlatmaya çalışıyorum zaten sen ilk baştaki yorumunda bu şekilde demiyordun direk ivy haswell den iyi demeye getiriyordun lafı neyse bence gayet iyi ve çoğu şeydede önde 510p haswell y500 ivy e göre sıcaklıkta belki o adamın bilgisayarında bir sorun olabilir garip videoyu paylaşırsan iyi olur merak ettim çünkü ben bf4 beta livestream izledim bu makina üzerinden yapılan ve yaklaşık 2 saat 40 dakika falandı ve banamısın demedi hatta adam yorumlardan sonra cpuz yi açıp sıckalığı gösterdi ve 76 dereceydi gayet iyi bence ve youtube daki diğer gameplaylara ve benchmarklara bakarsanız adam yarım saat ultra vs. oyun oynuyor ve yorumlarda bahsettiği sıcaklık değerleri 60-65 derece arası o yüzden soğutma konusundada iyi notebookcheck.net dede sıcaklık testleri gayet normal.
  • bu y500 y510 onların bi tek şeyini seviyorum alttakı ızgara delikleri çok büyük rahatca sogutucudan faydalanabilirsiniz n56 kullanıyorum bende
  • beyler +24gb ssd 8gb ram li sli modeli 2500 civarlarına düşermi acaba yurt dışındaki fiyatı nedir ?
  • DarkEagleTR kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili ilk mesajımı da bi daha oku :) şu da diablo 3 youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=BgklAaIsw8Y
  • quote:

Orijinalden alıntı: heisenberg88

Konuyla ilgili ilk mesajımı da bi daha oku :) şu da diablo 3 youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=BgklAaIsw8Y

dostum adam yazmış yorumlara video da driverlerle ilgili sorun varmış düzeltmiş onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEagleTR

Bende sana onu anlatmaya çalışıyorum zaten sen ilk baştaki yorumunda bu şekilde demiyordun direk ivy haswell den iyi demeye getiriyordun lafı neyse bence gayet iyi ve çoğu şeydede önde 510p haswell y500 ivy e göre sıcaklıkta belki o adamın bilgisayarında bir sorun olabilir garip videoyu paylaşırsan iyi olur merak ettim çünkü ben bf4 beta livestream izledim bu makina üzerinden yapılan ve yaklaşık 2 saat 40 dakika falandı ve banamısın demedi hatta adam yorumlardan sonra cpuz yi açıp sıckalığı gösterdi ve 76 dereceydi gayet iyi bence ve youtube daki diğer gameplaylara ve benchmarklara bakarsanız adam yarım saat ultra vs. oyun oynuyor ve yorumlarda bahsettiği sıcaklık değerleri 60-65 derece arası o yüzden soğutma konusundada iyi notebookcheck.net dede sıcaklık testleri gayet normal.

O dedigin sicakliklar oyundan cimtigin anda duser zaten
    Onemli olan max sicaklik.
    60-65 derece de ayni sekilde.Oyundan cikinca sicaklik birden duser 20-25 derece filan

İsinma sorunu var burasi tartisilmaz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 6 Kasım 2013; 23:03:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Acele etmeyin arkadaşlar. Ben zaten burada SLI ın 1.5 - 2 saatlik sıcaklık testini görmeden bu makineyi almam. Alacak arkadaşlarda kesinlikle iyi bir soğutucu alsın. Ne 80 derecesi 98 dereceye çıkıyor alet.
  • energycatalyst kullanıcısına yanıt
    Benim anladıgım cozulen sorun videoda da anlasılan takılma sorunu ama cok asagılara kadar da incelemedim yorumları.
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    İkinci kartında kendine ait bir soğutucu olduğu ve havalandırma delik,ızgaralarının diğer çoğu laptop a göre daha geniş ve büyük olduğu düşünülürse bence kullanıcıları çıldırtıcak veya çok zor durumda bırakacak bir sıcaklık değeri göreceğimizi sanmıyorum adam iki buçuk saat ultrada bf4 oynadı ve hiçbir sorun olmadığını ve soğutmanın gayet yeterli olduğunu söyledi bence çok abartılıcak bir sıcaklık problemi yok zaten her dizüstü ısınıyor.Y510p ısınmasaydı(normal olarak ve normal değerlerde) max 45-50 dereceyi gören bir laptop olsaydı zaten hem bu fiyata satılmazdı hemde herkez bunu tercih ederdi her dizüstünde olduğu gibi normal bir ısınma öyle ağım şağım veya çok fazla ısınma gibi bir olayı yok.
  • Oha 2740 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkEagleTR

İkinci kartında kendine ait bir soğutucu olduğu ve havalandırma delik,ızgaralarının diğer çoğu laptop a göre daha geniş ve büyük olduğu düşünülürse bence kullanıcıları çıldırtıcak veya çok zor durumda bırakacak bir sıcaklık değeri göreceğimizi sanmıyorum adam iki buçuk saat ultrada bf4 oynadı ve hiçbir sorun olmadığını ve soğutmanın gayet yeterli olduğunu söyledi bence çok abartılıcak bir sıcaklık problemi yok zaten her dizüstü ısınıyor.Y510p ısınmasaydı(normal olarak ve normal değerlerde) max 45-50 dereceyi gören bir laptop olsaydı zaten hem bu fiyata satılmazdı hemde herkez bunu tercih ederdi her dizüstünde olduğu gibi normal bir ısınma öyle ağım şağım veya çok fazla ısınma gibi bir olayı yok.

Bf4 ü 2.5 saat kim ultra da oynayıp da ısınmıyor dedi merak ediyorum. Yabancı forumlar bu sorunla boğuşuyor en sonunda sorunu çözdüler ama makineyi bu işlem garanti dışı bırakıyor.Unlocked bios bulup flashlayıp Cpu undervolting yapıyorlar yanı voltajı düşererek performanstan kısıyorlar. Notebookcheckte ki stress test 30 dk da 98 dereceyi görmüş aynı sıcaklığa 1,5 saat oyun oynandığında ulaşabiliyorsunuz.

Asıl önemli kısım şu 98 derecede 80 derecedeki performansı alamıyorsunuz laptop çekirdek hızını ısıdan dolayı güvenlik nedeniyle aşağı çekiyor. Bu da performans düşmesi demek.

• Amerikada olsam 300 dolar indirim kuponu ile SlI versiyon 799 dolara geliyor şaka gibi :D
  • bu y510p de 2+1 mı hoparlor sadece 2 tane mı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.