Şimdi Ara

Ve y510p gelir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heisenberg88

http://www.sadecenotebook.com/lenovo-ideapad-y510p-59-380590-core-i7-4700-240-ghz-8-gb-1-tb-8-gb-ssd-2-gb-vga-156-windows-8-sli-pmu294817

2710 lira bence cok sınırlı stok diyo bir de :D

2740 cüssssss yurtdisinda 2100tl . tavuk mikmek bu olsa gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran çözünürlüğü fiyatı ve 8 gb ssd beni yıktı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam john

ekran çözünürlüğü fiyatı ve 8 gb ssd beni yıktı...

O degerleri duzeltmemisler sanırım SLI olan 1080p olmalı.
  • 2740tl de olsa hepsi satılacak 2100tl olsada. oyüzden çakallık yapıp fiyatı artırmışlar. bide ona rağmen 2800e bile daha iyi laptop yok. havada karada o fiyata çok rahat satılır. hernekadar gerçek fiyatı o olmasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

2740tl de olsa hepsi satılacak 2100tl olsada. oyüzden çakallık yapıp fiyatı artırmışlar. bide ona rağmen 2800e bile daha iyi laptop yok. havada karada o fiyata çok rahat satılır. hernekadar gerçek fiyatı o olmasada.

http://www.hizlial.com/msi-ge60-0nd-295xtr-i5-4200m-25ghz-8gb-1tb-7200rpm-2gb-gtx765m-156-freedos-notebook/30.001.1473.0206

• Ayıp ya 2740 nedir ? Gold ve Vatan getirirse o fiyat kırılır, çakallık peşindeler almak için bekleyenler boşuna almayın bu kadar sabrettiniz fahiş fiyatla satılan bir ürünü almayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordlombak

Ayıp ya 2740 nedir ? Gold ve Vatan getirirse o fiyat kırılır, çakallık peşindeler almak için bekleyenler boşuna almayın bu kadar sabrettiniz fahiş fiyatla satılan bir ürünü almayın.

Aynen kimse almasin

• Bunun bizim beklediğim LenovoY510 olduğuna emin misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam john

ekran çözünürlüğü fiyatı ve 8 gb ssd beni yıktı...

Aslında 128lik ssdlerden daha çok işe yarayan bir ssd.Çünkü express cache teknolojisini kullanıyyor.Yani sık kullandığınız uygulamaları ssd kadar olmasada ona oldukça yakın hızda çalıştırıyor.Bugün artık oyunlar 50-60 gb olmuşken express cache teknolojisi kullanmak çok daha mantıklı.Çünkü ssd oldukça el yakıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9420

MSI GE70 2OE-266XTR Notebook
    INTEL i7-4700MQ | 8GB RAM | 1TB 7200rpm HDD | Nvidia GTX765M 2GB | 17.3'' Full HD | Free DOS
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın özellikleri kagıt üzerinde oldukca iyi ancak arastırdıgım kadarıyla y510p modelinde kullanılan i7 haswell işlemcide turbo boost olmadıgı için zaman zaman y500'de kullanılan i7 ivylerden geri kalabiliyormus yapılan testlerde. 2. ekran kartının sogutması da yeterli gelmiyor heralde yapılan testlerde kısa sure sonra ısınma nedeniyle performansı oldukca dusuyormus. Bunları göz önüne alınca fiyat abartı gibi bu fiyatlarda kalırsa tek ekran kartlı bir makina alıcam ben de heralde.
  • Arkadaşlar sadecenotebook'da yer alan ürün direk satışta mı ? Yoksa 12 kasım teslim tarzı bir durum mu var ? Eğer direk satıştaysa yarın büyük ihtimal vatan ,gold,pcdepo vs. tüm yerlerde görebiliriz eğer değilse muhtemelen haftaya bugünlerde piyasa da olacak.
  • heisenberg88 H kullanıcısına yanıt
    heisenberg88 verdiğin işlemci ile ilgili bilgi yanlış ısınma konusunda bir şey diyemeyeceğim ama ürün sadece stres testlerinde 80 dereceyi geçiyor en azından Youtube da vewww.notebookcheck. net de böyle görülüyor ve işlemcinin turbo boost olayına gelirsek işlemcide turbo boost var i74700MQ Da nasıl turbo boost olmaz allah aşkına :D ve turbo boost sayesinde 3.40 ve 3.50 ghz e kadar çıkabiliyor yani bu değerler ile i7 ivy nin gerisinde kalabileceğini hatta ivy nin haswell e yetişebileceğini zannetmiyorum isterseniz şurayahttp://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Y510p-Notebook.97470.0.html bakarak daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz ve benim fikrime katılırsınız diye düşüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkEagleTR -- 6 Kasım 2013; 22:16:13 >

• DarkEagleTR kullanıcısına yanıt
    Sizin verdiginiz yerden copy paste yapıyorum:

Turbo Boost

Turbo Boost allows for automatic overclocking so the cores run faster than their base operating frequency. In ideal conditions, this increase is more than 1 GHz - but unfortunately, the IdeaPad Y510p suffers from a less-than-perfect implementation of the technology. As long as only one core is under load, everything is fine: 3.3 GHz are close to the upper Turbo Boost limit. When more than one core is tasked or the GPU is stressed, the clock speed drops to only 2.4 GHz. While this technically cannot be called throttling, it is still rather disappointing.

Some of the older Clevo barebones (for example the Schenker XMG A502) had a similar problem. The lack of Turbo Boost becomes noticeable during CPU-intensive games and benchmark tests. During daily use, this loss of performance might not be apparent - the Core i7-4700MQ is sufficiently powerful even without the Turbo - but some users will not consider the IdeaPad Y510p at all for the above.

Ürünü oldukca fazla arastırdım baska bir sitede daha kapsamlı testler vardı orada bazı durumlarda Y500 işlemcisinden geri kalıyordu. Tekrar bulabilirsem aynı yeri linki koyarım.

Şu da devamı onu da koyayım:

CPU Performance

Cinebench R10 clearly shows the lack of Turbo Boost: the IdeaPad Y510p ended up with 19383 points - quite a bit less than other notebooks with the same i7-4700MQ CPU. The One K56-3N2, for example, scored about 5000 points more (+26%). The IdeaPad Y500 with the i7-3630QM also outperforms the Y510p with 21733 points - a plus of 12%. The results of the single-core test are quite different, as the IdeaPad Y510p (6628 points) is able to outscore the predecessor IdeaPad Y500 (5953 points).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heisenberg88 -- 6 Kasım 2013; 21:48:35 >

• heisenberg88 H kullanıcısına yanıt
    Burda bahsedilen ve yayınlanan testlerde tek çekirdek testlerinden bahsediliyor.Ve ondada alttaki sonuçlarda One ile y510p berabere y500 geride kalıyor ve one da kullanılan aynı cpu hasswel multi core testlerinde y500 ü geride bırakılıyor bu işlemciden kaynaklı geride kalma değil eğer öyle olsaydı y500 one ı da geride bırakıp 1. sıraya yükselirdi 3ü arasında ama gördüğünüz gibi haswell ivy i geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEagleTR

Burda bahsedilen ve yayınlanan testlerde tek çekirdek testlerinden bahsediliyor.Ve ondada alttaki sonuçlarda One ile y510p berabere y500 geride kalıyor ve one da kullanılan aynı cpu hasswel multi core testlerinde y500 ü geride bırakılıyor bu işlemciden kaynaklı geride kalma değil eğer öyle olsaydı y500 one ı da geride bırakıp 1. sıraya yükselirdi 3ü arasında ama gördüğünüz gibi haswell ivy i geçiyor.

CPU Performance

Cinebench R10 clearly shows the lack of Turbo Boost: the IdeaPad Y510p ended up with 19383 points - quite a bit less than other notebooks with the same i7-4700MQ CPU. The One K56-3N2, for example, scored about 5000 points more (+26%). The IdeaPad Y500 with the i7-3630QM also outperforms the Y510p with 21733 points - a plus of 12%.

Burayı aynen çeviriyorum kardeş:

Cinebench R10 açık bir şekilde Turbo Boostun eksikligini gösteriyor. Y510p 19383 puan - Aynı işlemcili diger modellerden epey düşük.

The One K56-3N2, mesela, 5000 puan (+26%) daha fazla puan alıyor. (Yani 19383+5000=24383 puan (bu hesabı ben ekledim yazmıyodu :P) )

Y500 i7-3630Qm de y510p den iyi performans göstererek 21733 puan alıyor. %12 daha fazla
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tek çekirdek testinde ise Y510p ile y500 kıyaslamıs sadece tek cekirdekte y510p daha iyi ancak biz tek cekirdek pc almıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: heisenberg88

quote:

Orijinalden alıntı: DarkEagleTR

CPU Performance

Cinebench R10 clearly shows the lack of Turbo Boost: the IdeaPad Y510p ended up with 19383 points - quite a bit less than other notebooks with the same i7-4700MQ CPU. The One K56-3N2, for example, scored about 5000 points more (+26%). The IdeaPad Y500 with the i7-3630QM also outperforms the Y510p with 21733 points - a plus of 12%.

Burayı aynen çeviriyorum kardeş:

Cinebench R10 açık bir şekilde Turbo Boostun eksikligini gösteriyor. Y510p 19383 puan - Aynı işlemcili diger modellerden epey düşük.

The One K56-3N2, mesela, 5000 puan (+26%) daha fazla puan alıyor. (Yani 19383+5000=24383 puan (bu hesabı ben ekledim yazmıyodu :P) )

Y500 i7-3630Qm de y510p den iyi performans göstererek 21733 puan alıyor. %12 daha fazla
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tek çekirdek testinde ise Y510p ile y500 kıyaslamıs sadece tek cekirdekte y510p daha iyi ancak biz tek cekirdek pc almıyoruz.

Sonuç

• 4700mq ile 4700hq arasında cpuboss amca 0,1 puan fark var diyor. Aralarında ciddi bir fark yok sanırım da niye biri m biri h :)
  • bu ilk yem beyler gaza gelip atlamayın derim fiyatı abartı koymuşlar özellikleri zaten fail fiyatların düşmesi için biraz beklemek lazım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.