Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
2
Favori
108.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar fan ve yansıtıcı koymadıkları halde fiyat anormaldi simdi birde fan ve yansıtıcı koyarlarsa extra kimse bes kurus para vermesin bilginize... Benim bildigim bir tek hatalı urun toplatılır, eger fiyat yine aynı olacaksa niye kardesim yansıtıcı fan koymadan koymuscasına parasını vatandastan pesin alıyorsun? Yani bu tarz bir yaklasım ben ilk defa goruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 26 Ocak 2009; 22:40:42 >
  • Yorum yapanların (denemeden-cihazı görmeden) evinde yaklaşık piyasa değeri 1500-2500 TL arasında değişen inverterli klima var. (forumda okuyarak öğrendim) Hatta Klima satıcısı Olan arkadaş var. Bu durumda klimaları savunacak. Ama İnf. Isıtıcılara ve Yağlı radyatörlere göre farkını kimse söylememiş.

Doğrudur Klima vectadan daha hızlı ısıtır ve buna bağlı olarak elektrik sarfiyatı aynıdır veya azdır (fazlada olabilir) ama 30m2 ev için fiyatı +-2500 Tl dir.

Tabi bu durumda 330 Ytl ye satılan bir VECTA A+++ Cihazın aynı işlemi yapması bekleniyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohutcuk -- 27 Ocak 2009; 9:42:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nohutcuk

Yorum yapanların (denemeden-cihazı görmeden) evinde yaklaşık piyasa değeri 1500-2500 TL arasında değişen inverterli klima var. (forumda okuyarak öğrendim) Hatta Klima satıcısı Olan arkadaş var. Bu durumda klimaları savunacak. Ama İnf. Isıtıcılara ve Yağlı radyatörlere göre farkını kimse söylememiş.

Doğrudur Klima vectadan daha hızlı ısıtır ve buna bağlı olarak elektrik sarfiyatı aynıdır veya azdır (fazlada olabilir) ama 30m2 ev için fiyatı +-2500 Tl dir.

Tabi bu durumda 330 Ytl ye satılan bir VECTA A+++ Cihazın aynı işlemi yapması bekleniyor..

Yoo, kimse beklememeli zaten böyle birşey, ama %80 tasarruf yapsaydı beklenebilirdi.
    O zaman kliması olanlarda vecta alırdı doğal olarak.
    Gerçi şu ısı iletimi olayı klimalarda daha çok işe yarar, vecta umarım bir klima çıkarır.

• Selam arkadaşlar bende ısınma ihtiyacımı daha uygun karşılamak isteyen biriyim. Vecta yı araştırırken bu formu buldum ve 10 gündür takip ediyorum acaba kullanan olurda yarum yaparmı diye. Ancak sonuç hayal kırıklığı. aklıbaşında 1 mesajın yanında 15-20 adet boş mesaj var, atış serbest yeri gibi bişey oldu. Teknik bilgi açıklamarı yapanlar var. Yanlız bu açıklamaları yapanlar neye göre yapıyor hayretle okuyorum.
    Aranızda üzerinden elektrik geçen telin niçin ısındığını bilen hiç yok mu? Elektrik nasıl ısıya dönüşüyor biraz bilgisi olan yok mu? burada btu yada calori hesabu yapıyorsunuz. Watt ı çevirirken verim hesabı yapıyorsunuz. Isınmada elektriksel gücün ısınma ile hiç alakası olmadığını bilin lütfen. Telin ısınması üzerinden geçen elektronlara direnci sonucu enerji dönüşmesi ile olur. Sıcaklık değişimi ise maddenin öziletkenlik ve kütlesi ile ilgilidir. İncelik ve iletkenlik telin sıcaklık değişimini doğrudan etkiler.
    Ancak ince telin dezavantajı çok fazla ısıya dayanamamasıdır. Aynı sıcaklığa dayanan daha ince tel enerji değişimini çok daha ekonomik yapabilir. Bu yüzden daha verimli olabilir. Elektrik enerjisini %99 ısıya dönüştürür gibi açıklamalara inanmayın.
    Teşekkür ederim..

• Dün (26.1.2009) tarihli Milliyet gazetesinde..''Yalanın Belgesi'' mealinde ..tam sayfa ilan yayınlandı. Bu ilan ''Vecta'' yı ''Yalancı ve de dolandırıcı'' ilan ediyor ve bunu da TSE belgesine dayandırıyor.Ya da TSE ....Biz Vecta ya % 80 tasarruf konusunda bir belge vermedik....diyor..

Tüm ilana bakarsanız ..Vecta ...''dolandırıcı'' gerçekten. En temel bilimsel kuramlara aykırı ilanlarla milleti dolandırıyor..Yani ne diyor...

Normal Şartlar Altında ben suyu 20 derecede kaynatıyorum .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tipik bir dolandırıcılık vak'ası ...Çok çok yazık...Suç duyurusunda bulundum...Bu konuda bilimsel açıklama yapan arkadaşların emeğine yazık...Parmağına yazık...Para verenlerin parasına yazık...Vahh vahhh vahhhh....
  • önceki sayfada Denizli_camlık nickli üyenin bir testi olacaktı. onun sonuçlarını sabırsızlıkla beklediğimizi hatırlatmak istedim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ustadpir

Selam arkadaşlar bende ısınma ihtiyacımı daha uygun karşılamak isteyen biriyim. Vecta yı araştırırken bu formu buldum ve 10 gündür takip ediyorum acaba kullanan olurda yarum yaparmı diye. Ancak sonuç hayal kırıklığı. aklıbaşında 1 mesajın yanında 15-20 adet boş mesaj var, atış serbest yeri gibi bişey oldu. Teknik bilgi açıklamarı yapanlar var. Yanlız bu açıklamaları yapanlar neye göre yapıyor hayretle okuyorum.
    Aranızda üzerinden elektrik geçen telin niçin ısındığını bilen hiç yok mu? Elektrik nasıl ısıya dönüşüyor biraz bilgisi olan yok mu? burada btu yada calori hesabu yapıyorsunuz. Watt ı çevirirken verim hesabı yapıyorsunuz. Isınmada elektriksel gücün ısınma ile hiç alakası olmadığını bilin lütfen. Telin ısınması üzerinden geçen elektronlara direnci sonucu enerji dönüşmesi ile olur. Sıcaklık değişimi ise maddenin öziletkenlik ve kütlesi ile ilgilidir. İncelik ve iletkenlik telin sıcaklık değişimini doğrudan etkiler.
    Ancak ince telin dezavantajı çok fazla ısıya dayanamamasıdır. Aynı sıcaklığa dayanan daha ince tel enerji değişimini çok daha ekonomik yapabilir. Bu yüzden daha verimli olabilir. Elektrik enerjisini %99 ısıya dönüştürür gibi açıklamalara inanmayın.
    Teşekkür ederim..

Bu konu altında vecta paylaşımları yapılıyor diye cevap vermek istemiyorum ama yanlış bilgi üzerine düzeltme yapmak istedim.
    Elektriksel güç ile ısınmanın alakası olmaması tamamen yanlış bilgidir, sisteme giren elektriksel enerji ısı enerjisine çevrildiği için başka da karşılaştıracak veri yoktur zaten.
    Elektrik enerjisinin %100ü ısıya dönüşüyor hatta. (ışımayı da soğurursanız)

• Bu baytek in binasına gittik arkadaşla beraber bayilik ve bilgi almak için. Gördüklerimiz karşısında şok oldum diyebilirim. İstanbuldaki merkezlerinin adresine gidince adamların merkezinin 200 metrekare biryer oldugunu gördüm. Bukadar büyük bir şirket bukadar arge yapan şirketin ofisi 200 metrekare. 3 odalı bir ofis.. Bunun yanında adamlar öyle acemi çalışıyorlar ki. Karşıdaki firmanın ismine cismine bakmadan bayilik anlaşmaları imzalıyorlar ve onlardan da para istiyorlar. Ürüne gelince ürünler bi odanın içinde çalışır vaziyette idi bir büyük bir küçük model çalışıyordu. İçeriye girdiğimizde pek de sıcak bir yere girdiğimizi hissetmedim. Bunun yanında alete dokununca yüzeyinin çok sıcak oldugunu gördüm ancak 1-2 cm elimi geri çekince bir ısı yaydıgını hissedemedim. Pek güven vermedi bana açıkcası... Verdikleri sayısal değerler hep birbiri ile çakışıyor..

Bide gerçekten tasarruflu ısınmak isteyenler heat pump(ısı pompası) ları bir araştırsınlar...

• Cihazı alıp deneyen bir arkadaşın olumlu veya olumsuz izlenimlerini bekliyoruz.
  • Sevgili Admin aşağıdaki site bilgi amaçlıdır. Satış amaçlı değil

BAYTEK firmasının ve ürünün orjinal hali için aşağıdaki linki tıklayınız
    http://www.heatpowercell.com.tr/index.asp
  • herkese merhaba,

1 aydır forumu takip ediyorum .umutla iyi birşeyler bekliyoruz .iyi haberler bekliyoruz kullanıcılardan . ama dikkat çeken bir durum maalesef hepimizin canını sıkıyor.örneğin ürüne fan takılacakmış yok bilmemne sistemi eklenecekmiş.. yıllarca araştırmışlar bu eksiklikleri görememişler mi..? peki daha önce sitelerinde 35 m2 ye kadar kullanılabileceği söylenen 800 watt lık soba için bu hafta neden karar değiştirip 22 m2 ye kadar kullanılabilir diyorlar. umarım şirketin içindeki birkaç sorumsuzun hatasıdır bu! her şirketin başına gelebilir...diyelim ve umudumuzu yitirmeyelim. cihazın mantığı bence şu. cihaz x teknoloji sayesinde x sürede x ısıya geliyor..tıpkı diğer elektrikli soba ,radyatör vs de olduğu gibi.. ama teknolojisi bu esnada devreye griyor.. içindeki gaz bor herneyse bu madde sayesinde diğer cihazlar örneğin aynı koşullarda 5 dakikada ısısının % x kadarını kaybediyorsa bu cihaz daha uzun sürede 2x sürede kaybediyor ... forumları takip ettiğini kesin olan sn. vecta yöndetimi... ne dersiniz bu yazdıklarıma?

• Baytek'in dün sitesine koyduğu açıklama:http://www.baytekendustri.com.tr/tr/index.asp?ID=75
  • Bu forumda deneme yaptığını söyleyen arkadaşlar var idi. Denemeleri nasıl sonuçlandı acaba. Daha Önce yazdım salonumda (16 m 2) 1200 wattlık infared ısıtı kullanıyorum beni üşütmüyor, yalıtım fena değil ve Aydın gibi sıcak yerde yaşıyorum. Aynı durumu 800 wattlık sobayla sağlayabilirsem, 1/3 oranıda kar demektir. Ama aynı hızla ısınamam.
  • değerli dh adminleri ve modları bu konu okadar çok maksadı dışına çıkmışki tam bir saattin diğer kilitlenen konu ve bu konuyu okudum ve sadece insanların biriblrerine sataşmalarını gördüm hiç bir bilgi paylaşım ıyapılmamış lütfe nbutip konulara izin vermeyin ve böyle kişileride direk uzaklaştırın dh forumunun kalitesini düşürmesine izin vermeyiniz saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: nohutcuk

VECTA ESD1 800 Watt A+++++ Elektrikli Soba / ( 16 - 22 m2 ) Detay Bilgisi

Vecta ESD1 800 Watt sobalar 16 - 22 m2 lik bir alan için kullanılması tavsiye edilir.

İlk Kullanımda Isıtıcının 24 Saat Çalışır Halde kullanılması gerekir.

İlk 24 Saat'ten sonra, Vecta Ortam İçerisindeki herşeyi tam anlamı ile ısıttıktan sonra , 36 saat içerisinde sıcaklığı istediğiniz düzeyde hissedebilirsiniz.

İnfrared Isıtıcılar sadece gördükleri alanı ısıttıklarından , kapatıldıkları andan itibarende ısı sıfıra iner. Vecta Ürünleri Termostat'a girdiğinden daha az enerji ile daha fazla Isı vermektedir.

Moleküler Isı Transferleri Sistemi ile madde, atomları etrafında sürekli hareket halinde bulunan elektronların ısı yüküyle yükletilip yüklenmiş oldukları bu ısı yükünü diğer atomların elektronlarına aktarmasıyla, ısı enerjisinin hızlı bir şekilde iletilmesini sağlayan nano teknoloji sayesinde, ısıtma teknolojilerinde bugüne kadar geliştirilmiş en ileri sistemdir.

Vecta ESD1 800 Watt Soba 700 watt ile çalışmaktadır. Maxiumum düzeyde çalıştığında 800 Watt da dayanmaktadır.

Günlük Olarak 11 Saat çalıştırıldıldığında Aylık Olarak Elektrik Tüketimi 58 TL olarak hesaplanmıştır. Bu süre Termostat Baz Alınarak'da yapılmıştır.

Vecta Isıtıcılar, Düşük Enerji İle Yüksek Isı Sağladığından Bilinen tüm ısıtma sistemlerinden farklı olarak ısıtma kapasitesi çok yüksektir.

Sağlığa Herhangi bir zararı Dokunmamakla beraber , Ürün kullanımı ile de oldukça güvenli, pratik ve Dekoratiftir.

Vecta Isıtıcılar ile Yüksek Elektrik kaybını önleyerek Tasarruf yapabilecek, Ülkemizdeki Yıllık Enerji Kaybına Son verecek, Tamamen Yerli Üretim Olan bu üründe Ülke Ekonomimize Katkı sağlayabileceksiniz.

Arkadaşım şöyle söylesene 24 saatlik kullanımla yaklaşık olarak 120 tl fatura getirir diye. Ayrıca arkadaşın birine -7 0c de 2 saat ev havalandırılmaz demişsin o evi havalandıranın bileceği iş bazı komşularım ekim 15te pencereyi kapatır nisan 15 te ilk kez evini havalandırır. Adamların aylık d.gaz faturası 100 tlyi bulmuyor. Sen o zaman ürün sana göre değil derken herhalde anlattığım komşuma göre demek istiyorsun. Kusura bakma ama bizde cam eve temiz hava almak için değil manzara için diyorsun sanırım.
    Bulunduğum Şehirde kış sıcaklık ortalaması -10 Ve bizim evimizde günde 1 saat cam açılır. Bunun sağlık için gerekli olduğuna inanıyorum.
    Sanırım ürün bana göre de değil. Ürünü tanıtanlar mümkünse kapı bile açmayın dediklerine göre?
    LİKADRA arkadaşım tel no su vermişsin ayrıca adamlar sana satılan ürünlerin hepsini değiştircez içine ısı yansıtıcı monte edicez demişler. Peki ama madem bu ürünleri niye satışa sunmuşlar? Anlayamadım. Bir dönem bazı otomotiv firmaları yapılan bir üretim hatası nedeniyle araçlara ücretsiz bakım yapmıştı. İşini ciddiye alan!!! bir başka otomotiv firması ise araçları komple değiştirmişti. Sanırım vectada işini ciddiye alıyor???
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatar7879 -- 29 Ocak 2009; 0:02:15 >

• Test yapıp buraya yazan arkadaslardan ozellikle bu hafta sonu cumartesi ve pazar gunu sonuclarını buraya ayrıntılı bir sekilde yazmalarını rica ederim cunku tam kıs bitti bahar geldi derken subat ayı subatlıgını yapacaga benziyor sıcaklar dusecekmis...

Aydın ctesi :4/13 pazar :3/13,
    Bursa ctesi :5/8 pazar : 4/10
    İstanbul ctesi :5/8 pazar : 4/8
  • Sizin yararınıza çalışan, gelecek nesillerin enerji kaynaklarını da koruma altına alan, hem cebinizi hem yüzünüzü güldürecek.
    Çünkü VECTA, diğer ısıtıcıların tam aksine;
    % 80’e varan ekonomi sağlar. Eskiden ödediğiniz faturanın yaklaşık beşte birini ödersiniz. Elektrik faturanızdaki tasarruf yüzünüzü güldürecek.
    Gördüğü yüzeyi değil, bulunduğu mekânın tamamını ısıtır. Diğerleri belli bir açıda ve sadece siz önünde durduğunuzda sizi ısıtıp ışıklarının ulaştığı alan kadar yerleri ısıtırken, VECTA mekânın neresinde olursanız olun sizi ısıtır. Çünkü enerjiyi aldığı andan itibaren bulunduğu ortamı ısıtmaya başlar. Kullanılan “Heatpowercell” (Moleküler Isı Transfer Sistemi) sayesinde ısıyı hızlı ve homojen olarak bütün mekâna yayabilme yeteneğine sahiptir. VECTA bulunduğunuz mekânı köşebucak eşit bir şekilde ısıtır.
    Dilediğiniz ısıya daha az enerji harcayarak ulaşır. Bu özelliğiyle siz gerçek ekonomi sağlarken, gelecek nesillerin kullanacağı enerji kaynaklarını da korumuş olursunuz.

Bu yazı Vecta sitesinde. Kısacası diğer en fazla elektrik harcayan ısıtıcı ile bir ayda 250 lira maliyetle elde ede ettiğimiz ısıyı aynı zaman diliminde aynı değerde ısı olarak vecta ile 50 liraya alabiliyormuyuz? mesele bu.

• Beyler burada 6 sayfa msg olmuş,ama ortada dişe dokunur hala bir şey yok!!bu arada Sitenin bu bölümündeki "malum" üyeler
    ve sataşmalar v.s da cabası....

Vecta-mecta yaw bunların alayı hikaye!!
    Artık devir "Klima" devri,kaldımı böyle Elektrikli ısıtıcalar gari
    Boşuna millet bunlarla nefes tüketiyor,pazardan birileri nemalanmak için(Tüketicilerin bilinçsizliğinden faydalanıp)
    özellikle son 2/3 senedir böyle "teknoloji harikası" elektrikli cihazlar "furyası" yaşanmaktadır

Selamlar
  • Yorum yapacakları bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meted -- 30 Ocak 2009; 3:01:24 >
  • GOALYA'da yazmaz oldu. Hala test yapıyor sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.