Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
2
Favori
108.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

daha önce yazdığım gibi tasarımında eksiklik var.soğuk bir evi ısıtamıyor ya da ısıtması anormal uzun sürüyor ki bu kabul edilemez,ama ısınmış bir evin sıcaklığını uzun süre hatta kapatana kadar koruyabiliyor.ben öyle anladım deneyenlerin yazdıklarından.

Isınmış-belli bir dereceye gelmiş evi ısıtırken hangi ısıtıcı olursa olsun daha az enerji harcanır. Bir araba düşünün 0dan 100 km hıza kadar harcadığı benzin aynı süre sabit hızda 100 km hızla gidilmesinden en az iki kat benzin yakar.

Isıtıcıda da aynısı söz konusu. Bir odayı belli bir sıcaklığa getirmek için içindeki eşyaları duvarı vs ısıtmak ve bunun için çok enerji harcamanız gerekir. Ama sabit bir sıcaklığa ulaştıktan sonra ısıtıcının tek yapması gereken odadan kaçan ısı kadar ısı üretmektir. Ben kendimden örnek vereyim kombiyle odayı ısıttıktan sonra Quartz sobanın tek 600 W lık kademesi ile bile odadaki sıcaklığı artırabiliyorum.

• ürün el değmeyecek kadar sıcaklık veriyor ise ortam ısısını artırma yeteneğine sahip demektir. yalnız bu cihaz ylıtımlı ortamlar için geçerli olsa gerek. çünkü babam gilin kullandığı doğal gaz da da evin oturma odası 40 c çalışmada ısınmıyor.

vecta sürekli kullanımda başarılı bir ürün olabilir.

bende evde petek türü tekli ısıtıcı kullanıyorum 800w harcıyor.

anlık ısıtma beklemiyorum ve zamanla odayı ısıtıyor. yaklaşık 3000w ufodan 4 kat daha az ısı değeri veriyor ama sürekli takılı kalıp diğer cihazları uçurma riskini bertaraf ediyor.

ev yalıtımınız iyi ise ve tekli oda da kullanacaksanız. tercih edilebilir. 100-110 ytl arası bir fatura ödemesi ile.

15 saat kullanım sağlarsanız 70-75 ytl arası tutar ki bu diğer aletlerin faturaya etki etmediği meblağdır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: forvet007

ürün el değmeyecek kadar sıcaklık veriyor ise ortam ısısını artırma yeteneğine sahip demektir. yalnız bu cihaz ylıtımlı ortamlar için geçerli olsa gerek. çünkü babam gilin kullandığı doğal gaz da da evin oturma odası 40 c çalışmada ısınmıyor.

anlık ısıtma beklemiyorum ve zamanla odayı ısıtıyor. yaklaşık 3000w ufodan 4 kat daha az ısı değeri veriyor ama sürekli takılı kalıp diğer cihazları uçurma riskini bertaraf ediyor.

ev yalıtımınız iyi ise ve tekli oda da kullanacaksanız. tercih edilebilir. 100-110 ytl arası bir fatura ödemesi ile.

15 saat kullanım sağlarsanız 70-75 ytl arası tutar ki bu diğer aletlerin faturaya etki etmediği meblağdır..

800W'lık Vecta'nın aynı odayı 800W'lık petekli ısıtıcıdan daha iyi ısıttığını söyleyebilen var mı? Infraedlilerle karşılaştırmak yanlış tartışmalara götürüyor zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: abavf

quote:

daha önce yazdığım gibi tasarımında eksiklik var.soğuk bir evi ısıtamıyor ya da ısıtması anormal uzun sürüyor ki bu kabul edilemez,ama ısınmış bir evin sıcaklığını uzun süre hatta kapatana kadar koruyabiliyor.ben öyle anladım deneyenlerin yazdıklarından.

Isınmış-belli bir dereceye gelmiş evi ısıtırken hangi ısıtıcı olursa olsun daha az enerji harcanır. Bir araba düşünün 0dan 100 km hıza kadar harcadığı benzin aynı süre sabit hızda 100 km hızla gidilmesinden en az iki kat benzin yakar.

Isıtıcıda da aynısı söz konusu. Bir odayı belli bir sıcaklığa getirmek için içindeki eşyaları duvarı vs ısıtmak ve bunun için çok enerji harcamanız gerekir. Ama sabit bir sıcaklığa ulaştıktan sonra ısıtıcının tek yapması gereken odadan kaçan ısı kadar ısı üretmektir. Ben kendimden örnek vereyim kombiyle odayı ısıttıktan sonra Quartz sobanın tek 600 W lık kademesi ile bile odadaki sıcaklığı artırabiliyorum.

vecta odayı ısıtmıyor değil çok uzun sürüyor sorunu burada.
    daha önce bunun hakkında da yazdım,hibrit bir cihaz yapılabilir infra-vecta gibi.infra takılır cihazın üzerine,2500-3000w ile odayı hızlı bir şekilde ısıtır 1-2 saat gibi,yeterli ısıya gelince infrayı keser cihaz normal kullanımına geçer.elentrik elektronikçi değilim ama sanırım çok basit bir termostat/devre kartı kombinasyonu ile yapılabilir bu.bu arada quartz sobanın vectanın yaptığı işi yapacağını düşünmüyorum ben...uzun süreli kullanımda odanın ısısı düşer.

• Bütün yazılanları okudum.. Fizik mezunu biri olarak firmanın "kelime oyunları" kullanarak yaptıkları Basın Açıklamalarına da sadece gülüyorum...

nohutcuk arkadaşımız sanırım satıcısı bu ürünün. Günde 11 saat çalışınca aylık 58 TL gibi bir fatura ödeteceğini belirtiyor. E iyide bunun neresi cazip? Nerde %80 e varan tasarruf ? Yapmayın arkadaşlar lütfen .. Ben size kendi yaşantımdan örnek vereyim.. Bekar biriyim ve Aydın'da yalnız yaşıyorum. Evim 144 m² . Evim kaloriferli fakat sitedekilerin umursamazlığı yüzünden kalorifer yanmıyor. Sabah 08:00 gibi evden çıkıyorum hergün. Ve akşam 19:00 gibi eve geliyorum. Birçok zaman giderken kapı pencere açıp gidiyorum. Evde olmadığım zamanlar ısınmak için bişi kullanmıyorum. Bu arada ev tam yalıtımlı. Zemin de yalıtım var komple.. Alt katım boş. Üst katımda ki klima yakıyor. Camlar çift cam ...Bu aralar genelde oturduğum odada uyuyup kalıyorum. Odam takriben 35 m² .Ben de eve gelir gelmez RON3000 diye bildiğiniz 1000x3 Watt lık 3 çubuklu elektrikli soba var. saat 19:00 da tek kademe (1000 Watt) bir açıyorum taaa sabah 08:00 a kadar. Buzdolabı , ışıklar, elektrikli şofben, monitör pc , çamaşır makinesi, fön makinesi, elektrikli süpürge vs .... kullandığım cihazlar...

Ve aylık elektrik faturam standart 110 -115 TL gelir kışları. son iki ayın ortalaması bu....

Günde 11 saat çalışan 800 Watt lık bu Vecta denen sistem 58 TL elektrik harcıyorsa bunun tasarrufla bir alakası yok ki :) benim yaktığım 1000 Watt lık soba da 64 TL gibi bişi harcıyor hesaplarımca... ve ben termostat devreye girmesin diye sonuna getiriyorum ayarını... Ayarını 23 derecede stabil tutsam emin olun ayda 40 TL falan anca yakar benim kullanım şartlarımla. Olsun; sağlığımız daha önemli deyip yakıyoruz işte... Anladınız siz onu

Dilerim bu yazıdan sonra kafanızda bişiler oluşacaktır..

Ayrıca TSE kurumu olaya gereken açıklamayı yapmıştır. Baytek e böyle bir belge verilmediğini ve özel bir deney için sadece ortamını kullandırdığını söylemiştir.. Kaldı ki deneyde mukayase olarak kullanılan diğer gereç 3000 Watt lık :) 800 Watt nereee? 3000 Watt nere? Yapmayın lütfen ...Tabi ki ona göre mukayese ederseniz %80 lere varan enerji tasarrufu sağlanır :)

Bu sözlerden sonra dilerim Vecta denen sobayı bir daha enine boyuna irdeler ve alıp almama konusunda az daha düşünceli olursunuz...

Hepinize teşekkürler... İyi ısınmalar diliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholei-hell -- 4 Şubat 2009; 17:54:39 >

• quote:

daha önce bunun hakkında da yazdım,hibrit bir cihaz yapılabilir infra-vecta gibi.infra takılır cihazın üzerine,2500-3000w ile odayı hızlı bir şekilde ısıtır 1-2 saat gibi,yeterli ısıya gelince infrayı keser cihaz normal kullanımına geçer.elentrik elektronikçi değilim ama sanırım çok basit bir termostat/devre kartı kombinasyonu ile yapılabilir bu.bu arada quartz sobanın vectanın yaptığı işi yapacağını düşünmüyorum ben...uzun süreli kullanımda odanın ısısı düşer.

Sizin bahsettiğiniz hibrit bir cihaza ne gerek var ? Üzerindeki termostatı düzgün ayarlanmış herhangi bir ısıtıcı zaten söylediğinizi yapıyor.
  • Bu arada üzülerek bişi eklemek istiyorum. Ürünü aldığını söyleyip hiçbir test sonucu göndermeyen arkadaşlar da çok memnun olmasalar gerek ki bir tane bile elle tutulur gözle görülür sonuçlar ulaştırmadılar..

Oysa ki memnun olmasalar bile bu arkadaşlar memnuniyetsizliklerini dile getirsinler ki bizlerde paralarımızı çar çur etmeyelim. Konu hakkında çok fazla olmasa da Fizik mezunu birisi olarak Enerjinin Korunumu İlkesine dayanarak diyebilirim ki ben bu ürüne 10 TL bile vermem. Çünkü koskoca fizik kanuna aykırı bir olay. Bırakın onu bedeva verse almam. Çünkü boşu boşuna elektrik harcamış olurum. Kimse yanlış anlamasın başka bir ürünü falan övmüyorum. Ya da kullandığım 3X1000 Watt rezistantlı sobadan da memnun birisi değilim.. Ama şundan adım gibi eminim ki Vecta yada baytek.. Adı çok önemli değil.. Asılsız iddalarla piyasadalar ve KELİME ve NOKTALAMA OYUNLARI yaparak basın açıklamaları yapıyorlar. TSE tarafından asla verilmediği kesinleşen bir BELGE nin kendilerinde olduğunu söyleyerek zerre güven oluşturmuyorlar...

Elli tane de domain alıp yaptığın bir ürünü tanıtmanın hiç anlamı yok. Madem dehşet ötesi bir buluş yaptın ne diye elli tane domain açıp konuyu dağıtıyorsun arkadaşım?Aklıma şu geldi. Bir zamanlar TİTAN SAADET ZİNCİRİ denen bir oluşum vardı . Şaşalı toplantılar yaparlardı. Sıradışı partiler. İlginç kıyafetler vs... Ama sonunu biliyorsunuz Neyse...

En başta dediğim gibi sadece gülüyorum :) Ve şiddetle bu şarlatanlığı kınıyorum..!! Yüce Türk Milletini dolandırarak para kazanmaya çalışan herkese LANET OKUYORUM...! (Sözüm ona buna değil. Vecta ya değil. Üzerine alınan her markaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholei-hell -- 4 Şubat 2009; 18:46:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nickolei_helm

Fizik mezunu birisi olarak Enerjinin Korunumu İlkesine dayanarak diyebilirim ki ben bu ürüne 10 TL bile vermem.

hocam size aynen katılıyorum.

1kwaat/saat elektrik enerjisi ile 860 kalori ısı enerjisi elde edersiniz. sizdeki cihaz 3.000waat ise 1 saat çalıştırırsanız 2580 kalori ısı elde edersiniz. sonuçta tüm rezistanslı ısıtıcıların verimi %96-97 dir.

1000 waat olan aleti 3 saat çalıştırmak ile 3000 waat olan bir aleti 1 saat çalıştırma arasında fark yoktur. güçlü olan ısıyı daha çabuk vereceği için daha az üşüyeceksiniz.

dışarısı -10 derece olduğu zaman kaloriferler bile zor ısıtırken bu aletlere kanmayın bence..

• 3 GÜN ÖNCE VECTA ( 800w) ısıtıcısını aldım yani tanışmış olduk ama malesef istenen ve beklenen perfonmansı alabilmiş değilim neden diyecek olursanız 12 metrekarelik bir odada hala istenilen o 22 dereceye bir türlü ulaşabilmiş değilim ve hala çalışıyor termostat sonda olmasına ragmen termostat ışıgının hiç söndügünü görmedim yani 3 gündür hiç durmadan çalışıyor anlamına geliyor , bu şekilde çalışmaya devam ederse elektrik sarfiyatı ne olacak acaba diye merak ediyorum.Eger bu çalışma böyle devam edecek ve istediğim ısıya ( 22 derece ) gelemezsem ben bu ürünü iade etmeyi düşünüyorum

kutay enerjinin forumundan alıntıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

quote:

Sizin bahsettiğiniz hibrit bir cihaza ne gerek var ? Üzerindeki termostatı düzgün ayarlanmış herhangi bir ısıtıcı zaten söylediğinizi yapıyor.

hayır yapmıyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

quote:

hayır yapmıyor.

Belki duvarların ve eşyaların ısınmasına katkısı olabilir ama Infrared ısıtıcılar havayı ısıtmadığı için bu yöntemin pek bir işe yarayacağını sanmıyorum.

Bu arada ben artık bu vecta'dan iyice umudu kestim. Görünen o ki klasik resistantlı ısıtıcalardan, ne tasarruf anlamında ne de ısınma anlamında bir farkı yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: wildshark

quote:

Orjinalden alıntı: forvet007

ürün el değmeyecek kadar sıcaklık veriyor ise ortam ısısını artırma yeteneğine sahip demektir. yalnız bu cihaz ylıtımlı ortamlar için geçerli olsa gerek. çünkü babam gilin kullandığı doğal gaz da da evin oturma odası 40 c çalışmada ısınmıyor.

800W'lık Vecta'nın aynı odayı 800W'lık petekli ısıtıcıdan daha iyi ısıttığını söyleyebilen var mı? Infraedlilerle karşılaştırmak yanlış tartışmalara götürüyor zaten.

ben petek kullanmadım ancak petek kullanların anlattıklarına göre biraz daha iyi

• quote:

Orjinalden alıntı: nickolei_helm

Bu arada üzülerek bişi eklemek istiyorum. Ürünü aldığını söyleyip hiçbir test sonucu göndermeyen arkadaşlar da çok memnun olmasalar gerek ki bir tane bile elle tutulur gözle görülür sonuçlar ulaştırmadılar..

Oysa ki memnun olmasalar bile bu arkadaşlar memnuniyetsizliklerini dile getirsinler ki bizlerde paralarımızı çar çur etmeyelim. Konu hakkında çok fazla olmasa da Fizik mezunu birisi olarak Enerjinin Korunumu İlkesine dayanarak diyebilirim ki ben bu ürüne 10 TL bile vermem. Çünkü koskoca fizik kanuna aykırı bir olay. Bırakın onu bedeva verse almam. Çünkü boşu boşuna elektrik harcamış olurum. Kimse yanlış anlamasın başka bir ürünü falan övmüyorum. Ya da kullandığım 3X1000 Watt rezistantlı sobadan da memnun birisi değilim.. Ama şundan adım gibi eminim ki Vecta yada baytek.. Adı çok önemli değil.. Asılsız iddalarla piyasadalar ve KELİME ve NOKTALAMA OYUNLARI yaparak basın açıklamaları yapıyorlar. TSE tarafından asla verilmediği kesinleşen bir BELGE nin kendilerinde olduğunu söyleyerek zerre güven oluşturmuyorlar...

Elli tane de domain alıp yaptığın bir ürünü tanıtmanın hiç anlamı yok. Madem dehşet ötesi bir buluş yaptın ne diye elli tane domain açıp konuyu dağıtıyorsun arkadaşım?Aklıma şu geldi. Bir zamanlar TİTAN SAADET ZİNCİRİ denen bir oluşum vardı . Şaşalı toplantılar yaparlardı. Sıradışı partiler. İlginç kıyafetler vs... Ama sonunu biliyorsunuz Neyse...

En başta dediğim gibi sadece gülüyorum :) Ve şiddetle bu şarlatanlığı kınıyorum..!! Yüce Türk Milletini dolandırarak para kazanmaya çalışan herkese LANET OKUYORUM...! (Sözüm ona buna değil. Vecta ya değil. Üzerine alınan her markaya

ürünü kullandıktan sonra bol bol yazdım. ne kadar sürede kaç dereceye gelmiş kaç dakikada bir termostat yapmış. bu çalışmaya göre ne kadar elektrik harcar; dğerlerin memnun edip etmeyeceği kişiden kişiye değişir. ben sadece neyle karşılaştık onları yazdım. tanıdığımız dostlarımız sorduğunda anlattım genelde uygun olduğunu söylediler ancak dediğim gibi kişiden kişiye değişir. benim yazdığım sonuçlara bakarak bir fikir oluşacağını düşünüyorum. daha önceki mesajları bi inceleyin derim.

• uzun süredir bu konuyu takip ediyorum doğrusu bu cihazı almamaya karar verdim. ben şu anda evde bir

adet 2000 watt infrared oturma odasında 2400 watt mutfakta(bunu kendim yaptım) kullanıyorum dün bir deney

yaptım bizim evin mutfağı 16-18 derece arası oluyor hiç bir şey yakmadan. 2400 wattlık ısıtıcıyı çalıştırdım

başlangıçta 17 derece olan ısı 45 dakika sonra 24.3 derece oldu sonra fişi çektim. 30 dakikada 1 derece

düşmeye başladı 3 saat sonra derece 18.5 gösteriyordu. şöyle düşündüm 20 derecede sabit tutmak için

yaklaşık saatte 20 dakika civarı çalışacak yada daha az 2400/3 =800 watt eee vectada 800 waat ama

20 dereceyi görmek için saatlerce çalıştırmak lazım hiç mantıklı gelmiyor bana ...
  • ikide birde neden 16 amper 2 amper falan diyorsunuz cihazların amperleri güç ileten kabloları

hesaplamak içindir tedaş kaç amper elektrik yaktınız diye sormaz kaç kilowatt yaktınız

diye sorar lütfen cihazların amper bilgilerini değil para ödediğimiz tüketim yani kilowatt bilgilerini

veriniz...
  • BU BULUŞ DÜNYAYI SALLIYOR
    Türk firması Baytek'in gerçekleştirdiği buluş için Phlips firması açık çek verdi.

Enerjide yüzde 80 tasarruf iddiasıyla ortaya çıktıklarında "İkinci Erke vakası mı" yorumları yapıldı. Ancak onlar 'Moleküler Isı Transferi' buluşunun dünya devlerinin bile ilgisini çektiğini belirtiyor. Baytek'in CEO'su Başgül kanıt için dev şirketlerin yöneticilerinin açık çek teklif ettiğini gösteriyor..

Baytek firması bundan 3 hafta kadar önce İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek Vecta markalı ürünlerini tanıttı. İddiası, elektrikli ısıtıcılarının yüzde 80'e varan oranlarda tasarruf yaptığı yönünde. Rakiplerinin eleştirileri arasında Vecta için bir anda 'Erke muamelesi' görmeye başladı. Hatırlanacağı üzere 21 Kasım 2006'da kamuoyuna tanıtılan Erke Dönergeci 'yakıt gerektirmeyen kuvvet makinesi' olarak basına tanıtılmış ve aradan 2 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın çalışmalar halen açıklanmamıştı. Önceki gece Baytek firmasının CEO'su İsmet Başgül ile yaptığımız sohbette de "Bizi 2. Erke vakası gibi görüyorsunuz" diyerek söze başladı. Ancak Baytek firmasının yaptıkları ve Başgül'ün açıklamalarını dinledikçe ona sözü vermeyi uygun gördük. İşte Başgül'ün açıklamaları: "İki önemli keşiften söz ediyoruz. Birincisi; daha önce basın toplantısında da açıkladığımız 'Moleküler Isı Transferi Sistemi' (HeatPowercell).'Moleküler Isı Transferi Sistemi' ismini verdiğimiz keşif ve teknoloji sayesinde ısının bir noktadan diğer bir noktaya hemen hemen hiç kaybolmadan iletebiliyoruz. Bu sayede daha düşük enerji kullanarak ısıyı daha hızlı iletilebiliyor. Bir diğer önemli keşfimiz 100 watt'lık bir ampulün verdiği aydınlığı 1.5 watt ile sağlanabilecek olması.

BAKAN 01:30'A KADAR TUTTU
    Yani aydınlatmada yüzde 98.5'lik bir tasarruftan söz ediyoruz. Tasarruflu ampuller 23 watt olduğu düşünüldüğünde edilecek tasarruf çok yüksek. Bu teknoloji sayesinde elektrik tüketimi çok büyük oranda azaltılabilecek." Projelerini Enerji Bakanı'na anlattıklarını belirten Başgül, bakanla yaşadıklarını da şöyle anlattı: "Bakan Bey projeyle çok yakından ilgilendi. İki defa bakanlıkta görüştük. Bizi gece 01.30'a kadar dinledi. Daha sonra uzman kişileri çağırttı ve ölçümler yapılmasını istedi. Hatta ürünleri Türk Standrtları Enstitüsü'ne götürüp test yapılmasını istedi. Biz de ürünleri götürüp laboratuvarın kapısına bıraktık. Bizi içeri dahi almadılar. Bu testten sonra biz büyük bir elektronik firmasının laboratuvarlarında da bu ürünü test ettik ve tasarruf miktarının yüzde 90'ları bulduğunu test ettik."

PROJE DEVLETİN BİLGİSİNDE
    Projenin hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hem bakanın bilgisi dahilinde olduğunu ve artık Baytek'in değil Türkiye'nin projesi haline geldiğini dile getiren Başgül, "1 aydan bu yana ısıtıcalarımızı piyasaya sürdük ve büyük bir taleple karşılaştık" dedi. Başgül, teknolojiyi görmeye Hollandalı bakanlar, İtalyan üreticiler ve Philips hissedarların ortak olmak için teklif getirdiğini söyledi. Başgül kuşkulu bakışlarımızın azalmadığını görünce bizi haftaya fabrikalarına test için davet etti.

AÇIK ÇEK VERDİLER
    Projeye yabancı birçok firmanın ve kuruluşun da büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Başgül şunları söyledi: "Hollanda Enerji Bakanı proje ile yakından ilgileniyor. İtalyan bir firma gelip bize projede ortak olmak istediğini ve bize açık çek verdi. Philips'te hisse sahipleri gelip projeyi satın almak istediklerini söylediler. İsmini vermek istemediğim başka çok büyük firmalar da projeye ilgi gösterdi. Ama biz projenin Türkiye'den bir Türk firmasından çıkmasını istiyoruz." Yurtdışında şirketler de kurmaya başladıklarını belirten Başgül, "Bunlar arasında ABD, Almanya ve Hollanda bulunuyor. Rusya'da da şirket kurmayı planlıyoruz" dedi. İhracat çalışmalarına başladıklarını anlatan Başgül, "Yakında TIR'larla bu ülkelere ürün göndermeye başlarız" diye konuştu.

İCAT HİKAYESİ
    Keşfi yapan kişi ve şu anda Baytek'in Yönetim Kurulu Başkan'ı Hakan Kuşbaygı, daha önce bir grup mühendisin yoğun çalışmalarıyla böyle bir sonuca ulaştıklarını belirtmişti. Kuşbaygı, şunları anlattı: "Tesadüfi bir olay sonucu, bir metalin ısı iletimi konusundaki aykırı davranışta bulunduğunu gördük. Yüksek kapasiteli bir kaynak makinesine rağmen metal boru bir türlü kaynak tutmuyor, aldığı ısıyı anında iletiyordu. Borunun içinden su geçtiğini fark ettik. Sonra kendimize şu soruyu sorduk. 'Acaba içinden hiçbir şey geçmese de metal ısıyı yine de hızla iletebilir mi?' Kafamızı kurcalayan bu olayın üzerinde çalışmaya ve araştırmaya başladık. Bugün "Moleküler Isı Transfer Sistemi" dediğimiz sistem 7 yıl çalışmamız sonucu doğdu. İnanıyoruz ki bu buluşla dünya bilim tarihine adımızı yazdıracağız."

NERELERDE KULLANILACAK
    * Vecta ilk etapta piyasaya elektrikli ısıtıcı ve radyatörlerle girdi. İddiası ise yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığı yönünde.

* Bu konudaki eleştirilere Türk Standartları Enstitüsü'nde yaptıkları testlerle yanıt veriyorlar.

* Şirketin teknolojiyi uygulamayı planladığı alanlardan bazıları şunlar:

* Kalorifer peteği ve kombi petekleri. (Bakan Güler'in anlatımına göre sistemde nano bor gezdirerek bu sağlanacak)

* Güneş enerjisinden yararlanarak çalıştırılacak klima.

* Bilgisayarlarda ısınan parçaları soğutmakta kullanılan fanların yerine

* Elektrik santrallerinde... (Santrali jeotermal enerji ile çalıştırarak doğalgaz, kömür kullanımını ortadan kaldırma hedefinde) nOtomobillerde radyatörler yerine. nMerkezi sistemlerle ısıtma amacıyla.

* Alttan ısıtmalı yollarda.

* Her tarafı aynı anda ısıtabilen fırınlarda.
    http://www.yuzde100.com/yon.asp?url=http://www.aktifhaber.com

• vectada kullanılan bir malzeme anında ısıyı iletiyormuş kaynak tutmuyormuf falan .olabilir bir maddenin ısıyı anında iletmesi %80 enerji tasarrufu sağlamazki %2-3 sağlar deseler inanırım.Diğer ısıtıcılar ısıyı soğurup yokmu ediyorlar belki ilk çalışmaya başladığı sırada cihazın ısınması için enerji tüketirler enerji kesildiğindede ilk başta aldığı enerjiyı sonra verirler.
  • VECTA NEDİR NE DEGİLDİR ?... Aylardır ürünü bırakıp kavga eden atıp tutan arkadaşların boş ve gereksiz yazılarını okudum...Göz boyama , para tuzagı diyenler ve hayır güzel bir buluş... diyenler BU GÜNGÜ SABAH GAZETESİ EKONOMİ SAYFASINI LÜTFEN OKUYUNUZ...AYRINTILI BİLGİ VAR.... benim kafama dank eden bir iki cümleyi yazayım....PHILIPS neden açık çek teklif eder ?.... Ortaklık teklif eder ?... Bu insanlar aptal degillerki ?...Neyin ne oldugunu hepimizden iyi bilirler...PHLİPS i bilmeyen arkadaşımız varmı ?....Bir cümleye daha takıldım...Vecta nın moleküler ısı transferi teknolojısı kullanılarak üretilen AMPULLERDE 100 WATT LIK IŞIK VERMEK İÇİN 1,5 WATT ELEKTRİK TÜKETİYOR....Acıklaması var....Bu cümleyi okuyup düşünün...Binlerce ev, işyeri, fabrika, sokak lambaları,....v.s.. Şu anki tasarruflu ampuller 100 watt ışık için 21 watt yakıyorlar....Bence atıp tutmadan biraz bekleyelim ve görelim....Diyorum.....Sabah Gazetesine bir bakınız...Saygılarımla...

• merhaba VECTA'yı takip edenlerdenim, evimiz doğalgazla hiç ısınmıyor. ve iş gereği sadece akşamları 4-5 saat evdeyiz bu saatler içinde ısınsam yeter.. ama alt katımda boş :yak yak doğalgaz boşuna yeteri verim yok evimde kombiden. 300 tl ödedim ocak ayında yinede tam sısndım diyemem.
    Şimdi bu vecta çıksın bakalım.. kullanan arkadaşlar lütfen
    dışarıda hava durumu kaç dereceyken çalıştırmışlar?
    sadece vecta ile en azından o odada ne kadar ısınmışlar? verim alınıyomu?
    en öenmlisi ; odanız ısındımı ben evde üşüyorum önemli olan oturduğum odada ısıtabilmek ORTAMI...salonum 22 metrekate
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

VECTA NEDİR NE DEGİLDİR ?... Aylardır ürünü bırakıp kavga eden atıp tutan arkadaşların boş ve gereksiz yazılarını okudum...Göz boyama , para tuzagı diyenler ve hayır güzel bir buluş... diyenler BU GÜNGÜ SABAH GAZETESİ EKONOMİ SAYFASINI LÜTFEN OKUYUNUZ...AYRINTILI BİLGİ VAR.... benim kafama dank eden bir iki cümleyi yazayım....PHILIPS neden açık çek teklif eder ?.... Ortaklık teklif eder ?... Bu insanlar aptal degillerki ?...Neyin ne oldugunu hepimizden iyi bilirler...PHLİPS i bilmeyen arkadaşımız varmı ?....Bir cümleye daha takıldım...Vecta nın moleküler ısı transferi teknolojısı kullanılarak üretilen AMPULLERDE 100 WATT LIK IŞIK VERMEK İÇİN 1,5 WATT ELEKTRİK TÜKETİYOR....Acıklaması var....Bu cümleyi okuyup düşünün...Binlerce ev, işyeri, fabrika, sokak lambaları,....v.s.. Şu anki tasarruflu ampuller 100 watt ışık için 21 watt yakıyorlar....Bence atıp tutmadan biraz bekleyelim ve görelim....Diyorum.....Sabah Gazetesine bir bakınız...Saygılarımla...

Ama ısıtıcılarının daha fazla kalori ürettiğini söyleyemiyorlar ki... 800W'lık ısıtıcılar (hepsi) 100% verimle 800W ısı üretirler zaten.

Geliştirdikleri ampul için ne güzel vermişler değerleri. 1.5W ile 100W'lık klasik ampul kadar ışıtıyormuş. Şu anda 10W ile 100W'lık flamanlı ampul kadar ışık üreten süper parlak LED'ler var. 1.5W ile bu işi yapmak müthiş bir şey. Acaba Philips'in ilgisi ve ortaklık teklifi bu ampullerle ilgili olabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.