Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
2
Favori
108.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oraya gittim baktım fiyasko burada kullandım trışka , surda kullandım super diyip akıl buandırıcagınıza bayiye gittiyseniz bayinin adresini , evde kullanıyorsanız resmini koyunda gorelim.nendense evine koyupta resmini cekenler gayet menunda ortalıkta hic ressim koymadan karalama yapıp duran arkkadasların niye hic birinde fotograf yok? nolur bide bana soyleyin cok merak ettim hangi satıcı geri alıyormus ole sattıgı urunu ? bırakın ya biraz gercekci sallayın.Hayatınız kolpa :)
  • yaptığı ısıtıcıda ısıyı üretimde değil iletimde devrim açtığını söyleyen ama bunu sanki çok önemli bir buluşmuş gibi aksettiren hiçbir firmaya güvenmem. sen diyorsun ki ben rezistanslı ısıtıcı yaptım. ısıyı aynı miktarda üretiyor ama farklı iletiyor. fakat bu sayede %80 tasarruf sağlıyor. hakikaten biraz komik kaçıyor. ben 30hp lik araba ürettim ama 150hplik çalışıyor diyorsun. motor 30hp ama asıl gücü 150hp diyorsun.
  • Arkadaşlar , ben vecta firması ile görüştüm. Çok etkilendim. Gerçekten ortada müthiş bir icat var. Isıtıcı olayı sadece bir detay. Isıtıcıları dış piyasaya ihraç ediyorlar zaten. TV de dikkat ettiniz mi? İki bakır boru arasındaki ısı karşılaştırılması yapılıyor. Orada anlatmak istedikleri anlaşılmıyor. Ben bu deneyi bizzat yaşadım. Bir sıcak su kabı içine 1,5 m boyunda ve 10 cm kalınlığında iki adet bakır boru uçlarından konuyor. Bir tanesinin içi boş. Diğerinin içinde ısı transferini yapan madde var. 30 sn sonunda içi boş olan boru ısınmıyor bile. Diğerini elinizle tutamıyorsunuz. Isı enerjisinin transferi ile ilgili çok ciddi bir buluş olduğunu gözümle gördüm. Isıtıcının daha da geliştirileceğine inanıyorum. Isıtıcıyı alıp almamak için herhangi bir yorum yapamam. Ancak radyatör yapıyorlar. Evdeki petekleri zamanla tek tek değiştirebilirim.
  • Man_tik arkadaş adres istemiş ben bursada oturuyorum sönmezden cumhuriyet caddesine girişte hemem sol tarafta diger arkadaşları bilemem ama gidip görmeden bu güne kadar yorum yapmadım.Hatalı olmasın diyerek ama gittim gördüm.Şuanki düşüncem iş yapmaz.Aslına bakarsanız bende çok umutlanmıştım.keşke dedikleri gibi doğru olsaydı hepimiz ikişer üçertane alıp ısınma problemini kökten halletseydik!!!!
  • VECTANIN DA BALON OLDUĞU ANLAŞILDI GALİBA.KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR ARTIK.MOLEKÜLER ISI TRANSFERİYMİŞ.BENCE MİLLETTEN TRANSFER EDECEKLERİNİ ETTİLER.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sufprefix

Arkadaşlar , ben vecta firması ile görüştüm. Çok etkilendim. Gerçekten ortada müthiş bir icat var. Isıtıcı olayı sadece bir detay. Isıtıcıları dış piyasaya ihraç ediyorlar zaten. TV de dikkat ettiniz mi? İki bakır boru arasındaki ısı karşılaştırılması yapılıyor. Orada anlatmak istedikleri anlaşılmıyor. Ben bu deneyi bizzat yaşadım. Bir sıcak su kabı içine 1,5 m boyunda ve 10 cm kalınlığında iki adet bakır boru uçlarından konuyor. Bir tanesinin içi boş. Diğerinin içinde ısı transferini yapan madde var. 30 sn sonunda içi boş olan boru ısınmıyor bile. Diğerini elinizle tutamıyorsunuz. Isı enerjisinin transferi ile ilgili çok ciddi bir buluş olduğunu gözümle gördüm. Isıtıcının daha da geliştirileceğine inanıyorum. Isıtıcıyı alıp almamak için herhangi bir yorum yapamam. Ancak radyatör yapıyorlar. Evdeki petekleri zamanla tek tek değiştirebilirim.

Çok merak ettim şimdi.

Bu borularla yapılan transfer işlemi sizin daha ucuza ve daha fazla ısınmanıza ne gibi katkı sağlıyor?

Bakır bir boru ile hızlı bir şekilde ısı transferini yapmak ne zamandan beri yeni icat oldu?

Youtube'ye gir. "heatpipe" yaz. Orada ihtiyar bir eleman var bir dakikada yapıyor.

• Arkadaşlar bu ürünü şuan sadece tek firmamı üretiyor..

Benzerleri ne zaman çoğalır acaba..

Birde arkadaşlar önemli olan sadece az elektrik yakması değil, hangisinin elektiriği en verimli şekilde kullandığıdır.

Bu vecta lar zaten 800w ve 1200w, zaten belli elektrik tüketimi infrared ısıtıcılara göre düşük ama ısıtması nasıl

infrared
    -Çok elektrik yakıyor, zaten ısıtmıyor, en az 2500w olmalı ki biraz ısıtsın.
    -Hep hikaye, kesinlikle odayı ısıtmıyor, anca önünü 2-3metreye kadar ısıtıyor. Çünkü havayı kurutmaması için fan sistemi yok, fan sistemi olmayınca da ısı odaya yayılmıyor. Ayrıca ısı havaya yükselir, infrared ısıtıcılar zaten yükseğe konuluyor, yada ayak takılıyor, sonuçta o ısı zaten yere alt taraflara gelmiyor.
    -infraredler sadece ve sadece eski tip elektrikli ısıtıcılara göre iyi, yoksa kesinlikle iyi değil.
    -Günde bir aile için 14-15 saat kullanımda 2500~ w lık model aylık 210~ TL elektrik yakıyor.. Çüşşş yani.. infrared alan kişiler zaten doğru düzgün yakamıyorlar ki, elektrik çok geliyor diye.

vecta
    -ısıtmasını bilmiyorum ama ısıtıcı için çok az elektrik harcaması var. (Tabi odayı ısıtıyorsa)
    -Fan var, bu ısının odaya dağılması için önemli ama fan sesli ise kimse kullanmak istemez.
    -ısıtması nasıl bilmiyorum.
    -Havayı kurutuyormu bilmiyorum..
    -ilk sayfadaki fotolara bakınca içinde sanki "infrared" var, bakırlar sayesindede kapansa bile bakırlar hemen soğumadığı için hala ortama ısı veriyor. İçini görünce çok basit birşey olduğunu görüyorsunuz, öyle yeni birşey değil bu.
    -infrared in biraz süslü hali galiba diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 26 Mart 2009; 15:08:59 >

• Isı homojen olarak borunun heryerine yayılıyor. Bir noktadan bir noktaya transfer edilmiyor. Bahsettiğiniz konuda aynı şekilde ise ; bu heatpipe olabilir.
    Benim gördüğüm olayda çok net olarak diğer boru ısınmıyordu. Ve mantıksal olarak borunun bu kadar ısınması değil suyun soğuması gerekirdi.
    Ben de bu heatpipe olayını merak ettim.

quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

quote:

Orjinalden alıntı: sufprefix

Arkadaşlar , ben vecta firması ile görüştüm. Çok etkilendim. Gerçekten ortada müthiş bir icat var. Isıtıcı olayı sadece bir detay. Isıtıcıları dış piyasaya ihraç ediyorlar zaten. TV de dikkat ettiniz mi? İki bakır boru arasındaki ısı karşılaştırılması yapılıyor. Orada anlatmak istedikleri anlaşılmıyor. Ben bu deneyi bizzat yaşadım. Bir sıcak su kabı içine 1,5 m boyunda ve 10 cm kalınlığında iki adet bakır boru uçlarından konuyor. Bir tanesinin içi boş. Diğerinin içinde ısı transferini yapan madde var. 30 sn sonunda içi boş olan boru ısınmıyor bile. Diğerini elinizle tutamıyorsunuz. Isı enerjisinin transferi ile ilgili çok ciddi bir buluş olduğunu gözümle gördüm. Isıtıcının daha da geliştirileceğine inanıyorum. Isıtıcıyı alıp almamak için herhangi bir yorum yapamam. Ancak radyatör yapıyorlar. Evdeki petekleri zamanla tek tek değiştirebilirim.

Çok merak ettim şimdi.

Bu borularla yapılan transfer işlemi sizin daha ucuza ve daha fazla ısınmanıza ne gibi katkı sağlıyor?

Bakır bir boru ile hızlı bir şekilde ısı transferini yapmak ne zamandan beri yeni icat oldu?

Youtube'ye gir. "heatpipe" yaz. Orada ihtiyar bir eleman var bir dakikada yapıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: uzm@n

quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti

quote:

Orjinalden alıntı: metin_mermer

Elektrik enerjisi, elektrikli ısıtıcıların rezistanslarında ısı enerjisine dönüşmektedir, ve bu dönüşüm her zaman 1�e 1�dir � yani bir rezistansta elektrik enerjisinden ısı enerjisine dönüşüm verimi her zaman %100�dür (kışın ısı pompası olarak kullanılan klimaların çalışma prensibi değişiktir, ve konumuzun dışındadır). Gücü 1000 watt (1 kW) olan elektrikli bir ısıtıcı bir saat hiç durmadan çalışırsa 1 kilowatsaat (1 kWh) elektrik enerjisi tüketir, ve içinde bulunduğu ortama 860 kilokaloriye eşdeğer olan 1 kilowatsaat ısı enerjisisi verir. Burada elektrikli ısıtıcının tip, model, veya markasının hiçbir önemi yoktur.

Bence bu Yunus hoca pek birşey bilmiyor.
    Fizikte hiçbirşey %100 verimle çalışmaz!

Pek fizikten anlamam ama %100 verimlilikte hiç aklıma yatmadı.Eğer %100 verimlilik olsa power supply larda verimlilik sertifikalandırma felan olmazdı.

yani 400 watt bir power %100 verimli olsaydı şebekeden tam yükte 400watt çekerdi.Ama verimlilik %100 olmadığından bu değer 400 watt'ın üzerinde seyrediyor.

%80 verimli bir 400watt power ortalama şebekeden 480watt civarı güç çeker.

Ben yanlışta olabilirim ama benim bilgim bu yönde

Yusuf hocanın bahsettiği verim enerjinin ısıya dönüşmesidir. Elektrik enerjisi ısıtıcı rezistansına ulaşıncaya kadar veriminin yaklaşık %5 ini kaybeder. Bir elektrikli ısıtıcı ortalama %95 verimle çalışır. Arada ise enerjinin taşınması ve iletilmesi esnasında kayıp yaşanır. Ancak bu kayıp da ısı enerjisi olduğu için elektrik enerjisinden elde edilen ısı verimi %100 kabul edilir. Rezistanslı bir ısıtıcının verimi elbette pratikte asla %100 olamaz.

Sizin söylediğiniz power supply de ise iş farklıdır. 400W lık %80 verimli bir power supply şebekeden 400w lık güç çeker ancak 320w lık güç sağlar. Geri kalan %20 ise kayıptır. Bu kayıplar ısı ve mekanik kayıplardır.

• Arkadaşlar %80 denilen olay herhangi bir ürünü referans almış ona göre %80. Kelime oyunu yapmışlar.. Tabi %80 aşırı abartılı olmuş..

Örneğin;
    BU KARŞILAŞTIRMALAR, karşılaştırılan ısıtıcıların odayı aynı derecede ısıttıklarında geçerlidir.
    1200 watt lık vecta %80 için, infrared 6000 watt a göre %80 daha az enerji harcar..
    800 watt lık vecta %80 daha tasarruflu ise, infrared 4000watt a göre %80 daha az enerji harcar.

Vecta az elektrik harcadığı zaten ortada 1200watt harcıyor, ama ısıtmıyorsa anlamı yok.. Birde %80 hikaye

1200watt vecta, 3000 watt lık infrared ile karşılaştırırsak, aynı ısıtıyorlarsa vecta elektrik açısından %40 daha tasarruflu olur, birde Bakır levhaların etkisiyle %50 tasarruflu olur.

%80 imkansız adamlar referans olarak piyasadaki en fazla elektrik harcayan 6000wattlık bir ürünü seçmişler. Bunu reklamlarda söylemesi gerekirdi. Böyle reklamlara nasıl izin veriyorlar anlamıyorum. 4. sınıf ülke gibi oluyoruz.

Vecta 1200watt günde 14-15 saat kullanım ile aylık 90TL elektrik yakar.

Hepatite nedir, şudur. Direkt olarak ısınan/ısıtıcı üzerine borular konuluyor, borular bakırlara gidiyor, boruların içinde hava ile ısı taşınıyor, normal fan sistemine göre daha etkili bir yöntemdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 2 Nisan 2009; 19:06:20 >

• bu headpipe bilgisayarımın ekran kartında var. işlemcide de fan var. işlemcideki fanı çıkartsakta heatpipe taktırsak hiç fena olmaz. süper sessiz bir alet olur bea.. işe yarar.. gece sessizlikte pc sesinden yırtarız..
  • bence vectanın %80 e varan enerji tasarrufu mayıs,haziran,temmuz,ağustos ve eylül için geçerli

vecta ürünleri ile bu aylarda ısınırsanız %80 e varan tasarruf sağlıyorsunuz .. burdaki püf nokta bu verim kış aylarına göre ..

• Merhaba arkadaşlar,

Ben geçen ay Vecta ürününü aldım. Ürünü aldığımda 24 saat açık tuttum. Sonrada tutmaya devam ettim. Ancak büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Ürün yanındaki koltuğu dahi ısıtmadı. Sabahtan öğleye kadarda başka bir odaya koyup kapıyı kapattım. Öğleğin oda sıcaklığını kontrol etmeye gittiğimde hiçbirşey değişmemişti. Ürünü aynen iade ettik. Ben Vectayı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bizzat denedim ve aldığıma çok pişman oldum.
  • Bu arada Man_tik arkadaşın yorumunu okudum. Onun için ikinci bir msj atma gereği hissettim. Bilinçli bir tüketici olarak sadece deneyimlerimi bu ürünü almak isteyen arkadaşlarla paylaşıyorum. Ki bildiğim kadarıyla bu tür forumlar bilgi alış verişi içindir.
    Ürün öyle heryerde satılmıyor. Biz direk merkezden telefonla sipariş verdik ve ödemeyi 6 taksik olarak kapıda yaptık. İade etmek istediğimizde şikayetimizi kendilerine bildirdik, merkezlerine faks çektik ve 7 günlük süre için geçerli olan iade hakkımızı kullandık. Ürünü kendileri gelip aldılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzm@n

quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti

quote:

Orjinalden alıntı: metin_mermer

Elektrik enerjisi, elektrikli ısıtıcıların rezistanslarında ısı enerjisine dönüşmektedir, ve bu dönüşüm her zaman 1�e 1�dir � yani bir rezistansta elektrik enerjisinden ısı enerjisine dönüşüm verimi her zaman %100�dür (kışın ısı pompası olarak kullanılan klimaların çalışma prensibi değişiktir, ve konumuzun dışındadır). Gücü 1000 watt (1 kW) olan elektrikli bir ısıtıcı bir saat hiç durmadan çalışırsa 1 kilowatsaat (1 kWh) elektrik enerjisi tüketir, ve içinde bulunduğu ortama 860 kilokaloriye eşdeğer olan 1 kilowatsaat ısı enerjisisi verir. Burada elektrikli ısıtıcının tip, model, veya markasının hiçbir önemi yoktur.

Bence bu Yunus hoca pek birşey bilmiyor.
    Fizikte hiçbirşey %100 verimle çalışmaz!

Pek fizikten anlamam ama %100 verimlilikte hiç aklıma yatmadı.Eğer %100 verimlilik olsa power supply larda verimlilik sertifikalandırma felan olmazdı.

yani 400 watt bir power %100 verimli olsaydı şebekeden tam yükte 400watt çekerdi.Ama verimlilik %100 olmadığından bu değer 400 watt'ın üzerinde seyrediyor.

%80 verimli bir 400watt power ortalama şebekeden 480watt civarı güç çeker.

Ben yanlışta olabilirim ama benim bilgim bu yönde

Asıl siz hiçbirşey bilmiyorsunuz adama laf yapıyorsunuz. Elektriği direkt ısıya çeviren cihazların verimi %98in üzerindedir. Yani %100e yakındır. Aradaki fark da enerjinin ışığa dönüşen kısmıdır. 1kW lık yeri 1,02kW ile ısıtırsınız. Mutlu musunuz şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigboomer -- 19 Nisan 2009; 14:33:40 >

• ısıtılacak olan yerin hacmine göre hesaplamalar yapılırsa ortaya çok çarpıcı sonuclar çıkıyor.
  • TSE 825 e göre yapılan ısı kaybı hesabında zaten ısıtılacak hacmin yüksekliğine göre hesap yapılır. ısıtılacak hacim 2.6 m ' den alçak ya da yüksek diye 2 ye ayrılıyor.Aslında tek olay bu da değil. Atop/Vbrut değerinden tablaolardan değerler alınarak filan yapılır.Tek iki madde ile sınırlayamam, sadece ısıtılan bölgenin hacmi göz önünde bulunduruluyor hesaplama yapılırken , bunu vurgulamak istredim.TSE825 için altta link verdim, merak edenler açıp daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir. ısı kaybının hesabı iki şekilde olur. biri TSE 825 e göre diğeri de TSE 2164 e göre.Binanın enerji kimliği hazırlanırken ilk once TSE 825 e göre ısı kaybı hesapanır, daha sonra bu hesaplar TSE 825e uygunsa TSE 2164 e göre de kalorifer tesaisatı için hesap yapılır.

TSE 825i merak edenler içinhttp://www.yalitimyarismasi.com/yalitimyarisma/Yarisma-Sorusu-ve-Ekleri/Level2/Winter.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigboomer -- 19 Nisan 2009; 17:53:56 >

• GELDİ BAHAR AYLARI,ISITIR ARTIK VECTA SOBALARI
  • kimseden ses çıkmaz oldu
  • VECTA da Erke dönergeci gibi oldu yani Fısss
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.