Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
2
Favori
108.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yapma arkadaşım yaaa. 175m2 ev 4 ısıtıcı.......... 174 bölü 4 = 43m2 ortalaması. süper yalıtım olsa. dıştan 10cm strafor olsa, içten de montolama yapsan ısınmaz. tabi ısınma ölçünüzü göre değişir. eğer 10derece sıcaksa o zaman haklısın.
  • ne gerek var kalorifer tesisatına. tak 4 tane vecta bak rahatına.

ısınamasanda problem değil.elektrik faturası gelinece zaten yanacaksın..
  • oyuna geldim arkadasım :) cok komiksin sen ya. evin herbiyanı pencere cam zaten bravo :) suoer bi muhendislik
  • insanların psikolojisinde hep haklı olmak vardır. aldığı ürünlerde yanıldığını ya da hata yaptığını pek söylemek istemezler. mesela hepsiburada sitesindeki en boktan ürün bile olsa kişi o ürün aldığı için savunma ruh haliyle farkında olmadan, fiyatına göre iyi, iş görüyor gibi açıklamalarla bulunup puanlar verirler.

yukarıda yazdığım cümlelerin bu konu içindeki kişi ve kişiliklerle direk bağlantısı yoktur. anladın sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: oyunageldim
    anladın sen

• artık inverter klima bana daha cazip gelmeye başladı. bence en iyisi inverter klima.hem ısıtıyor hem soğutabiliyor hemde aynı zamanda havayı da temizliyor, arındırıyor....almadım ama almayı planlıyorum.
    Vecta rezistansla gazı ısıtıp gazın da bulunduğu kabını ısıtıp çevreye ısı yayması prensibi bana çok pasif geldi.

Ayrıca herkesin , Davut Işıklar 'ın bedava enerji üretebilen icadını araştırıp destek vermesini dilerim....Işıklar dönergeci diye de arama yapabilirsiniz. Adamcağız devletten destek bulamıyor.bedava enerji üreten makina icat etmiş kimsenin umurunda değil.bence adam öldükten sonra, Nikola Tesla gibi sonradan araştıracaklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetbilen

artık inverter klima bana daha cazip gelmeye başladı. bence en iyisi inverter klima.hem ısıtıyor hem soğutabiliyor hemde aynı zamanda havayı da temizliyor, arındırıyor....almadım ama almayı planlıyorum.
    Vecta rezistansla gazı ısıtıp gazın da bulunduğu kabını ısıtıp çevreye ısı yayması prensibi bana çok pasif geldi.

Ayrıca herkesin , Davut Işıklar 'ın bedava enerji üretebilen icadını araştırıp destek vermesini dilerim....Işıklar dönergeci diye de arama yapabilirsiniz. Adamcağız devletten destek bulamıyor.bedava enerji üreten makina icat etmiş kimsenin umurunda değil.bence adam öldükten sonra, Nikola Tesla gibi sonradan araştıracaklar.

bu adam gerçekten icad etmiş ve sadece birkaç yerde haberi geçiyor google da bu bir devrim yeryerinden oynaması lazım değilmi sonuçta adam patent almış

• Davut Işıklar 1 verip 4 alacağını iddaa ediyor. Bu iddia termodinamik ve tüm fizik, güç ve elektrik kanunlarına aykırıdır. gerçekle bağdaşmamaktadır.

böyle bir makine icat etmiş olsaydı 1 kw elektrik enerjisini bedavadan binlerce megawatta dönüştürüp çok para kazanması gerekirdi.

sakın olaki böyle gerçek dışı icatlara kanmayın. zaten ilginçtir ki Davut Işıklar bu konuda tek değildir. ondan önce de bir sürü kişi böyle icatlar yaptığını duyurmuştu hepsi foss çıktı. hatta bir ara tv.lerde emekli komutanları bile bu işte kullanmaya kalkmışlardı . ne oldu hepsi foss çıktı.

öyle oturduğunuz yerden bedava enerji üretmeniz imkansızdır.

kendisi bir de elektrik mühendisiymiş. bu da işi daha vahim hale getiriyor..

• ***********SON SÖZ***********

daha önce defalarca yazdım,adminler sildi yada sildirildiler,birisi şikayet ediyor,admin hemen okumadan konuyla alakalı yada alakasız olsada siliyor,tabii onlarda kendince haklı,koca forumda bu kadar yazı tek tek okunurmu..burdaki bir karekteri bozuk kullanıcı yüzünden siteden defalarca da uzaklaştırıldım.nedeni millet kazıklanmasın diye uğraşımdı.

bu yazıyı aşağıda özgeçmişini göreceğiniz üzere prof yunus çengel yazmış..bu değerli kişinin değerli görüşlerine rağmen ben genede vecta alacağım yada adamın biri bedava enerji üretmiş,enerjiyi katlamış,philips üstüne atlamış şunu yapmış bunu yapmış vs.diyen varsa lafım yok.onlara da hayatta başarılar diliyorum !!

bu yazının bir kısmını ilgili sitenin forumuna yazdım,defalarca soru sordum en sonunda baş edemediler,forum kısmını kapattılar .. bu siteden de bazı arkadaşlar bildiği her yere vectayı şikayet etmiş teşekkür ediyorum,mücaledeye devam..bazı kişiler gene bana sanane diyecekler,alan alsın..alan alsın ama kandırılmadan alsın.. ortada haksızlık var dolandırılma var. peygamberimiz haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır demiş..ben sadece vicdanen görevimi yapıyorum,herkese iyi forumlar diler saygılarımı sunarım.

yazı uzun ama kolay ve hızlı okunuyor.lütfen tamamını okuyun,

KİMDEN: Prof. Dr. Yunus Çengel*
    Nevada Üniversitesi (ABD)
    yunus.cengel@yahoo.com

KİME: Konuyla ilgilenen herkes (her türlü kullanım ve dağıtım serbesttir)

KONU: VECTA ISITICILARI ve BENZERİ ÜRÜNLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

*Prof. Dr. Yunus Çengel ABD Nevada Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde 1984’ten beri (şimdi emeritus statüsünde) öğretim üyesidir, ve enerji bilimi (Termodinamik) konusunda dünyanın önde gelen uzmanları arasındadır. Yazmış olduğu ‘Thermodynamics: An Engineering Approach’ adlı ders kitabı(http://www.mhhe.com/engcs/mech/cengel/index.mhtml) Türkçe dahil 10 dile tercüme edilmiştir, ve 2008’de 6ncı baskısı yayınlanan bu kitap 20 yıldır ABD üniversitelerinde ve tüm dünyada mühendisliğin temel enerji derslerinde en yaygın olarak kullanılan ders kitabı olmaya devam etmektedir. Ayrıca, kendisinin hiçbir ısıtıcı firmasıyla hiç bir ilişkisi yoktur.

Son zamanlarda BAYTEK Isı Teknolojileri A.Ş. tarafından üretilen ve enerjide %80 tasarruf
    sağladığı iddia edilen VECTA ısıtıcılarınin bir reklam kampanyasına tanık olmaktayız. Televizyon
    reklamlarında VECTA’nın sıradan bir ısıtıcıya kıyasla çok az elektrik tükettiği imajını yerleştirmeye
    çalışan firma, web sayfasında (www.vecta.com.tr) da “VECTA, diğer ısıtma sistemlerinin tam
    aksine; % 80′e varan ekonomi sağlar. Eskiden ödediğiniz faturanın yaklaşık beşte birini ödersiniz.”
    türü ifadelerle bu iddiaları tekrarlamaktadır. İşin sırrını da enerji tasarrufuyla direk bir ilgisi olmayan “HeatPowerCell (Moleküler Isı Transfer Sistemi)” teknolojisi olarak vermektedir. Firma ayrıca %98.5
    verimli aydınlatma sistemlerini de piyasaya sunmaya hazırlanmaktadır. Bu tür abartılı iddialarla
    ortaya çıkan VECTA ve benzeri ürünler kafa karışıklığına sebep olmakta, ve objektif değerlendirme
    için bilime dayalı bir rehbere ihtiyaç duyulmaktadır.

İçinde yaşadığımız evrende en temel kanunlardan birisi, belki de en birincisi, enerjinin ve onun da
    bir şekli olan maddenin korunumu prensibidir. Madde ve enerji birbirine dönüşebilir ve enerji bir
    şekilden başka bir şekle çevrilebilir. Ancak var olan enerji hiçbir şekilde yok edilemez veya yoktan
    var edilemez. Tarih boyunca yüzlerce kişi aksi iddialarla ortaya çıkmış, ama hepsi bu temel kanuna
    toslayıp kaçınılmaz sonla yüzleşmiştir. Aldıkları patentler ve raporlar da bir işe yaramamıştır.

Elektrik enerjisi, elektrikli ısıtıcıların rezistanslarında ısı enerjisine dönüşmektedir, ve bu dönüşüm
    her zaman 1’e 1’dir – yani bir rezistansta elektrik enerjisinden ısı enerjisine dönüşüm verimi her
    zaman %100’dür (kışın ısı pompası olarak kullanılan klimaların çalışma prensibi değişiktir, ve
    konumuzun dışındadır). Gücü 1000 watt (1 kW) olan elektrikli bir ısıtıcı bir saat hiç durmadan
    çalışırsa 1 kilowatsaat (1 kWh) elektrik enerjisi tüketir, ve içinde bulunduğu ortama 860 kilokaloriye
    eşdeğer olan 1 kilowatsaat ısı enerjisisi verir. Burada elektrikli ısıtıcının tip, model, veya markasının
    hiçbir önemi yoktur. Durum böyle olunca, bir odaya sağlanan aynı miktar ısı için tüketilen elektrik
    miktarını 5’te bire indirmek ve yakıt faturasını 100 TL den 20 TL’ye düşürmek gibi iddialar ancak
    hayal ürünüdür, ve bu tür akıl ve gerçek dışı iddialar ciddiye alınmamalıdır. Kişilerin ellerinde
    ölçümler olması veya bazı kurumlardan raporları ve hatta patentleri olması veya çok sayıda yabancı
    şirketin ortaklık teklifleriyle gelmiş olması gibi haberler hiç bir şey ifade etmez.

VECTA yetkilileri, 2006’da yoğun ve yüksek maliyetli bir reklam kampanyası eşliğinde yoktan enerji
    üretme ve dünyanın enerji derdini kökünden çözme iddiasıyla ortaya çıkan ve 22 Kasım 2006 tarihli
    gazetelerde “Türkiye’nin kaderini değiştirecek buluş,” “Bu Türk buluşu dünyayı sarsar,” ve “Paşalı,
    vatanseverli toplantıda ‘kuvvet makinası’ tanıtımı” gibi manşetlerle dikkatleri üzerine çeken talihsiz
    ERKE serüveni ile aralarına mesafe koymakta, ve VECTA ısıtıcılarının tüm fizik kanunlarına
    uyduğununu ve enerj üreten bir alet olmadığını ısrarla ifade etmektedirler. Bir birim elektrik
    enerjisinden ancak bir birim ısı enerjisi üretilebileceği konusunda da tutumları nettir. Ancak VECTA hakkındaki “sıradan ısıtıcılara göre %80 tasarruf sağlama” iddiaları ve reklamları tam tersi bir
    manzara arzetmektedir. Yani, aşağıda izah edildiği gibi, inandıkları ile yaptıkları birbiriyle
    çelişmektedir.

Örneğin sıradan bir ısıtıcı olarak bir çok firma tarafından üretilen ve fiati 70 - 80 TL cıvarında olan
    fanlı (veya fansız) elektrikli yağlı bir radyatör ile 300 TL’lik elektrikli bir VECTA ısıtıcısını dikkate
    alalım. Bu iki ısıtıcı arasında enerji tasarrufu açısından hiçbir fark yoktur. Dışarıya olan ısı kayıpları
    dahil her bakımdan birbinin aynı olan iki odadan birisine 800 wattlık bir yağlı radyatör diğer odaya da yine 800 wattlık elektrikli bir VECTA ısıtıcısı koyarsak ve her iki odayı da bir ay boyunca aynı
    sıcaklık derecesinde tutarsak, bu iki odanın aylık elektrik tüketimleri ve dolayesiyle aylık ısınma
    masrafları arasında hiç bir fark olmıyacaktır. Aksini iddia etmek, örneğin içinde VECTA ısıtıcısı
    bulunan odanın elektrik faturası daha az olacaktır demek enerjinin korunumu prensibini ve
    dolayesiyle fizik kurallarını ihlal etmek demektir. VECTA ısıtıcılarının büyük bir yüzey alanına sahip
    olması ve hatta HeatPowerCell veya bilmem ne teknolojisine sahip olması ve ısıyı homojen olarak
    dağıtıyor olması bu temel gerçeği değiştirmez. Burada değişecek olan tek şey ısıtıcı yüzeyinin
    sıcaklığıdır. Yüzey alanı daha büyük olan ve ısıyı oda havasına daha etkin olarak aktaran ısıtıcının
    yüzey sıcaklığı daha düşük olacaktır. Isının oda içinde en etkin dağılmasını sağlıyan alet de
    bildiğimiz fandır. O yüzden bilhassa büyük odalarda ısının homojen dağılımı önemliyse ve fan sesi
    rahatsızlık vermiyorsa fanlı radyatörler tercih edilir.

Durum böyle iken ve bilimsel açıdan bu kesin iken, bir vatandaş niye 4 kat para verip VECTA alsın?
    VECTA’nın estetiği, sessizliği, düşük yüzey sıcaklığı ve dolayesiyle daha güvenli olması 4 kat fiata
    değer ise ve tüketici de sadece bu sebeplere dayanarak 4 kat fazla fiat ödemeye razı ise bizim
    hiçbir itirazımız olamaz. Ancak tüketici bu ürünü büyük bir enerji tasarrufu sağlıyacağı düşüncesiyle ve ısınma giderini büyük ölçüde azaltacağı için yüksek fiat verip alıyorsa (ki şu anda durum böyledir
    ve VECTA deyince akla %80 tasarruf gelmektedir), o zaman burada kasıtlı olmasa bile yanlış
    yönlendirmeden kaynaklanan bir aldatma vardır. VECTA yetkilileri eğer hiçbir aldatma içinde
    olmadıkları iddiasında samimi iseler reklamlarındaki “%80’a varan tasarruf” iddialarından
    vazgeçmeli ve vatandaşa açıkça 800 wattlık bir VECTA ısıtıcısı ile 800 wattlık elektrikli bir yağlı
    radyatörün aynı miktar ısı verdiğini itiraf ve ilan etmelidir. Eğer buna yanaşmazlarsa halkı
    aldatanlardan olacaklardır, ve ikinci ERKE vakası yakıştırması üzerlerine oturacaktır. Çünkü hiç
    yoktan enerji üretmek ile az enerjiden çok enerji üretmek arasında bir fark yoktur – her iki durumda da yoktan enerji üretilmektedir. Böyle kritik bir bilginin potansiyel müşteriler tarafindan bilinmesi
    istenmiyorsa ve halkın karanlıkta bırakılıp bunun aksini zannetmesi için özen gösteriliyorsa, ticarette bunun adı nedir?

Şu kesindir: Elektrikle çalışan 2000 watlık sıradan yağlı bir radyatör birim zamanda içinde
    bulunduğu odaya yine elektrikle çalışan 400 watlık (yani %80 tasarruf sağlıyan) bir VECTA
    ısıtıcısının sağladığı ısının 5 katı ısı saglar. Eğer her iki ısıtıcı da devamlı çalışıyorsa, yağlı radyator
    odayı istenen ortalama sıcaklığa (mesela 10°C’den 22°C’ye) 5 kat daha hızlı ulaştırır. Ve
    HeatPowerCell veya benzeri marifeti mucitlerinden menkul hiç bir ısı iletim teknolojisi bunu
    değiştiremez Yine bunun aksini iddia etmek, VECTA’nin enerji ürettigini iddia etmeye eşdeğerdir.
    Veya bunu önce bir deniyelim bakalım gerçekten öyle mi demek ise bilime sırtını dönmektir, ve
    kesinleşmiş bilgi ile hayale dayalı ihtimalleri eşdeğer tutmaktır.

Eğer “sıradan Isıtıcı” tabiri ile sadece UFO türü infrared (veya radyan) teknolojiye dayalı ısıtıcılar
    kastediliyorsa (ki tüketici böyle anlamıyor ve burada yine bir aldanma söz konusudur) durum hiç
    değişmez. Şu yine bilimsel bir gerçektir: Bir ısıtıcının verdiği ısı, direk temasta olmadığı bir cisme
    (örneğin insan gibi) ya ışınım (başka bir adıyla, radyasyon) ile, ya taşınım (başka bir adıyla,
    konveksiyon) ile, ya da bu iki mekanizmanın paralel çalışması ile iletilir. UFO türü infrared ısıtıcılar,
    yüksek ısıtıcı yüzey sıcaklıklarından dolayi enerjilerini ışınım ile verirler, ve görüş sahalarındaki
    yüzeyi (insan, duvar, perde) direk olarak ve anında ısıtırlar. Aradaki hava soğuk dahi olsa bu ısıtıcı
    karşısında duran bir kişi direk olarak gelen ışını emip yüzeyde ısıya çevirerek ısınır – oda havası
    soğuk olsa bile. Aynen soğuk bir kış günü ateş karşısında durarak ısınmak gibi. Isınan yüzeyler
    yavaş yavaş temas halinde olduklari havayı, ve dolayesi ile odayı ısıtır. Ancak yağlı radyatörlere
    göre bu ısınma daha dengesiz, daha verimsiz, ve ilk ısınma anları hariç daha konforsuzdur. Çünkü
    infrared ısıtıcılarda ısı aynen ışık gibi belli yönlerde verilir; ısınan oda yüzeyleri dışarıya olan ısı
    kaybını arttırır, ve kişiyi oda içindeki yerine bağlı olarak aşırı veya yetersiz ısıtabilir, ve hatta ısıtıcıya yakın olma durumunda cilt kuruması ve kızarıklığı gibi rahatsılıklara sebeb olabilir. Infrared
    ısıtıcılarının en uygun kullanım alanları tamirhaneler gibi açık mekanlar ve aşırı hava kaçakları (infiltrasyon) yüzünden havanın ısıtılmasının zor olduğu yerlerdir. VECTA ısıtıcısını ve yağlı
    radyatörleri üreten firmalar bu özellikleri (daha dengeli, daha sağlıklı, bir miktar daha verimli, ve çok daha konforlu, ve hatta estetik) ön plana çıkararak etkin reklam kampanyaları yürütebilirler, ve buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak, bu tür ısıtıcıların elektriği ışığa çevirdiği ve ışığın da kaybolup gittiği
    ve dolayesiyle infrared ısıtıcılarının çok verimsiz olduğu ima ve iddiası doğru değildir.

Bir infrared ısıtıcısında ısı ve ışığa çevrilen enerji miktarı %80 ve hatta daha yüksek olabilir; ama bu
    bir kayıp değildir. Isıtıcıların yaydığı infrared ışınlar duvar veya perdeler şöyle dursun, çok küçük bir miktar hariç camdan bile kaçamaz. Çünkü cam bile normal ışığı geçirirken infrared ışını emer, ve
    emip ısıya çevirdiği bu enerjiyi büyük çoğunluğu odaya olmak üzere tekrar ısı olarak geri verir.
    Sonunda duvar, perde, cam, ve hatta insan yüzeylerinin emdiği ışınlar ısıya çevrilir ve bu ısının bir
    kısmı duvarlardan dışarıya kaybolurken büyük bir kısmı içerideki havaya aktarılır. Zaten infrared
    ısıtıcılı odalar da böyle ısınır. Yani infrared ısıtma sistemlerinde yağlı radyatörlere göre bir miktar
    verimsizlik söz konusudur, ama bu yüksek bir oran degildir. Hatta bir adım daha ileriye gidersek: 20
    adet 100 watt’lık ampulü bir odada yakmak, o odada 2000 wattlık elektrikli bir ısıtıcı kullanmaya
    eşdeğerdir denebilir. Çünkü akkor lambalar tüketilen elektrik enerjisinin sadece %10’unu ışığa
    çevirmekte, gerisini ısıya (çoğu infrared) önüştürmektedir. Perdesi çekilmemiş cam pencereden
    kaçan ışığın bir kısmının dışında (ki yüzde birkaçı geçmez) tüm ışınlar sonunda ısıya çevrilmekte,
    bu ısının da çoğu odadaki havaya iletilmektedir.

Elektrikle çalışan yağlı radyatörler ve VECTA ısıtıcıları taşınım mekanizmasi ile çevrelerinden
    başlıyarak havayı ısıtırlar, ve ısınan hava da içindeki cisimleri ve insanları ısıtır. Bu ısı iletim
    mekanizmasının etkinliği fan kullanarak arttırılabilir. Ama sonunda bir tasarruf söz konusu değildir.
    Şu kesin bir gerçektir: Her bakımdan birbirinin aynı olan ve mükemmel izole edilmis 3 odaya
    yerleştirilen aynı güçte 3 farklı elektrikli ısıtıcı – örnegin 800 watt’lık bir infrared ısıtıcı, 800 watt’lık yağlı bir radyatör, ve 800 watt’lık bir VECTA ısıtıcısı – içinde bulunduklari odaları aynı miktarda ve
    aynı hızda ısıtırlar. Odaların hava sıcaklığı başlangıçta 10°C ise, 30 dakika sonra her üç odadaki
    ortalama hava sıcaklığı aynı (örnegin 15°C) olacaktır. Bunun aksini iddia etmek, örnegin odanın
    birinin bu süre zarfında 25°C’ye çıktığını iddia etmek, yine enerjinin korunumu kanununu ihlal etmek ve enerji uretildigini ima etmektir, ve bilimi yok saymaktır. O yüzden, “sıradan ısıtıcı” tabiriyle sadece infrared ısıtıcılar kastediliyor olsa dahi (ki öyle algılanmıyor) %80’a varan tasarruf iddiaları asılsızdır,
    ve yanıltıcı reklamdır.

Bu tür iddialar, aydınlatmada kompak floresan lambaların akkor lambalara göre %80’e varan
    oranlarda tasarruf sağlıyor olması ve aynı ışık miktarı için eletrik tüketimini 5’te bire düşürmesi ile
    karıştırılmamalıdır. Çünkü akkor lambaların elektrik enerjisini ışık enerjisine çevirme verimi zaten
    sadece %10 kadardır, ve kompak floresan lambalar bunu %50’ye kadar çıkarmaktadır. Bu demektir
    ki %50 verimli kompak floresan lambalara göre bile elektrik tüketimini %50 yani yarı yarıya düşüren
    yeni lambaların yapılması mümkündür, ve bu üst sınırdır. VECTA ısıtıcılarının üreticisi BAYTEK
    firması diğer önemli bir keşfinin de 100 watt’lık bir ampulün veya 23 watt’lık bir tasarruflu lambanın
    verdiği ışığı 1.5 watt ile veren ve dolayesi ile akkor lambalara göre %98.5 tasarruf sağlayan bir
    lamba olduğunu ifade etmektedir. Bu iddia da fiziğin en temel kuralı olan enerjinin korunumu
    prensibini ihlal etmektedir, ve dolayesiyle geçersizdir. Bu konuda şüphesi olan watt başına
    verilebilecek en fazla ışık miktarını (tüketilen tüm elektriğin beyaz ışığa çevrildiğini kabul ederek) 1.5 ile çarpıp bunu 100 watt’lık bir akkor lambanın verdiği ışık miktarı ile karşılaştırabilir, ve tüketilen 1.5 watt’lık elektriğin tamamı ışığa çevrilse bile piyasadaki 100 watt’lık bir lambanın verdiği ışık
    miktarına yetişmiyeceğini görebilir. Bilim ışığında mantık gözüyle bakış, hayal ile hakikatı işte böyle
    kolayca ayrıştırır.

Bir ürünü daha görmeden ve denemeden hüküm vermeyi haksız bulanlara verilecek cevap ise:
    Deney, belirsizliğin olduğu yani bilimin bittiği yerde başlar. Bilim ışığının net olarak gösterdiği
    şeylerde deney yapmaya kalkmak bilimi inkardir, en azından bilime saygısızlıktır, ve abesle
    iştigaldir. Açıkça (ERKE dönergecinde oldugu gibi) veya ima ederek (VECTA ısıtıcılarında olduğu
    gibi) enerji üretme iddiasıyla piyasaya çıkan bir ürünü ne görmeye gerek vardır, ne de test etmeye.
    Tükettiğinden fazla enerji verdiği iddiasıyla ortaya çıkan ürünler kategorik olarak reddedilir. Günde
    hiç çöpe atmadan 5 ekmek tüketen bir ailenin ekmek ihtiyacını günde bir ekmeğe düşürecek ve dolayesi ile %80 tasarruf sağlıyacak olan bir ekmek bıçağını görmeye veya denemeye gerek var
    mıdır? Bıçak ekmek üretmediğine göre, bu iddia maddenin korunumu kanununa aykırıdır, ve bu
    bıçağı hakikaten aslı var mı diye denemeye kalkmak ve dilimleri tartarak ölçümler almak bilimsel
    yaklaşım değil cehalettir, ve bilimi yok saymaktır. Hatta, insan gözüyle gördüğü şeylere dahi ancak
    bilime uygunsa inanır. Eğer aykırılık varsa doğruluğu kesinleşmiş bilimi degil gözlerini sorgular –
    aynen bir sihirbazın boş bir şapkadan tavşan çıkarmasını defalarca görmesine rağmen gördüklerine
    değil bunun olamıyacağını söyleyen bilime inanması gibi. (Dini hassasiyeti olanlar için not: Bir kanunu ancak o kanunu koyan değiştirebilir veya istisna koyabilir. Şu evreni kim yoktan var etmişse, evrenin her tarafında hükmünü icra eden ve irade sıfatından gelen evrensel kanunları da o koymuştur. Peygamberlerin gösterdiği ve fizik kanunlarının açık bir ihlali olan mucizeler, bu ilahi kanun koyucunun kendi adına hareket eden bir elçisini tasdik amacına yönelik sınırlı ve geçici istisnalarıdır).

‘Dün yapılması imkansız denen bir çok şey bugün yapılmaktadır, o zaman böyle bir icat bugün niye
    mümkün olmasın’ diye düşünenlere verilecek cevap şudur: İmkansızlık iki türlüdür. Eğer imkansız
    olmanın sebebi teknolojik yetersizlik ise bu engel zaman içinde aşılabilir. Örneğin kömürü altına
    çevirmek bugün teknolojik olarak mümkün değildir, ama bu gelecekte pekala mümkün olabilir çünkü bu işlem hiçbir fizik kanununa aykırı değildir. Günün birinde verimi %99 olan ve hatta %100’e ulaşan
    elektrik motorları yapmak da mümkün olabilir. Ama verimi %101 olan yani tükettiği elektrik
    enerjisinden daha fazla mekanik enerji üreten bir motor yapmak hiç bir zaman mümkün
    olmıyacaktır. Çünkü bu, artık doğruluğu 150 yılı aşkın bir süredir binlerce deney ve tecrübeyle en
    küçük şüpheye yer kalmıyacak kesinlikte kanıtlanmış olan enerjinin korunumu kanununa aykırıdır.

Futboldan bir örnek vermek gerekirse, sezon ortasında puanlamada alt sıralarda olan bir takımın
    şampiyon olma iddiası ciddiye alınabilir, ve şampiyonluk planları dikkatle dinlenebilir. Ama sezonun
    bitmesine bir hafta kala son maç öncesi lider ile puan farkı 4 olan lig ikincisi bir takımın şampiyon
    olmanın bir yolunu icat ettiği iddiasına herkes güler. Lig ikincisi takıma denecek tek şey, “galibiyette 3 puan kuralını değiştirecek gücün varsa, gel planlarını dinliyelim. Yoksa, sus.” Enerji üreten alet
    yani devr-i daim makinaları yaptıkları iddiasıyla ortaya çıkan mucitlere de söylenecek tek şey şudur:
    ‘Eğer enerjinin korunumu kanununu değiştirecek gücünüz varsa, gelin konuşalım. Yoksa, çenenizi
    kapatın.’ Aksini ima eden ölçümler, mucitin ölçme tekniği konusundaki eksikliklerinden başka hiçbir
    şey ifade etmez. İddiaları doğruluyan yönde verilen raporlar da raporu verenlerin ehliyetsizliğinden başka bir şey göstermez.

Enerjinin korunumu kanununu açıkça ihlal eden bir aleti veya icadı ciddiye almak, fizik kanunlarını
    ve bilimi hafife almaktır. İçinde bulunduğumuz bu bilgi çağında en büyük güç bilim ve teknolojidir, ve onların da üzerine oturduğu platform gözlemlere dayalı test edilmiş ve doğruluğu konusunda şüphe
    kalmamış kanun ve prensiplerdir. O yüzden yüksek teknoloji ürünleriyle bilgi tabanlı ekonomiye
    geçme gayretinde olan toplumlarda sağlam bir fen eğitımi, sistemin olmazsa olmazlarındandır.
    Çünkü sağlam bir bilgi birikiminin olmadığı yerde akıl ve bilim yerine hayaller ve safsatalar
    hükmeder.

Burada ifade edilen genel prensipler sadece VECTA ısıtıcıları için değil büyük iddialarla ortaya çıkan
    tüm ürünler için de geçerlidir, ve herkesin bu tür iddialara temkinli yaklaşması gerekmektedir. Yeni
    fikirlere elbette açık olunmalı ve istikbal vadedenlere şans tanınmalıdır. Ancak bilimi gözardı eden
    ve doğruluğundan şüphe duyulmayan temel bilimsel gerçekleri açık veya dolaylı olarak ihlal eden
    fikir ve icatlara da asla pirim verilmemelidir. Dürüstlük ve iyi niyetlerinden şüphe etmediğimiz ancak
    yanlış yönlendirildiklerine inandığımız VECTA yetkililerinden beklentimiz, yanıltıcı reklam
    kampanyalarına derhal son vermeleri ve ürünlerini ısınma maliyetinden tasarruf edeceğini
    zannederek satın almış olan halka iade seçeneği sunmalarıdır. Bunun getireceği maliyetin faturasını
    da firmayı yanlış yönlendirenlere kesmeleridir. Yüksek tasarruf iddiasını terkedip diğer özelliklerini
    ön plana çıkararak serbest piyasada diğer ısıtıcılarla rekabet edebilen bir VECTA ürününü ve
    üreticilerini biz ancak tebrik ederiz. Ancak “%80’a varan tasarruf” iddialarını bırakınca geriye pek bir şey kalmıyacaksa, firma yetkililerine durumlarını tekrar gözden geçirmelerini tavsiye ederiz.

Saygı ile duyurulur.
    Prof. Dr. Yunus Çengel

• Harika bir yazı.. Şu ana kadar yazılmış karşı görüşlerin bütünü burada birleştirilmiş sanki..

Bu yazıyı, "Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız." konusuna da yapıştırın isterseniz.

Yine silinebilir.
  • Milleti yanlış yönlendiriyosunuz arkadaşlar bu ürünü beğenmemiş olmanızın imkanı yok ben bu yorumlarda kasıt olduğunu düşünüyorum. Yıllık satışı 1.5 milyona varan infrared piyasasındaki büyükbaşların ceplerini biz doldurduk. Şimdi de kuvvetli temelleri olan bu tip ürünleri ve o ürünleri ticarileştiren firmaları bu güçlerini kullanarak doğmadan öldürmeye çalışıyorlar. Bu yapılan kişisel ve kurumsal çıkarları için ülkemizin ilerlemesini engellemekten başka birşey değildir. Ayrıca artık profesörlerin bile isimlerini sattığını görmek çok üzücü..

Hangi rasyonel insan bunun bir profesörün sözleri olduğuna inanır?

"Futboldan bir örnek vermek gerekirse, sezon ortasında puanlamada alt sıralarda olan bir takımın
    şampiyon olma iddiası ciddiye alınabilir, ve şampiyonluk planları dikkatle dinlenebilir. Ama sezonun
    bitmesine bir hafta kala son maç öncesi lider ile puan farkı 4 olan lig ikincisi bir takımın şampiyon
    olmanın bir yolunu icat ettiği iddiasına herkes güler. Lig ikincisi takıma denecek tek şey, “galibiyette 3 puan kuralını değiştirecek gücün varsa, gel planlarını dinliyelim. Yoksa, sus.”"

Vatanını satmak ne kadar kolay. Biz hiç bir zaman başımız dik "ben türküm!" diyemeyecekmiyiz? Bu mantaliteyle zor..

not: yazıda bir sürü imla hatası var, bu nasıl profesör ben anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceminho -- 28 Şubat 2009; 18:05:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

Davut Işıklar 1 verip 4 alacağını iddaa ediyor. Bu iddia termodinamik ve tüm fizik, güç ve elektrik kanunlarına aykırıdır. gerçekle bağdaşmamaktadır.

böyle bir makine icat etmiş olsaydı 1 kw elektrik enerjisini bedavadan binlerce megawatta dönüştürüp çok para kazanması gerekirdi.

sakın olaki böyle gerçek dışı icatlara kanmayın. zaten ilginçtir ki Davut Işıklar bu konuda tek değildir. ondan önce de bir sürü kişi böyle icatlar yaptığını duyurmuştu hepsi foss çıktı. hatta bir ara tv.lerde emekli komutanları bile bu işte kullanmaya kalkmışlardı . ne oldu hepsi foss çıktı.

öyle oturduğunuz yerden bedava enerji üretmeniz imkansızdır.

kendisi bir de elektrik mühendisiymiş. bu da işi daha vahim hale getiriyor..

Bu yazdığın yazı üzere sence senin yazdıklarına kim güvenebilir cevizkabuğu?Adamın ne yaptığını biliyor musun?Belkide aklına gelemeyecek birşey yaptı.Bende biliyorum enerjinin korunumu yasalarını ama unutma bazen yasalar bile aksi kanıtlandığında değişebilir.Bilimde budur.Ben vectayı da ışıkları da savunmuyorum senin bu herşeye olmaz diyen tavrını eleştiriyorum vede sana olan güveni sarstığından bahsediyorum.Kanıtlarıyla gelirsin herkesde o zaman sana tamamder.

• quote:

Orjinalden alıntı: blaunacht

Bende biliyorum enerjinin korunumu yasalarını ama unutma bazen yasalar bile aksi kanıtlandığında değişebilir.

sadece bildiğinizi sanıyorsunuz. bu yasalar, insanların koyduğu yasalar gibi değildir. öyle her istediğin zaman delemezsiniz. üzgünüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceminho

Biz hiç bir zaman başımız dik "ben türküm!" diyemeyecekmiyiz?

ben başım dik olarak ''Ben Türküm'' diyebiliyorum.

hayal dünyasında değil, bilim dünyasında yaşıyorum.
  • VECTA Bu işleri bıraksın , işlemci soğutucusu yapsın:)))

Yaw o ne öle bi rezistans ustune bı heatsınkle ısıyı soguruyor işte. nanoteknolojıymıs...

Adamlar işlemci soğutucularında ısı boruları kulanıyorlar yıllardır.Bunlar daha yeni çözmüş olayı.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: blaunacht

Bende biliyorum enerjinin korunumu yasalarını ama unutma bazen yasalar bile aksi kanıtlandığında değişebilir.

sadece bildiğinizi sanıyorsunuz. bu yasalar, insanların koyduğu yasalar gibi değildir. öyle her istediğin zaman delemezsiniz. üzgünüm.

insanların koyduğu yasalardır.bu yasaların değişmeyeceği garantisi yoktur.
    çünkü "elimizdeki bilim" ile bunun değişemeyeceğini düşünüyoruz... 100 sene önce atomu parçalayıp bir şehri yokedecek bomba yapacağım desen sana deli muamelesi yapar bunun bilimsel açıdan mümkün olmadığını söylerlerdi.basit bir örnek sadece...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceminho

Biz hiç bir zaman başımız dik "ben türküm!" diyemeyecekmiyiz?

ben başım dik olarak ''Ben Türküm'' diyebiliyorum.

hayal dünyasında değil, bilim dünyasında yaşıyorum.

Çok güzel söylemişsiniz cevizkabuğu .Tebrikler.

• Fizikte ve Kimyada Hatta Dünyada Değişemiyecek Şey Yoktur.

milliyet gazetesi örnek:

Tıkla
    İngiliz matematikçi düz gösteren ayna icat etti

Objeleri düz yansıtıyor

İngiliz matematik uzmanı objeleri, ters değil de doğru yansıtan ilk aynayı tasarladı.

Matematik uzmanı olan Andrew Hick (42), ayna yüzeyine bilgisayar algoritmalarını kullanarak ışığı sektiren kavisli eğriler yerleştirdi. Böylece klasik aynalardaki gibi ışık ayna yüzeyinden göze doğrudan değil, yüzeydeki kavislerden kırılarak yansıdı. Bu da aynanın yansıttığı kişi veya nesnelerin tersinden değil düz haliyle görünmelerini sağladı.

Bizim Türklerin Yazdığı Yorum: (Aynı Sizinkilere Benziyor) Denemeden Bilmeden atıp tutanlaradır sözüm.

[18:00 - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa] Arkadasım
    yaptın da eline ne gecti

[17:52 - 2packubi] Güzel
    güzel icat ama yapılabilir gerçektende. webcam lerde olan bi özellik

[16:43 - beran73] Lidersc
    o kadar basitse sen daha önce niye yapmadın . )

[16:03 - liderrsc] Önemli bisey olabilir
    ancak yapımının cok zor olacagını zannetmiyorum. .

[15:59 - tutkuncan] :)
    peki , zeki müren de bizi görecek mi ?

[14:23 - binali haydar] Önemli
    bu icatın uygulanmasıyla birlikte artık ambulansların önündeki 'AMBULANS ' yazısı ters yazılmayacak. hayırlı olsun. daha çok faydası olabilir.

[14:18 - 1354717] Fizik:p
    fizik derslerınde aynalarla ılgılı bı konu vardı nolcak sımdı hepsı bosamı gıttı. o kadar formul fılan:D

[13:44 - Ercüment Aylanç] Yorumcuklar
    Algoritmanın ne olduğunu, hele hele bir görüntüyü tersine çevirmek için ne kadar uğraşılması gerektiğini bilmeyenler burun kıvırmışlar. Yarın bu teknik ile üretilen ürünleri satın almak için market kapılarını kırarlar. Sonra da hayıflanırlar. . . "Biz neden yapamıyoruz. . . "

• Bence Ufo kazanacağını kazandı,adamlar satış rekoru kırdılar.

Ben evimde Ufo kullanıyorum 2300 Watt odam 20m2 günde 7-8 saat termostatlı çalışma ile 80 YTL fatura ödüyorum,ama çok iyi ısınıyorum.Şimdi diğer odamada 3000 Watt uzaktan kumandalı Ufo alacağım.

Vecta'yı geçen bir yerde gördüm açık alanda kesinlikle kullanılamaz gibime geliyor,kapalı alanlarda 12-15m2 gibi küçük hacimli odalarda ısınmak için idealdir,ayrıca o kadar para Vecta'ya çok diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.