Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
2
Favori
108.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

elektrik enerjisi ısı enerjisine rezistans ile çevrilir. normal kablolara göre direnci ile bir miktar oynanmış ve akım üzerinden geçerken zorlandığı için teli ısıtır. tabii bu işi yapan mühendisler bu telin 220 volt gerilim altında çalışması için uzunluğunu ve kalınlığını hesaplayarak krom/nikel karışım tasarlamışlardır. bu rezistans teli günümüzde elektrikli bir çok alette değişik boytlarda ve kalınlıklarda hatta güçlerde üretilmektedir.

hangi ısı sistemi ile çalışan aleti alırsanız alın içinde mutlaka rezistans vardır. almış olduğu enerjinin %97 sini ısıya çevirir. 1 kwatt/h elektrik enerjisinle 860 kalori ısı elde eder.

elekrik enerjisini ısıya çeviren bir diğer alternatif alet ise heat/pulp ısı pompalı klimalardır. bu aletlerde rezistans yoktur. gaz sistemi ile çalışır. sıkıştırılan gaz dolaşımını ters çevirip içeriye sıcak gazı basar.

elektrikten ısı elde etmenin bunların dışında başka bir yolu yok arkadaşlar. vecta'da ufo'da diğerleri de aynı sistemi kullanır yanii bilinen rezistans sistemini.. tümünün de aldığı enerjiye göre verdiği kalori aynıdır.

şimdi şuraya dikkat edin;eğerki vectacılar çıkıp biz ısıyı rezistans ile değil de yeni bulduğumuz şu sistemle üretiyoruz deseler bizde bu aleti inceleyip tamam derdik.

ancak ortada yeni bir sistem yok. bildiğiniz rezistans kullanılmış. rezistans gövdedeki alimünyum veya metali ısıtıyor o da havayı ısıtıyor. yağlı radyotörlere bakınız. rezistans önce yağı ısıtır, yağ petek kanallarında ısıdan dolayı dolaşmaya başlar ve havayı ısıtır. aynı şey. ortada farklı bir buluş felan yok. verimleri de aynıdır.

2000 watt gücündeki yağlı radyotör saatte 1720 kalori verir.
    800 watt gücündeki vecta saatte 688 kalori ısı verir.

burada vecta nın gücü az diye reklamlarda daha az amper çektiği gösterilir. bunu da tassarruf olarak yorumluyorlar. oysaki gerçek bu değildir. 2000 watt gücündeki bir ufo daha çok enerji harcayacaktır ama daha çokta kalori verecektir. sonuçta değişen hiç bir şey olmayacaktır..

bir metalin ısıyı çabuk iletmesi, ısı üretiyor anlamına gelmez..

• 2000-3000w bir cihazın ortaya attıkları iddiaları ile bir alakası kalmaz artık yani sizin ne düşündüğünüzün falan pek önemi yok burada...
    ısının kaynağı elektirik olunca resistanstan başka sizin bildiğiniz bir kaynak varsa biz de bilelim merak ettim ne icat etmelerini bekliyorsunuz?
    resistans veya ısı kaynağı icat ettim de demiyorzaten,ısıyı transfer için yeni bir yol buldum diyor.siz de iyice okuyup anlayıp öyle yazmalısınız sanırım.
    imza konusuna gelince.o sitenin salakça bir olayıymış,online olmadan imzayı göremiyorsun.online olunca göründü imza.
  • Tamamen reklam stretejisi.

adamlar bulduk, icat ettik, monekülerdi, gaz kullandık, %80 varan tasaruf, Philips buluşa açık çek yazdı, felan gibi şeylerle dikkat çekecek ve malını satacak.

bulunan bişey yok aslında. tamamen reklam stretejisi.

800w. vecta cihazın verdiği kalori ile 800w. tek kademede kullanılan yağlı radyotörün verdiği ısı kalorisi aynı sonuçta.. değişen bişey yok.

bu tür reklamlarla aslında 50 ytl etmeyecek bir aleti insanlara 400 ytl gibi bir rakkamlara satıyorlar. adamlar kar ediyor para kazanıyor. amaç para kazanmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

konuyu biraz açalım insanlar anlasın.

elektrik enerjisi ısı enerjisine rezistans ile çevrilir. normal kablolara göre direnci ile bir miktar oynanmış ve akım üzerinden geçerken zorlandığı için teli ısıtır. tabii bu işi yapan mühendisler bu telin 220 volt gerilim altında çalışması için uzunluğunu ve kalınlığını hesaplayarak krom/nikel karışım tasarlamışlardır. bu rezistans teli günümüzde elektrikli bir çok alette değişik boytlarda ve kalınlıklarda hatta güçlerde üretilmektedir.

hangi ısı sistemi ile çalışan aleti alırsanız alın içinde mutlaka rezistans vardır. almış olduğu enerjinin %97 sini ısıya çevirir. 1 kwatt/h elektrik enerjisinle 860 kalori ısı elde eder.

elekrik enerjisini ısıya çeviren bir diğer alternatif alet ise heat/pulp ısı pompalı klimalardır. bu aletlerde rezistans yoktur. gaz sistemi ile çalışır. sıkıştırılan gaz dolaşımını ters çevirip içeriye sıcak gazı basar.

elektrikten ısı elde etmenin bunların dışında başka bir yolu yok arkadaşlar. vecta'da ufo'da diğerleri de aynı sistemi kullanır yanii bilinen rezistans sistemini.. tümünün de aldığı enerjiye göre verdiği kalori aynıdır.

şimdi şuraya dikkat edin;eğerki vectacılar çıkıp biz ısıyı rezistans ile değil de yeni bulduğumuz şu sistemle üretiyoruz deseler bizde bu aleti inceleyip tamam derdik.

ancak ortada yeni bir sistem yok. bildiğiniz rezistans kullanılmış. rezistans gövdedeki alimünyum veya metali ısıtıyor o da havayı ısıtıyor. yağlı radyotörlere bakınız. rezistans önce yağı ısıtır, yağ petek kanallarında ısıdan dolayı dolaşmaya başlar ve havayı ısıtır. aynı şey. ortada farklı bir buluş felan yok. verimleri de aynıdır.

2000 watt gücündeki yağlı radyotör saatte 1720 kalori verir.
    800 watt gücündeki vecta saatte 688 kalori ısı verir.

burada vecta nın gücü az diye reklamlarda daha az amper çektiği gösterilir. bunu da tassarruf olarak yorumluyorlar. oysaki gerçek bu değildir. 2000 watt gücündeki bir ufo daha çok enerji harcayacaktır ama daha çokta kalori verecektir. sonuçta değişen hiç bir şey olmayacaktır..

bir metalin ısıyı çabuk iletmesi, ısı üretiyor anlamına gelmez..

"çok bilinen karbon rezistansa göre verilen güçten daha fazla ısı açığa çıkarır." bu bilgiyi edindikten sonra şu an bizzat test ediyorum. evimdeki cihazla 60'a 1.50 ebatlarında 13cm kalınlığında tüm yüzeyi yaklaşık 95'C homojen dağılımlı toplam güç 700-1400 watt gücünde kocaman konvektör yapabilirim.

nasıl olur acaba görüşlerinizi bekliyorum

• yapacağınız konvektör eğer elektrik rezistansı ile ısınacaksa hiç uğraşmayın. migrosta 55 ytl yağlı radyotör gördüm çok uygun. aynı işe yarar.

sonuçta rezistans verimleri aynıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: goalya

"çok bilinen karbon rezistansa göre verilen güçten daha fazla ısı açığa çıkarır." bu bilgiyi edindikten sonra şu an bizzat test ediyorum. evimdeki cihazla 60'a 1.50 ebatlarında 13cm kalınlığında tüm yüzeyi yaklaşık 95'C homojen dağılımlı toplam güç 700-1400 watt gücünde kocaman konvektör yapabilirim.

nasıl olur acaba görüşlerinizi bekliyorum

Goalya..

Aslında Cevizkabuğu'nun da yanlış yazdığını düşünüyorum. Hatalıysam düzeltsin.

Bizim kullandığımız normal rezistanslarda krom-nikel tel kullanılır. Bu telin özelliği yüksek sıcaklıklara dayanması. Tam olarak ergime sıcaklıklarını bilmiyorum ama.. Galiba 1000 dereceye kadar dayanabiliyorlar.

Fakat. Bir rezistans çok değişik materyallerden yapılabilir. Karbonda bunlardan biridir. Mesela elektronikte kullanılan dirençler karbondan yapılır. Ayrıca metal-oksit dirençlerde var. Karbon kullanılmasının sebebi ; şekil verilebilir. Fırınlanmadan önce sıvımsı bir halde olması. Serigrafi yöntemi ile bir yalıtkan üzerine uygulanabilmesi artıları. Ama bu da bir direnç. Yani rezistans.

Sizin son aldığınız ısıtıcı, arabaların arka camında ve dış dikiz aynalarında kullanılan rezistansdan hiç bir farkı olmayan bir ısıtıcı. Yani onlarca yıldan beri kullandığımız bir ısıtıcıyı bize allayıp pullayıp satıyorlar.

Cevizkabuğu arkadaşa da bir not ; Biliyorsunuz bir diğer ısıtıcı tipi de PTC. Bunda ısındıkça direncinin yükselmesi gibi bir özellik var. Kendiliğinden sıcaklık sınırlaması yapar.

Sonuçta ; Bunların hepsinin verimi aynı. Yeni bir şey yok. Bakırdan, gümüşten de ısıtıcı yapabilirsiniz. Sadece dayanımları değişir. Misal bakır hemen oksitlenip deforme olur.

Farkındayım siz hep arayıştasınız. Eğer illa elektrikle, temiz temiz ısınayım diyorsanız. Kaliteli klima olayına girin. 1 harcayıp 3 alın. Daha kötü bir klima alırsanız. 1 harcama ile 2..2,5 alırsınız.
    O bile kardır.

Tabii ki yalıtım en büyük tasarruf.

İyi akşamlar dilerim..

İlker Bey.. Defalarca yazdık ama. Isı transferinin hizlı olması ile ısıtıcının verimi artırılamaz. Bir defa daha hatırlatayım.

Edit ; İmla

Bu mesajlarımız korkarım yine silinecek. Onun için diğer " Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız..." konusuna bu mesajımı kopyalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tephas -- 24 Şubat 2009; 23:47:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

Tamamen reklam stretejisi.

adamlar bulduk, icat ettik, monekülerdi, gaz kullandık, %80 varan tasaruf, Philips buluşa açık çek yazdı, felan gibi şeylerle dikkat çekecek ve malını satacak.

bulunan bişey yok aslında. tamamen reklam stretejisi.

800w. vecta cihazın verdiği kalori ile 800w. tek kademede kullanılan yağlı radyotörün verdiği ısı kalorisi aynı sonuçta.. değişen bişey yok.

bu tür reklamlarla aslında 50 ytl etmeyecek bir aleti insanlara 400 ytl gibi bir rakkamlara satıyorlar. adamlar kar ediyor para kazanıyor. amaç para kazanmak.

sadece reklam stratejisi deyip çıkamayız işin içinden.her gün reklam dönüyor onlarca tv de.bu da belli bir reklam bütçesi demek.
    şimdi ısıtmayacağını iddia ettiğiniz bir ısıtıcı var ortada.kaç kişi alır bunu biz de bunu defalarca sorduk size.hani meraktan alan aldı diyelim sonrası?ya bu ısıtmıyor dediğinde kaç kişi alır sonra?o kadar reklam masrafı bunun için mi?
    saçma...
    ufo da toplasan 10 lira etmez malzeme olarak ama 200 liraya satılıyor buna kimsenin sesi çıkmıyor.ben işte bu ikiyüzlülüğe çok kızıyorum.daha öncede yuazdım infrared ısıtıcalardan biri diğerlerine yüzde 30-50 arası tasarruf iddiasındaydı orada kimse sesini çıkarmadı ama vectacılar çıktığından beri"lan ben diyorum olmaz bu ısıtmaz böyle şeymi olur"bilmemne.devamlı bir negatiflik devamlı bir karşı çıkma.sebebini de anlamış değilim.olmuyor diyen adam da 5 metre öteden görmemiştir ha cihazı geçtim deneyip bu sonuca varmasını falan...zaman makinası icat etse bir türk,zamanda gitse gelse elinde delili de olsa lan olmaz zamanda yolculukmu olur bilime aykırı diyecek insanımız.o kadar otomatiğe bağlamış kendini.olmaz yapılmaz biz yapamayız...
    ya kokusu çıkacak nasılolsa olmayacak işlerden bahsediyorlarsa.dolandırıldıkmı,sen dolandırıldınmı dolandırıldığını iddia eden varmı malı götürüpte ben beğenmedim deyip geri vermeye çalışana aldın kardeşim bir kere değiştirme falan olmaz dendi mi?ya da başvuran varmı reklamlar için bu adamlar yalancı kardeşim yalan reklam yapıyor dedimi kimse,niye o reklamlar dönüyor hala tvlerde?bunlar olduysa tamam ortada bir dolandırıcılık yalancılık var demektir o zaman konuşalım bunları da tabiki.

• karbon daha az ışınım yapar daha geç ısınır dolayısıyla bu günkü infraredlerin jan janı meydana çıkmaz böylece bizler bi anda etkilenip vay ulen deyip itibar etmeyebiliriz. gelgelelim ki karbondan sağlanan ısı biraz daha fazladır, yani verilen güce göre. ama jan janı olmadığından bu günkü infraredlerde genelde kullanılmıyor. bir kaç marka hariç ve forumda bu ısıtıcılardan bahsedilmiş deneyenler normal infraredlere göre daha iyi ısıttığını da söylüyorlar. bu arada dezavantajı yarı iletken olan karbonun hesaplamaların iyi yapılmadığı durumlarda alev alma riski. ... yine dediğim gibi benim şuan denediğim cihaz aynı güçle çalışan normal rezistanstan biraz daha iyi zaten ikisini denediğimde ortam ısısından da fark belli oluyor. yani öyle çok ince hesaba ölçüme biçime kitabını okumaya da gerek yok

• rezistansın malzemesinin hiçbir önemi yok rezistanslarda, giren enerji = çıkan enerji olmak zorundadır.
  • bende bu cihaz için baya ümitlenmiştim ki artık tamamen vazgeçtim her şey açık
    Bir arkadaşım ürünü alıp test etti 18 saatte 8 m2 2 mt.yükseklikteki alanı 16
    dereceden 19 dereceye ancak getirdi.Kaldıki 20 m2 alan olsa bunuda yapmaz.Tüm
    söylenenler hikaye.Bu ısıtıcının elektrikli bir ısıtıcıdan hiç bir farkı yok sadece
    biraz şık görünüyor okadar,birde reklamı bol tabiki.Üretilen aliminyum metal
    nekadar verimli olsa vede ısıyı istediği kadar daha iyi iletsede %100 verimin üstü
    olamaz.İsterseniz iletken metal olarak altın kullanın verim Max.%100
    olabilir.Bununda tek açıklaması aşağıdadır.Zaten arkadaşımın yaptığı testte bunu
    kanıtlıyor.Gerisi hikaye..
    ben normal resiztanslı ısıtıcılarla devam ediyorum hiç birde bu cihaz o cihaz ufo mufo satınalma külfetine girmeye gerek yok. kontrosüz güç arkadaşımızda bi çok arkadaşımızda açıklamış bu gerçekleri... ben klima hesaplarına göre aşağıdaki kesin ısı test bilgilerine göre . bir kez daha diyorum yazık bu paralara günah..

''700 watt tüketim %100 verimle çalışırsa =700 watt ısı enerjisi olarak çıkar,
    700=0,7 kw=2387 Btü
    Yani 2387 Btü ile ne kadar alan ısıtabilirseniz,buda o kadar yeri ısıtır. pratik hesaplara göre 5m2lik alan standart 2,6 yükseklik ile
    13 m3 yapar x180 ortalama katsayı=2340 btü çıkıyor sonuç. ''

quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

rezistansın malzemesinin hiçbir önemi yok rezistanslarda, giren enerji = çıkan enerji olmak zorundadır.

• Buradaki yorumlar ve Vectanın durumu aklıma, ilk duydugumda cocuk yaslardayken pek te anlam veremeyip hatta birazda bozulup, hayat mucadelesinin icine girdikten sonra aslında bu fıkranın komik oldugunun farkına vardım.Gelin isterseniz durumumuza birde su acıdan bakalım hem gulelim hem dusunelim ne dersiniz? "cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış içinde Sıcak kaynayan yağ olurmuş günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş.kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasınıa vurarak geri kazana sokuyormuş. baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda her kes çıkmaya çalışıyor ama türkiyenin kazanından kimse kafasını bile çıkarmıyor baş zebani zebanilerden birini çağırmış ve sormuş
    - niçin türkiyenin kazanından kimse çıkmıyor yoksa orda günahkar yokmu?
    zebani:
    - olmazmı, ama çıkmaya çalışanı alttakiler geri çekiyor... :) sanırım bizim problemimiz bu olsa gerek dimi ? meyva veren agcı taslamayı biz halkca nekadar cok seviyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Man_tik

Buradaki yorumlar ve Vectanın durumu aklıma, ilk duydugumda cocuk yaslardayken pek te anlam veremeyip hatta birazda bozulup, hayat mucadelesinin icine girdikten sonra aslında bu fıkranın komik oldugunun farkına vardım.Gelin isterseniz durumumuza birde su acıdan bakalım hem gulelim hem dusunelim ne dersiniz? "cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış içinde Sıcak kaynayan yağ olurmuş günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş.kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasınıa vurarak geri kazana sokuyormuş. baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda her kes çıkmaya çalışıyor ama türkiyenin kazanından kimse kafasını bile çıkarmıyor baş zebani zebanilerden birini çağırmış ve sormuş
    zebani:
    - olmazmı, ama çıkmaya çalışanı alttakiler geri çekiyor... :) sanırım bizim problemimiz bu olsa gerek dimi ? meyva veren agcı taslamayı biz halkca nekadar cok seviyoruz.

Meyvayı görse millet alacak hemen ama asıl mesele o bir mendilin içine bildiğimiz b.k sarılıp al yana yeni bir meyva derse firma insanlar yemez. Mendil açılınca herşey ortaya çıktı. Ürün işe yarasa bende almak istiyordum o kadar yüklü doğalgaz faturası ödemek benimde zoruma gidiyor ama sonuç ortada.

• quote:

Buradaki yorumlar ve Vectanın durumu aklıma, ilk duydugumda cocuk yaslardayken pek te anlam veremeyip hatta birazda bozulup, hayat mucadelesinin icine girdikten sonra aslında bu fıkranın komik oldugunun farkına vardım.Gelin isterseniz durumumuza birde su acıdan bakalım hem gulelim hem dusunelim ne dersiniz? "cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış içinde Sıcak kaynayan yağ olurmuş günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş.kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasınıa vurarak geri kazana sokuyormuş. baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda her kes çıkmaya çalışıyor ama türkiyenin kazanından kimse kafasını bile çıkarmıyor baş zebani zebanilerden birini çağırmış ve sormuş
    zebani:

ahhh be arkadaşım keşke vecta söylediklerinin dörtte biri kadar doğru olsaydı. evime almıştım. eğer işin içinde yalan varsa, dolandırma vardır. benim yurdumun insanı da bu oyuna gelmektedir.

• biz burada yazıp çiziyoruz okuyanlar uyansın diye. uyanmayıp inat edenler gidip alıyor 400 ytl verip sonrada ''aaaa.... ısıtmıyormuş'' diyor.

paranı verdikten sonra uyanmışın neye yarar.

vecta'nın ısıtmadığını yazmak doğru değil. ısıtır ısıtmasına ama 20 metrekare odaya 5-6 tane 800 w. vecta koyacan bak nasıl ısıtıyor.

kaç para elektrik parası mı gelir.?? orasını da siz düşünün artık..
  • @cevizkabugu..

O kadar da abartma artık. Hamam olur. Kesemi yapacağız ??
  • iyice saçma bir hal almaya başladı bu başlık...
  • Valla ben 4 tane aldım ve 175m2 evimdeki her odaya bir tane koydum.Gayet te guzel ısıtıyor ve cokta memnunum.Size de oneririm.Farkında olmaya bilirsiniz ama cogumuzun evleri malesef kevgir gibi.camlarımızın aralarından , balkon kapı altından , kapı ve pencere kollarından oyle soguk giriyorki hissttirmeden evin ısısını ciddi derecede dusuruyor.Camları cift kat yapıp silikonla destekledikten sonra dıs cephe kaplamasını da yaptıgınızda (mantolama) inanın 2 tane bile yeter soyledigim m2 eve.Oncelikle insanın kendisine saygısı olmalıdır.Kendinle barısık yasamalıdır. infra red dedigimiz ısıtıcalrın karsısında hangimiz kendisini Taksimde bufelerdeki doner makinasının onundeki et gibi hissetmiyoruz ki ? Karsısına geciyoruz arakamız donuyor arkamızı donuyoruz onumuz donuyor.Anlasılan aralarda infra red sirketkerinin okadar canı yanmıski ( bayileri olsa gerek ) sacma sapan ele avuca gelmicek sadece gordukleri fotografla sanki almısta geri vermis gibi kendilerini lanse edip halkıda kandırmaya calısıyorlar.Biz buna " kendi oturdugun dalı kesme diyoruz " bukadar karaladıgınız urunu unutmayınki yarın satabilmek icin hepiniz sıraya gireceksiniz.3 kurus akılla 5 kurus kazanılmaz.Bi arastırın bakalım karısının uzerindemi Mehmetcik Vakfına bagıslayacagı varlıgı kendi ustunemi?

• quote:

Valla ben 4 tane aldım ve 175m2 evimdeki her odaya bir tane koydum.Gayet te guzel ısıtıyor ve cokta memnunum.

Sizin bu 175 m2 eviniz Mısır, Cezayir gibi bir ülkede mi.?

Yav. Oralarında geceleri çok soğuk olur.
  • Halen Bıraktığım yerdesiniz
    Siz halen Vecta A+++ almadınız mı?
  • almadık..!! almayı da düşünmüyorum..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.