Arkadaşlar bu daha önce hiç başıma gelmemişti... Xenon taktırdım ondan sonra 2 gün oldu geçti bir daha olmadı... Geçen gün arabayı yıkattım 4 gündür far buğlanma yapmış durumda... Gecmiyor... Farım su mu alıyor içeri acaba? Yoksa Xenondan mı?
Bu olay benimde dikkatimi çekiyor astra ve vectra farlarında genelde nedense buğulanma oluyor.
genellikle farda yapılan değişiklilklerin bu tarz sonuçları oluyor. sadece ampül değiştirseniz bile buğulanma yapabilir.
farların arkasında havalandırma delikleri vardır. bu tahliye deliklerinden hava sirkülasyonu sağlanır. far üreticileri , far içi hacmine , ampül tipine bakarak bu deliklerin sayısını ve de çapını belirler.
sizin yaptığınız revizyondan sonra far hacminin küçülmesi ( merceksiz fara mercek takılması ) ya da far hacminin ısısının değişmesi , buğulanmaya sebep olabilir.
öncelikle farınızın kapaklarını çıkarın ve far içi hava alsın. 3-5 saat sonra far içindeki buğu gider. tahminimce far sıcakken ( far uzun süre açık iken ) aracınızı yıkattınız.
sıcak fara soğuk su temas ettiğinde far camında yoğuşma oldu ve bu yoğuşmayı far tahliye delikleri atmakta yetersiz kaldı.
quote:
Orijinalden alıntı: individual
genellikle farda yapılan değişiklilklerin bu tarz sonuçları oluyor. sadece ampül değiştirseniz bile buğulanma yapabilir.
farların arkasında havalandırma delikleri vardır. bu tahliye deliklerinden hava sirkülasyonu sağlanır. far üreticileri , far içi hacmine , ampül tipine bakarak bu deliklerin sayısını ve de çapını belirler.
sizin yaptığınız revizyondan sonra far hacminin küçülmesi ( merceksiz fara mercek takılması ) ya da far hacminin ısısının değişmesi , buğulanmaya sebep olabilir.
öncelikle farınızın kapaklarını çıkarın ve far içi hava alsın. 3-5 saat sonra far içindeki buğu gider. tahminimce far sıcakken ( far uzun süre açık iken ) aracınızı yıkattınız.
sıcak fara soğuk su temas ettiğinde far camında yoğuşma oldu ve bu yoğuşmayı far tahliye delikleri atmakta yetersiz kaldı.
bu güzel aydınlatmalı cevabınız için çok teşekkür ederim.
vectra c kullanıcısıyım ve aynı sorun benım araçtada var...yalnız ben farını hiç değişitrmedim.orijinal xenonlar hala üzerinde...
ASTRA H VECTRA C KASALARIN FARLARI GENELDE SU ALIR VE BUNUN SONUCUNDA BUGU OLUSUR KRONİK ÇOGUNDA VAR SANIRIM HELLA FİRMASI PEK ÖZEN GÖSTERMEMİŞ İMAL EDERKEN
quote:
Orijinalden alıntı: ykpnrgz
vectra c kullanıcısıyım ve aynı sorun benım araçtada var...yalnız ben farını hiç değişitrmedim.orijinal xenonlar hala üzerinde...
FARLARINA İYİ BAK DERİM ÜRETİMİ YOK TANESİ SANIRSAM EN SON 650 700 TL ARASI İDİ TANESİ ARA ÜRETİM OLDUGU İÇİN O FARI BULMAK ÇOK ZOR ÇIKMA BULMUŞTUK....
quote:
Orijinalden alıntı: ayarotoservis
quote:
Orijinalden alıntı: ykpnrgz
FARLARINA İYİ BAK DERİM ÜRETİMİ YOK TANESİ SANIRSAM EN SON 650 700 TL ARASI İDİ TANESİ ARA ÜRETİM OLDUGU İÇİN O FARI BULMAK ÇOK ZOR ÇIKMA BULMUŞTUK....
siz vectra c design edition kullanicisi oldugumu biliyormusunuz. bi an oyle hissettim.simdi ara uretim derken vectra c farindan mi yoksa karartilmis vectra c design edition farindanmi bahsettiniz.?
neyse bunu merak ettigimden dolayi sordum.oldukca pahaliymis ama kalite iste.
bakalim yakinda baktircam serviste.
Çok güzel açıklamışsınız gerçekten aynısı benimde başıma geldi Aracı sıfır aldım Hyundai ix35 çok soğuk ve nemli havalarda iki farın içinde de yoğuşma oluyor hatta bu yoğuma damla şeklinde aşağıya doğru süzülüyor ( farlar yanıp belli süre kullanınca kayboluyor fakat camda iz oluyor ve kararma olur diye düşünüyorum) servise bıraktım havalandırma kanalları kontrol falan edildi vs. dendi şuan hala aynı sorun devam ediyor. Far böyle bir yoğuşma yaptığında farları yakmadan direk gidip servise göstereceğim tekrardan bu durumda farın garantiden değişmesi gerekmez mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme